Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותי מעניין איך ייראה רכב כזה, שטופל לפי הוראות היצרן כפי שציינתם (כלומר, מה יהייה מצבו כמשומש בעוד שנתיים שלוש) :roll:

אני חושב,שרכבים כאלו בני שלוש ארבע,מטופלים ושמורים,יד ראשונה בפרט,ימכרו יפה יחסית בתור משומשים,זה הדגם שהעלה הכי פחות אקזמפלרים לכביש,ומי שיחפש רכב שמור ומטופל ידע להעריך זאת.לראייה המיטו 155 שלי נמכרה מעט מעל המחירון,לבחור שחיפש רק את דגם ה155,ומצא את רכבי שהיה שמור ומטופל עם כ 60k וקרוב לשלוש שנים על הכביש.

דרך אגב אני מאד פדנט גם בכל הקשור לשמירה חיצונית ופנימית של הרכב ולא רק מכנית.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

יניב, תודה על העדכון - אבל מדובר במידע שאיננו אומר דבר.

לשמן מנוע משובח יש מחיר ידוע וסופי שמשתנה בתוך גבולות צרים, כך גם לפילטר אוויר ושמן.

זו גם הסיבה שמחיר הטיפול אצלך דומה מאוד לעלות הטיפול ב- IS שלי.

השאלה הגדולה היא מה צפי התקלות ברכב, כמה עולים חלפים "לא שגרתיים" ועד כמה תידרש להחלפתם.

וכאן ידידי טמון ההבדל הגדול בין רכב זול לאחזקה לאחד שאיננו כזה.

פורסם

נדמה שהשאלה בעניין כעבור שנתיים 3 שנים מתייחסת לתדירות החלפת השמן והטיפולים, לא?

לעניות דעתי, הלא טכנית מקצועית, בפרק זמן קצר זה של נניח 3 שנים, לא יורגש הבדל.

מניסיון שיש לי עם רכבי ליסינג בעבר, בתקופה של 3 שנים הראשונות חברות הליסינג פועלות בדרך של צמצום עלויות אחזקה שוטפות, לעיתים אפילו אחזקת שבר אל מול אחזקה מונעת נדרשת. אל תקפצו עלי- אני אומר את זה באופן אולי קיצוני, אבל האינסטיב של חברות מסוג זה לצמצם הוצאות אחזקה ברור. הם גם מחזיקים מכוניות חדשות עד 3 שנים. ואי אפשר להגיד שמכוניות הליסינג נתקעות בתקופה הזאת.

אבל לפחות ההגיון אומר שאחזקה לקויה תתן אותותיה בשלב מסוים. כנראה שנים מאוחרות יותר.

בטיפול האחרון אצלי, כעבור 10 אלף קמ (אפילו קצת פחות מזה), השמן שיוצא מהמנוע שחור לגמרי. השמן שנכנס צמיגי ובהיר.

מה זה אומר? לא יודע. אבל נראה סביר פחות לנסוע 35 אלף קמ בלי להחליף שמן ומסנן.

ולעניין העקיפה בכביש החוף, זה רק בגלל שאני ירדתי ימינה במחלף :wink:

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

לשמן מנוע משובח יש מחיר ידוע וסופי שמשתנה בתוך גבולות צרים, כך גם לפילטר אוויר ושמן.

השאלה הגדולה היא מה צפי התקלות ברכב, כמה עולים חלפים "לא שגרתיים" ועד כמה תידרש להחלפתם.

מסכים ולא מסכים,במידה והרכב יגלה אמינות,אז עיקר ההוצאות יהיו על טיפולים שוטפים,טיימינג אמור להתבצע אם אאל"ט רק ב120k,בפיג'ו שהחזקתי במשך 7שנים ו 150k,למעט תחזוקה שוטפת(במוסכים מורשים),לא היה שום דבר לא שגרתי,אפילו קלאצ' לא הוחלף,קראתי כאן כבר שרשורים על טיפולים שוטפים ברכבים שעלו מחצית מרכבי והסכומים היו דומים או גבוהים יותר.במידה ובעל רכב יטפל בדיוק לפי הוראות יצרן ולא" יגדיל ראש",אז העלויות השוטפות אפילו יצטמצמו.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
נדמה שהשאלה בעניין כעבור שנתיים 3 שנים מתייחסת לתדירות החלפת השמן והטיפולים, לא?

