Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים -

לראשונה היני עושה שימוש בפורום וכולי תקווה.

ברצוני לקנות יאריס TS, מצאתי אחת 2004- 105K שמורה מטופלת מארכיטקט מבוגר.

אך אליה וקוץ בה(אליה זהו הזנב השמנמן של הכבשה הנחשב למשובח), לאחר בדיקות מסתבר שהרכב עבר תאונה חזיתית, מכסה מנוע, כנפיים, פגוש, רדיאטור, ותושבות פגוש(המולחמות{מחדש}לשלדה) הוחלפו, חלקן אף לא מקורי.

שלדת הרכב נפגמה קלות, "מעיכה" אחרי החיבור עם מסרק ההגה לכיוון קצה קדמי של הרכב - כלומר, לדעתי, זניח(הכל יחסי בחיים).

מחירון לוי יצחק עומד על 40400, המוכר ירד ל24K.

עלי לציין שהרכב מתנהג היטב, פנימו כחדש. טסט לשנה, צמיגים ומצבר בני שנה גג.

לקנות או לא?

רב תודות למתעניינים.

פורסם

אתה מחפש הצדקה לקנות רכב שעבר תאונה לא קלה?אני לא הייתי קונה את הרכב האמור, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תחשוב גם מה יעבור עלייך במכירה עתידית עם עוד כמה אלפי קמ ועוד יד שהרכב יעבור,במקרה הנל לא הייתנ הולך על זה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אם זה היה כנפיים, מכסה מנוע, פגוש ותושבת של הפגוש הוא לא היה יורד לקרשים במחיר. זה רכב מאוד מבוקש.

מוזר שמבוגר נוהג על רכב כזה - בטח ארכיטקט. כניראה זה רכב של בן שלו והוא מנסה לעזור במכירתו.

אם בבדיקה יוצא משמעות גבוהה - אז כניראה לא כדאי לקנות. מצד השני אם זה רק קצה שלדה - משמעות בטיחותית של זה לאו דווקא קריטית (צריך להתיעץ עם מומחה!).

לא הכל שחור או לבן, במיוחד ברכבים קשים להשגה ובמיוחד ברכבים שנחשבים ספורטיביים. אבל אם זה תיאור תאונה של הבעלים - תשאל אותו מאיזה רכב ריתכו לו את החזית :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא נשמע טוב בכלל.

בדוק גם איזה יד הרכב. עם כמות תיקונים כזו (תלוי מתי בוצעה התאונה ומה היה מחירון הרכב באותה עת) ייתכן גם שהרכב הוכרז אובדן להלכה ותוקן בצורה חובבנית/חאפרית/לא בטיחותית.

אני הייתי נמנע.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

מוזר שמבוגר נוהג על רכב כזה - בטח ארכיטקט.

לפותח השרשור - מה זה מבוגר?

בדוק את האוטו אצל פחח ושאל מה דעתו. חפש סימני שחיקה לא זהים בצמיגים.

לצביפר - למה שארכיטקט לא ינהג ביאריס T? במה כן?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האוטו עם שלדה פגועה או קצה שלדה פגוע?

למרות המחיר המפתה, אם לא מדובר בקצה שלדה, אל תקנה את הרכב. יש משמעות לאיזור הפגיעה ולאם הוא עובר את קו הגלגל בין היתר. בטופס צויינה משמעות הפגיעה?

גם אם מדובר בפגיעה בקצה, קח בחשבון שיהיה לך קשה למכור רכב כזה, אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב כזה. השוק גדוש ברכבים, ואולי תמצא משהו אחר שתסכים להתפשר עליו. אולי אפילו כדאי להמשיך ולחפש.

פורסם

הדעה שלי קצת שונה. אתה קונה רכב בן 9, אולי כבר 10. המכירה שלו תהיה בגרושים ממילא, כך שזה לא כל כך שיקול, מה גם שאתה קונה בגרושים (יחסית). תיקח אותו לפחח רציני, שיוכל לעשות מדידות על פי המידות של היצרן כדי לראות שהרכב ישר. אם הוא ישר, כלומר תוקן ונמתח היטב, לדעתי אין לך מניעה לקנות אותו. אם הוא לא ישר - כל היתר ממילא לא משנה ודלג הלאה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הדעה שלי קצת שונה. אתה קונה רכב בן 9, אולי כבר 10. המכירה שלו תהיה בגרושים ממילא, כך שזה לא כל כך שיקול, מה גם שאתה קונה בגרושים (יחסית). תיקח אותו לפחח רציני, שיוכל לעשות מדידות על פי המידות של היצרן כדי לראות שהרכב ישר. אם הוא ישר, כלומר תוקן ונמתח היטב, לדעתי אין לך מניעה לקנות אותו. אם הוא לא ישר - כל היתר ממילא לא משנה ודלג הלאה.

