Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מעוניין לשמוע את דעתכם על פורד פוקוס טיטניום פלוס

אני חושב שזה הרכב הכי מאובזר שמגיע במחיר הזה (תקנו אותי אם אני טועה) וקראתי עליו ביקורות טובות

קישור לאבזור: http://www.ford.co.il/files/pdf/Ford_Focus2011_01.pdf

הרכב מיועד לאבא שלי, קונה רק רכב חדש מהחברה בתקציב של בערך עד 150K (יד שניה לא בא בחשבון)

אז מה דעתכם? יש אלטרנטיבות אחרות?

אין לו דרישות מיוחדות מהרכב חוץ מזה שיהיה רכב מאובזר (לא חייב שיא הטכנולוגיה אבל אם אפשרי אז למה לא ? כמו במקרה של הפוקוס)

הוא לא צריך להתחיל להכניס עגלות כי רוב הזמן הוא נוסע לבד או מקסימום +1.

תודה

פורסם

רכב לא קונים לפי אבזור על דף הנייר אלא קודם כל לפי איך שהוא מרגיש לנהג על הכביש. אפשר לקנות סלולרי עם מפרט ארוך ומרשים, אבל אם הוא לא נוח לאחיזה בכף היד ואיכות השמע גרועה, מה הוא שווה? (למרות שעדיין יש אנשים שלהם זה לא מפריע, העיקר שהוא הכי).

אם אביך גבוה, אולי הקונסולה המרכזית הבעייתית של הפוקס תפריע לו? אולי המנוע יהיה לו חלש? אולי התיבה תציק לו בפקקים? אולי מערכת הסוני עם מיליונים הכפתורים הפזורים בלי הגיון תגרום לו לעצבים?

ואולי בכלל מאזדה 3 החדשה שעוד רגע נוחתת כאן תהיה לו טובה יותר? אולי הגולף היקרה אך האיכותית יותר עם מנוע 1.4TSI מעולה וגיר שעובד מצוין עכשיו תהיה לו טובה יותר? אולי הקורולה עם מסך מגע תהיה יותר נוחה לשימוש? אולי הסיד של קיה שהיא מכונית איכותית למדי ומאובזרת למדי?

תעשו סיבוב סוכנויות, שבו ברכבים, בצעו נסיעת מבחן ארוכה עד כמה שניתן ואז קבלו החלטה.

פורסם
רכב לא קונים לפי אבזור על דף הנייר אלא קודם כל לפי איך שהוא מרגיש לנהג על הכביש. אפשר לקנות סלולרי עם מפרט ארוך ומרשים, אבל אם הוא לא נוח לאחיזה בכף היד ואיכות השמע גרועה, מה הוא שווה? (למרות שעדיין יש אנשים שלהם זה לא מפריע, העיקר שהוא הכי).

אם אביך גבוה, אולי הקונסולה המרכזית הבעייתית של הפוקס תפריע לו? אולי המנוע יהיה לו חלש? אולי התיבה תציק לו בפקקים? אולי מערכת הסוני עם מיליונים הכפתורים הפזורים בלי הגיון תגרום לו לעצבים?

ואולי בכלל מאזדה 3 החדשה שעוד רגע נוחתת כאן תהיה לו טובה יותר? אולי הגולף היקרה אך האיכותית יותר עם מנוע 1.4TSI מעולה וגיר שעובד מצוין עכשיו תהיה לו טובה יותר? אולי הקורולה עם מסך מגע תהיה יותר נוחה לשימוש? אולי הסיד של קיה שהיא מכונית איכותית למדי ומאובזרת למדי?

תעשו סיבוב סוכנויות, שבו ברכבים, בצעו נסיעת מבחן ארוכה עד כמה שניתן ואז קבלו החלטה.

שמע, מכל מה שרשמת אני מסכים איתך רק לגבי דבר אחד, נסיעת מבחן.

אבי הוא בחור ממוצע למדי,לא גדול מימדים לא נמוך לא גבוהה בקיצור ממוצע ולפוקוס יש מגוון כיוונונים למושב הנהג והוא גם מאוד נוח אז זאת לא תהיה בעיה.

איזה רכב מגיע היום ללא קונסולה מרכזית? דווקא מבחינת הנדסת האנוש אין תלונות הכל ברור למדי איך משתמשים ומה מפעיל מה ובינינו גם מאותגרי הטכנולוגיה בסוף לומדים. בכל זאת זה רכב שהוא הולך לבלות איתו 3 שנים.