לעניות דעתי, הלא טכנית מקצועית, בפרק זמן קצר זה של נניח 3 שנים, לא יורגש הבדל.

מניסיון שיש לי עם רכבי ליסינג בעבר, בתקופה של 3 שנים הראשונות חברות הליסינג פועלות בדרך של צמצום עלויות אחזקה שוטפות, לעיתים אפילו אחזקת שבר אל מול אחזקה מונעת נדרשת. אל תקפצו עלי- אני אומר את זה באופן אולי קיצוני, אבל האינסטיב של חברות מסוג זה לצמצם הוצאות אחזקה ברור. הם גם מחזיקים מכוניות חדשות עד 3 שנים. ואי אפשר להגיד שמכוניות הליסינג נתקעות בתקופה הזאת.

אבל לפחות ההגיון אומר שאחזקה לקויה תתן אותותיה בשלב מסוים. כנראה שנים מאוחרות יותר.

בטיפול האחרון אצלי, כעבור 10 אלף קמ (אפילו קצת פחות מזה), השמן שיוצא מהמנוע שחור לגמרי. השמן שנכנס צמיגי ובהיר.

מה זה אומר? לא יודע. אבל נראה סביר פחות לנסוע 35 אלף קמ בלי להחליף שמן ומסנן.

ולעניין העקיפה בכביש החוף, זה רק בגלל שאני ירדתי ימינה במחלף :wink:

אני קצת מתקשה להאמין שהיצרן נותן במודע הוראות אחזקה ומועדי טיפול שיקנו למכוניות שלו מוניטין מחורבן של מכוניות שמתחילות לחפש מנוי במוסכים אחרי שלוש או ארבע שנים. חברות ליסינג שאינן מקפידות על תחזוקה שוטפת, אפשר להבין, למרות שנסיוני הפרטי עם מספר כלי רכב כאלו שהכרתי, מראה דווקא הקפדה יתרה של החברות האלו על טיפולים במועד, אבל יצרן ? קצת לא מסתדר עם שורת ההיגיון, שהרי נדמה לי שיתרון של טיפולים "רחוקים" בטל בשישים אל מול תורים במוסך של מכוניות דפוקות בנות שלוש או ארבע, ודאי מבחינה שיווקית, ודאי אצל יצרן כמו פיאט שיש לו ענין מסיבי בתיקון תדמית פגומה בדיוק בענין הזה.

פורסם
מסכים ולא מסכים,במידה והרכב יגלה אמינות,אז עיקר ההוצאות יהיו על טיפולים שוטפים,טיימינג אמור להתבצע אם אאל"ט רק ב120k,בפיג'ו שהחזקתי במשך 7שנים ו 150k,למעט תחזוקה שוטפת(במוסכים מורשים),לא היה שום דבר לא שגרתי,אפילו קלאצ' לא הוחלף,קראתי כאן כבר שרשורים על טיפולים שוטפים ברכבים שעלו מחצית מרכבי והסכומים היו דומים או גבוהים יותר.במידה ובעל רכב יטפל בדיוק לפי הוראות יצרן ולא" יגדיל ראש",אז העלויות השוטפות אפילו יצטמצמו.

תיראה, הקטע שכתבת על הפיג'ו הוא לב העניין - רכב שנסע 7 שנים רק על טיפולים שוטפים הוא זול לאחזקה.

קח לדוגמא את ה- IS, בעוד שבועיים היא תחגוג שבע שנים בלי שנירשם לחובתה שום טיפול שאיננו נופל לקטגוריה של 'טיפול שיגרתי' - ויש לציין שהטיפולים השוטפים נעשו במרכזי במחירים סבירים מאוד.

אבל, למוסך יש תמחור הזוי למדי לפריטים מסוימים, החלפת בלמים מלאה תעלה לך כ- 4,000 ₪ בעוד שאם תעשה זאת בעצמך אז חלקי ה- OEM תוצרת TEXTAR יעלו לך אצל אוסקר סביבות ה- 1,200 ₪.

