Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
... במיוחד שמן גיר כהה (אתה מתכוון שרוף?). שמן גיר צריך להיות אדום ואם הוא לא אז כנראה שהגיר עומד להתפגר. אתה גם אומר חסר שמן במנוע. כמה חסר? אם זה מעט, לא נורא, זה טבעי, אבל אם זה הרבה?
אדום??? ממש אדום? עוד לא ראיתי כזה. זה חד משמעי שאם השמן גיר לא אדום אז הגיר הולך להתפגר? ברכבים שאני בדקתי השמן הזה היה בצבע חום. אם זה סימן כל-כך חד-משמעי, למה לא קראתי עליו בשום מקום (או שפשוט לא שמתי לב :oops: ?).

לגבי חוסר השמן במנוע לא הייתי מתייחס יותר מדי ברצינות. אני בדקתי שמן עם מנוע קר (כלומר באמצע יום סתווי, אבל אחרי שהמנוע עמד כמה שעות) והיה מספיק שמן. ברור שכשהבחור במכון בודק שמן חצי דקה אחרי שהוא כיבה את המנוע יהיה חסר קצת שמן אם לא מילאו לפני-כן (ולזכות המוכר יאמר שניכר שהוא ממש לא הכין את הרכב למכירה; הרכב נראה מאובק ומלוכלך מבפנים ומבחוץ בצורה הטבעית-משפחתית ביותר).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טויוטה קורולה טרה-קלאס אוטומטי סדאן 1998.

עבר 81,000 ק"מ.

איך ניתן לטעון על אוטו שנת 98 שעבר 81k ק"מ וגיליון הבדיקה שלו נראה ככה שהוא שמור ומטופל

אני רק יכול להגיד לך שלנו יש קורולה טרה קלאס שנת 98 שעברה 103k קילומטר והאוטו מבחינה מכאנית מושלם , שום נזילות שום נקישות ושום בעיות , נאדה האוטו נבדק במכון לפני לא הרבה זמן ויצא מושלם למעט כסת"ח רגיל שזה רעש ממערכת תזמון שסתומים .

אז לטעון על אותו רכב שנסע 20k פחות ונראה כמו הפרצוף של הבעלים שלו שהוא שמור ומטופל בזמן .

מה שבטוח זה שהוא עבר התעללות מאסיבית !!! אף קורולה לא מגיעה לכזה מצב תוך 80 אלף קילומטר אם לא קרעו לה את הצורה

ים long time no

פורסם

הכוונה היא לא לאדום דם, אבל גוון אדמדם. בוא נגיד את זה ככה: שאתה מעביר את האצבע על המדיד, השמן צריך להיות בעל גוון אדמדם. לפחות בטויוטה זה ככה, היתה לי פעם פאסאט ישנה שצבע שמן הגיר שלה היה ירוק :roll:.

פורסם
איך ניתן לטעון על אוטו שנת 98 שעבר 81k ק"מ וגיליון הבדיקה שלו נראה ככה שהוא שמור ומטופל

אני רק יכול להגיד לך שלנו יש קורולה טרה קלאס שנת 98 שעברה 103k קילומטר והאוטו מבחינה מכאנית מושלם , שום נזילות שום נקישות ושום בעיות , נאדה האוטו נבדק במכון לפני לא הרבה זמן ויצא מושלם למעט כסת"ח רגיל שזה רעש ממערכת תזמון שסתומים .

אז לטעון על אותו רכב שנסע 20k פחות ונראה כמו הפרצוף של הבעלים שלו שהוא שמור ומטופל בזמן .

מה שבטוח זה שהוא עבר התעללות מאסיבית !!! אף קורולה לא מגיעה לכזה מצב תוך 80 אלף קילומטר אם לא קרעו לה את הצורה

קודם כל - מוכר? :smile:

שמע, אני לא ממש יודע מה לומר על זה.

בעלי הרכב הם זוג מבוגר (האשה מעל 40, הבעל מעל 50) עם שני ילדים צעירים שבטח לא נהגו ברכב. לפני-כן הרכב היה אצל אישה נכה שעשתה בו 30K ביותר מ-3 שנים. הרכב לא נראה לאחר התעללות משום כיוון. יכול להיות שאתם שומרים על הרכב טוב במיוחד?