וכמו שאתה אומר אפילו בטויוטה יש מערכת מולטימדיה כסטנדרט אז מה מבדיל את הפוקוס טכנולוגית מהשאר?

ראינו את המאזדה 6 בחברה וממש לא התלהבנו השלוש הולכת להיות מאוד דומה לה מן הסתם אז היא נפסלת.

ולגבי זה שאתה שואל אם המנוע יהיה חלש לו מדי? אתה מודע לכך שזה מנוע 2.0 עם 170 כ"ס כן?

קיה הוא לא מוכן לשמוע ואני מבין אותו הייתה לי קיה מהעבודה במשך כשלוש שנים וזה לא שזה רכב רע זה שפשוט פוקוס\אוקטביה\סיויק טובות יותר אז למה קיה??

ולגבי ה-TSI אם כבר אז הייתי יותר פוזל לכיוון האוקטביה החדשה למרות שגם לה יש מכשול שנקרא DSG, על אף שהוא גיר מהיר מאוד שנותן ביצועים עדיפים הוא גם גיר שאמינותו מפוקפקת למדי בניגוד לגיר של הפוקוס...

אגב משהו שלא ציינתי זה שחשוב מאוד שהרכב יהיה אוטומטי.

פורסם

בדוק גם את האסטרה 1.6 טורבו (180 כ"ס) 140K- מאובזר לא פחות אך כנראה מבצע יותר.

אגב הגיר של הפוקוס המדוברת אף הוא כפול מצמדים - והדעות לגביו חלוקות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בדוק גם את האסטרה 1.6 טורבו (180 כ"ס) 140K- מאובזר לא פחות אך כנראה מבצע יותר.

אגב הגיר של הפוקוס המדוברת אף הוא כפול מצמדים - והדעות לגביו חלוקות.

לא מצאתי את הדגם.

יש רק 1.4 טורבו 140 כ"ס

וכל השאר לא רלוונטים כי הם לא בנזין ולא אוטומטים

פורסם

אחלה של רכב בתקציב הפוקוס טיטניום מאוד חזק,מתנהג טוב ביחס למתחרות.

באמת הקונסולה מלאה בכפתורים ומסובכת אבל זה לא סוף העולם.

אם את הספיריט של מאזדה אתה פוסל מראש,האופל נשמעת כמו מתחרה רצינית היא באמת אמורה להיות שווה את המחיר.

פורסם

פותח השרשור, על פי האירופאים - המשפחתיות הטובות ביותר הן הפוקוס, האוקטביה MK3, הגולף MK7 ואחריהן הסיד החדשה.

לגבי הפוקוס, קח בחשבון כמה דברים - היא צפופה יחסית (אוקטביה מרגישה כמו סופרב לידה), הנדסת האנוש לא מוצלחת במיוחד, הקונסולה עמוסת כפתורים (שלאו דווקא מסודרים לפי היגיון), תא המטען שלה מהקטנים שבקטגורייה והתיבה הרובוטית לא מדהימה באמינות (כנ"ל לגבי ה-DSG7).

הדברים החיובים - המון איבזור, נוחות נסיעה מעולה, מושבים טובים (לפחות אלו שב"ספורט" וב"טיטניום"), מערכת שמע מפתיעה באיכות (הכל יחסי כמובן. בהתחשב בעובדה שזה OEM, זה נשמע טוב - טוב יותר מהשמע בקוריאניות / יפניות) והתנהגות כביש מצויינת - כיף מאוד לנהוג בה.

לא נהגתי ב-2.0 כך שאיני יכול להשוות אותה אל מול ה-1.4TSI (איתו ביליתי לא מעט). ה-1.6EcoBoost הוא כבר ניגון אחר לגמרי - חזק להפליא, מאוד לינארי (אין את הבעיטה של מנועי ה-TSI עם כניסת הטורבו), שקט ונעים לפעולה - ומרגיש חזק מה-1.8TSI (וזה עוד לפני שדיברנו שב-1.6EB יש מצב Overboost שמעלה את המומנט בקג"מ או שניים ואת ההספק ל-200 סוסים).

