Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לפני קניית ספייס 2001 והייתי רוצה לשמוע המלצות למוסך באזור המשרד שלי - אזור המסגר/עזריאלי.

הבנתי שיש את מוסך פיאטון, מישהו יכול להמליץ? מדובר במוסך מורשה של פיאט אך לא מרכזי של היבואן, נכון?

איך המחירים שלהם? שירות?

בקיץ האחרון ביצעתי בדיקת קנייה במכון על היונדאי I30 שלנו והתחושה שלי היא שבדיקת קנייה במכון היא קודם כל כסתח.

לפיאט בשנתון כזה הייתי מעדיף לעשות בדיקה יסודית במוסך, מוסך שגם ייתכן ואיישר בו קו לרכב.

אני יודע שאפשר פשוט לגשת למוסך ו"יציצו" בו, השאלה היא האם ניתן לעשות בדיקה מקיפה בתשלום?

אני מדבר לא רק על הצצה על המנוע אלא על העלאת הרכב ובדיקה מקיפה מלמטה, בדיקת המיזוג, חשמל, היגוי, בלמים, קירור, טיימינג, קלאץ', גיר, מנוע, שלדה וכו' וכו'. האם יש חיה כזו או שלא ממש עושים דברים כאלה במוסכים?

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

מוסך פיאטון הוא לא מוסך מורשה של פיאט אלא מוסך כללי שמתמחה ברכבי פיאט, ממש כמו שמוסך רון הוא מוסך כללי שמתמחה בפולקסווגן אך אינו מורשה של היבואן.

המוסך המורשה של פיאט בתל-אביב הוא מוסך אמיר, שנמצא בדרום העיר.

פורסם

תודה רבה על ההסבר. האם בדרך כלל מוסך שאינו מורשה אך מתמחה יהיה זול יותר ממוסך מורשה או לא בהכרח?

קיבלתי כבר המלצה חמה על פיאטון היום, עוד מישהו שיכול לספר קצת מניסיון אישי?

אני מחפש לא רק מוסך לבדיקת קנייה אלא מוסך ליישר בו קו וגם לטפל בו לאחר מכן.

פורסם

לרוב מוסך לא מורשה יבואן זול יותר, ובהפרשים ניכרים לרוב.

לגבי הבדיקה שאתה רוצה לעשות, זה אפשרי, זה יעלה יותר מבדיקה רגילה של הצצה, ולרוב, אתה תצא עם פרצוף כזה :shock: ולא תאמין שהרכב באמת נוסע עדיין.

ככה זה לרוב, רכב בן 12, אל תבוא עם ציפיות בשמיים.

פורסם

אני מניח שאתה צודק, זה ברור לגמרי אבל לפחות ככה תהיה תמונה מלאה של מצב הרכב.

אם במכון אומרים לך דברים כמו "יש לבדוק טיימינג", "יש לפרק גלגלים ולבדוק בלמים", אז לא עדיף פשוט להגיע למוסך שיעשה את זה ויתן תמונה כללית?

פורסם

במכון יבדקו את עוצמת הבלימה, אם היא לא תקינה, מן הסתם שצריך להחליף ברקסים, לא חייב להוריד גלגל ולבדוק.

על כל מקרה, אם אתה מצפה שמוסך יפרק גלגלים, טיימינג, קלאץ, ועוד עשרות דברים שבטח ברצונך לבדוק, זה ייקח שעות, אפילו ימים, זה יעלה הרבה, ובספק אם בעל הרכב יסכים.

פורסם
אני מניח שאתה צודק, זה ברור לגמרי אבל לפחות ככה תהיה תמונה מלאה של מצב הרכב.

אם במכון אומרים לך דברים כמו "יש לבדוק טיימינג", "יש לפרק גלגלים ולבדוק בלמים", אז לא עדיף פשוט להגיע למוסך שיעשה את זה ויתן תמונה כללית?

