Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

180 עם האוטו צמיג מת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היגוי יתר זה בהנעה אחורית. בהנעה קדמית יש תת היגוי, כלומר במקרה שהרכב נסחף נהג הופך לצופה פאסיבי.

כאשר הרכב מאבד אחיזה הכל קורה מהר מאוד, כאשר הרכב נסחף כדי לצאת מזה צריך לסובב את ההגה לכיוון הסחפות.

נהג בלתי מיומן ללא יצליח לעשות את כל הדרוש בחלקי שנייה שכל זה קורה.

העיצה הכי טובה היא לא להכנס למצב כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניר100, אתה כותב שטויות, ולא בפעם הראשונה. וצביפר, אתה בכלל לא קשור.

לפות"ש: בתור אחד שעשה קורס על אופנוע ו2 על רכב, אין קשר בין השניים, צורת החשיבה בנהיגה וברכיבה שונה לחלוטין!

אתה רוצה תשובה אמיתית בלי בלבולי תחת של FXP?

תשלים את הרשימה הבאה:

סוג רכב:

מידת צמיגים:

סוג הצמיגים (יצרן ודגם):

תאריך ייצור:

תמונה (טובה) של הסוליה:

מכאן - אולי אפשר להתקדם.

כל אלה שמתכננים עכשיו תגובות של גז-ברקס-יותר הגה-דריפט. בואו תחסכו מאיתנו ומעצמכם. אף אחד, חוץ מפות"ש לא יודע על איזה כביש מדובר, איזו פנייה, מה מרווחי הבטיחות, מה זווית הסיבוב, מה השיפוע, ומה מצב התנועה מסביבו.

על כל אלה (ורבים אחרים) יש השפעה משמעותית בין אם פשוט לבלום בכל הכח לבין לצאת משם בהחלקה אומנותית אה-לה-קן-בלוק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
היגוי יתר זה בהנעה אחורית. בהנעה קדמית יש תת היגוי,

מה אתה אומר....

אז מה מדגימים לנו החל מ5:00 בסרטון הבא?

http://www.youtube.com/watch?v=daQNuKjTKv8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מה אתה אומר....

אז מה מדגימים לנו החל מ5:00 בסרטון הבא?

זה פרובוקצייה של החלקה לצד אחד ואז לצד השני. זה לא היגוי יתר אמיתי ורכב הזה לא מתנהג בצורה של היגוי יתר אפילו לא במצב הזה שהם הכניסו אותו אליו (התגובה ללחיצה על גז תיהיה שונה לחלוטין).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בוא תקרא, ואז תגיב.

רמז: היגוי יתר, בדיוק כמו תת-היגוי. הן תופעות שמתארות אבדן אחיזה בגלגלים הקדמיים או האחוריים, (ישנה גם סחיפה, אשר מתארת מצב של איבוד אחיזה ב4 הגלגלים), היגוי יתר יכול להיגרם מכמה סיבות, אחת מהן רלוונטית אך ורק להנעה אחורית, והיא נקרא power over-steer, או power slide או בסלנג drift (האחרון אינו מדוייק טכנית שכן הוא התייחס במקור לסחיפה בכל הגלגלים, שהיא חלק משיטת הנהיגה במירוצי ראלי). לסיכום: כל מצב שבו הגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה ואינם ממשיכים לעקוב אחרי הקדמיים נקרא היגוי-יתר, אין זה חשוב אם מחובר אליהם דרייבשאפט או לא!

דבר אחרון - למה לכל הדיון הזה בפורום הטכני?!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
זה פרובוקצייה של החלקה לצד אחד ואז לצד השני. זה לא היגוי יתר אמיתי ורכב הזה לא מתנהג בצורה של היגוי יתר אפילו לא במצב הזה שהם הכניסו אותו אליו (התגובה ללחיצה על גז תיהיה שונה לחלוטין).

מה ? היגוי יתר "אמיתי" זה סך הכל שהצמיגים האחוריים מאבדים אחיזה.

פורסם

Miraz וshellcase תיקראו את הקישור של shellcase מויקיפדיה. מי שמתקשה עם אנגלית יכול להסתכל בתמונות שמסבירות מה בדיוק ההגדרה של היגוי יתר ותת היגוי. היגוי כשמו משפיע על לאן רכב נוסע. אילו גלגלים מאבדים אחיזה במקרים כאלו זה כבר פרטים ובקלות אפשר לגרום לאבד אחיזה לאיזה גלגל שאתה רוצה. לעשות סלטו באויר עם הרכב לא הופך את זה לתמרון קוברה של מטוס ( רק כדי להמחיש השפעה של איזה גלגלים מאבדים אחיזה ומתי).

כמו שshellcase נכון כתב, זה לא דיון לפורום טכני.