אני כבר לא ממש בטוח איך להתייחס לעניין, לאו דווקא בגלל הרכב הזה, כיוון שאני כבר די קרוב להחלטה לרדת ממנו (אלא אם הבעלים יוריד נתח הגון ממש מהמחיר). יותר מכך אני שואל את עצמי איך לעלות על בעיות כאלו בפעם הבאה. עבדתי מה-זה-על-פי-הספר - חבל על הזמן. חברה שלי עמדה עם טבלה הקריאה לי ורשמה צעד אחרי צעד, כשאני בדקתי את כל הסעיפים המומלצים, לרבות אפילו בדיקת הצבע עם מגנט, בדיקת הרדיו-טייפ עם קלטת, בדיקת חלודה תחת הכנפיים וכיו"ב. כל גומי בכל מקום היה שלם ורך. המתלים עמדו היטב בדרישה (הקדמיים חדשים ובקושי זזו). הבלמים הוחלפו לפני פחות מחודשיים. טפטופים מהמנוע לא ראיתי (על הליפט בבדיקה ניתן היה לראות קצת שאריות שמן מלמטה). ביצעתי נסיעת מבחן והרכב הגיב מצויין. ביצעתי פניות חדות ולא היו שום צפצופים מהציריות או משהו.

נניח לרגע בצד את התאונה ונזקיה, כיוון שאתה טוען שהבעיה היא בכלל לא התאונה, אלא "התעללות" קודמת (התאונה קרתה לפני חודשיים בלבד) כהגדרתך.

איך הייתי אמור לעלות על-כך?

מה בטופס הבדיקה היה צריך לגרום לי לפסול את הרכב?

איך אדע במקרה הבא שמדובר ברכב "שעבר התעללות" כהגדרתך?

האם יש דרכים לעלות על-כך עוד לפני מכון הבדיקה?

פורסם

הרכב שאתה בדקת - לא מראה סימני התעללות גם עפ"י הבדיקה שציינת.

אל תתרגש מכל הערה שכותבים .

הרכב שאתה העלית לפנינו - אינו שווה את המחיר שדורשים עבורו. איני אומר שלא הייתי רוכש אותו (ולראיה רכשתי רכב די דומה במצב), אבל נדרשת כמו שהבנת לבדך הפחתה במחירו (להערכתי לפחות כ-20%).

בכל מקרה אל תאמר נואש - המשך לחפש קורולות, כפי שציינו יש הרבה!!

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
נניח לרגע בצד את התאונה ונזקיה, כיוון שאתה טוען שהבעיה היא בכלל לא התאונה, אלא "התעללות" קודמת (התאונה קרתה לפני חודשיים בלבד) כהגדרתך.

לא הייתי מגדיר את תחזוקת הרכב כהתעללות, אלא כחוסר תשומת לב.

יכול להיות שהרכב טופל לפי הספר - אך זה אינו מספיק.

נסיעה עם חוסר שמן ונזילת מים מהמשאבה גורמת לנזק מצטבר.

אי החלפת צמיגים במשך 7 שנים אומרת גם היא דרשני.

בכל מקרה לא הייתי קונה את הרכב בעיקר בגלל התאונה בעלת ה"משמעות גבוהה"

אחרת הייתי קונה את הרכב ב-2-3K מתחת למחירון.

זיהוי התאונה יכול להתבצע ע"י הרמת השטיח בתא המטען, וכן זיהוי הבדלי גוונים בצבע.

אגב, בחברה בה אני עובד מכרו עכשיו שתי קורולות 2002 עם פגיעת שלדה קלה מאחור:

הקונים קיבלו עודף מ-50000 ש"ח....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

:mm_yeah:

לנו יש אותו הדגם עם ק"מ דומה מאוד לזה של אור.

אין מצב שהאוטו הזה טופל איפשהו, בכלל !

אפשר לשאול מה המחירון שלה ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

rehud , אני באמת לא רוצה לרדת לפסים אישיים, אבל אתה מה שנקרא בשפת ה"סוחרים" טרף קל.

