Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן 18.5, מעל שנה עם רשיון.

אני מתכנן להשכיר רכב ולנהוג בגרמניה בסוף יוני, אך פידבקים שונים חלקם אומרים לי שלא תהיה לי בעיה - חלקן אומרים שכן.

התכנון הוא נסיעות קצרות בעיקרן אך יהיו יומיים בהן אני אסע בערך כארבע שעות (אוטובאנים). כדי לא להיות עייף תכננתי לצאת ב10 בבוקר וככה אגיע למקום המדובר באיזור השעה 2-3, כך שלא תהיה לי בעיה של עייפות.

צריך לציין שלהערכתי אין פה סיכון יותר מאשר נהיגה בארץ, להפך - הכבישים והתשתיות שם טובות בהרבה, וסביר להניח שאני אנהג על רכב טוב בהרבה ממה שאני נוהג עליו בדרך כלל.

אני יכול גם להגיד שאני נהג טוב יותר מהרבה אנשים שבטווח הגיל שלי ואני בטוח על הכביש ומגיב מצויין לדברים בלתי צפויים (וצופה אותם כמובן), ובאופן כללי נוהג טוב יותר מהנהג החדש הממוצע.

כמובן ללא מכונית יבוטל הטיול.

האם יש ממה לחשוש או שאפשר ללכת על זה? מה רמת הסיכון לדעתכם?

פורסם

הסיכון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שלא ישכירו לך רכב או לחלופין המחיר יהיה יקר מאוד.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
הסיכון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שלא ישכירו לך רכב או לחלופין המחיר יהיה יקר מאוד.

בהנחה כמובן שהבעיה הזאת נפתרה לחלוטין.

פורסם

אני חושב שלנהג חדש קצת יותר קשה להתרגל לחוקים המקומיים ולשילוט (במיוחד כשהכל בגרמנית) אבל אם יהיו איתך עוד אנשים, זה יהיה קל יותר. כמובן שהכל בתיאוריה, כי רוב הסיכויים שלא תצליח למצוא חברה שתשכיר לך רכב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בוא אתן לך סיטואציה דומה לשלך.

המשפחה שלי (כלומר, אני ההורים ואחותי) שקלנו לנסוע השנה לאירופה עם רכב שכור ולטייל בגרמניה וצרפת.

אמרתי לאבא שלי - בוא ניקח רכב זול יחסית כדי שאוכל לנהוג גם כן עליו.

במחשבה ראשונה לא הייתה לו בעיה. במחשבה שניה, למרות שסביר להניח שאני נהג הרבה יותר מנוסה ממך (אני בן 20, ואני כמעט כל יום על ההגה במשך שעה וחצי - שעתיים בשנה האחרונה, ומחזיק רכב מגיל 18), ההורים שלי ירדו מזה וחושבים שזה טעות וזה עשוי להיות מסוכן.

בסופו של דבר אתה לא מנוסה. גם אני כנראה לא מנוסה מספיק. למרות שגמעתי כבר עשרות אלפי ק"מ על כבישי ישראל, הייתי באילת, ובמרכז והתמודדתי יפה מאוד, הגעתי וחזרתי בשלום.

אבא שלי עשה פי 10 יותר ממני וממך ביחד. תהיה בטוח שהוא מנוסה יותר. הוא גם לא מת יותר מדי על נהיגה בחו"ל.

לא יודע, אוטובאנים זה אמנם כבישים מאוד מסודרים והכול. אבל אתה בנוי לנהוג מינימום 130 קמ"ש ולדעת לצאת שם לעקיפות כמו שצריך? לעקוף עם גולף 1.6 ידנית ב150 קמ"ש זה לא משהו מי יודע מה.

אני לא מזלזל בך חס וחלילה, אבל במהירויות כאלו לא נוהגים כמעט בארץ (לפחות מי ששומר על החוק ועל הרישיון שלו) ואתה לא מכיר את התחושה.

בנוסף בארץ יותר קל להתמצא - אתה מכיר את הכבישים, או לפחות את חלקם. לא מסתדר? "אה אחי, איך מגיעים לXYZ?" (או וויז)

בחו"ל הכבישים יותר מסובכים. אתה עלול לאבד ריכוז כי אתה לא מכיר את הכבישים.

