Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני בן 23 ונהג חדש

אני מעוניין בכללי לקנות רכב

אבל התקציב שלי מאוד מוגבל גם לרכישה עצמה וגם לאחזקה השוטפת של הרכב.

לפני שאני מתייעץ בנוגע לאיזה סוג רכב לקנות , אני רוצה לדעת אם בכלל אני יכול לעמוד בהוצאות התחזוקה השוטפות של הרכב.

הכוונה בהוצאות השוטפות הן:

1. ביטוח רכב - נהג חדש וגם עד 24

2. טיפולים, טסטים וכו'

3. דלק

בעיקרון בכללי אני מתכוון להוציא כ20K על הקנייה של הרכב. וכמה שפחות בהוצאות השוטפות

אני לא נוסע הרבה. לא מתכוון לנסוע לעבודה ברכב, אלא יותר לקניות יציאות ומפגשים

נ.ב לא שמתי את זה בפורום ייעוץ רכב כי אני עדיין לא מתלבט לגבי סוג הרכב , ואני רציתי להשיג "קהל" כמה שיותר רחב.

אריאל

פורסם

השאלה למה אתה צריך רכב ?

אם זה כדי ליסוע פעם בהרבה זמן לחבר / חברה / לקניון - לא הייתי מחזיק רכב בשביל זה.

אם אתה תשתמש בו לעיתים יותר תכופות, צריך כדי ללכת ולחזור מהעבודה או דברים דומים, כדאי לשקול.

אני אישית קניתי פיאט פונטו ספייס ידנית 2001, הרכב כולל יישור קו (של 1600 שקל במוסך כדי שאני יהיה רגוע וישן בשקט) ושל החלפת כל הרמקולים הגיע בערך ל9 - 10 אלף, אפשר היה לסגור את זה ב8 ואפילו בפחות אבל לא חסכתי מהרכב כלום, אפשר גם להגיד שהגעתי ל11 עם צמיג שהחלפתי ועוד הרבה דברים קטנים שהופכים לגדולים בסוף, הרוב הגדול היה מותרות, רק את הטיפולים והרכב אני מעריך בכ7 וחצי 8 אלף - במצב ממש טוב - 150 אלף קילומטר באמת אחלה רכב, לא ראה מוסך חוץ מהטיפולים ההם של היישור קו ואני נוסע איתו המון המון המון (כמעט כמו שליח שנוסע על קטנוע), ביטוח 5 אלף שקל (כולל נהג חדש וצעיר מה שאומר שלך זה יהיה רבה פחות) - דלק, אין מה לדבר - עושה אחד ל13 בעירוני עם הרבה התנעות ונסיעות קצרות, אני קניתי אותה עם אחד ל19 על השעון כי הבנאדם נסע בבינעוריני לרוב.

זהו - אם נסכם את הכל, יישאר לך עודף מה20 אלף ותוכל להביא רכב ממוצע שיעשה את העבודה, ייכנס בפנים גם ביטוח וקח בחשבון לפחות 2000 שקל ליישור קו כשאתה קונה את הרכב.

אם אתה באמת צריך בתקציב שלך זה בהחלט אפשרי - בהצלחה.

פורסם

קח בחשבון שהקניה זה שטויות, אם קנית רכב במצב טוב ואתה נוסע מיכל אחד בחודש זה יוצא לך בערך 1000 לחודש. ועכשיו תעשה את החישוב שלך אם הנסיעות שאתה רוצה לעשות יעלו לך יותר מ1000 לחודש במונית.

פורסם

1000 שקל בחודש זה המון

איך הגעת לסכום הזה???

וכמה אמור לצאת לי ביטוח לשנה? זה משנה איזה רכב? אני מנסה הכי הרבה לחסוך בביטוח...

פורסם

ביטוח בערך4,500. טסט עוד 1,300 בערך. טיפול פעם בשנה 600. דלק בערך עוד 4,000. הגעת ל10,500 בטוח שתהיה איזו שהיא תקלה באוטו שצורכת 1,500 או יותר אז ממוצע של 1,000 בחודש. וזה אם אתה בקושי נוסע עם האוטו כי מיכל דלק זה כלום בחודש {לי בכל אופן ויש לי מיכל של 80 ליטר}.

פורסם

1000 ש"ח בחודש זה הסיפתח, וניסים שכח את ירידת הערך (כלומר הסכום שעליך לחסך כדי להחליף בעוד מספר שנים את הרכב ברכב דומה לזה שרכשת), וכן לא הביא בחשבון טיפולים גדולים ותיקונים לא צפויים. אומדן סביר לאהחזקת רכב נע בין 1500-2500 ש"ח לחודש כולל כל אלה וכן צריכת דלק לנסועה סבירה.

אישית אני מוציע על דלק בסביבות 600-1000 ש"ח בחודש לנסועה די נמוכה (800-1000 ק"מ בחודש) ולרכב משפחתי די מודרני, כלומר יחסית חסכוני. והנהיגה שלי די רגועה.

אם תקיצבך כה מוגבל שים את הכסף בצד ושמור אותו למטרות אחרות או לימים טובים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial צודק לא קונים רכב אם אן תקציב ובטח שלא קונים רכב אם הוא אמור להישאר מתחת הבית רוב הזמן יותר שווה לנסוע במונית.

• תוכן חדש...