Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו זול בהוצאות דלק, ז"א דיזל בעיקר (מגאן ידנית זה הראשון שעולה בראש אם אתה לא נעול על אוטומט). יש גם אפשרות לרכב בנזין עם מערכת גז, אם בא בחשבון אז גם אופציה. אבל לא אמרת לאיזה כיוון אתה מכוון? מיני, סופר-מיני, משפחתית, מנהלים וכו'...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה נוסע 2500 ק"מ בחודש ברכב שני? מעניין מה עובר הרכב הראשון :lol: .

בכל אופן - בגלל שאתה נוסע הרבה כן הייתי חושב על רכב משפחתי לפחות שכן ככל שרכב גדול יותר כך הנסיעות הארוכות בו נעימות יותר, כמו-כן מדובר על 30K ק"מ בשנה - ללא ספק יש עדיפות לדיזל, מגאן היא אופציה טובה, כך גם סקודות למיניהן, הבעיה היא שקשה מאד למצוא תוצרת VAG שלא הייתה מונית\ניידת\רכב חברה שחוט - אז המגאן בהחלט נשמעת כמו האופציה הטובה יותר!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דיזל אפשרות הטובה ביותר, רצוי עם גיר ידני. לפולקסווגן דיזלים טובים, פולו, גולף, פאביה, אוקטביה ושות' אפשרויות טובות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכולם.

1. האם הרכבים שהוזכרו כאן נכנסים לתקציב + שנתון סביר שמבחינתי זה אומר 2009-2010?

2. האם תיצרוכת הדלק של אותם רכבים תהייה באמת טובה יותר מאלו של המיני? ככול שידוע לי רק בשנים האחרונות התחילו לייצר מכוניות משפחתיות עם צריכת דלק מצויינת אבל הם הרבה מעל התקציב.

3.לא ציינתי קודם אבל הנסיעה המתוכננת היא מאריאל לנתניה וחזרה כך שמדובר ב-70% לפחות של נסיעה שאיננה הררית.

נ.ב

ברגע שיהיה לי רכב שני שמיועד לנסיעות ארוכות הרכב הראשון יסע פחות

פורסם

הפיורינו זה רכב מזעזע שהייתי קונה רק לעובד שאני ממש ממש ממש ממש לא אוהב. במיוחד גרסת הדיזל, שלא סוחבת את עצמה אפילו בירידות. אני לא זוכר רכב מזעזע כל כך שנהגתי בו בשנים האחרונות, אולי חוץ מהפנדה החדשה.

בתקציב שלך ועם הדרישה לצריכת דלק נמוכה אין הרבה מציאות גדולות.

אתה יכול לחפש מגאן II דיזל. קצת קשה למצוא כאלו טובות ויפות, אבל יש פה ושם.

אתה יכול לחפש צעצוע קטן עם מנוע קטן וגיר ידני, אבל לא כיף לנסוע איתם נסיעות ארוכות כל כך וקח בחשבון בלאי הוא וגדל ככל שהקילומטראז' עולה. הכוונה היא למכוניות כמו אלטו ידנית, i10 ידנית, פנדה (ישנה, לא החדשה!) ידנית וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למה כוונתך שהמכוניות הקטנות לא כיפיות לנסיעות ארוכות? במה זה מתבטא? מה דעתך על השברולט ספארק? ראיתי באתר של מוטודיל שמציעים אותה חדשה ב-55 אלף ש"ח שזה גבוה מהתקציב אבל נראה כהשקעה כדאית לא?

פורסם

אם אתה רוצה לנסוע עם מנוע 1.0 נסיעות בינעירוניות ולשייט על 90-100 קמ"ש בנתיב הימני זה בסדר.

בכללי זה אמור להיות די חלש ולא סוחב מדי. לא נראה לי כמו רעיון מוצלח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
למה כוונתך שהמכוניות הקטנות לא כיפיות לנסיעות ארוכות? במה זה מתבטא? מה דעתך על השברולט ספארק? ראיתי באתר של מוטודיל שמציעים אותה חדשה ב-55 אלף ש"ח שזה גבוה מהתקציב אבל נראה כהשקעה כדאית לא?