אני לא יודע אם במצבך הייתי עושה את זה.

בסופו של דבר, נכון שהנהיגה שם יותר 'כיפיית', כי הרוב הגדול שם שומר על החוקים וכו', והכול מתקתק ועובד כמו שצריך, אבל באמת לא יודע מה להגיד לך.

כנראה שרכב אשכור בחו"ל רק אחריי השחרור שלי בטיול שבמסגרתו אני אהיה באירופה.

אגב חברים - בגרמניה רכבים זולים יחסית (עד לקטגורייה של משפחתיות) ניתנים להשכרה בידי צעירים בני 18 ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האפשרות שהוא לא יבין מה כתוב בשלטים עלתה לראש שלי אבל אני מאמין שכתוב גם באנגלית, וגם אם הוא לא יבין את שמות הערים זה לא משהו מסוכן (לדעתי), הכי הרבה יתברבר קצת, יפתח מפה\GPS\ישאל מישהו ויסתדר.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
בוא אתן לך סיטואציה דומה לשלך.

המשפחה שלי (כלומר, אני ההורים ואחותי) שקלנו לנסוע השנה לאירופה עם רכב שכור ולטייל בגרמניה וצרפת.

אמרתי לאבא שלי - בוא ניקח רכב זול יחסית כדי שאוכל לנהוג גם כן עליו.

במחשבה ראשונה לא הייתה לו בעיה. במחשבה שניה, למרות שסביר להניח שאני נהג הרבה יותר מנוסה ממך (אני בן 20, ואני כמעט כל יום על ההגה במשך שעה וחצי - שעתיים בשנה האחרונה, ומחזיק רכב מגיל 18), ההורים שלי ירדו מזה וחושבים שזה טעות וזה עשוי להיות מסוכן.

בסופו של דבר אתה לא מנוסה. גם אני כנראה לא מנוסה מספיק. למרות שגמעתי כבר עשרות אלפי ק"מ על כבישי ישראל, הייתי באילת, ובמרכז והתמודדתי יפה מאוד, הגעתי וחזרתי בשלום.

אבא שלי עשה פי 10 יותר ממני וממך ביחד. תהיה בטוח שהוא מנוסה יותר. הוא גם לא מת יותר מדי על נהיגה בחו"ל.

לא יודע, אוטובאנים זה אמנם כבישים מאוד מסודרים והכול. אבל אתה בנוי לנהוג מינימום 130 קמ"ש ולדעת לצאת שם לעקיפות כמו שצריך? לעקוף עם גולף 1.6 ידנית ב150 קמ"ש זה לא משהו מי יודע מה.

אני לא מזלזל בך חס וחלילה, אבל במהירויות כאלו לא נוהגים כמעט בארץ (לפחות מי ששומר על החוק ועל הרישיון שלו) ואתה לא מכיר את התחושה.

בנוסף בארץ יותר קל להתמצא - אתה מכיר את הכבישים, או לפחות את חלקם. לא מסתדר? "אה אחי, איך מגיעים לXYZ?" (או וויז)

בחו"ל הכבישים יותר מסובכים. אתה עלול לאבד ריכוז כי אתה לא מכיר את הכבישים.

אני לא יודע אם במצבך הייתי עושה את זה.

בסופו של דבר, נכון שהנהיגה שם יותר 'כיפיית', כי הרוב הגדול שם שומר על החוקים וכו', והכול מתקתק ועובד כמו שצריך, אבל באמת לא יודע מה להגיד לך.

כנראה שרכב אשכור בחו"ל רק אחריי השחרור שלי בטיול שבמסגרתו אני אהיה באירופה.

אגב חברים - בגרמניה רכבים זולים יחסית (עד לקטגורייה של משפחתיות) ניתנות להשכרה בידי צעירים בני 18 ומעלה.

היום המינימום בכביש 6 זה 140-160.

פורסם

יש איתי עוד אדם אחד שלא ינהג, בן 18 גם כן.

