Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.8 - טיפול 30000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיאט לאון 1.8 טורבו ידנית שנת 2011 (הרכב עדין באחריות) , ביקשתי ממוסך מורשה סיאט הצעת מחיר לטיפול 30 אלף וקיבלתי חום ושתי הצעות: אחת בסך 1600 ש"ח והשניה בסך 1200 ש"ח. שתי ההצעות כוללות שמן + פילטר שמן + פילטר אוויר.

ההבדל בין שתי ההצעות הוא השימוש בפילטרים תחליפים לעומת מקורים.

1) 1600 שקל לשמן + פילטרים - מה מחכה לי בטיפולים הבאמת גדולים ? 5 ספרות ?

2) האם כדאי להשקיע בפילטרים מקורים או להסתפק בתחליפים ? בדקתי לגבי האחריות והיא לא נפגעת.

3) האם קיבולת השמן של מנוע כזה היא 9 ליטר ?

בתודה מראש,

אביטל

TBD

פורסם
שלום לכולם,

ברשותי סיאט לאון 1.8 טורבו ידנית שנת 2011 (הרכב עדין באחריות) , ביקשתי ממוסך מורשה סיאט הצעת מחיר לטיפול 30 אלף וקיבלתי חום ושתי הצעות: אחת בסך 1600 ש"ח והשניה בסך 1200 ש"ח. שתי ההצעות כוללות שמן + פילטר שמן + פילטר אוויר.

ההבדל בין שתי ההצעות הוא השימוש בפילטרים תחליפים לעומת מקורים.

1) 1600 שקל לשמן + פילטרים - מה מחכה לי בטיפולים הבאמת גדולים ? 5 ספרות ?

2) האם כדאי להשקיע בפילטרים מקורים או להסתפק בתחליפים ? בדקתי לגבי האחריות והיא לא נפגעת.

3) האם קיבולת השמן של מנוע כזה היא 9 ליטר ?

בתודה מראש,

אביטל

כדאי לברוח משני המוסכים שטענו שיש במנוע הזה 9 ליטר שמן ומנסים פשוט לגנוב כאן כסף מלקוח תמים.

במנועי הבנזין ברוב הרכבים הפרטיים הממוצעים יש קיבולת של 4 ליטר שמן מנוע וכבר ראיתי כאלו עם קרוב ל-5 אבל 9 ?

אם את/ה מהמרכז ממליץ לפנות למוסך רון להצעת מחיר לטיפול.

הערה:המחיר עלול להגיע בסופו של דבר הצעה אם נדרש להחליף בלמים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קיבולת השמן בערך 4.5 ליטר!

פילטר אוויר מזגן - אפשר לוותר ולהחליף בפעם הבאה .

שים לב שלא דחפו לך נוזל שמשות ב 100 ש"ח...

במוסך המרכזי בבני ברק לקחו לי 1000~ ש"ח (ללא הפילטר אוויר למזגן) .

פורסם

פוצ'ינו,לדעתי פותח הנושא התכווון לפילטר אוויר רגיל ולא למסנן מזגן.

בכל אופן טיפול כזה אצל רון יעלה בסביבות 40% פחות מאשר המחירון של המורשה וזאת בהסתייגות,שהטיפול אינו כולל החלפת בלמים.

חלקים-רון יכול להשתמש במקוריים אם הלקוח ממש יתעקש אבל גם OEM,שבהם הוא נוהג להשתמש הם חלפים מספיק איכותיים,הרכב עומד לצאת מהאחריות ואני באמת לא רואה סיבה,מדוע לעשות את הטיפול במורשה (שלא מתבייש לסבן לקוח שלא מבין ולטעון שבמנוע יש 9 ק"ג/ליטר שמן).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על כל התגובות.

בדקתי את הספר רכב והכן 4.6 ליטר שמן כולל הפילטר, אני לא יודע למה הפקידה אמרה 9 ליטר , אני אנסה להתעמת איתה בנושא.

לגבי מוסך רון , שמו הכן יצא למרחקים ונודע בכל רחבי הארץ כולה, אבל מכיוון שהרכב עדין באחריות, והטיפול לא נראה לי כזה שמצריך מומחיות מיוחדת אני אטפל במורשה תוך נסיון למזער נזקים.

הפילטר אוויר שציינתי הוא הכן פילטר אוויר מנוע ולא מזגן.

עדיין נשארתי עם הדילמה לגבי שימוש בפילטרים תחליפיים, אשמח להתיחסות.

תודה רבה, אעדכן בסוף הטיפול.

אביטל

TBD

פורסם

למרות שרכבי עדיין באחריות יצרן ביצעתי אצל רון טיפול 30,000 לפני שבוע (הרכב עומד רק על 18,000 אבל עוד מעט עוברות להן שנתיים ונגמרת האחריות)

אני יכול לומר שכל הטיפול לקח פחות מ- 3 שעות כולל הפסקת צהריים של עובדיי המוסך (לא הצטרכתי לחכות ולהזמין תור מראש)

המחירים:

עבודה - (200 ש"ח)

שמן מנוע - (195 ש"ח) מסוג eurol turbo di 5w-40 בתור ברירת מחדל במוסך - לדעתי כדאי לרכוש לבד ולהביא שמן כדוגמת: Valvoline SynPower או Castrol Magnatec הן מבחינת המחיר הדומה וגם ישאר לך ליטר בצד

מסנן שמן - (95 ש"ח) משתמשים בחברת MANN וזה בסדר גמור

מסנן מזגן - (85 ש"ח) וזה היה לפי בקשתי.