דבר ראשון אתה מאמין לכל מה שמספרים לך, כלומר : אישה נכה / לא נסעו הרבה / בלה בלה בלה

אל תשכח שאתה מכיר את הבן אדם בדיוק יומיים ומי אמר שהוא דובר אמת?

אתה יודע כמה פעמים הלכתי לרכוש רכב עם משפחה/חברים והבן אדם נראה בחור טוב, רכב של אשתו כמובן ובסופו של דבר הוא היה סוחר?

בנוגע לכסף, זה עולם העסקים, אין כזה דבר לא נעים, ואין סיבה לוותר על1000 או 2000 ש"ח שהרווחת בעמל רב רק משיקולי "למנוע אי נעימות".

ועוד משהו : מי אמר שהק"מ אמיתי בכלל?

דבר שני, גילאי 40 - 50 זה לא נחשב מבוגרים, זה אחלה גיל להיות סוחרים / להיות מספיק פיכחים בשביל להפטר מרכב עם שאסי (בוא נקרא לילד בשמו).

מבוגרים זה לדוגמא זוג בגילאי 70-75 כמו אלו שקנינו מהם את הקורולה שלנו עם 30 אלף ק"מ במצב חדש מהניילון ועם הניילונים עוד על הכסאות האחוריים.

דבר שלישי, אמרתי לך בשרשור הקודם : מי חותם זכרון דברים לפני בדיקה? מי לא מבקש התחייבות על שאסי?

העדפת להתעלם מההערות הללו ולהפסיד סכום בגובה 500 ש"ח + עלות הבדיקה (או חצי ממנה)

דבר רביעי, בנוגע לתאונה , לא הייתי מאמין למסמכים שמציגים לי , אלא מבקש לברר בעצמי את העניין.

תמיד קיים הסיכוי שהרכב עבר תאונת שאסי בשני הקצוות , נזק בגובה 40 אחוז ומעלה, נמכר לסוחר, לקח לסוחר לתקן אותו חודשיים אצל כל מיני חאפרים , ואז העמיד אותו למכירה.

אגב, בדקת מול ת"ז של המוכר שהיא מתאימה לשם ברשיון הרכב?

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא הייתי מגדיר את תחזוקת הרכב כהתעללות, אלא כחוסר תשומת לב.

הוצאת לי את האותיות מהמקלדת :-P .

מה שאנשים לא מבינים זה שלא תמיד לקנות רכב מאנשים מבוגרים זה יותר טוב, להיפך, הרבה פעמים זה פחות טוב. אנשים מבוגרים בדרך כלל פחות מתעללים באוטו אבל גם פחות שמים לב אליו.

בוא אני אספר לך סיפור קטן. יש לי חבר שלו ולהורים שלו יש גישה ומודעות למכוניות כמו שלי יש לריקודי עם (אין לי!). הם קנו רכב ואחרי כמה שנים הלך המנוע. במוסך אמרו להם שלא היה שמן במנוע. הם שאלו את המוסכניק: "מה, צריך לבדוק שמן??" :shock: .

מה שאני בא להגיד פה זה שלא צריך להתפתות לקנות רכב מרופא/נכה/זקן (מחק את המיותר), ולחשוב שאתה קונה רכב שלא עבר התעללות, כי לפעמים אם לא מתייחסים לבעיות הקטנות של הרכב זו התעללות בפני עצמה. לדוגמה, אני לא הייתי קונה רכב עם מגדש טורבו מאדם שלא מבין שצריך לחכות דקה או שתיים לפני שמכבים את המנוע, ולא משנה אם הוא עשה קילומטראז' נמוך עם האוטו.

פורסם

טוב, אין טעם להטיף מוסר או לנסות לשכנע. נראה שאתה מעוניין מאוד ברכב ודבר לא יזיז אותך ממנו. עם זאת, רכב במצב כזה לא ישלשל לקופת בעליו יותר מ48000 ש"ח בשוק רווי כמו שיש היום. לדעתי אל תסגור על שקל יותר מזה.

ככה לאחר יישור הקו במוסך, תצא בעלות של 50000 ש"ח. אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב יותר מ3-4 שנים, במכירה כבר לא תפסיד יותר מדי כסף, כיוון שאז הוא יהיה שווה 35-40 אלף לפני ירידת הערך (שגם אתה תאלץ לקזז במכירה).