יהיו לנו מפות ויהיו לנו 3 מכשירי GPS מעודכנים מאוד, הסיכוי שנסתבך בכבישים ולא נדע מה לעשות להערכתי נמוך מאוד.

ייתכן כי נאריך את הדרך בעקבות בלבול, אך להסתבך ולא לדעת מה לעשות - אני לא מאמין שדבר כזה יכול לקרות לנו עם כל המפות והGPSים.

פורסם

מנסיוני, יש שתי בעיות: 1) להתרגל לשילוט שונה; 2) לנווט.

אם אתה טס לבד זה די לא נעים. אם יש לידך נווט, ואתה לא צריך להסתכל כל רגע על הג'יפיאס ומישהו גם מגבה אותך בנושא השילוט, זה פי המון יותר קל מלנהוג בישראל.

רק תזכור שכשאתה עובר לנתיבים השמאליים שם, לא מדובר בישראל וכשנדבק לך פרארי ב250 קמש לתחת, זה די מלחיץ (באוטובאנים בלבד, כמובן).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מאחר וכבר ענו לך לגבי התמצאות, אוסיף את נקודת המבט שלי ללא ענייני GPS.

רמת הסיכון לא ניתנת לצפי מאחר ואף אחד מאיתנו לא יודע מה רמת הנהיגה שלך. קח בחשבון שב"רמת נהיגה" צריך לכלול גם יכולת להבין את התנועה ולנטר סיטואציות שמתפתחות על הכביש, ובעיקר באוטובאן - אבל לא רק. ההבדל העיקרי הוא שבאוטובאן דברים קורים לא רק מהר הרבה יותר, אלא יש גם אלמנט של נפח תנועה עצום שזורם במהירות הרבה יותר גבוהה מכל מה שהורגלת אליו בשנה האחרונה, ואותו נפח תנועה "מצפה" להתנהגות כביש מאוד ספציפית - למשל אדיקות מוחלטת בשמירה על הנתיב גם כאשר יש 4 או 5 כאלה בתוך סיבוב (להבדיל מהסטנדרט הישראלי של "חיתוך" הפינה וגלישה לנתיב השכן), או למשל יכולת לתכנן זליגה מהנתיב שלך שמאלה כאשר מימינך משתלבים כלי רכב המגיעים מכבישים מתמזגים - זה מצריך מהנהג צפייה והבנה של מה שמגיע מימין במהירות דומה ומאחור ומשמאל במהירות הרבה יותר גבוהה, או למשל כאשר עומדים לעבור נתיב שמאלי יותר על מנת לעקוף כלי רכב איטי (או כדי להיות בנתיב המוביל לכביש בו אתה צריך להמשיך) - דרך אגב, כמעט כל נהג בגרמניה לומד להעיף מבט זריז מעבר לכתף שמאל או ימין כאשר הוא עובר נתיב על מנת לנטרל למינימום את אפקט ה"נקודה המתה" - מה שמצריך - שוב - הבנה מושלמת של נפח התנועה והבדלי מהירויות מסביבך, כולל מלפנים... גם בנסיעה עירונית העסק לא יהיה לך פשוט בהתחלה. לא מנסה להפחיד אותך, אבל רמת הנהיגה הנדרשת בגרמניה על מנת לא לסכן את עצמך והסובבים אותך גבוהה בסדרי גודל ממה שנחוץ כאן ובהרבה מקומות אחרים.

The older you get, the better you used to be

פורסם
מנסיוני, יש שתי בעיות: 1) להתרגל לשילוט שונה; 2) לנווט.

אם אתה טס לבד זה די לא נעים. אם יש לידך נווט, ואתה לא צריך להסתכל כל רגע על הג'יפיאס ומישהו גם מגבה אותך בנושא השילוט, זה פי המון יותר קל מלנהוג בישראל.

רק תזכור שכשאתה עובר לנתיבים השמאליים שם, לא מדובר בישראל וכשנדבק לך פרארי ב250 קמש לתחת, זה די מלחיץ (באוטובאנים בלבד, כמובן).

אכן כמו שכתבתי יהיה איתי עוד חבר שיעזור לי בכל הניווטים.

פורסם

לדעתי אין לך סיבה לחשוש.