סה"כ כולל מע"מ: 679 ש"ח

*מיותר לציין שאפילו לא טרחתי ליצור קשר עם צ'מפיון הן בגלל המחיר הזוועתי שהיה מצפה לי והן בגלל השירות

פורסם

תודה על הפירוט

אצלי האחריות נגמרת בנובמבר ואני גם בונה על שנה של רצון טוב ככה שאני די כבול למורשה.

נצל"ש תמיהה לגבי צ'מפיון - המחירים הכן שחיטה ולפי דעתי הם יורים לעצמם ברגל כי האדם הסביר לא ימשיך לטפל אצלם בסוף האחריות , אני לדוגמא הייתי מוכן לשלם 20-30% יותר בכל טיפול ולהשאר במורשה, אבל 100%+ פשוט לא סביר.

לגבי השירות , האם השירות באמת כלכך גרוע ? בפעמים המעטות שיצרתי קשר כולל בזמן המסירה הטיפול היה עינייני בלי יותר מדי ווג'רס ,אמנם הם לא נתנו לי להרגיש שאני נזר הבריאה ומרכז היקום אבל בסך הכל שירות טוב.

TBD

פורסם

תוכל להסתכל בהודעות המירמור שפירסמתי בנוגע למוסך המרכזי של צ'מפיון לפני כשנה ולהבין למה לא טרחתי לברר הצעת מחיר (אפילו אם המחיר היה מתקרב למחיר נורמלי)

אם לדעתך אתה כבול לצ'מפיון אוכל להמליץ לך על מוסך פליקס שיושבים בטברסקי 5 ת"א (מול... :)

אומנם אצלם רק ביצעתי עדכון תוכנה והתקנת ספייסר אבל פקחתי עיניים וראיתי איך מטפלים ברכבים שבאו לטיפול...אני אציין שיש להם מוסך קטנטן ויחסית חדש שמופנים אליו רק רכבי סקודה (שהיה בשלבי בנייה סופיים אז זו כנראה הסיבה שיכולתי לעמוד ליד הרכב כאשר טיפלו בו) והוא במרחק של דקה וחצי נסיעה (אפשר ישר להגיע לשם ולחסוך בירוקרטיה שעובד מהמוסך הגדול יעביר לך את הרכב למוסך הקטן של סקודה). הטיפול ברכב היה מעולה ולא הייתה סחבת מיותרת במהלך הטיפול (חייב לומר שהסבלנות של העובדים הייתה מעולה כששאלתי אותם שאלות הקשורות לרכב)

בקיצור, אהבתי את הדרך שבה עבדו ברכבים (גם במוסך הגדול וגם במוסך הקטן של סקודה)

אני זוכר עובד אחד בשם ליאור, בחור נחמד מאוד והיה לעזר גדול

*רק הערה: כאשר מסתיים הטיפול במוסך הקטן, מעבירים את הרכב לחניון לא מקורה שכוח אל ללא שמירה אשר בבעלות פליקס וזה ממש בעיה כאשר מכניסים רכבים נוספים שחוסמים אותך

מקווה שעזרתי

• ספונסר פורום
פורסם

כשאתה מקבל הצעה מצמפיון שכוללת חלפים תחליפיים אז תברר מי הם היצרנים

ואם מדובר בחברה שהיא OEM זה בכלל לא בטוח וזה חשוב לבדוק .

בכל מקרה אצלנו במוסך טיפול כזה עולה כ 900 שח כולל מעמ כאשר כל החלפים

הם OEM .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

כמה שטויות ואיזה מחירים!!!!

פשוט הזוי שבפורום עם כל כך הרבה חובבי רכב - אין אחד שלא הגיב תגובה הגיונית!

לרכב שלך אתה צריך שמן בצמיגות 5W40 בתקן VW 502.00 505.00 עם עדיפות לשמן סינטטי מלא. שמן כזה של חברות מובילות (וטוב יותר מיורול) עולה בחנויות סביב 200 שקלים בהגזמה - יש גם ב- 180 ואפילו 140 שקלים.

פילטר לרכב שלך, גרמני איכותי ולא תחליפי ירוד באיכותו (מטורקיה או סין) עולה 70 שקלים. פילטר אוויר איכותי עולה סביב 110 שקל.

עבודה? בכל מוסך נורמלי לא יותר מ- 120 שקלים + מעמ.

בחישוב פשוט:

שמן + פילטר שמן + פילטר אוויר + עבודה - 450-520 שקלים כולל מע"מ. וכל מוסך, כן גם החאפר ביותר מתאים לטיפול כל כך פשוט של החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר. אם תרצה חלפים מקוריים (פילטרים הכוונה) תוסיף עוד 50-70 שקלים לסכום שציינתי.

