Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני בעל מיצובישי קולט מודל 94 הרכב עמד כשמונה חודשים עקב שלילה..

אני מעוניין לעשות לרכב טיפול... את הטיפול אני יבצע יש לי את הידע והכלים שצריך לזה

אני צריך המלצה לשמן מנוע 10w40 איכותי בקשר לתקציב עד 170 שקל

כמובן שפילטר שמן אני גם יחליף

נוזל קירור צריך להחליף?

יש עוד משהוא שאני צריך להחליף ליפני שהרכב יחזור לכביש?(כמובן שצמיגים מנורות ברקסים וכל השאר יבדקו!)

תודה רבה!

פורסם

אם אין נזילות שמן כרגע, למה שהרכב יאבד שמן?

במידה ובהוראות יצרן הצמיגות הנדרשת 10W40 תיצמד לכך בהתאם לתקן, תעקוב אחרי נזילות ואם יש תתקן אותן. מעבר צמיגות הוא לא פתרון לליקויים.

אני מצטרף לקודמי, בתקציב שלך השמנים של valvoline וכן rehinol מעולים.

פורסם
הייתי שוקל מעבר ל-20W50 , רכב משנתון כזה יאבד שמן 20W50 יותר לאט.

ממש ממש ממש לא, אל תציע דברים אם אינך יודע בוודאות במה מדובר.

ולפותח השרשור, לא ממליץ על שמן בצמיגות שכזו בכלל.

לי יש סופר לנסר שנת 97 ואני משתמש בשמן קצת יותר יקר שנקרא רויאל פרפל, סינתטי מלא בצמיגות של 10W40.

אם איני טועה זה השמן היחיד בצמיגות הנ"ל שהוא סינתטי.

אתה יכול למצוא חצי סינתטי במחירים זולים יותר בצמיגות דומה שיתאימו לך, Castrol, AGIP, וולווליין. ותצמד ל 10W40.

אם הרכב שורף שמן זה מקרה אחר.

Opel Adam S 2017

פורסם
ממש ממש ממש לא, אל תציע דברים אם אינך יודע בוודאות במה מדובר.

ולפותח השרשור, לא ממליץ על שמן בצמיגות שכזו בכלל.

לי יש סופר לנסר שנת 97 ואני משתמש בשמן קצת יותר יקר שנקרא רויאל פרפל, סינתטי מלא בצמיגות של 10W40.

אם איני טועה זה השמן היחיד בצמיגות הנ"ל שהוא סינתטי.

אתה יכול למצוא חצי סינתטי במחירים זולים יותר בצמיגות דומה שיתאימו לך, Castrol, AGIP, וולווליין. ותצמד ל 10W40.

אם הרכב שורף שמן זה מקרה אחר.

כמה זה קצת יותר יקר אם אפשר לשאול?

פורסם

62 ש"ח לליטר באוטוסטור. מאיפה אתה בארץ?

בעקרון אתה יכול גם שמנים אחרים כמו שהמלצתי.

אם אני לא טועה, זה אותו מנוע ברכבים שלי ושלך, לא בטוח ב 100%.

אבל השמן הנ"ל עובד מעולה והרבה יותר איכותי משמנים כגון ליקווי מולי וכדומה, זה מתבטא ברעשי מנוע שנעלמו צריכת דלק קצת יותר טובה ועבודה חלקה של המנוע. יש כאן כמה אנשים שגם משתמשים בשמן הנ"ל.

Opel Adam S 2017

פורסם

אוקי בקשר לשמן הבנתי(ליאב אני מאיזור רחובות) עכשיו בקשר לכל השאר

יש עוד דברים שצריך להחליף?

ואיזה פלאגים אני צריך?

פורסם

למה לשים שמן סמיך מידי כמו 20/50? אין שום קשר לשנה של הרכב, זה תלוי במצב המנוע והקמ״ שהוא עבר, לי יש רכב מודל90 ואני שם רק 10/40 ואני לא ממלא שמן בין הטיפולים,

לפותח השרשור אם המנוע אינו מעשן ושורף שמן אני ממליץ לך על שמן 10/40 של חברה טובה ומוכרת: אג׳יפ קסטרול מוביל, ועוד, אל תתפתה לשים שמנים של חברות לא ידועות כמו אמריקאן איגל, פרסטון, ועוד כל מיני חברות זולות, אני ממליץ לך לשים מסנן שמן מקורי בלבד! ההפרש בינו לבין חליפי הוא בערך 20-30 שקל, בלי קשר לעמידה או נסיעה תעשה טיפולים כל 10000 או שנה לקודם מבינהם,

