Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
?Casper

?Starker

כמעט, Shtarker. :-)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 337
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וואלה... יש מצב שאתה כותב את זה עם שגיאת כתיב היסטורית?

הגרמנית שלי די חלשה, אבל שילוב האותיות SH לא נראה לי שייך לשפה הזאת.

לא, זה מופיע ככה כבר לפחות 2-3 דורות במשפחה בארץ, זה מופיע ככה בדרכונים גם כן ובכל מקום. לא, זו לא טעות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בגלל זה אמרתי "היסטורית", אני מבין שלא המצאת את זה. מעניין.

משפחתו של גיסי למשל חיה שנים רבות (כולל בדרכון ובת"ז) עם השם Shlayfer, עד שעלה נושא החתונה עם אחותי ורמזתי להם שכדאי לחזור למקורות ולכתוב אותו כראוי - Schleifer. ידוע גם הסיפור על משפחה ממוצא צפון-אפריקאי שזכתה בישראל לשם "שפירא", פשוט משום שפקיד ההגירה לא שמע היטב כשהם אמרו ששם משפחתם הוא "שבירו". למעריצי הסנדק העניין הזה בטח מזכיר איך ויטו קורליאונה קיבל את השם המפורסם שלו בארה"ב.

ושלא תחשוב שאני סתם זורק דברים באוויר - גם דריש זה לא האוריגינל, היו שם כמה שינויים לאורך הדורות ועכשיו לך תדע מאיפה זה הגיע במקור. :roll:

פורסם

עדיין טעות. אין לשילוב SH משמעות בגרמנית. הצליל שׁ יופיע כצירוף האותיות SCH.

בנוסף, בגרמנית תקנית, אם אחרי האות S בתחילת מילה תופיעה האות T או P, יש לבטא את ה-S כ-SCH.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מזכיר לי סיפור ישן נושן על אותו גולדברג שהגיע למשרד הפנים וביקש לשנות את שמו לאבוטבול. שאל אותו הפקיד מדוע הוא מבקש לשנות את שמו, והבחור הסיר שהשם החדש עשוי לסייע לו לקבל הטבות כגון מלגות, משכנתא מסובסדת ושאר הטבות המיועדות לשכבות החלשות. רצונו של אדם כבודו והפקיד שינה את השם בתעודת הזהות.

כעבור כמה חודשים חזר אבוטבול החדש למשרד הפנים ובקש לשנות את שמו בחזרה לגולדברג. שאל אותו הפקיד מה קרה ולמה שינה דעתו. הסביר לו האזרח כי בכל מקום שואלים אותו לשמו הקודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בנוסף, בגרמנית תקנית, אם אחרי האות S בתחילת מילה תופיעה האות T או P, יש לבטא את ה-S כ-SCH.

ואם יש v קטנה מעל ה-S וזה בצ'כית - איך מבטאים את זה? :wink:

• תוכן חדש...