אגב, במנוע שלך נכנס בדיוק 4.3 ליטר + 0.3 ליטר לפילטר - סה"כ 4.6 ליטר

פילטר תחליפי איכותי הכוונה לפילטר תוצרת MANN, BOSCH, HENGST וכו'

שמן איכותי יותר הכוונה לשמנים תוצרת Valvolie, Castrol, Mobile, Agip וכו'

פורסם

אין שום סיבה לטפל במחירים אסטרונומיים כאלה לטיפול פשוט של שמנים ופילטרים.

לפי החוק אם אתה מטפל במוסך מורשה רגיל ולא מורשה יבואן לפי הוראות יצרן האחרת עדיין בתוקף.

לא פלא שאומרים שהאחזקה לגרמניות יקרה ולא משתלמת. צריך לדעת איפה אפשר לחסוך. בעוגות וקפה אפשר לחסוך. במכונאי שיודע בדיוק איזה שמן למלא ואיזה פילטר להרכיב לא חוסכים. חוץ מזה שגם מוסכי צ׳מפיון ידועים בחוסר מקצועיות.

בקיצור תפנה למוסך שמכיר את האוטו, מכיר את המנוע וידע לטפל בו כמו שצריך, המנועים האלה עדינים ודורשים טיפול כמו שצריך.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
תוכל להסתכל בהודעות המירמור שפירסמתי בנוגע למוסך המרכזי של צ'מפיון לפני כשנה ולהבין למה לא טרחתי לברר הצעת מחיר (אפילו אם המחיר היה מתקרב למחיר נורמלי)

אם לדעתך אתה כבול לצ'מפיון אוכל להמליץ לך על מוסך פליקס שיושבים בטברסקי 5 ת"א (מול... :)

אומנם אצלם רק ביצעתי עדכון תוכנה והתקנת ספייסר אבל פקחתי עיניים וראיתי איך מטפלים ברכבים שבאו לטיפול...אני אציין שיש להם מוסך קטנטן ויחסית חדש שמופנים אליו רק רכבי סקודה (שהיה בשלבי בנייה סופיים אז זו כנראה הסיבה שיכולתי לעמוד ליד הרכב כאשר טיפלו בו) והוא במרחק של דקה וחצי נסיעה (אפשר ישר להגיע לשם ולחסוך בירוקרטיה שעובד מהמוסך הגדול יעביר לך את הרכב למוסך הקטן של סקודה). הטיפול ברכב היה מעולה ולא הייתה סחבת מיותרת במהלך הטיפול (חייב לומר שהסבלנות של העובדים הייתה מעולה כששאלתי אותם שאלות הקשורות לרכב)

בקיצור, אהבתי את הדרך שבה עבדו ברכבים (גם במוסך הגדול וגם במוסך הקטן של סקודה)

אני זוכר עובד אחד בשם ליאור, בחור נחמד מאוד והיה לעזר גדול

*רק הערה: כאשר מסתיים הטיפול במוסך הקטן, מעבירים את הרכב לחניון לא מקורה שכוח אל ללא שמירה אשר בבעלות פליקס וזה ממש בעיה כאשר מכניסים רכבים נוספים שחוסמים אותך

מקווה שעזרתי

מה הכוונה בעדכון תוכנה? התוכנות שאני מכיר הם תוכנות לביצועים של APR, GIAC וכו', אבל מה זה עדכון תוכנה במוסך מורשה?

פורסם
מה הכוונה בעדכון תוכנה? התוכנות שאני מכיר הם תוכנות לביצועים של APR, GIAC וכו', אבל מה זה עדכון תוכנה במוסך מורשה?

עידכון תוכנה למערכות כלשיהם שיצרן הרכב הוציא לדוגמה למוח גיר,חיישן מהירות,abs, מנוע וכו' אשר נועד לטפל בבעיות

how it's like to drive :twisted:

• ספונסר פורום
פורסם

טיפול 30K ברכב הזה כולל שמן מנוע ,מסנן שמן ,מסנן אויר ,ומסנן מזגן .

כמובן גם בדיקה כללית ,חיבור סורק ושטיפה של הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עידכון.

אחרי בירור נוסף עם המוסך התברר מקור התסכול שלי , בזמן הכנת הצעת המחיר טעיתי באחת מסיפרות הרישוי , וההצעה הגבוהה היתה לרכב טיפה שונה - טרנספורטר.

היום בבוקר הרכב עבר טיפול מלא במוסך ג.ג.ג ברעננה, שימוש ברכיבים מקוריים בלבד, שעה כולל ההתבחשות בהתחלה, 1100 ש"ח כולל מע"מ, יחס נחמד מהפקידה והצוות המטפל.

בסך הכל אני מרוצה ,אמנם הייתי יכול לטפל יותר בזול במוסך לא מורשה סיאט אבל הפער במחיר סביר בעיניי וכל עוד הרכב באחריות אני לא רואה סיבה לעבור מוסך.

תודה רבה לכל המגיבים בשירשור.

אביטל

TBD

• תוכן חדש...