מניסיוני עם ה-1.6 (הידנית), היא חזקה מה-1.2TSI ובפער מורגש - כל עוד המנוע נמצא ברצועת הכוח שלו (4000 וצפונה). ל-1.2TSI יתרון של כוח זמין בסל"ד נמוך. כשמגיעים לסל"ד בינוני עד גבוה, ה-1.6 מרגיש חזק ונמרץ יותר (ורואים זאת גם במהירות המטפסת מהר יותר מעלה). לפחות אצלי בידנית - צריכת הדלק דומה בעיר. בנהיגה בינעירונית עם קרוזקונטרול - ניתן להגיע לצריכת דלק מספקת למדי. מעט פחות טוב משל ה-1.2TSI, אבל לא רחוק כמו שציפיתי שיהיה.

בקיצור, כל מנוע טורבו יתן זמינות כוח עדיפה יותר ומסל"ד נמוך מהותית. קל ופשוט יותר לצאת לעקיפה עם המנועים הגודשים - אין ספק - הכוח פשוט נמצא שם וזמין מידית.

לחבר יש את האסטרה "ברלינה" 1.4T - אוטו חביב ביותר. מרווח, די נוח, יש תא מטען גדול והיא אפילו לא נראית כמו מוטציה (כשאר וורסיות ה-4 דלת' של המשפחתיות). בעיה אחת קריטית - התיבה שם נוראית. היא מסרסת להפליא את יחידת הכוח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תראה את מה שכתבתי על הפוקוס לאחר נהיגה של 50K ק"מ.

אמנם ברשותי הדגם הבסיסי, אבל אני בטוח שמלבד המנוע, הכל זהה וכדאי לדעת את חסרונותיו.

פורסם

יש לי פוקוס טיטניום פלוס 2.0, נוסע עליה כבר שנה וחצי (60K בערך).

כתבתי עליה חוות דעת בתחילת הדרך, יש גם כמה עדכונים בתוך השרשור ועוד כמה דיווחים על הבעיות שהיו בגיר שלי (תעשה חיפוש).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=413758

בשורה התחתונה - אני מאד אוהב את הרכב, היום אני יכול להגיד שאפילו הגיר בסדר גמור (רוב הזמן, ובזה הוא לא שונה

בהרבה מהDSG שגם מתבלבל לעיתים). הבעיות שהיו לי בגיר נפתרו אחרי החלפת קלאצ'ים באחריות, וכתוצאה מנזילת שמן

פנימית בגלל מחזיר שמן פגום. זו בעיה בייצור שמופיעה בהרבה מהפוקוסים, אחרי ההחלפה הבעיה לא חוזרת.

אני מעדיף את הגיר הזה בהרבה על הגיר שיש באסטרה טורבו/קרוז.

ה"פלוס" - שזה תוספת של מערכת חניה אוטומטית, חיישני קירבה היקפיים, ומראות מתקפלות חשמלית עם תאורה לרצפה -

למרות שאני לא משתמש בחניה האוטומטית, החיישנים מאד טובים, וגם המראות המתקפלות זה מעולה.

לא בטוח שזה שווה 5K, לשיקולכם.

לגבי הנדסת אנוש וה'עומס' בקונסולה שכולם מדברים עליו - אין לי מושג על מה מתלוננים.

הכל נוח ונגיש ולא צריך להיות מדען טילים כדי לתפעל אותה. אני מעדיף הרבה כפתורים שמאפשרים תפעול מהיר,

במקום מעט כפתורים והרבה פעולות. הכפתורים מסודרים בצורה שמאפשרת תפעול 'עיוור' בנהיגה.

תכלס רוב השליטה נעשית מההגה בכלל, מאד נוח. אני מזיז את היד רק כדי לשנות מקור שמע (בין USB לרדיו).

יש לי ניסיון גם עם 1.6 טרנד, אז אני יכול להשוות (גם כתבתי על זה בעבר) :

יש הבדל בין הגיר של ה-1.6 לגיר של ה2.0 מבחינת יחסי העברה והתנהגות.

יש הבדל משמעותי בתא הנוסעים בין הטרנד לספורט/טיטניום.

יש הבדל משמעותי בסחיבה של ה-2.0 לעומת ה-1.6.

תכלס אני די מתבאס כשאני נאלץ לנהוג ב1.6.. אבל כנראה ככה זה כשמתרגלים למשהו יותר טוב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...