Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 25-30k

aspa_
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע שזה די חרוש פה אבל אני מתלבט בין כמה רכבים. אני הולך להיות סטודנט ולנסוע 3 פעמים בשבוע כ100 ק"מ. אני חושב על דייהטסו סיריון גטס או גרנדה פונטו, כמובן בשנתונים כמה שיותר מתקדמים. אני לא מחפש חווית נהיגה מטורפת אלא בעיקר רכב אמין וזול לתחזוקה וכמובן הכי חסכוני. ( לא אכפת לי ידני). מבירורים שעשיתי הבנתי ששלושתם עונים על הדרישות האלו אבל:

הגטס לא באמת חסכונית אפילו בדגמים החדשים יותר אבל אמינה.

הדיהטסו- מפסיקים לשווק אותה בארץ- משמע יכול להיות בעחה בעתיד עם חלפים וכו'

הפונטו גרנדה- הבנתי שבארץ החלפים לפיאט יקרים מאוד בגלל שצריך רק חלפים מקוריים.זה נכון?

אשמח ממש לעזרה וייעוץ!

תודה רבה ולילה טוב

פורסם

פיאט גרנדה פונטו ידני שנת 2007-2008 יכנס לתקציב ואפילו ישאר קצת עודף.

הרכב חסכוני,אמין,זול לאחזקה.

לדעתי רכב מושלם לסטודנט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הגטס אכן לא חסכונית במיוחד בדלק, אבל כמו שכתבת היא מאוד אמינה וגם מאוד זולה לאחזקה. אם אתה נוסע 300 קילומטרים בשבוע, או 1,200 קילומטרים בחודש או 14,400 קילומטרים בשנה ההפרש בעלויות הדלק בינה לבין הסיריון (שכן נחשבת לחסכונית) לא יהיה גדול מאוד.

סיריון היא אופציה נהדרת אבל לצערך הגדול הבעיה הגדולה שלה היא לא העדר חלקי החילוף אלא העובדה שקשה למצוא סיריון טובות בתקציב שלך. דווקא חלקי חילוף זאת ממש לא בעיה. מה זה משנה בכלל שהפסיקו לייבא דייהטסו לארץ? בכל מקרה ברכבים זולים כאלו אף אחד לא קונה חלקי חילוף מהיבואן של דייהטסו, קונים חלקים תחליפיים שמי שמביא אותם לארץ לא קשור בכלל ליבואן של דייהטסו. חוץ מזה 2, היבואן של דייהטסו ממשיך לפעול בארץ והיום הוא היבואן של קיה. מה שאומר שעל פי חוק הוא מחוייב להמשיך ולהביא את חלקי החילוף האלו עד לשנת 2018 לפחות.

החלפים של פיאט לא יקרים במיוחד וגם אין סיבה להתעקש רק על מקורי, למעט בנושא נוזל הקירור ששם הפונטו רגישה מאוד לשימוש בנוזל קירור לא מקורי. גם את הנוזל המקורי הזה אפשר לקנות בחנויות חלפים והוא לא יקר במיוחד, לא יותר יקר מנוזל קירור איכותי של חברה אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על המענה. דרך אגב, לגבי התיבה הרובוטית בפיאט הבנתי שכדאי להתרחק,למה? בגלל הנוחות או התחזוקה? מה עם הפונטו ספייס? איך היא בהשוואה לגרנדה? איך הן בצריכת דלק?

ועוד שאלה: במסגרת אותו תקציב ואותן דרישות- יש איזשהו רכב שהוא לא מסדרת המיני או סופר מיני שיכול להתאים?

תודה!

פורסם

בתקציב שלך אפשר למצוא מיצובישי לנסר, שהיא משפחתית אמינה וזולה לאחזקה אבל לא חסכונית. אם אתה מחפש חיסכון תתמקד במכוניות הקומפקטיות יותר.

לגבי הפונטו - התיבה הרובוטית בהחלט לא מוצלחת במיוחד. לא מבחינת אמינות ולא מבחינת נוחות. התיבה הרציפה, שקיימת רק בדגמי הספייס, טובה יותר אבל קשה כבר למצוא ספייס רציפות במצב צבירה סביר.