החלפת מצתים (6) תעלה לך במרכזי יותר מ- 1,400 ₪ ודרך דוד איביי 300 (שניהם דנסו), לכן לדעתי צריך ללכת על שביל הזהב, טיפולים שוטפים בעלויות סבירות במרכזי (ואז גם ספר הטיפולים מושלם), היכן שמנסים להשחיל אז מחפשים אלטרנטיבות אחרות.

פורסם

גם לפי ההגיון הזה אלפא מאוד זולה לאחזקה.

למען האמת לפי ההגיון הזה רוב המכוניות המודרניות זולות לאחזקה אם מטפלים בהם כראוי ובזמן.

בעניין האלפות ההיסטוריה האישית שלי היא עד 147 שנת 2002 שבבעלותי. אחזקה נכונה ובזמן וכמעט ולא היו תקלות לאורך הדרך.

רועי, לעניין תדירות הטיפולים אני לא ממש מסכים. היצרנים נמצאים בתחרות שווקית עם עצמם כשהם מוכרים מכוניות עם מרווח טיפולים גבוה. המכוניות גם מספיק אמינות כדי לשרוד את משך האחריות ובעיקר את משך הזמן שישהו אצל אותו אחד שקנה מהם את האוטו עם מרווח טיפולים גדול כזה וזה מהווה גורם משיכה לאותם רוכשים. הנזק יתממש אחרי כמה שנים אצל היד השניה והשלישית שלא ממש יושבים בראש סדר העדיפויות של היצרנים. להיפך, אז מגיע הזמן בו הם בכיף גדול נהנים מרכישת חלקי חילוף יקרים על ידי אותם רוכשים.

פורסם
אני קצת מתקשה להאמין שהיצרן נותן במודע הוראות אחזקה ומועדי טיפול שיקנו למכוניות שלו מוניטין מחורבן של מכוניות שמתחילות לחפש מנוי במוסכים אחרי שלוש או ארבע שנים. חברות ליסינג שאינן מקפידות על תחזוקה שוטפת, אפשר להבין, למרות שנסיוני הפרטי עם מספר כלי רכב כאלו שהכרתי, מראה דווקא הקפדה יתרה של החברות האלו על טיפולים במועד, אבל יצרן ? קצת לא מסתדר עם שורת ההיגיון, שהרי נדמה לי שיתרון של טיפולים "רחוקים" בטל בשישים אל מול תורים במוסך של מכוניות דפוקות בנות שלוש או ארבע, ודאי מבחינה שיווקית, ודאי אצל יצרן כמו פיאט שיש לו ענין מסיבי בתיקון תדמית פגומה בדיוק בענין הזה.

מה שאכתוב הוא בבחינת הערכה, לצערי חסר לי ידע ומוזמנים לתקן אותי:

אם אני מבין נכון, שמני מנוע חדשים סינטטים מאפשרים ניצולת ארוכה יותר. מאידך שקוליי השיווק הם כבדי משקל ואני חושש שהם מתייחסים יותר לטווח הקצר. השיח הוא על "עלויות אחזקה" ולא על "אמינות" שמכוסה באחריות.[כפי שבפירמות רבות החשיבה היא בעיקר רבעונית].

לרוכש חשובות עלויות אחזקה: אז נותנים לו מנגנון סטרט אנד סטפ חסכוני אך דכאוני. על הנייר הוא עושה טוב. בפועל הייתי מנגב אותו עם נייר. פילטר אויר 35000? מוזר. בכל אופן בל נשכח שבד"כ לפילטר ולשמן מיועדים נסועה או פרק זמן מסויים- מה שבא קודם, החלף.

מה יבוא לאחר הרוכש הראשון ותם האחריות? המבול. טוב, אולי רק טיפטוף אך מה שיבוא הוא הכנסות על חלפים ועל תקונים.

כללית, נדמה לי שאנו חיים בעולם של מוצרים חד פעמיים וליתר דיוק- שמוש קצר ברבים מהם.