רכב קטן, לרוב פחות נוח בנסיעות בין עירוניות. במה זה מתבטא?

1. מנוע קטן = פחות כוח = סל"ד שיוט גבוה יותר. פחות כוח גם = צורך לתכנן עקיפות כי אין לך גיבוי של 100+ כוחות סוס.

2. רכב קטן = רגישות גבוהה לרוחות צד (לא תמיד, אבל לרוב) = הרגשה של "אמאלה' אני הולך להתהפך" בכל פעם שאתה עוקף פול טריילר.

3. רכב קטן = לרוב קופצני יותר מרכב משפחתי

4. רכב קטן = בטיחות פאסיבית נמוכה יותר.

5. רכב זול = לרוב מאובזר פחות = דווקא בנסיעות ארוכות אתה צריך את האבזור הזה כי יש לך הרבה שעות ברכב.

שברולט ספארק 1.2 ליטר היא דוגמא למכונית קטנה שמסתדרת לא רע עם נסיעות בין עירוניות ארוכות. היא לא סובלת מרגישות רבה לרוחות צד ויש לה מנוע חזק יחסית (שים לב שבמוטודיל לא מוכרים לך את גרסת ה-1 ליטר שהגיעה לאחרונה ארצה). אבל יש לה גם חסרונות, כמו למשל דוושת הקלאצ' המאוד בעייתית שדורשת המון הסתגלות. אתה נוסע הרבה בין עירוני אז זה לא נורא, אבל זה כן ידרוש ממך הסתגלות.

חוץ מזה, צפה לצריכת דלק של משהו כמו 14-15 קילומטרים לליטר.

לגבי המחיר - מוטודיל מוכרים לך רכבים בשיטת "יד ראשונה אפס קילומטרים", כלומר אתה מקבל רכב חדש אבל ברישיון אתה היד השנייה ולא הראשונה. במקרה של הספארק, אפשר לקבל מחיר טוב יותר לעסקה כזאת. צור איתי קשר בפרטי אם אתה מעוניין ברכב ואכוון אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קיבלתי לפני 4 ימים ספארק בליסניג וכב עשיתי איתה נסיעה בינעירונית ארוכה (ב"ש לאזור המרכז כולל כביש 6), מה שאני יכול לומר על הרכב זה:

נוחות סבירה, המושב הוא לא כורסא אבל הוא יותר נוח למשל מהמאזדה 2 שהייתה לי בשכירות במשך חודש לפני.

שיוט בינעירוני - על 100-120 אין בעיה באופן עקרוני אבל במהירויות יותר גבוהות המנוע יישב באזור הסל"ד הגבוה.

כוח עקיפות וכו' - הילוך חמישי דיי חלש, מה שכן אם מורידים לרביעי אפשר לעקוף במהירויות בינעירוניות סבירות, בצורה דיי חלקה. בקיצור היא לא מרגישה "חלשה לגמריי".

קלאץ' - גבוה ומעצבן, אני מניח שלאט לאט הוא נשחק קצת ומתרגלים אבל הוא דיי מעצבן, זה נכון.

בידוד רעשים - נסבל על גבול המעצבן, לדעתי יותר שקט מהמאזדה 2 אבל לא בהרבה.

צריכת דלק - תדלוק ראשון שמדדתי כמו שצריך, 290 ק"מ מוכם 220 ק"מ בינעירוני כשהרוב בינעירוני מהיר מאוד מתי שהתאפשר (150, לפעמים גם קצת יותר), ועוד 70 ק"מ עירוניים שבהם לא ריחמתי אליו בכלל, והוא ממש ממש חדש ז"א קיבלתי אותו עם ק"מ בודדים על השעון. הצריכה יצאה 1/12 שזה אמנם לא חסכוני במיוחד יחסית לגודל אבל גם לא מדד. אני מניח שאחרי שהמנוע ייפתח, נסיעה בינעירונית סבירה על 110-120 ונסיעה עירונית רגועה יותר, אפשר להוציא איתו משולב בערך 1/14-15 באמת, אבל משולב. להערכתי בבינעירוני במהירות נורמלית הוא יכול להגיע לאזור ה 1/17-18 בשקט.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...