פורסם

אבא שלי הסתכל לי על הצמיגים רשום לי 0510 משמע בצמיג מלפני 3 וחצי שנים והם סינים קיומו משהו כזה אחד כזה אחד טייוואן כול אחד שונה

והרכב זה פולקסוואגן פולו 2001

מידת הצמיג שמתאימה לרכב שלי היא . 185/55/R14

דרישות יציבות גם בסיבובים ובכיכרות זריקות וכ'ו שלא יעוף לי כול פעם במיוחד על מים!

תקציב תנו הצעות לצמיגים שנכנסים באזור ה 800-1400בגג!

פורסם

הצמיגים לא הכי טריים, אבל גם לא מתים מבחינת הגיל.

א-ב-ל היות ומדובר בתוצרת סינית ולא ידועה, וכנראה גם שונה בין צמיג לצמיג, המלצתי היא, להחליפת ומהר ברביעייה טרייה ככל הניתן.

במידה הזו, קיים לך יוקוהמה S.DRIVE, אמנם המחיר הוא סביב ה400 שקלים, אבל אתה לא תצטער עליהם כלל וכלל.

אני מאמין שאם תיגש לפנצ'רייה ותבקש רביעייה יסדרו לך אחלה מחיר (למשל, אצלי יש את אותו צמיג במידה גדולה יותר שעולה לפי אותו אתר 658 לצמיג, אני קיבלתי אותו ב600).

אבל שוב!

יש אפקט שנקרא אפקט הציפה, זה קורה, כמו שכבר הסבירו פה, כאשר התעלות המיוחדות בסולייה של הצמיג, לא מספיקות לפנות את המים. ולכן ההמלצה היא גורפת, אתה רואה מים עומדים (שלולית לא עמוקה במיוחד), תאט! שום צמיג, גם צמיג גשם לא יעזור לך.

נ.ב לגבי היגוי יתר, ותת היגוי - לא קשור לסוג ההנעה ברכב, קשור לאיזון השלדה, ותכונות הניהוג הנדרשים. היום רוב הרכבים (אם לא כל הרכבים), מתוכננים להכנס לתת היגוי היות שהכי קל גם לצאת ממצב זה ע"י הרפיית דוושת התאוצה.

פורסם
אבא שלי הסתכל לי על הצמיגים רשום לי 0510 משמע בצמיג מלפני 3 וחצי שנים והם סינים קיומו משהו כזה אחד כזה אחד טייוואן כול אחד שונה

דרישות יציבות גם בסיבובים ובכיכרות זריקות וכ'ו שלא יעוף לי כול פעם במיוחד על מים!

אתה מוכן להסביר, לא הבנתי.

פורסם

בתקציב הזה תוכל למצוא רבעייה טובה למידה הזאת.

לך לפאנצ'ריות ותרשום כל הצעה ותבוא לפה.

שוב, גשם ראשון ומים עומדים, אתה צריך לדעת לנהוג בהם, כי אף צמיג לא מחזיק עליהם.

ניר100, אתה כותב שטויות, ולא בפעם הראשונה. וצביפר, אתה בכלל לא קשור.

לפות"ש: בתור אחד שעשה קורס על אופנוע ו2 על רכב, אין קשר בין השניים, צורת החשיבה בנהיגה וברכיבה שונה לחלוטין!

אתה רוצה תשובה אמיתית בלי בלבולי תחת של FXP?

תשלים את הרשימה הבאה:

סוג רכב:

מידת צמיגים:

סוג הצמיגים (יצרן ודגם):

תאריך ייצור:

תמונה (טובה) של הסוליה:

מכאן - אולי אפשר להתקדם.

כל אלה שמתכננים עכשיו תגובות של גז-ברקס-יותר הגה-דריפט. בואו תחסכו מאיתנו ומעצמכם. אף אחד, חוץ מפות"ש לא יודע על איזה כביש מדובר, איזו פנייה, מה מרווחי הבטיחות, מה זווית הסיבוב, מה השיפוע, ומה מצב התנועה מסביבו.

על כל אלה (ורבים אחרים) יש השפעה משמעותית בין אם פשוט לבלום בכל הכח לבין לצאת משם בהחלקה אומנותית אה-לה-קן-בלוק.

טוב אדון שלייקס.

אני לא מזלזל בקורסים שלך כי אני לא עשיתי אותם ואני לא יודע מה מלמדים שם, אבל בשביל להשתלט על רכב סטנדרטי שקצת מחליק, לא צריך ליהיות דוקטור ולא צריך ליהיות עם וותק ולא צריך לחשוב שהקורס הזה הופך אותך למבין גדול.