עם זאת, אולי תנסה אימפרזה?:lol:

הכי טוב FSI!

פורסם
קודם כל - מוכר? :smile:

שמע, אני לא ממש יודע מה לומר על זה.

בעלי הרכב הם זוג מבוגר (האשה מעל 40, הבעל מעל 50) עם שני ילדים צעירים שבטח לא נהגו ברכב. לפני-כן הרכב היה אצל אישה נכה שעשתה בו 30K ביותר מ-3 שנים. הרכב לא נראה לאחר התעללות משום כיוון. יכול להיות שאתם שומרים על הרכב טוב במיוחד?

אני כבר לא ממש בטוח איך להתייחס לעניין, לאו דווקא בגלל הרכב הזה, כיוון שאני כבר די קרוב להחלטה לרדת ממנו (אלא אם הבעלים יוריד נתח הגון ממש מהמחיר). יותר מכך אני שואל את עצמי איך לעלות על בעיות כאלו בפעם הבאה. עבדתי מה-זה-על-פי-הספר - חבל על הזמן. חברה שלי עמדה עם טבלה הקריאה לי ורשמה צעד אחרי צעד, כשאני בדקתי את כל הסעיפים המומלצים, לרבות אפילו בדיקת הצבע עם מגנט, בדיקת הרדיו-טייפ עם קלטת, בדיקת חלודה תחת הכנפיים וכיו"ב. כל גומי בכל מקום היה שלם ורך. המתלים עמדו היטב בדרישה (הקדמיים חדשים ובקושי זזו). הבלמים הוחלפו לפני פחות מחודשיים. טפטופים מהמנוע לא ראיתי (על הליפט בבדיקה ניתן היה לראות קצת שאריות שמן מלמטה). ביצעתי נסיעת מבחן והרכב הגיב מצויין. ביצעתי פניות חדות ולא היו שום צפצופים מהציריות או משהו.

מצטער גבר , לא מוכרים את המתוקה הזאת בזמן הקרוב , ולשאלתך אם אנחנו שומרים על הרכב באופן מיוחד , אני ואבי היחידים שנוהגים עליו , נהיגה רגועה רוב הזמן אך לפעמים מנצלים את הכוח שיש לו , ויש לו , אך רוב הזמן נסיעות קצרות של עד 20 ק"מ ביום לא כולל נסיעות בתוך העיר בעיקר שלי ונסיעה רגועה מאוד על מוזיקה טובה , חוץ מזה , טיפולים בזמן כמו שעון ובדיקות תקופתיות אם יש צורך .

אני רק רוצה לציין שהרכב מיום הולדתו ועד היום עשה רק בעיה אחת והיא שהתרמוסטט מת ונשאר במצב פתוח דבר שגרם למנוע להישאר קר לגמרי כל הזמן למשך יומיים שלושה , דבר שסידרנו לבד בגינה ועלה לנו כלום כסף חוץ מזה האוטו הזה פשוט בלתי שביר טפו טפו טפו . מומלץ בחום

ים long time no

פורסם
אין מצב שהאוטו הזה טופל איפשהו, בכלל !

אפשר לשאול מה המחירון שלה ?

האוטו טופל בהחלט, אלא אם כן מוסך טויוטה בנתניה מוציאים חשבוניות מזויפות, או שמישהו זייף אותם ממש טוב. ראיתי את כל רצף החשבוניות מאז שהרכב נמסר ועד לטיפול האחרון באוגוסט השנה, לרבות הטיפול אחרי התאונה (שגם אומת בדוח שמאי). הוא עבר גם מספר טיפולים בודדים של עניינים ספציפיים (אחד או שניים) במקומות אחרים. טיפול 10000 עבר במוסך טויוטה באדיקות.

המחירון, כפי שכבר עלה למעלה בדיון 56,650 (לפי לוי-יצחק, לפני העלאות על קילומטרז' נמוך ומספר בעלים נמוך ולפני ירידת ערך כתוצאה מהתאונה).

