Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר לאם תיקח את הרכב לבדיקה או לא, אני ממליץ לך לבדוק עצמאית את הדברים הבאים:

1) שימוש בנוזל פראפלו (מקורי של פיאט), והחלפת נוזל קירור כל שנתיים.

פשוט שאל את בעל הרכב איזה נוזל קירור הוא שם. אם הוא יגיד לך "מים מהברז", כדאי שתיזהר.

מערכת קירור המנוע בפונטו רגישה מאוד. פריצת אטם ראש מנוע היא תופעה נפוצה עקב התחממות ולא מעט מנועי פונטו סיימו כך את חייהם.

אישית, לא הייתי קונה פונטו שלא נעשה בו שימוש בפראפלו.

2) בפונטו ספייס 2001 יש הגה כוח חשמלי. השנים האלה הן השנים הראשונות שבהן ההגה הזה נכנס, ונפוצות בו כמה תקלות חמורות.

כדאי לשאול את בעל הרכב מתי הוחלף מנוע הגה\כל המוט הגה ולבקש לראות קבלה. אם ההגה המקורי שרד עד עכשיו (אני בספק), לא הייתי דואג.

אם הוחלף רכיב שקשור להגה (לרוב מנוע הגה), לשאול מאיפה הגיע המנוע הגה.

אצלי לדוגמא, קניתי את הרכב כאשר המוכר התפאר בכך שמנוע הגה הוחלף לפני מספר חודשים, והוא הראה לי קבלה על סך 2300 ש"ח (!!).

בדיעבד הסתבר, ההחלפה התבצעה במוסך שאינו מורשה של פיאט (החלפה במוסך מורשה פיאט עולה כמה אלפים טובים), וכנראה שמנוע ההגה הגיע מפירוקייה.

אחרי פחות משנה מנוע ההגה התחיל לקרטע, ומת סופית אחרי שנתיים.

3) שים לב אם דוושת הקלאץ' נתקעת לפעמים במצב לחוץ (קורה לרוב בנסיעות עירוניות בימים חמים). זו היא עוד מחלה של הרכב הזה. במקור הגיע עם משאבת קלאץ' תחתונה מפלסטיק, ובימים החמים היא נתקעת ודוושת הקלאץ' נשארת במצב לחוץ. הפתרון הוא החלפה למשאבה תחליפית ממתכת שפותרת את הבעייה.

סביר להניח שבוצעה ההחלפה הזו, אבל אני עדיין רואה פה ושם שרשורים על "דוושת קלאץ' נתקעת בפונטו בימים חמים".

שיהיה בהצלחה!

סך הכל, אני מאוד מרוצה מהרכב (פונטו 2001 SX)

פורסם

תודה רבה, נתקלתי בכל התופעות האלה כבר - גם בקריאה בפורומים וגם ברכבים שכבר ראיתי.

האמת היא שלמצוא רכב שיש בו פארפלו עד היום זוהי משימה לא פשוטה בפני עצמה.

לגבי ההגה כוח, אני חשבתי שמדובר בשיפוץ זול דוקא, ככה לפחות הבנתי מדניאל בשרשור הזה.

לגבי הקלאץ, נתקלתי בזה בלייב בשבוע שעבר. המוכר טוען שזו פעם ראשונה שזה קורה לו. הרכב כרגע במוסך מחליפים לו משאבת קלאץ - בדיוק כפי שאמרת.

פורסם
תודה רבה, נתקלתי בכל התופעות האלה כבר - גם בקריאה בפורומים וגם ברכבים שכבר ראיתי.

האמת היא שלמצוא רכב שיש בו פארפלו עד היום זוהי משימה לא פשוטה בפני עצמה.

לגבי ההגה כוח, אני חשבתי שמדובר בשיפוץ זול דוקא, ככה לפחות הבנתי מדניאל בשרשור הזה.

לגבי הקלאץ, נתקלתי בזה בלייב בשבוע שעבר. המוכר טוען שזו פעם ראשונה שזה קורה לו. הרכב כרגע במוסך מחליפים לו משאבת קלאץ - בדיוק כפי שאמרת.