אם הוא יצא מזה בלי שריטה (ומזל שככה), אני מאמין שזה כולה החלקה ראשונה שלו, בגלל זה כמו כולם הוא קצת נלחץ, לא קרה כלום, קצת הדרכה וניסיון והוא ישתפר וילמד לצאת ממצבים כאלו.

מעבר לכך, אני מבין אותו כי גם אני נהגתי תקופה ברכב שהיה בו צמיגים סיניים בני 3.

הסיבה להחלקות נעוצה בצמיגים.

עכשיו שהוא יקנה חברה נורמאלית, ותקנה לפני שיתחיל החורף, הרכב בקושי יחליק לו.

פורסם

עם צמיגים סיניים שונים בני 3.5 הייתי מפחד לעבור את ה20 קמ"ש! איך יש לאנשים ביצים לנסוע ככה?

תתחיל להרים טלפונים לפנצ'ריות באיזור שלך, כשאתה מתקשר תבקש הצעת מחיר על רבעיות במידה שלך - מראש תגיד לו שאתה לא רוצה סיני אלא רוצה איכותי!

לך על החברות הגדולות - continental, yokohama, goodyear, michelin, dunlop, falken, toyo, kleber, kumho.

שים לב שיש דגם של דאנלופ שנקרא sp490 שהוא זבל עופות. בנוסף שים לב שיש חברות סיניות שמחקות בשם שלהם את החברות הגדולות כמו 'goodride'.

תחזור לכאן עם הצעות מחיר ותקבל המלצה קונקרטית.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה מוכן להסביר, לא הבנתי.

הצמיגים לא הכי טריים, אבל גם לא מתים מבחינת הגיל.

א-ב-ל היות ומדובר בתוצרת סינית ולא ידועה, וכנראה גם שונה בין צמיג לצמיג, המלצתי היא, להחליפת ומהר ברביעייה טרייה ככל הניתן.

במידה הזו, קיים לך יוקוהמה S.DRIVE, אמנם המחיר הוא סביב ה400 שקלים, אבל אתה לא תצטער עליהם כלל וכלל.

אני מאמין שאם תיגש לפנצ'רייה ותבקש רביעייה יסדרו לך אחלה מחיר (למשל, אצלי יש את אותו צמיג במידה גדולה יותר שעולה לפי אותו אתר 658 לצמיג, אני קיבלתי אותו ב600).

אבל שוב!

יש אפקט שנקרא אפקט הציפה, זה קורה, כמו שכבר הסבירו פה, כאשר התעלות המיוחדות בסולייה של הצמיג, לא מספיקות לפנות את המים. ולכן ההמלצה היא גורפת, אתה רואה מים עומדים (שלולית לא עמוקה במיוחד), תאט! שום צמיג, גם צמיג גשם לא יעזור לך.

נ.ב לגבי היגוי יתר, ותת היגוי - לא קשור לסוג ההנעה ברכב, קשור לאיזון השלדה, ותכונות הניהוג הנדרשים. היום רוב הרכבים (אם לא כל הרכבים), מתוכננים להכנס לתת היגוי היות שהכי קל גם לצאת ממצב זה ע"י הרפיית דוושת התאוצה.

כן הבנתי שזה כמו גשם ראשון אני בא מאופנועים תאמין לי שאני יודע להיזהר בגשם אבל כנראה שפה שכחתי שזה גשם ראשון וגם המים מלאים בן ובלאגן תודה ! ושוב אני אומר נסעתי שם לאט כמה שיכולתי והאוטו לבד הסתחרר כנראה מהמים שהוא פשוט לא עמד בהם..שמ

בתקציב הזה תוכל למצוא רבעייה טובה למידה הזאת.

לך לפאנצ'ריות ותרשום כל הצעה ותבוא לפה.

שוב, גשם ראשון ומים עומדים, אתה צריך לדעת לנהוג בי הם, כאף צמיג לא מחזיק עליהם.

טוב אדון שלייקס.

אני לא מזלזל בקורסים שלך כי אני לא עשיתי אותם ואני לא יודע מה מלמדים שם, אבל בשביל להשתלט על רכב סטנדרטי שקצת מחליק, לא צריך ליהיות דוקטור ולא צריך ליהיות עם וותק ולא צריך לחשוב שהקורס הזה הופך אותך למבין גדול.

אם הוא יצא מזה בלי שריטה (ומזל שככה), אני מאמין שזה כולה החלקה ראשונה שלו, בגלל זה כמו כולם הוא קצת נלחץ, לא קרה כלום, קצת הדרכה וניסיון והוא ישתפר וילמד לצאת ממצבים כאלו.

מעבר לכך, אני מבין אותו כי גם אני נהגתי תקופה ברכב שהיה בו צמיגים סיניים בני 3.

הסיבה להחלקות נעוצה בצמיגים.

