Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק.

אני גם חושב על הפיאסטה עבור אמא שלי.

אבל לא ממש הצלחתי כבר להבין את ההבדלים בין הדגמים.

1.4/1.2

אוטומט רגיל/רובוטי

וכו'.

אני מדבר על השנים 2008-2012.

מה השינויים בין השנתונים והאם יש רמות גימור שונות.

בנוסף לזה גם היאריס\אוריס בחשבון אם כי אני די מעוניין לעבור את שנת 2010 בגלל הגיר האוטומט.

אך אני לא בטוח שהיום הם מצדיקות את המחיר.

תודה

*אין טעם להציעה רכבים מקונצרן VW.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנים הללו הפיאסטה הגיע עם מנוע 1.4/96 כ"ס ועם גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים,הרכב הגיע ברמת גמור אחת TREND.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דווקא כול הביקורות משבחות את המנוע החדש 1.6 שהגיע השנה, וזאת סופר מיני זריזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
צר לי, אתה טועה. ראיתי את הרכבים אצל שני היבואנים. אצל איילון מערכת השמע מכילה bluetooth (דיבורית וכנראה תכונות נוספות) באיכות גבוהה (בדקתי). דלק מציעים דיבורית BT מקומית נפרדת שמורכבת במקום (עוד חורים בדשבורד), עליה הם דורשים בחוצפתם בין 1600 ל- 1900 שקל. לרכב של איילון חלונות אחוריים כהים ואולי גם הבדל בריפודים. נראה לי שגם מסך מחשב הדרך שונה, אולם אני לא בטוח.

אתה מדבר על האוטומט?

אם כן אז זה מראה את רמת השרות ״המעולה״ שאני קיבלתי.

כאשר אני התקשרתי לברר הבחור מאיילון רק ניסה לנפנף אותי וציין כי רמת הגימור בפיאסטה אוט׳ זהה 1:1 לזו של דלק מוטורס.

בכל מקרה אני לא הייתי רוכש מהם רכב, בטח לא בשביל מערכת משודרגת שעולה כמה מאות שקלים דרך ebay.

אגב, דלק מוטורס מציעים אביזרים בסכום של 5,000₪ בחינם (חיישני רוורס, מראה עם GPS ומצלמת רוורס ודיבורית שמתחברת למערכת), כך שגם אם יש הבדלי אבזור בסופו של דבר הם נעלמים.

אבל בשיא הרצינות, אתה כל הזמן מזכיר את השרות של דלק מוטורס שלא היה לטעמך וממליץ על איילון מוטורס, האם אתה בכלל מכיר את רמת השרות שלהם?!

מהתרשמות ראשונית שלי היא פשוט לא קיימת.

פורסם
אם כך נראה שהמנוע חזק יותר גם מהדגם האחרון שיצא, אך לא כך נראה בביקורות.

מה אני מפספס..

איך הגעת למסקנה הזאת?

בדגם האוט׳ עד 2013 היה מנוע ישן עם 95 כ״ס וגיר פלנטרי בעל 4 הילוכים, שני אלו הפכו את הרכב לעגלה.

החל מ-2013 הוחלף המנוע לדגם חדש (זהה לזה שבפוקוס אך עם הספק מופחת) בעל 105 כ״ס וגיר דו מצמדי עם 6הילוכים מה שהפך את הפיאסטה לאחת מהזריזות בקטגוריה.

מנוע ה-1.2 מגיע רק בדגם הידני.

פורסם

עכשיו הבנתי.

לא הנחתי שיש הבדל במנוע בין הגיר הידני לאוטומט.

איך נחשב הגיר של הדגם החדש?

יש איתו ניסיון כבר בדגמים קודמים של פורד?

פורסם
אתה מדבר על האוטומט?

אם כן אז זה מראה את רמת השרות ״המעולה״ שאני קיבלתי.

כאשר אני התקשרתי לברר הבחור מאיילון רק ניסה לנפנף אותי וציין כי רמת הגימור בפיאסטה אוט׳ זהה 1:1 לזו של דלק מוטורס.