פורסם

התחלתי לחשוב בכיוון של פיג'ו 206 ו307. אמנם בתקציב שלי זה יהיה שנתונים ישנים יותר, אבל ראיתי שלפיאט מנוע חלש יחסית.

מישהו יכול לספר לי קצת על הפיג'ו? העלויות תחזוקה באמת הרבה יותר יקרות מאשר בפיאט או ביונדאי? איך האמינות וצריכת הדלק?

פורסם

חיפוש בפורום יתן לך המון מידע על שני הרכבים הללו.

בגדול - ה-307 מגיעה עם מנועי 1,600 או 2,000 סמ״ק וגיר אוטומט. חסכונית היא לא.

ה-206 מגיעה גם עם גיר ידני ובגרסאות אלו היא גם די חסכונית. אבל זה לא הרכב הכי אמין בארץ וזה לא רכב שמתאים למי שמחפש בראש ובראשונה רכב אמין.

פורסם
התחלתי לחשוב בכיוון של פיג'ו 206 ו307. אמנם בתקציב שלי זה יהיה שנתונים ישנים יותר, אבל ראיתי שלפיאט מנוע חלש יחסית.

מישהו יכול לספר לי קצת על הפיג'ו? העלויות תחזוקה באמת הרבה יותר יקרות מאשר בפיאט או ביונדאי? איך האמינות וצריכת הדלק?

307 בסך הכל עושה טוב את העבודה, יחסית מהנה לנהיגה ברמות האלה, ללא בעיות טכניות, צריכת דלק רגילה, ואם צריך במשפט אחד אז היא תמורה טובה למחיר. חובבי צרפתיות ירגישו בה בבית.

פורסם

אם תוכל יותר לפרט מה הדרישות שלך , כי דיברו כאן על רכבים קטנים , משפחתיים , אוטומטיים וידניים .

חסכוני וידני :פונטו גרנדה יהיה מצויין בשבילך

חסכוני ואוטומט : יאריס יהיה טוב יותר מהגטס ומהסיריון

משפחתי :כמו שאמרו מעליי , המיצובישי לנסר מפגינה אמינות יוצאת מן הכלל

הכל תלוי מה אתה מחפש :-)

פורסם

אז ככה התקציב שלי הוא עד30000 שקלים.

אני מחפש רכב אמין וחסכוני בדלק ובתחזוקה, אבל גם כזה שמספיק חזק לעשות 3-4 פעמים בשבוע נסיעה מתל אביב לאריאל ולשרוד את העליות לאריאל גם כשיש עוד נוסעים ברכב. כמעט הייתי סגור על הפיאט אבל נראלי שהיא חלשה קצת והנסיעות האלו יאמצו את הרכב מאוד מה שיגרום לבלאי מהיר יותר. אני מתלבט עכשיו בין הגטס בגרסה של 1.4 או כל רכב אחר חזק מספיק בתקציב הזה וכאן אני צריך את העזרה כי אני כבר לגמרי מבולבל.

התחלתי לחשוב גם בכיוון של משפחתיות על סובארו ניו אייג' או מזדה 3- אמנם פחות חסכוניות בדלק אבל יחסית אמינות ויותר חזקות, מישו יכול לספר לי קצת עליהן? עד כמה ההפרשיח בדלק גדולים יחסית לגטס?

תודה רבה!

פורסם

הגטס לא חסכונית במיוחד בדלק אז ההפרש בינה לבין המשפחתיות האחרות שציינת יהיה סביר הקילומטר לליטר - גטס תעשה לך 11 קילומטרים לליטר, סובארו ומאזדה יעשו 10.

גרנדה פונטו ידנית עם מנוע 1.2 ליטר אכן קצת חלשה לנסיעות כאלו. גרסת ה-1.4 ליטר הידנית, שהיא נדירה יותר, תתאים יותר.

• תוכן חדש...