מסכים.

אם אין פגיעה בגיאומטריה של האוטו, והוא נוסע היטב הייתי קונה.

בהנחה שכל השאר יחסית פיקס.

אתה קונה אותו בכלום כסף, ותמכור אותו בכלום כסף.

ברגע שקנית בזול, יהיה לך תמיד יותר קל למכור.

מגאן 265

פורסם

לצביפר - למה שארכיטקט לא ינהג ביאריס T? במה כן?

הכוונה שלי לא דגם ספציפי, אלא רכב שעבר תאונה קשה שמתאימה יותר לצעירים על רכב מבוקש על ידי צעירים.

זה חשוד כי אני בטוח שארכיטקט היה יכול להרשות לעצמו רכב כזה שלא עבר תאונה. צעיר שקונה בכסף אחרון שגירד פה ושם וחולם על רכב ספורט - זה סיפור אחר.

אני בטוח שאדם מבוגר ואחראי לא יעשה תאונה כזאת כי הוא אמור להיות מסוגל לשמור מרחק. מקסימום תאונה קלה עם רכב מלפנים בבלימת חירום: נזק פגוש ומקסימום מכסה מנוע. לרכב כזה אין נזק לשלדה ולא מורידים לו חצי מחירון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום קשר. אולי התאונה הייתה אצלו והוא ממש אוהב את הרכב ורצה להשאיר אותו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה רבה רבה לעונים.

אז כך. בעל הרכב נפטר לא מזמנ וביתו מתעסקת במכירה. ולה,אינ שמצ.

הרכב עצמו שמור בקנאות.

הרכב ביקר בקומפיוטסט רמלה שהם בדיחה רצינית. ועם התוצאות למוסכניק מקצועי בירושלים

"מוסך הרופא״ - הכרות אישית של שנים. אלכס המוסכניק ממליצ לקנות. הכיפופ אחרי קו גלגל,

עבודת התיקון איכותית. אני מזכיר,מאה אלפ ק׳ המנוע יבש נקי הגיר רציפ למעט הרברס.

ובסך הכל רכב מהודק מאוד. עבר 2 ידים בשנתו הראשונה ויד 3 אצל הארכיטקט ז״ל במשך 8 שנים.

התוכנית היא להחזיק בו סביבות ה3 לפחות כך שעד המכירה אללה גדול.

הרפלקס נוטה לזרוק אותנו הרחק מרכבים פגועי שילדה. אך עפ הממצאים הנזק הוא קל מאוד.

והמחיר סבבה.

מעבר לכך- אני שוקל ברצינות ובחיוב להוסיף לו עגלה לשימוש חד שבועי.נשמע סביר?

פורסם
הכיפופ אחרי קו גלגל

כיפוף מעבר לנקודת ריתום המתלה זה תאונה קשה מאוד - זה אומר שכל החזית התקמטה. אני מתפלא שהרכב לא הוגדר כטוטאל לוס (או אולי הוגדר כאובדן להלכה ושוקם?). אם אני מבין נכון את מה שאתה רושם (עדיף שתעלה דו"ח בדיקה) אז כל בית מנוע היה שבור. רצוי ליראות דו"ח שמאי ואחוז ירידת ערך, כי זה ניראה קרוב ל50% (אני לא שמאי! לכן ראה הערכה הזאת כדיעה אישית ובלתי מקצועית שלי).

אין שום קשר. אולי התאונה הייתה אצלו והוא ממש אוהב את הרכב ורצה להשאיר אותו?

לא הייתי נכנס לספקולציות על סיבות, הרי לא נדע את הסיבה האמיתית. העובדה שהייתה תאונה קשה מאוד.

• תוכן חדש...