Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר זמן מה שלא יצא לי, החלטתי לצאת לסיבוב אימון ספורטיבי, בהתחלה היה סבבה, לאחר 2 סיבובים הרכב התחיל להגיב בצורה גרועה!

כל ברקס בריא שלי מפעיל את ה ABS וה ESP משתגע ללא היכר.

ידוע לי שהצמיגים במצב חרא ( קדמיים סינים ואחוריים מקוריים בני 3 שחוקים), אבל חברת הליסינג הקק* לא מחליפה אותם.

ניסיתי עוד פעם פעמיים והבנתי שככה אני לא יכול להתאמן, הלכתי למלא אוויר בצמיגים, היה חסר 3 PSI על צמיג חם, ניסיתי עוד סיבוב ואותו הדבר..

השאלה, האם לאחר המאמץ הראשוני, ייתכן שהם אוחזים פחות? אולי התעללתי בהם מספיק עד שהגיעו לרמה כזאת שעכשיו הם ממש לא מתפקדים טוב?

פורסם

זה כבר ידוע שצמיגים נחותים {LINGLONG , OVATION ,GOODRIDE ואחיהם לנשק } אוחזים פחות ומגדילים את מרחק הבלימה , חלקם גם מרעישים יותר . אבל כל עוד הם נמצאים כאן על המדף , יעדיפו אותם על פני הטובים יותר.מטעמי חיסכון כמובן .

פורסם

לגבי איכות הצמיגים אתה מבין לבד.

לעומת זאת - מילוי אוויר בצמיג חם אינו מדוייק בד"כ. למיצוי פוטנציאל ביצועי הצמיג (מבחינה דינמית) בד"כ מומלץ לנפח בלחץ גבוה בכ 10% מהמלצות היצרן - כשהצמיג קר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ועכשיו בתשובה לשאלה...

כן, התחממות הצמיג, שנוצרת כתוצאה מהפעלת עומס, משנה את האחיזה, על כל מאפייניה (מהירות המעבר מאחיזה לאובדן אחיזה, סה"כ אחיזה ועוד). לכל צמיג יש טווח טמפ' אידיאלי, שמתחת ומעל לו הוא אוחז משמעותית פחות טוב.

לרב צמיגים ספורטיביים, לדוגמא, אוחזים פחות טוב כשהם קרים, אבל מסוגלים לאחוז טוב יותר כשהם מתחממים מאוד (דוגמא קיצונית אלו צמיגי F1. אם ראית פעם מירוץ אפשר לראות איך מכונית צריכה הקפה לחימום צמיגים כדי להגיע "לטמפ' עבודה").

מין הסתם, צמיגים סינים, שהם גם מאוד שחוקים, מתחממים ויוצאים מהטווח האחיזה היעיל שלהם (שגם הוא לא מי-יודע-כמה) מהר מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...