בכל מקרה אני לא הייתי רוכש מהם רכב, בטח לא בשביל מערכת משודרגת שעולה כמה מאות שקלים דרך ebay.

אגב, דלק מוטורס מציעים אביזרים בסכום של 5,000₪ בחינם (חיישני רוורס, מראה עם GPS ומצלמת רוורס ודיבורית שמתחברת למערכת), כך שגם אם יש הבדלי אבזור בסופו של דבר הם נעלמים.

אבל בשיא הרצינות, אתה כל הזמן מזכיר את השרות של דלק מוטורס שלא היה לטעמך וממליץ על איילון מוטורס, האם אתה בכלל מכיר את רמת השרות שלהם?!

מהתרשמות ראשונית שלי היא פשוט לא קיימת.

קודם כל אין לי כל דעה מוקדמת על אף אחד מהיבואנים, בסך הכל רוצה לרכוש רכב. מה שלא ברור לי זה מדוע אתה מפזר עובדות פשוט לא נכונות. להלן התיקונים:

1. לא תוכל לקנות באיביי מערכת אוריגינלית מובנית, בטח לא בכמה מאות שקלים.

2. תיארתי כבר את ההבדלים הין הרכבים באופן ברור. ראיתי את שתי המכוניות אצל היבואנים ויש לי את המפרטים כתובים.

3. דלק מוטורס מציעים "חינם" חיישני רוורס ומראת צעצוע המכילה GPS ומצלמה אחורית). את הדיבורית הם לא מציעים בחינם. יתר על כן, כשאמרתי שאני מעוניין לקבל את הדיבורית כמתנה במקום המראה, למרות שהמראה מתומחרת בכ-1000 שח יותר, הם סירבו. את החיישנים נותנים גם באיילון ואת המראה אני לא צריך (300 שח באיביי).

4. אני לא ממליץ על אף אחד אלא מתאר את חווית הלקוח שהיתה לי בשני המקומות ואת התנאים שהציעו. את הבחירה שיעשה כל אחד לעצמו.

פורסם

כפי שכבר פרסמתי בעבר, אני מתעניין בפיאסטה וההתנהלות של אילון מוטורס פשוט מחפירה,

3 טלפונים יום אחרי יום ואף לא חוזר, ורק לאחר מכן ביקשו ממני לשלוח אימייל (אפילו ביצעתי בדיקה שהאימייל הגיע!) וכן, אף אחד לא טרח לחזור אלי או לענות לאימייל.

שירות מזעזע!

ואגב, אילון מוטורס מספקים שנתיים אחריות לעומת שלוש של דלק, כשיש גיר רובוטי אני חושב שגם לאחריות יש מחיר.

פורסם
קודם כל אין לי כל דעה מוקדמת על אף אחד מהיבואנים, בסך הכל רוצה לרכוש רכב. צודק, התבלבלתי בינך לבין משתמש אחר עם שם דומהמה שלא ברור לי זה מדוע אתה מפזר עובדות פשוט לא נכונות. להלן התיקונים:

1. לא תוכל לקנות באיביי מערכת אוריגינלית מובנית, בטח לא בכמה מאות שקלים. בטח שכן, אם תחפש תמצא כי יש המון מערכות מפירוק במחירים נמוכים. חלקן כוללות את הדיבורית. אפיו ניתן למצוא את המערכת המקורית של סוני.

2. תיארתי כבר את ההבדלים הין הרכבים באופן ברור. ראיתי את שתי המכוניות אצל היבואנים ויש לי את המפרטים כתובים. אשמח אם תוכל להעלות את המפרטים לפורום. אני לא ראיתי את הרכב באיילון אך דיברתי עם הנציג בטלפון והוא מסר לי כי הרכבים בעלי מפרט זהה לחלוטין וכי הם יכולים לתת עוד תוספת אחת במתנה. אך בהחלט יכול להיות שאתה צודק, זה רק מעיד שוב על התת שרות שאיילון נותנים.