אישית, כחובב איטלקיות אעדיף לרכוש רכב ממי שטיפל בתכיפות גבוהה מן המוצע ע"י יבואן. כך גם בלא איטלקיות אך כשהרכב אצל חובב רכב הסכוי לכך טוב יותר. אולי אני טועה, שיהיה.

ספציפית לאלפא ולנצ'יה: בדגמים משנות ה90 וה2000 הומלץ על מרווח טיימינג מסויים שנשמע טוב לכיס. בפועל המלצות היצרן השתנו בהמשך צוודאי המלצות המוסכים, יותר מפעם אחת. כך גם השמן המומלץ.

במנועי ג'י טי אס של 156 וגיטי יש כמה בעיות שלמעשה לא נפתרו. הכיצד? עובדה.

יש גם בעיות עם אימפלרים של משאבות מים בדגמים מסוימים. יש תחליפים טובים מן במקור. לעיתים ראוי להקדים החלפה ולמנוע חזרה על טיימינג או גרוע מזה.

שורה תחתונה: יש על הנייר ויש במציאות. מה שטוב ליד הראשונה מתנקם לעיתים ביד השנייה אך למי אכפת? זהו עוד מקור רווח.

פורסם

לייחס ליצרנים טיפשות זה מותר, יחד עם זה לא לגמרי הגיוני. יצרנים, כך אני מבקש להאמין וגם נסמך על סוג של נסיון, אינם חושבים רק לטווח של קצה גבול האחריות, המבול שיגיע או לא אח"כ דווקא מאוד מענין אותם. ודאי כך במוצר עתיר השקעה וכזה שבו למוניטין חלק מסיבי בהצלחה, או חלילה בכישלון, כמו מכונית. פיאט על בנותיה אכלה מספיק חרא בדיוק בתחום הזה וכפי שאפשר לראות גם בפורום הזה, עדיין לא קמה מהשולחן. אז שהיא תסתכן בשימור וחיזוק המוניטין השלילי הזה ? כשאני מצרף לכך את ההנחה הסבירה שאנחנו לא באמת יודעים כמה זמן/ק"מ ישמר השמן או הפילטר את תכונותיו ואנחנו נסמכים יותר על סוג של תחושה שהכי טוב להחליף כמה שיותר מהר, מאשר על איזה מימצא בדוק, אני דווקא נוטה להניח שלהנחיות היצרן יש בסיס מעבר לזה של הצעות יועצי השיווק שלו.

פורסם

רק כעת ראיתי מה כתב אמיגר ואנו די מסכימים.

באשר לאחזקת איטלקית ישנה[לא, לא פונטו]. העלויות אינן זולות כלל, גם לרכב שמור. אני מדבר על בלאי: מנעולים, משאבות, חלקי מיתלה, חלקי פסטיק, חלקים חשמליים ועוד.

אינני מייחס ליצרן טיפשות. אני מיחס לו גישה מסוימת שאני בתור רוכש רכב מיד שנייה[או שלישית] לא אוהב אבל אני לא קהל היעד. אני קהל היעד של חלפים במחיר מופקע .

אם נעזוב המותג הספציפי, רוכש יד 2 או 3 הוא שיסבול בד"כ מאחזקה של "יחסי צבור". אם ללכת עוד מטר, רוכש מכונית מליסינג מזניח מקבל מכונית ישנה בלבוש של מכונית חדשה, אבל בתחושתו ובעיני שכניו מכוניתו חדשה וזה מה שחשוב.

מחלוקות ביננו:[רועי 5]

אני מיחס יותר חשיבות ליועצי השיווק.

אני חושב שלקוח חדש במדינה עם תימחור הגיוני חושב יותר במושגי "איכות" ו"תמורה" מאשר "אמינות" וסבור שאיכות-אינה ממוקדת רק בעמידות והישרדות.

אינני מיחס להם טיפשות, במובן העקרוני. צרכנים בשלל תחומים שוב אינם מצפים לאורך חיים מופלג.

אם יש כאן בעלי מידע מבוסס יותר ממני או ממך, בהחלט מענין ללמוד מהם בעניין.

• תוכן חדש...