בשביל 450-500 שקל אני מצפה לקצת יותר מאשר רק לומר שכדאי לקחת את הרכב לבדיקה במוסך.

1. אם אני בעל הרכב אני לא נותן לך לפרק לי חלקים מהמנוע או להוריד גלגלים מהרכב רק כדי לבדוק אותו.

ואם המוסכניק שלך יגרום נזק למנוע תוך כדי עבודתו, מי ישלם לי?

2. תבדוק טיימינג בעצמך. תבקש מהמוכר קבלה על ביצוע טיפול טיימינג. אם יש, אתה יודע מתי צריך להחליף. אם אין, צריך להחליף בשבוע הבא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בנוסף, הורידו גלגלים, ראו שברקסים לא תקינים, דיווחו לך, החזירו הכל למקומו ועברו לשלב הבא.

הסתיימה הבדיקה, פורקו והורכבו עשרות חלקים, החלטת שאתה הולך על הרכב, עכשיו שוב פעם לשלם פירוק והרכבה על מה שכבר פורק והורכב? חיסכון לא תשיג.

מכון בדיקה רגיל יעשה את העבודה, מה שאתה מחפש זה רכב בן 12 מושלם מהיסוד בעוד שרכבים בני שנה יש להם מגוון ליקויים, אם תהייה מציאותי מעט תבין שזה לא קיים.

פורסם

אני הייתי מוותר על מכון בכל מקרה ברכב בגיל הזה, מוסכניק ותיק אמין ומקצועי, יכול לדעת הרבה על רכב מסיבוב עליו, מהרעשים שהוא עושה, וממבט מעמיק עליו, ולדעתי זה אמור להספיק.

פורסם

שים לב במיוחד לבעלי פיאט יש מזל נדיר :

מוסך פיאט ביהוד , מוסך "שמשון" , הינו מורשה יבואן סמל"ת לכל דבר ועניין, והוא לדעת רוב בעלי הפיאט המוסך המקצועי וההגון ביותר בארץ.

בצרוף נסיבות נדיר בעל המוסך חיים (מקצוען אמיתי ופשוט בן אדם) עושה בחינם בדיקה לפני קנייה למכוניות פיאט . הבדיקה מאוד מקצועית ובלי כסת"חים וחיים יגיד לך אחת משלוש אופציות : אל תיגע / קח מהר / קח בהסתייגות - יש לתקן כך וכך בעלות כזו וכזו.

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=121542#post121542

פורסם

על פניו נשמע אחלה, אבל מה זה כולל? כי רק מלפתוח מכסה מנוע, או סיבוב קצר עם הרכב, אפשר כבר לדעת אם לברוח ממנו או לא.

פורסם
אוקי, השתכנעתי.

נבדוק במכון.

עדין אני חושב לקפוץ קודם למוסך להתייעצות.

אם כבר, תבוא למוסך להתייעצות אחרי הבדיקה כשהטופס אצלך ביד.

ככה גם תדע כמה יעלה לתקן (אם בכלל צריך) את הליקויים שמצא המכון.

אהה, כן, עוד משהו -

רק חברי פורום פרייארים משלמים מחיר מלא על בדיקת רכב: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=470759

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה תודה. דוקא הדינמומטר בת"א יכול להיות רלוונטי לי אישית.

אני לא חושב שאותם חברי פורום הם פרייארים, הם (כולל אני עד היום) פשוט לא מודעים לזה שזה קיים :roll:

פורסם

שטויות

גש לחיים כמו שנאמר ממוסך שמשון לבדיקת קנייה, ישמח לעשות זאת בחינם.

יעשה סיבוב על הרכב, יבדוק מכלולים ואפילו אם יש פגיעות שילדה אך לא יוכל להתחייב לך על כלום.

ממש לא לשלם על בדיקת קנייה של שנתון כזה.

אם תרצה בדיקת קומפרסיה, על זה כבר יגבו תשלום.

• תוכן חדש...