תבדוק את מצב רצועת הטיימינג, מצתים, פילטר אוויר תחליף על הדרך זה גרושים, אם אתה רוצה להחליף נוזל קירור שים משהו איכותי ולא כאלה של 20-30 שקל כי זה מים עם צבע! מומלץ גם להחליף נוזל בלמים אם לא החלפתה בשנתיים האחרונות זה זמן טוב, את זה רצוי לעשות במוסך בלבד!

בעיקרון זה מה שעולה לי בראש כרגע!

שיהיה בהצלחה!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

פלאגים ממליץ של NGK הם טובים, אל תשתמש בתחליפי אחר.

פילטר שמן מומלץ מקורי.

אם אתה עושה לעצמך את הטיפול ואתה בעל ידע מקצועי אז אתה חוסך המון.

למומחי הפוררום - רכב שישב כמעט שנה ללא תזוזה (לחלוטין?), ייתכן וצריך לנקות את המנוע לפני? משקעים שיכלו להצטבר עם הזמן?

Opel Adam S 2017

פורסם

אם לא עברו שנתיים מאז פעם האחרונה שהחלפת נוזל קירור אז אין שום צורך להחליף נוזל. זה שהאוטו עמד בלי תזוזה לא "הרג" את הנוזל יותר מאשר הרכב היה בתנועה. במילים אחרות, לא הייתי מחליף את הנוזל רק בגלל שהרכב עמד ולכן יש חשש שהנוזל לא תקין. תיצמד להוראות יצרן נוזל הקירור לגבי ההחלפה.

אם לא הנעת את הרכב בכל התקופה הזאת אז אני אישית הייתי מוודא שאזור הפלאגים נקי מכל מיני לכלוכים, הייתי מסיר את הפלאגים ונותן לסטארטר לסובב את המנוע. ככה המנוע מסתובב בסל"ד איטי ומקבל שימון. חשוב לוודא שהסביבה נקייה בכדי שלא ייכנס לכלוך לתוך הצילנדרים. כאשר אני מאחסן אופנועים לתקופה ארוכה אני מטפטף כפית שמן מנוע לתוך הצילנדרים, ממלא את כל המנוע (אגן השמן) בשמן מנוע עד פקק המילוי. כאשר אני בא להפשיר את האופנוע אני מרוקן את השמן, מחליף שמן חדש פלוס פילטר ומסובב את המנוע כאשר הפלאגים מוסרים בכדי לשמן את הצילנדרים.

כל השמנים הידועים הם איכותיים. בזמנו, שמתי 10W-40 חצי סינטטי של חברת דלק ואז היה למנוע ברכב שלי כ 70 אלף ק"מ (נחשב כמנוע חדש לכל הדעות) והמנוע היה אכל שמן. החלפתי לשמן 10W-40 של חברה אירופאית ידועה והמנוע מאז לא אוכל טיפת שמן. מסתבר שכסף לא משקר. השמנים היותר יקרים ואיכותיים מכילים תוספים ועשויים מתרכובת שאינה נשרפת בפעולה רגילה של המנוע. יש הבדל כאשר קונים שמן ב 60 שקלים למיכל 4 או 5 ליטר לבין שמן שעולה מעל 100 שקלים לאותה כמות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה דעתכם על השמן הזה? valvoline maxlife 10w 40

ודרך אגב פילטר שמן כשאני יחליף אני ישים מקורי...

שמן ברקסים החלפתי חודש ליפני שקיבלתי שלילה פילטר אוויר יש לי בבית חדש כשאני יעשה את הטיפול אני יחליף רצועת טיימינג ורצועת מנוע אני צריך ליבדוק את המצב שלהם ונוזל קירור אני יחליף כשאני יבצע ניקוי לראדיאטור חימום של המזגן(שתי הצינורות שניכנסים דרך קיר האש אחד מהם סתום אז כבר על הדרך אני יחליף נוזל קירור לנוזל איכותי!)

פורסם

שמן טוב כמו כל השמנים של החברה. מגיע באריזה בצבע בורדו.

אני משתמש בו במגוון רכבים ואין שום תופעות לוואי.

• תוכן חדש...