אני מכיר מחירים הרבה יותר גבוהים לשיפוץ ההגה. לפי מה שאני יודע (ויכול ליהיות שאני טועה) במורשה פיאט לא מתעסקים בשיפוץ והחלפת מנועים, אלא מחליפים הכל, ומדובר על החלפה שעולה כמה אלפים טובים.

הבחור במרכז, כנראה שזה עופר קצב ממושב גנות, לפי מה שאני יודע הוא אכן מחליף מנועי הגה במנועים משופצים במחיר זול הרבה יותר (לא יודע את המחיר).

אני הייתי דואג רק אם בוצעה בכמה שנים האחרונות החלפת מכלול כלשהוא בהגה במוסך שאינו מורשה פיאט \ לא ע"י הבחור מגנות, כלומר יש סיכוי טוב שהמכלול הגיע מפירוקיה כמו שקרה אצלי.

פורסם

יגאל, השיפוץ נע בין 300 שקל, ל3000 שקל, תלוי מה הנזק, מי המבצע ומאיפה החלקים.

אצלי אישית ההגה שופץ ולא הוחלף, העלות הייתה 1000 ש״ח במורשה, זה היה ב2007 ועד היום ההגה פועל פיקס.

יש פה חבר פורום שמצא ב300 שקל אצל עופר.

יש לי חבר שפתר את התקלה עם הלחמה פשוטה (שוב, אני לא חזק בקטע המכני) ללא עלות.

יש אנשים שדיווחו על החלפה כוללת בעלות 3000 ש״ח.

זה תלוי בהרבה משתנים.

יגאל, אצלי אין פארפלו אלא נוזל קירור מומלץ לא פחות שאת שמו אני לא זוכר כרגע, אך משתמשים בו במוסך מתמחה של איטלקיות בצפון והמוסכניק ממש המליץ עליו, למרות שהיה לו במלאי פארפלו ובהפרש קטן, אל תינעל על פארפלו עם אתה יודע איזה נוזל כן שמו, אם סוג הנוזל לא ידוע זה כבר בעיה אחרת.

בכל מקרה, אל תתפשר על פחות מהטוב ביותר יגאל, חבל שתצטרך להשקיע הרבה כסף על רכב שחסכו עליו, אני יודע שזה קשה למצוא פיאט טובה אבל שמוצאים זה שווה את זה.

פורסם
יגאל, השיפוץ נע בין 300 שקל, ל3000 שקל, תלוי מה הנזק, מי המבצע ומאיפה החלקים.

אצלי אישית ההגה שופץ ולא הוחלף, העלות הייתה 1000 ש״ח במורשה, זה היה ב2007 ועד היום ההגה פועל פיקס.

יש פה חבר פורום שמצא ב300 שקל אצל עופר.

יש לי חבר שפתר את התקלה עם הלחמה פשוטה (שוב, אני לא חזק בקטע המכני) ללא עלות.

יש אנשים שדיווחו על החלפה כוללת בעלות 3000 ש״ח.

זה תלוי בהרבה משתנים.

יגאל, אצלי אין פארפלו אלא נוזל קירור מומלץ לא פחות שאת שמו אני לא זוכר כרגע, אך משתמשים בו במוסך מתמחה של איטלקיות בצפון והמוסכניק ממש המליץ עליו, למרות שהיה לו במלאי פארפלו ובהפרש קטן, אל תינעל על פארפלו עם אתה יודע איזה נוזל כן שמו, אם סוג הנוזל לא ידוע זה כבר בעיה אחרת.

בכל מקרה, אל תתפשר על פחות מהטוב ביותר יגאל, חבל שתצטרך להשקיע הרבה כסף על רכב שחסכו עליו, אני יודע שזה קשה למצוא פיאט טובה אבל שמוצאים זה שווה את זה.

כנראה שאתה מכיר את המחירים יותר טוב ממני.

אני כרגע מחכה לממסרים שהזמנתי מEBAY כדי לבצע החלפה במנוע הגה, בתקווה שזה יעזור.

• תוכן חדש...