עכשיו שהוא יקנה חברה נורמאלית, ותקנה לפני שיתחיל החורף, הרכב בקושי יחליק לו.

קורסים עשיתי על של אופנוע זה למה ידעתי לשבור תהגה לצד השני ולתת טיפה גז ולא ישר לבלום ולהיכנס בתור הרמזור כי אם הייתי בולם שזה מה שכול אחד היה עושה האוטו פשוט היה שט לתוך העמוד והייתי כותב פה מאיפה אני מביא אוטו חדש? חח

עם צמיגים סיניים שונים בני 3.5 הייתי מפחד לעבור את ה20 קמ"ש! איך יש לאנשים ביצים לנסוע ככה?

תתחיל להרים טלפונים לפנצ'ריות באיזור שלך, כשאתה מתקשר תבקש הצעת מחיר על רבעיות במידה שלך - מראש תגיד לו שאתה לא רוצה סיני אלא רוצה איכותי!

לך על החברות הגדולות - continental, yokohama, goodyear, michelin, dunlop, falken, toyo, kleber, kumho.

שים לב שיש דגם של דאנלופ שנקרא sp490 שהוא זבל עופות. בנוסף שים לב שיש חברות סיניות שמחקות בשם שלהם את החברות הגדולות כמו 'goodride'.

תחזור לכאן עם הצעות מחיר ותקבל המלצה קונקרטית.

פנצ'ריות? או גם אוטו דיפו וכאלה דיברתי עם מישהו פה מהאזור שלי אמר לי הוא הביא 4 צמיגים מאוטו דיפו אירופיים ב 850 שקל הגיוני? או שזה פח? בגדול אפשר כולמיני חברות ודגמים שלהם שנחשבים טובים כי אני רוצה יום ראשון ללכת להשים ישר אני מפחד ממש לנסוע ככה..צמיגים אירופיים ויפנים? ולא סינים וטייואנים?

וזה שאמר על הכיכרות וכאלה אני לפעמים לוקח סיבובים בכיכר על 40-50 ושומע את כול האוטו חורק כזה הצמיגים עפים

פורסם

שמע אתה חייב לעשות שינוי פאזה בראש, באמת.

יש לך בידיים כלי מאד מאד חזק, שזה הפורום הזה והידע הרב שיש בו, ואתה רוצה ללכת ו"לשים משהו יפני אירופאי".

אני הצעתי לך פתרון, שבו תקבל את הצמיגים הכי טובים שאתה יכול להרשות לעצמך. אם תלך מחר, בלי לעשות סקר שוק של חצי שעה בטלפון - אתה פשוט תז**ן את עצמך גם בטיחותית וגם כלכלית.

כי מה שיקרה זה שאתה תגיע לפנצ'ריה (לאוטו דיפו גם יש פנצ'ריה, אבל הם פחות מקצועיים), יציעו לך איזה טייפון סיני, אתה תגיד לא סיני ואז יגידו לך הנה קח מקסיס זה חברת בת של מישלן, ואתה תגיד סבבה.

מה שאתה לא תדע שמקסיס היא חברה סינית בכלל, ושהצמיגים שלהם אמנם יותר טובים מהסיני הממוצע אבל עדיין זבל יחסית למה שתקבל ממותג צמיגים איכותי.

ולכן אני אחזור על ההצעה שלי, כנס לאתר של דפי זהב, ותתחיל להרים טלפונים ולבקש הצעות מחיר! עוד דבר חשוב, לצמיג יש קוד מהירות - צמיג בקוד מהירות נמוך יותר מהנדרש לפי רשיון הרכב לא עובר טסט! מה שלא מונע מהפנצ'ר מעכר לדחוף לך אותו בכל זאת. שים לב שברישיון הרכב שלך מופיע ליד מידת הצמיגים מספר ואות משהו כמו 91Y או 86T וכו' - על הצמיג חייב להופיע מספר זהה או גבוה יותר ואות זהה או הבאה אחריה.

הנה קצת חומר לקריאה

**שים לב שזה שאתה לא עובר 160 קמ"ש לעולם לא אומר שאתה יכול להתפשר, קוד המהירות, יחד עם קוד העומס, מייצגים את העומסים בהם הצמיג יכול לעמוד, אנשים שמחפפים בזה לפעמים מוצאים את עצמם עם צמיג מפוצץ אחרי נסיעה ארוכה בכביש 6 או כביש הערבה.

נ.ב.

אתה יכול גם לרשום את איזור המגורים שלך והחברים פה יתנו המלצות לפנצ'ריות טובות.

ותזכור תמיד, אם זה זול - אז זה לא בגלל שהמוכר נחמד, זה פשוט זול, אם רכבת על אופנוע בעבר אתה אמור לדעת מה המשמעות של צמיגים זולים.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...