Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעמוד הפייסבוק המסחרי שלי https://www.facebook.com/Yosifrancostranslations

אני שם מילה מעניינת או מוזרה כל שבוע, אחרי שלמדתי עליה קצת.

האם יש למישהו רעיונות למילים או מונחים שיכולים להיות מעניינים?

זה יכול להיות בכל שפה.

עד עכשיו שמתי שתי מילים והחשיפה הייתה לא רעה, בעיקר כי אנשים לא ציפו לזה יותר מדי וכי זה בדיוק מסוג הדברים שהופכים לויראליים ברשת בגלל השילוב שבין "אינטלקטואלי" ובין ילדותיות דבילית.

מילת השבוע: Acultuspapyrusphobia

אקולטוספאפירוספוביה הוא הפחד שייגמר נייר הטואלט בזמן שנמצאים בשירותים.

מקור המילה הוא בשפה הלטינית.

אם מפרקים את המונח לפי מילים, אפשר לקרוא אותן:

A-cultus-papyrus-phobia

המונח בעברית למעשה מורכב מהמילים "לא, אסלה, נייר, פחד".

דוגמאות:

- אני צריך ללכת לשירותים אבל יש לי אקולטוספאפירוספוביה אז אני חייב לוודא שיש עוד נייר.

- בבקשה תישאר קרוב למקרה שיייגמר הנייר, יש לי אקולטוספאפירוספוביה.

- יש לי חבר שלא הולך לשירותים כבר שבוע. יש לו אקולטוספאפירוספוביה

מילת השבוע: Catinga

קאטינגה היא מילה ללא תרגום ישיר לעברית.

המקור שלה הוא בפורטוגזית.

המשמעות שלה היא "ריח גוף כמו של בעל חיים".

נתקלתי בה אתמול כשנכנסתי למעלית ואליה נכנסו שני אנשים שהריחו פחות או יותר כמו עז מלוכלכת.

אחרי שהם ירדו, האדם שהיה לידי, שדובר פורטוגזית, אמר לי "Catinga. מאה אחוז Catinga"

שימושים:

1) הבחור הזה מריח כמו קאטינגה

2) יש פה ריח של קאטינגה, יש פה גן חיות באזור?

3) אני הולך להתקלח לפני שאריח כמו קאטינגה

פורסם

לא רואה איך דוחפים מילה כזו בשום שיחה שאי פעם השתתפתי או אשתתף בה.

איקונוקלסט- השחתת סמלי דת על ידי בן אותה דת.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%96%D7%9D

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מצאתי כמה מילים שימושיות :twisted:

1) Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

"law concerning the delegation of duties for the supervision of cattle marking and the labelling of beef"

2) Vierwaldstätterseedampfshiffsfahrtsgeselschaftskapitänsmätzensternlein

The star on the hat of the Captain of the steam ship, on the Four Woods Lake

3) Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

"regulation governing the delegation of authority pertaining to land conveyance permissions"

*התרגומים מספיק קרובים.

**משום מה הפורום/מחשב מייצר לי רווח לא רצוי בתוך המילה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה אמיתי? :shock:

אני יודע קצת גרמנית, וזה אשכרה מילה ששוברת את השיניים וגורמת למאמץ מוחי מסוכן בלבטא אותה..

אפילו ההשמעה של המילה בויקיפדיה ארוכה- 5 שניות שלמות לאדם מיומן בשביל לבטא אותה!

או שזה במקרה יציאה של המחוקק (לגבי המילה הראשונה) שלקח באותו היום סם כלשהו (שכחתי איך קוראים לתופעה של דיבור מהיר במיוחד שגורם לאדם הממוצע לשמוע משפטים כמילה אחת ארוכה)?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

המילה הראשונה בוטלה לאחרונה כיון שהגרמנים כבר לא חוששים מ"מחלת הפרה המשוגעת" וביטלו את החוק שזו כותרתו. הדבר פורסם כיון שמדובר בביטול של מילה שהיא כנראה הארוכה ביותר במילון הגרמני

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה אפילו לא מבין אילו מילים הזויות יש בשפה הערבית. דוגמה ראשונה להיום: המילה بعبص - נהגית: BA'ABASSA.

מדובר בפועל שמשמעותו היא: "תחב את אצבעו לישבנו של...".

מכאן באה הקללה الله يبعبصك (ALLAH YEBA'ABESSAC) שאני מניח שאין צורך לתרגם, כמו גם הביטוי "בעסה", השגור בעברית בת-ימינו.

מאוחר יותר אנסה להיזכר בעוד כמה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בעסה זה לא ביצה? (לא של תרנגולת אלא כזו שייבשו החלוצים)

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

איך לא הזכירו כאן:

Anatidaephobia - פחד זה שברווז עוקב אחריך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
(שכחתי איך קוראים לתופעה של דיבור מהיר במיוחד שגורם לאדם הממוצע לשמוע משפטים כמילה אחת ארוכה)?

היפר אקטיביות.

איך לא הזכירו כאן:

Anatidaephobia - פחד זה שברווז עוקב אחריך

הוזכר ברמיזה בעמוד הפייסבוק הרלוונטי. אפילו קיבל לייק אחד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

Ventriloquist - לא סתם מילה מתוחכמת, אלא בנויה מכמה חלקים שלכל אחד מהם משמעות שונה ומעניינת.

כל סוגי ה-smithים האנגליים: swordsmith, metalsmith, blacksmith, hammersmith וכו'.

Flabbergasted - כי ברור שהמקור הוא לא אנגלי, וזו מילה שנשמעת מוזר.

Vociferous, Vehement - כנ"ל, לדעתי יש אפילו קשר לעברית.

תגיד אם אני בכיוון או שלא הבנתי נכון את השאלה.

פורסם

בגלל שמדובר באתר בעברית אז קצת לגבי מקור המילה קוקסינל.

קוקסינל היא פרת משה רבינו בצרפתית. השם הגיע והשתרש בארץ בשנות השישים אחרי שגירסה צרפתית לדנה אינטרנשיונל שמשתמשת בשם הבמה הזה ביקרה בארץ. מיד אחרי הביקור הגששים יצאו עם המערכון הנודע "קוקסינל, סכין הגילוח לאישה הגברית" ומשם הכל היסטוריה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל הקטלוג של איקאה קורע מצחוק. מילא לשמוע אותם מדברים בשפה המוזרה שלהם שנדמה שאין בה עיצורים, אבל לקרוא את זה על נייר ובאותיות עבריות... :lol:

• תוכן חדש...