Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

LOW PASS זה חיתוך שמאפשר רק לתדרים הנמוכים להישמע כלומר הוא חותך את הגבוהים.

HIGH PASS זה חיתוך שמאפשר לגבוהים להישמע כלמור חותך את הנמוכים.

הSLOPE זה החיתוך עצמו והוא יכול להשתנות בין 6/12/18/24 וכן הלאה דציבלים. החיתוך בתדר שאליו אתה מכוון את הקרוס איננו מוחלט ככל שהSLOPE תלול יותר כלומר החיתוך בדציבלים גבוה יותר, ככה התדרים שסביב נקודת החיתוך ישמעו פחות.

הנה תמונה להמחשה:

xover.gif

תכלת= חיתוך ב6DB

אדום=12DB

ירוק=18DB

ורוד=24DB

כמו שאתה רואה ככל שאתה עולה בדציבלים ככה החיתוך גדול יותר. החיתוך נעשה בתדר של 1KHZ ומתאר חיתוך גם LOW PASS וגם HIGH PASS.

הגרפים של הLOW PASS הם הגרפים שמתחילים מ0DB מצד שמאל וכמו שאתה רואה ככל שעולים בתדר מעל 1KHZ ככה עוצמת התדרים הולכת ויורדת עד לשלב שלא ניתן לשמוע אותם כלל, ככל שהחיתוך בדציבל גבוה יותר ככה השלב הז יגיע מוקדם יותר ואותו דבר לHIGH PASS רק הפוך מבחינת התדרים.

ובקשר למתח עבודה, כשהאוטו כבוי זה קרוב יותר ל12V וכשהוא דולק קרוב יותר ל14V.

אם אתה משווה נתוני RMS בין שני מגברים שים לב שאתה מסתכל על המתח שבהם הם נמדדו, למשל מגבר שמוציא 2X70W שנמדדו ב12V יהיה חזק יותר ממגבר שנותן 2X70W ב14V.

זה גם יכול להיות תלוי אם יש להם ספקים כח מיוצבים או לא אבל לא ניכנס לזה.

פורסם

אייל אחלה תשובה רק אני קצת אהבל ולא הבנתי מה עדיף SLOPE גבוה או נמוך.

כלומר אם נתוני מגבר אומרים 18 dB לעומת 12 dB ?

אם אתה יכול להעיף מבט בשני הקישורים ולתת לי תשובה אני אודה לך מאד.

http://www.crutchfield.com/cgi-bin/S-ukSxFepOZ6F/ProdView.asp?a=0&s=0&g=110&id=features_and_specs&i=236T4122

http://www.crutchfield.com/cgi-bin/S-ukSxFepOZ6F/ProdView.asp?a=&s=0&g=110&id=features_and_specs&i=495B1502

פורסם

תראה זה תלוי לאיזה יישום אתה משתמש בקרוס, למשל בקרוס פאסיבי של קומפוננט יכול להיות דווקא יתרון לחיתוך נמוך של 6DB אם הרמקולים באמת בנויים טוב כי זה יכול לתת צליל טבעי יותר וגם לסט אחר למשל יכול להיות שיתאים דווקא 12DB, תלוי ברמקולים עצמם.

לחיתוך שאתה תבצע שהוא או של סאב או לתדרים הנמוכים של הקומפוננט עדיף בדרך כלל מה שיותר גבוה.

בכל אופן הMTX נחשב למגבר טוב יותר ואני גם מאמין שהם יתנו הספק דומה. אבל ראיתי שאתה מוכן להוציא 130$ לדעתי יש אופציות טובות יותר.

מה גם שהאתר שבו בדקת הוא אתר יקר.

תסתכל ב THEZEB.COM

MMXPRESS.COM

ו SOUNDDOMAIN.COM

תבדוק מגברים של US ACOUSTICS זולים וטובים.

• תוכן חדש...