Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבתי מערכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי סיטרואן קסרה, 5 דלתות שנת 2003.

לאחר שהחלטתי שאני רוצה לשדרג את המערכת הבסיסית של האוטו, קניתי כמה פריטים והרכבתי הכל.

אני יסביר ובסוף ישאל שאלות .. מקווה שלמישהו יהיה מושג :)

קניתי קיט התקנה

רדיו דיסק\יחידת ראש : pioneer deh 6250bt‏

קומפוננטים של מורל (90 אר אם אס): MAXIMO 6.5" Morel

מגבר - השתמשתי במגבר ישן שהיה של אחי, אני לא מזהה את הדגם כי כתובת עליו באנגלית מחוברת (800 וואט).

חיווטתי עם אבא שלי את החוטים, כבל הRCA והרמקולים בצד אחד וכבל המתח של המגבר בצד השני.

את כבל הרמקולים שיוצא מהמגבר לא יכלתי לחבר ישירות לרמקולים הקדמיים כי היתה לנו בעיה להשחיל את הכבל לדלת הרכב אז התחברתי לחיבור הקיים של הרמקולים הקדמיים.

הרמקולים האחורים (5.25) שהם מקוריים של הרכב מחוברים ישירות למערכת (יחידת הראש היא גם דיבורית בלוטוס והיא לא יודעת להעביר שמע של הבלוטוס דרך הRCA).

בהתחלה שמעתי על הפנים. הלכתי למגבר ושמתי את המצב: bass boster על off. (כיביתי אותו).

שיחקתי עם ההגדרות של המערכת אבל זה לא עזר לי לפתור את הבעיה.

הבעיה שלי: שאני שם מוזיקה שהיא קצת מעבר לווליום רגיל הבאסים נשמעים מאוחים. חשבתי שאולי הם לא יושבים טוב בדלת או משהו אז הוצאתי רמקול אחד מהדלת והחזקתי ביד זה לא עזר. זה לא מהדלת.

למישהו יש מושג מה הבעיה?

המון תודה. שיהיה לנו אחלה שבוע.

פורסם

אני כבר לא יכול לערוך אבל שחכתי לציין (לא בטוח שזה קשור).

עם הקומפוננטים קיבלתי טוויטרים, וקופסא. לפי התרשים הקומפוננטים + הטוויטרים אמורים להתחבר לקופסא שהיא אמורה להתחבר למגבר.

אני חיברתי את הקומפוננטים ישירות למגבר.

זה לא קשור לבעיה נכון ?

פורסם
בטח שזה קשור לבעיה.

תחבר את ה"קופסא" ותתפלל שלא שרפת את אחד הרמקולים.

הקשבתי לעצתך. חיברתי היום את הרמקולים לקופסא (כל רמקול לקופסא שלו) ואת הקופסא חיברתי למגבר.

הבעיה נשארה (שאני שומע מוזיקה בווליום סביר שומעים סבבה, שקצת מגבירים את הווליום \ באסים לא שומעים טוב את הבאסים)

פורסם
אתה צריך לחתוך את הקומפוננט מלמטה,HPF.

ניסיתי לשחק עם זה, בחלק מהכיוונים של הHPF זה נשמע קצת פחות נורא אבל עדין לא טוב =\ יש לך מושג?

ההיתי בטוח שזה יהיה כיף לקחת על עצמי להרכיב את הכל =\ איזה טעות.

פורסם

לפי הסיפור שלך יש לך בעיה של פאזה הפוכה באחד הרמקולים או יותר, במיוחד אם אתה אומר שהשתמשת בכבלים מקוריים של הרכב (הם לא תמיד בצבעים נכונים בשתי הקצבות). יכול להיות גם שאין פאזה בין הרמקולים האחוריים והקדמיים, או בין הרמקולים לסאב. אתה צריך לבדוק שכל רמקול מקבל +\- בצורה נכונה. אני ממליץ לך לנתק את הסאב ורמקולים אחוריים, קודם כל לוודא שהקדמיים נשמעים טוב ביחד, אחר כך להוסיף אחוריים ולשמוע ביחד, אם הכל בסדר להוסיף את הסאב ושוב לבדוק.

הקופסאות שמגיעות יחד עם הקומפוננט זה בטח קרוסובר שלו, זה ״קופסא״ שמחלקת את הצלילים ביו המידבאס לטוויטר, בלי הקופסא הזאת אתה עלול לשרוף את הטוויטרים שלך.

בהצלחה!

• תוכן חדש...