ניתן לשכור בגרמניה רכב בקבוצות הבסיסיות (נניח פוקוס\גולף) מגיל 18. שים לב שמדובר ברכב ידני, רכב אוטומטי יהיה הרבה היותר יקר, כך שאם אתה זקוק לרענון קח 2-3 שיעורים לפני הנסיעה.

הנהיגה באוטובאהן קלה ונוחה כלל אין מה לחשוש ממנה - בתנאי ששומרים היטב על החוקים. דגש על שמירה על נהיגה בנתיב הימני ביותר הפנוי ועל שמירת מרחק.

דור - אתה כותב שטויות לגבי המהירות - אין מהירות מינימום באוטובאהנים, ואם הבחור חושש הוא ישתלב בין המשאיות במהירות 80-100 קמ"ש. כמוכן קטעים ארוכים של האוטובאהנים מוגבלים (באופן קבוע או בשילוט משתנה) למהירויות נמוכות מ-130 קמ"ש. בכל מקרה - את השעות הראשונותמומלץ לנהוג יחסית לאט ובנתיב הימני, ורק לאחר שהתרגלת לרכב ולכביש "להעיז קצת יותר"

X9500 - מי שנוהג באיילון יוכל לנהוג גם באוטובאהן. נפח התנועה באיילון גדול מזה שבכל אוטובאהן שהוא (למעשה מדובר בכביש המהיר בעל נפח התנועה הגדול ביותר בעולם) והנהגים הישראליים הרבה פחות מתחשבים בסביבתם מהגרמניים. הבעיה באוטובאהן הוא שמדובר במרחקים גדולים ונהיגה משעממת, לכן חשוב לבצע עצירות התרעננות כל שעה-שעתיים. לצורך זה יש תחנות רענון כל כמה עשרות ק"מ - בחלקן מדובר במשטח חניה מסודר עם שירותים ואולי קיוסק, אחרות הן תחנות דלק עם מרכזים מסחריים קטנים. אם אין תחנה כזו באזור אפשר לצאת ביציאה הקרובה, בד"כ תהיה לידה תחנת דלק שבה ניתן לעצור, להתמתח ולחזור לאוטובאהן. כמוכן אני לצורך נסיעות אלה אני ממליץ להצטייד בתרמוס קפה, בקבוקי מים (או שתיה קלה), סנדביצ'ים ופירות לאכילה בדרך.

מה שיכול להפריע לנהיגה הא מזג האויר - אם תהיה בר מזל ישרור מזג אויר נוח, אבל אתה יכול ליפול למזג אויר חם (לא נורא, אתה מורגל בכך מהארץ), או לגשם שוטף, התאם את מהירות וסגנון הנהיגה לתנאי מזג האויר.

הבעיה האמיתית היא דווקא הנהיגה העירונית והכבישים העירוניים שאינם אוטובאהן (כבישי B - שילוט צהוב, בניגוד לכחול של האוטובאהנים, הממוספרים בסימון A). בכבישים אלה קיימים רמזורים עם פניה שמאלה שאינה "מוגנת". כאשר אתה צריך לפנות שמאלה ברמזור עם עדשה ירוקה עגולה הרי שלתנועה שבאה מולך זכות קדימה. הטכניקה היא להתקדם למרכז הצומת ולהמתין שם לפינוי הנתיב הנגדי. אל תתרגש אם זה קורה אחרי החלפת הרמזור לאדום - הגרמנים נוהגים כך עשרות שנים ומורגלים בכך. לעומת זאת ברמזור ירוק שהעדשה בו צבועה עם חיצים הפניה "מוגנת" ונהג בו כמו בארץ. כמוכן יש פניות ימינה ברמזור אדום - הן מותרות כאשר בסמוך לרמזור מוצב שלט קטן עם חץ ירוק הפונה ימינה, או ששצמוד לרמזור עוד רמזור עם עדשה בודד עם חץ דומה. במצב זה הפניה ימינה מותרת ועליך לנהוג בה כמו בתמרור "עצור".