3. דלק מוטורס מציעים "חינם" חיישני רוורס ומראת צעצוע המכילה GPS ומצלמה אחורית). את הדיבורית הם לא מציעים בחינם. יתר על כן, כשאמרתי שאני מעוניין לקבל את הדיבורית כמתנה במקום המראה, למרות שהמראה מתומחרת בכ-1000 שח יותר, הם סירבו. את החיישנים נותנים גם באיילון ואת המראה אני לא צריך (300 שח באיביי).

מה שרשמתי היה נכון לפני שבועיים כאשר הם נתנו לי הצעת מחיר. ההצעה הייתה 100K ש"ח וכללה אגרת רישוי ואביזרים בשווי של 5.5K ש"ח. בסכום האמור הייתי יכול לבחור בחיישני רוורס, המראה המדוברת ודיבורית.

4. אני לא ממליץ על אף אחד אלא מתאר את חווית הלקוח שהיתה לי בשני המקומות ואת התנאים שהציעו. את הבחירה שיעשה כל אחד לעצמו.

http://www.ebay.com/itm/Ford-Fiesta-Mk7-2008-Stereo-CD-Player-/271108682141?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item3f1f56319d

פורסם
קודם כל אין לי כל דעה מוקדמת על אף אחד מהיבואנים, בסך הכל רוצה לרכוש רכב. צודק, התבלבלתי בינך לבין משתמש אחר עם שם דומהמה שלא ברור לי זה מדוע אתה מפזר עובדות פשוט לא נכונות. להלן התיקונים:

1. לא תוכל לקנות באיביי מערכת אוריגינלית מובנית, בטח לא בכמה מאות שקלים. בטח שכן, אם תחפש תמצא כי יש המון מערכות מפירוק במחירים נמוכים. חלקן כוללות את הדיבורית. אפיו ניתן למצוא את המערכת המקורית של סוני.

2. תיארתי כבר את ההבדלים הין הרכבים באופן ברור. ראיתי את שתי המכוניות אצל היבואנים ויש לי את המפרטים כתובים. אשמח אם תוכל להעלות את המפרטים לפורום. אני לא ראיתי את הרכב באיילון אך דיברתי עם הנציג בטלפון והוא מסר לי כי הרכבים בעלי מפרט זהה לחלוטין וכי הם יכולים לתת עוד תוספת אחת במתנה. אך בהחלט יכול להיות שאתה צודק, זה רק מעיד שוב על התת שרות שאיילון נותנים.

מה שרשמתי היה נכון לפני שבועיים כאשר הם נתנו לי הצעת מחיר. ההצעה הייתה 100K ש"ח וכללה אגרת רישוי ואביזרים בשווי של 5.5K ש"ח. בסכום האמור הייתי יכול לבחור בחיישני רוורס, המראה המדוברת ודיבורית.

אלון, בחייך. חלק יד שניה מפירוק ב-700 ש"ח פלוס הובלה (לפחות 1000 סה"כ)? אכן, אין כמו לרכוש רכב חדש, לתת לאיזה מאכר לפרק ולהרכיב בו מערכת יד שניה...

לעצם העניין, פירטתי כבר את כל ההבדלים. דלק נותנים רכב בלי BT, כולל חיישנים, מראת GPS ומצלמה אחורית, 3 שנים אחריות (או עד 100K קמ הנמוך מביניהם) ב- 101 בערך על הכביש. אילון נותנים רכב עם BT (ועוד כמה תוספות קטנות), חיישנים, שנתיים אחריות ב- 96K בערך. כעת כל אחד יכול לעשות לעצמו את החשבון.

פורסם
אלון, בחייך. חלק יד שניה מפירוק ב-700 ש"ח פלוס הובלה (לפחות 1000 סה"כ)? אכן, אין כמו לרכוש רכב חדש, לתת לאיזה מאכר לפרק ולהרכיב בו מערכת יד שניה...