פורסם
rehud , אני באמת לא רוצה לרדת לפסים אישיים, אבל אתה מה שנקרא בשפת ה"סוחרים" טרף קל.

דבר ראשון אתה מאמין לכל מה שמספרים לך, כלומר : אישה נכה / לא נסעו הרבה / בלה בלה בלה

אל תשכח שאתה מכיר את הבן אדם בדיוק יומיים ומי אמר שהוא דובר אמת?

אתה יודע כמה פעמים הלכתי לרכוש רכב עם משפחה/חברים והבן אדם נראה בחור טוב, רכב של אשתו כמובן ובסופו של דבר הוא היה סוחר?

בנוגע לכסף, זה עולם העסקים, אין כזה דבר לא נעים, ואין סיבה לוותר על1000 או 2000 ש"ח שהרווחת בעמל רב רק משיקולי "למנוע אי נעימות".

ועוד משהו : מי אמר שהק"מ אמיתי בכלל?

דבר שני, גילאי 40 - 50 זה לא נחשב מבוגרים, זה אחלה גיל להיות סוחרים / להיות מספיק פיכחים בשביל להפטר מרכב עם שאסי (בוא נקרא לילד בשמו).

מבוגרים זה לדוגמא זוג בגילאי 70-75 כמו אלו שקנינו מהם את הקורולה שלנו עם 30 אלף ק"מ במצב חדש מהניילון ועם הניילונים עוד על הכסאות האחוריים.

דבר שלישי, אמרתי לך בשרשור הקודם : מי חותם זכרון דברים לפני בדיקה? מי לא מבקש התחייבות על שאסי?

העדפת להתעלם מההערות הללו ולהפסיד סכום בגובה 500 ש"ח + עלות הבדיקה (או חצי ממנה)

דבר רביעי, בנוגע לתאונה , לא הייתי מאמין למסמכים שמציגים לי , אלא מבקש לברר בעצמי את העניין.

תמיד קיים הסיכוי שהרכב עבר תאונת שאסי בשני הקצוות , נזק בגובה 40 אחוז ומעלה, נמכר לסוחר, לקח לסוחר לתקן אותו חודשיים אצל כל מיני חאפרים , ואז העמיד אותו למכירה.

אגב, בדקת מול ת"ז של המוכר שהיא מתאימה לשם ברשיון הרכב?

אייל.

אייל, קודם כל, שלא תבין לא נכון, אני מעריך ומכבד את דעתך. יתרה מזאת, אחת הטעויות שעשיתי במהלך הבדיקה (למרות שבשורה הסופית זה לא משנה כלום) היא שלא בדקתי מיד בתחילת הפגישה הראשונה את זהות האדם בתעודת הזהות שלו. אבל, כפי שאמרתי זה לא משנה כלום. האיש לא סוחר. סוחר לא מביא אותך אליו הביתה, מכניס אותך למטבח ולחדר המיטות שלו, מושיב אותך עם הילדים שלו שיודעים כבר לדבר אבל לא להיות מתוחכמים, לוקח אותך כמה ק"מ משם לגן הילדים של אשתו לראות רכב מכוסה שכבה טבעית למדי של אבק, חריוני יונים ולכלוכים אחרים, פותח בפניך את כל המסמכים בצורה הכי גלויה שאפשר, נותן לך להשיג מסוכן הביטוח שלו דוח שמאי על התאונה שהוא לא ממש אפילו היה מודע לקיומו, ושיכול לאפשר לי לתבוע אותו על הצהרת שקר, חותם על זכרון דברים שכובל אותו בהצהרות והתחייבויות שהוא בכלל לא חלם עליהן וכן הלאה.

אני דווקא כן ביקשתי בזכרון הדברים התחייבות על השאסי, וזה רשום שם באופן מפורש. בהתאם לזכרון הדברים, אין לי שום בעיה לקבל ממנו חזרה את המקדמה ואת מחצית עלות הבדיקה (אלא אם הוא רוצה להסתבך משפטית או להניח שלא אתבע אותו); למעשה אני יכול גם לתבוע ממנו יותר מכך. אני מזכיר שוב - זכרון הדברים נכתב ונחתם בנוכחות עו"ד מטעמי. אני לא ממש מבין למה אתה מתעקש שעשיתי שטויות והפסדתי כסף. המצב שונה לחלוטין. המצב הוא שאני מתלבט (או לפחות התלבטתי מאוד בהתחלה) האם לממש את הרכישה, לא שאני לא יודע איך לצאת ממנה מבחינה עסקית \ משפטית וכיו"ב.

