Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אשמח להעלות נושא לדיון בנוגע לסל"ד סרק לא יציב ברכב המדובר על מנת להבין את מקור הבעיה ולחזור מחר למוסך מוכן יותר.

נתחיל מהרקע לתקלה הנוכחית. הרכב שייך לבת זוגתי , מדובר בשברולט אופטרה מנוע 1600 ותיבת הילוכים אוט. הרכב הינו יד 1 ו

הק"מ הנוכחי של הרכב הינו 93,000 ק"מ.

לפני כשבוע הרכב עבר התחממות במהלך הנסיעה ונגרר למוסך מורשה UMI באזור המרכז.

הסיבה להתחממות היא צינור מים אשר השתחרר וגרם לנזילה של מי הקירור. הדבר גרם לנסיעה ללא מים וכתוצאה מכך להתחממות. כפתרון לבעיה הוחלף הצינור בחדש וחודשו מי הקירור.

כאשר בת זוגתי הציגה בפני את חשבונית התיקון, הופתעתי לגלות כי לא בוצעה שום בדיקה למנוע לאחר התחממות , לא בוצע טיפול מונע אלה רק תוקנה הנזילה. באותו הרגע עלו אצלי חששות כי יש סבירות רבה שעקב ההתחממות נגרם נזק נוסף.

החששות אומתו כאשר כעבור יום אחד בלבד הרכב התחיל לקרטע בזמן נסיעה ונפגם כושר הסחיבה של הרכב.

הדבר גרם לי לשאר כי כתוצאה מההתחממות נגרם נזק לאטם מכסה השסתומים+ קיימת חדירה של השמן למצתים.

הרכב נגרר למוסך בשנית ביום ראשון.

לאחר בדיקה מקיפה, גילו כי אכן נגרם נזק לאטמים והרכב טופל במוסך במשך יומיים.

החלקים אשר הוחלפו: אטם מכסה שסתומים, פלגים, צינורית ואקום, שסתום EGR, חוטי הצתה, שמן מנוע+מסנן שמן.

היום גילינו כי הרכב מתקשה לשמור על סיבובי סרק יציבים, פעולת המנוע אינה אחידה ויש ריח חריף של דלק.

כעת ניגש לשאלה המרכזית: למה הוחלף שסתום EGR יחד עם חוטי הצתה וצינורית ואקום?

ברור לי שלאור התחממות המנוע היו צריכים להחליף את האטמים אשר נפגעו וכמובן את הפלגים אשר הוצפו בשמן.

אך לא ברור לי איך יכלו להיפגע חוטי ההצתה ושסתום EGR למרות שידוע לי מה תפקידו והיכן הוא ממוקם.

האם התקלה הנוכחית אשר כוללת סיבובי סרק לא יציבים וריח חריף של דלק יכולה לנבוע מהתקנה לא נכונה של המכלולים הנ"ל?

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית והסבר על הקשר בין המכלולים.

תודה מראש לכולם.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

במנוע הזה אחרי התחממות השסתומים בראש המנוע מאבדים אטימה והדחיסות של הממוע נחלשות לכן יש ריח דלק והמנוע לא סוחב.

צריך לפרק ראש מנוע ולבצע התאמת שסתומים לתושבות ויישור שטח.

פורסם

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות בנוגע לתקלה.

בנוסף למה המוסך החליף חוטי הצתה ושסתום EGR במקום לבדוק בצורה מעמיקה האם נגרם נזק לראש מנוע?

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

לרכב הזה יש בעיה ידועה בEGR שגורם למנוע לקרטע בזמן נסיעה, כניראה החלפת החוטי הצתה לא פתרה את הבעיה ולכן החליטו להחליף גם את הEGR שידוע כבעייתי.

צריך לבצע בדיקת ליקייג' כדי לגלות אם האטם ראש מעביר לחץ למערכת הקירור.

• תוכן חדש...