לעצם העניין, פירטתי כבר את כל ההבדלים. דלק נותנים רכב בלי BT, כולל חיישנים, מראת GPS ומצלמה אחורית, 3 שנים אחריות (או עד 100K קמ הנמוך מביניהם) ב- 101 בערך על הכביש. אילון נותנים רכב עם BT (ועוד כמה תוספות קטנות), חיישנים, שנתיים אחריות ב- 96K בערך. כעת כל אחד יכול לעשות לעצמו את החשבון.

ניסית לרכוש שאתה מציין מה המחיר? שים לב שמדובר על מכירה פומבית, על פי דיווחים ניתן לרכוש את המערכת בערך ב-100 דולר.

מאכר, לא הגזמת? יש מדריכים ברשת סופר פשוטים להחלפת המערכת, עבודה פשוטה מאוד.

לגבי הצעת המחיר מדלק מוטורס, מדובר על 100,000₪ בדיוק וזה כן כולל דיבורית, אך לא מובנת במערכת.

בזה סיימתי, אין לי כוונה להמשיך להתנצח איתך בנושא.

תרכוש (אם בכלל) מאיפה שבא לך, העיקר שתיהיה מבסוט.

פורסם
ניסית לרכוש שאתה מציין מה המחיר? שים לב שמדובר על מכירה פומבית, על פי דיווחים ניתן לרכוש את המערכת בערך ב-100 דולר.

המחיר Buy now הוא זה שציינתי, ומדובר ביד שניה. אם תמתין מספר שנים תוכל לקבל גם בחינם....

מאכר, לא הגזמת? יש מדריכים ברשת סופר פשוטים להחלפת המערכת, עבודה פשוטה מאוד.

מי שמעוניין לפרק עצמאית את הרכב החדש שלו על פי מדריכים ברשת, מוזמן לעשות זאת.

לגבי הצעת המחיר מדלק מוטורס, מדובר על 100,000₪ בדיוק וזה כן כולל דיבורית, אך לא מובנת במערכת.

יש לי הצעה כתובה משני היבואנים, את הדיבורית מסוג parrot הם לא היו מוכנית לתת אפילו תמורת ויתור על מראת הקסם שלהם. אתה לעומת זאת מפזר עובדות לא נכונות על סמך שיחות טלפון (לדבריך).

בזה סיימתי, אין לי כוונה להמשיך להתנצח איתך בנושא.

ועכשיו גם אני סיימתי. שיהיה לך אחלה סופ"ש.

פורסם

הייתי וראיתי פיסית את הרכבים באיילון ובדלק, באיילון האוטו בא גם עם פנסי ערפל וריפוד קצת שונה, בלי משענת יד.

בדלק יש משענת יד עם הקונסולה, ככה לפחות היה בדגם התצוגה.

ולגבי הבלוטות, זה ממש לא החלפה של היחידה אלא צריך חיווט חדש, מסך גדול יותר שבא בדגמים עם הבלוטות, מודול coice control מיקרופון, לחצני שליטה שונים בהגה ועוד כמה וכמה דברים שהופכים את הענין למאוד מאוד יקר ולא בטוח שהוא בר ביצוע.

פורסם
הייתי וראיתי פיסית את הרכבים באיילון ובדלק, באיילון האוטו בא גם עם פנסי ערפל וריפוד קצת שונה, בלי משענת יד.

בדלק יש משענת יד עם הקונסולה, ככה לפחות היה בדגם התצוגה.

ולגבי הבלוטות, זה ממש לא החלפה של היחידה אלא צריך חיווט חדש, מסך גדול יותר שבא בדגמים עם הבלוטות, מודול coice control מיקרופון, לחצני שליטה שונים בהגה ועוד כמה וכמה דברים שהופכים את הענין למאוד מאוד יקר ולא בטוח שהוא בר ביצוע.

תודה על ההבהרות. האם לדעתך בטוח לרכוש את הרכב מאיילון?

• תוכן חדש...