לגבי הקילומטרז' - כפי שכבר ציינתי - הרכב טופל במוסכי טויוטה ובדקתי את הקילומטרז' הרשום בחשבוניות אחת אחרי השניה ובהתאמה לתאריכים.

לגבי התאונה - יש לי ביד דוח שמאי המבהיר בדיוק מי היה בעלי הרכב באותו זמן, ובמקביל יש חשבוניות של טויוטה ורישיונת רכב המאשרות שהוא היה גם בעל הרכב מזה שלוש שנים ויותר, וגם עכשיו.

לגבי גילם של המוכרים - אתה בהחלט צודק, כשאמרתי שמדובר במבוגרים לא התכוונתי שלא ייתכן שמדובר בסוחרים. מה שהתכוונתי לומר הוא שמדובר באנשים מעל לגילאי 17-30 שידועים כקצת יותר מתעללים ברכבים (בלי לפגוע אישית באף אחד כמובן).

שורה תחתונה - לא אומר שלא עשיתי טעויות בדרך, אבל כמעט כל מה שלמדתי בנושא למדתי בפורום הזה, וזה בהחלט לא מעט, ולגבי הטעויות שעשיתי כדאי אולי להסיק מסקנות לגבי דרכי ההדרכה של הפורום.

פורסם
טוב, אין טעם להטיף מוסר או לנסות לשכנע. נראה שאתה מעוניין מאוד ברכב ודבר לא יזיז אותך ממנו. עם זאת, רכב במצב כזה לא ישלשל לקופת בעליו יותר מ48000 ש"ח בשוק רווי כמו שיש היום. לדעתי אל תסגור על שקל יותר מזה.

ככה לאחר יישור הקו במוסך, תצא בעלות של 50000 ש"ח. אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב יותר מ3-4 שנים, במכירה כבר לא תפסיד יותר מדי כסף, כיוון שאז הוא יהיה שווה 35-40 אלף לפני ירידת הערך (שגם אתה תאלץ לקזז במכירה).

Kenny תודה על הייעוץ זה באמת הכיוון שחשבתי עליו - לנסות לרדת בכ-10K במחיר או לבטל העסקה (כיוון שבעל הרכב כנראה לא יסכים לירידה במחיר).

מאידך, לומר שאני מאוד מעוניין ברכב זה אולי היה נכון אתמול בשעה 10:30 בבוקר, דקה לפני שהבודק הראשי הסביר לי את מה שהסביר, מאז ההתלהבות שלי מהעסקה בדעיכה מתמדת, ולא במעט בזכות מה שנאמר כאן בפורום. צריך להבין שגם פסיכולוגיה נכנסת לעניין, בארה"ב מקובל לקרוא לזה (בתרגום חופשי לעברית) "לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע". כלומר, העובדה שכבר השקעתי ברכב יומיים-שלושה + איזה סכום מסוים + כמות כלשהי של רגשות, מובילה לכך שארצה בעסקה שאינה ממש טובה עבורי.

האח שלי היה הראשון שזיהה זאת (מיד כשהתקשרתי אליו בערך ב-10:40 באותו בוקר) ואמר לי לנסות ולהביט בעסקה מהצד, ולחשוב האם אם היו לי מלכתחילה את הנתונים שיש לי כעת הייתי מבצע את העסקה.

אבל, למרות שהתשובה המיידית היא כמעט בבירור לא, זה לא לגמרי נכון, כיוון שעכשיו התחלתי לעבוד וללמוד בצורה הרבה יותר אינטנסיבית, ועכשיו לחפש רכב הופך למטלה הרבה יותר קשה, שאולי תמנע ממני מלבצע הרכישה לעוד שבועות או חודשים :cry:. כך, שהדברים לא לגמרי חדים וחלקים.

