Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שתי המכוניות הנ״ל

קאיה סיד סטיישן ויונדאי אי 30 סטיישן, שתיהן גיר אוטומטי,שנת 2011

איזה גיר אוטומטי יש לכל אחת? כמה הילוכים יש?

יתרונות,חסרונות?

תודה

ערן

פורסם

שתי מכוניות כמעט תאומות סיאמיות.

מכיר רק את היונדאי,יש לי אחת כזו-אמנם לא סטיישן אבל ה\עיקרון די דומה: גיר 4 הילוכים בצורה הישנה (לפני מתיחת פנים עד 2012 היו כאלו),3 הילוכים ראשונים קצרים יחסית אבל הילוך 4 די ארוך,הרכב חסכוני עד מהירות שיוט (90-100) אפשר להוציא ממנו 1:12 בערך אח"כ לא כל כך חסכוני ויש רעש מנוע במהירויות גבוהות,שתרגיש במהירויות 110 ומעלה שם המנוע עובד על טורים גבוהים (3K ומעלה).

ההבדל היחסי (אעפ"י שאין לי קאיה) או המחיר-הקאיה נמכרת במחיר נוח וזול יותר מה I30.

היתרון של יונדאי-מעט יותר אבזור-גג שמש חשמלי (שלא ראיתי בהרבה קאיה-אולי יש בדגמים מסויימים)-יש כמוני,שזה עושה להם את זה.

החסרון:תקלות מעבנות וחוזרות של יוניט ESP (מכיוון שלא מכיר את הקאיה לא ידוע אם גם שם העניין קיים אז המתן לדעות נוספות).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הרכב חסכוני עד מהירות שיוט (90-100) אפשר להוציא ממנו 1:12 בערך

אצלי בקיה סיד במהירות 90-100 קמ"ש בכביש בין עירוני מגיעים ל- 1:16. בדוק אחרי שנתיים וחצי.

פורסם

החסרון:תקלות מעבנות וחוזרות של יוניט ESP (מכיוון שלא מכיר את הקאיה לא ידוע אם גם שם העניין קיים אז המתן לדעות נוספות).

אני חושב שבעלי הסיד לא סובלים מבעיית הESP אלא רק בעלי הפורטה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מה זה יוניט e......?

מה התקלה?

כמה משמעותי גיר 4 הילוכים מול 6 הילוכים?

בקאיה סיד 2013 יש את הרובוטי כפול מצמדים- שמפחיד אותי קצת...

מה דעתכם?

תודה

פורסם

בסיד ובi30 מהצורה הישנה יש גיר אוטומטי 4 הילוכים. גיר 6 הילוכים יש בפורטה מ-2011 והלאה.

ההבדל משמעותי בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר, שם ההילוכים הנוספים מורידים את צריכת הדלק ומפחיתים את רעשי המנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה זה יוניט e......?

מה התקלה?

כמה משמעותי גיר 4 הילוכים מול 6 הילוכים?

בקאיה סיד 2013 יש את הרובוטי כפול מצמדים- שמפחיד אותי קצת...

מה דעתכם?

תודה

ה"תקלה" המדוברת היא בסך הכל בעיה עם מתג אור הבלם שגורם לנורת הESP להדלק

לרוב מחליפים את החלק בחינם והעלות שלו היא כ88 ש"ח למקרה ולא.

הESP נשאר עובד ואם תגיע למצב עם התערבות רצינית הנורה תתחיל להבהב (מסמן שהמערכת פועלת).

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ליונדאי יש בסיס גלגלים ארוך יותר. לכן היא מרווחת יותר במושב האחורי.

לקיה יתרון בתא המטען.

כל שאר הפרמטרים זהים לחלוטין.

אותו מנוע ואותו גיר מיושן (ואמין) שגורם לרעש מנוע חזק במהירויות גבוהות.

הרבה יותק קל למצוא ונדאי שמורה ( היצע הרבה יותר גדול) והיא,לטעמי, יפה יותר ומעט מאובזרת יותר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...