פורסם
אייל, קודם כל, שלא תבין לא נכון, אני מעריך ומכבד את דעתך. יתרה מזאת, אחת הטעויות שעשיתי במהלך הבדיקה (למרות שבשורה הסופית זה לא משנה כלום) היא שלא בדקתי מיד בתחילת הפגישה הראשונה את זהות האדם בתעודת הזהות שלו. אבל, כפי שאמרתי זה לא משנה כלום. האיש לא סוחר. סוחר לא מביא אותך אליו הביתה, מכניס אותך למטבח ולחדר המיטות שלו, מושיב אותך עם הילדים שלו שיודעים כבר לדבר אבל לא להיות מתוחכמים, לוקח אותך כמה ק"מ משם לגן הילדים של אשתו לראות רכב מכוסה שכבה טבעית למדי של אבק, חריוני יונים ולכלוכים אחרים, פותח בפניך את כל המסמכים בצורה הכי גלויה שאפשר, נותן לך להשיג מסוכן הביטוח שלו דוח שמאי על התאונה שהוא לא ממש אפילו היה מודע לקיומו, ושיכול לאפשר לי לתבוע אותו על הצהרת שקר, חותם על זכרון דברים שכובל אותו בהצהרות והתחייבויות שהוא בכלל לא חלם עליהן וכן הלאה.

אני דווקא כן ביקשתי בזכרון הדברים התחייבות על השאסי, וזה רשום שם באופן מפורש. בהתאם לזכרון הדברים, אין לי שום בעיה לקבל ממנו חזרה את המקדמה ואת מחצית עלות הבדיקה (אלא אם הוא רוצה להסתבך משפטית או להניח שלא אתבע אותו); למעשה אני יכול גם לתבוע ממנו יותר מכך. אני מזכיר שוב - זכרון הדברים נכתב ונחתם בנוכחות עו"ד מטעמי. אני לא ממש מבין למה אתה מתעקש שעשיתי שטויות והפסדתי כסף. המצב שונה לחלוטין. המצב הוא שאני מתלבט (או לפחות התלבטתי מאוד בהתחלה) האם לממש את הרכישה, לא שאני לא יודע איך לצאת ממנה מבחינה עסקית \ משפטית וכיו"ב.

לגבי הקילומטרז' - כפי שכבר ציינתי - הרכב טופל במוסכי טויוטה ובדקתי את הקילומטרז' הרשום בחשבוניות אחת אחרי השניה ובהתאמה לתאריכים.

לגבי התאונה - יש לי ביד דוח שמאי המבהיר בדיוק מי היה בעלי הרכב באותו זמן, ובמקביל יש חשבוניות של טויוטה ורישיונת רכב המאשרות שהוא היה גם בעל הרכב מזה שלוש שנים ויותר, וגם עכשיו.

לגבי גילם של המוכרים - אתה בהחלט צודק, כשאמרתי שמדובר במבוגרים לא התכוונתי שלא ייתכן שמדובר בסוחרים. מה שהתכוונתי לומר הוא שמדובר באנשים מעל לגילאי 17-30 שידועים כקצת יותר מתעללים ברכבים (בלי לפגוע אישית באף אחד כמובן).

שורה תחתונה - לא אומר שלא עשיתי טעויות בדרך, אבל כמעט כל מה שלמדתי בנושא למדתי בפורום הזה, וזה בהחלט לא מעט, ולגבי הטעויות שעשיתי כדאי אולי להסיק מסקנות לגבי דרכי ההדרכה של הפורום.

אוקיי, אז אין שום בעיה. לא ידעתי שהיית מכוסה ע"י עורך דין , וחשבתי שנחתם זכרון דברים סטנדרטי

אשר לא מציין דברים כאלה.

קח את כספך ותמשיך הלאה למכונית הבאה, אלא אם כן תצליח לקנות את זאת במחיר זול משמעותית.

אל תשכח שאתה צריך להחליף רביעיית צמיגים (1000-1500 ש"ח בכפוף למידה) ולבצע טיימינג (יכול להגיע בקלות לעוד 2000) , כל זאת לפני הורדת ערך בשל השאסי...

שיהיה בהצלחה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...