כלל חשוב בכל אירופה הוא סימון דרך עירונית - תמרור ה"בית" הוא המצאה ישראלית. הכניסה לדרך עירונית מסומנת בשלט קטן עם שם הישוב (בגרמניה יהיה צהוב, במדינות אחרות - כחול), היציאה בשלט דומה עם פס חוצה (בד"כ אדום). הקפד מאוד על המהירות המותרת. כמוכן באירופה מקובל מאוד מה שקרוי אצלנו "איזור מיתון תנועה" - הסימון הוא שלט מלבני ובתוכו שדה לבן מוקף עיגול אדום ובו המהירות המותרת - בד"כ 30 קמ"ש ומעליו המילה ZONE. מרגע שעברת תמרור כזה הקפד לנהוג ב-30 קמ"ש ומטה עד שתראה שלט ביטול. מדובר בשכונות מגורים ובמיוחד באזורים סמוכים לגנים ובתי ספר, והסבילות למהירות חריגה אפסית, תוכל להצטלם גם ב-31-32 קמ"ש והקנס ירדוף אחריך עד הארץ. בכלל - הקפד על המהירות המותרת באופן קפדני ביותר.

אני ממליץ המלצה חמה לחפש אתרים המדריכים לגבי נהיגה בגרמניה ולקרוא בהם בעיון. כמו לכל מדינה אחרת יש לחוקי הנהיגה גרמניה "שגעונות" שצריך להכיר. כמוכן - כמי שאינו מכיר את המקום היה יותר קתולי מהאפיפיור, הקפד על כל החוקים, אם פספסת פניה המשך לצומת הבא (ה-GPS יחשב מסלול חדש), לכל היותר תפסדי עוד כמה דקות. דוגמא לאתר כזה: http://www.gettingaroundgermany.info/regeln.shtml

המלצה נוספת - להמנע עד כמה שאפשר מכניסה למרכזי הערים, במיוחד הגדולות. הקפד על חוקי החניה, בחלק מהחניות ברחוב יש הגבלת זמן המסודרת על ידי יש מה שנקרא Parking Disk - למד להשתמש בו). המלצתי היא לחנות בחניונים מוסדרים למרות העלות, כיון שמובטח לך שלא תקבל קנסות. הקפד על חניה בין הקוים. שים לב שהחניונים צפופים מאד עם מרווח תמרון קטן, והגרמנים נוהגים לחנות עם הפנים לקיר, בניגוד לחניה עם הפנים החוצה שאנו מורגלים בה הארץ (לטעמי - דווקא מנהג חיובי אצלנו).

בקו התחתון הנהיגה בגרמניה לא צריכה להיות בעייתית, ואולי תחזור ארצה עם מנהגים חיוביים.

תהנה!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגיל 18-19 השכרתי 3 פעמים רכבים בגרמניה: פיאסטה מסיקסט, A3 מיורופקאר וC4 פיקאסו גם כן מיורופקאר.

נהגתי בגרמניה לכל אורכה ורוחבה. נהגתי גם בדנמרק, שוודיה, אוסטריה, בלגיה, הולנד, לוקסמבורג ושוויץ.

אם אתה נהג זהיר ומציית לחוקים אני לא רואה שום בעיה. הנהיגה שם הרבה יותר קלה ופחות מורטת עצבים מפה.

מה שכן, דווקא לא הייתי ממליץ שרק אתה תנהג, אם שניכם תתחלקו זה יהיה הרבה יותר קל ופשוט כי הנהיגה שם מאוד מעייפת.

יש גם כמובן אופציה לא לשכור רכב ולקנות מהארץ PASS לרכבות, ההתנהלות ברכבות הרבה יותר קלה מאשר באוטו במיוחד בתוך הערים. זה גם יצא יותר זול.

אם אתה בכל זאת מחליט לשכור רכב, אני מאוד ממליץ לך לא לעבור את המהירות המותרת מכיוון שיש הרבה מצלמות מהירות (גם באוטובאנים).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
יש איתי עוד אדם אחד שלא ינהג, בן 18 גם כן.

יהיו לנו מפות ויהיו לנו 3 מכשירי GPS מעודכנים מאוד, הסיכוי שנסתבך בכבישים ולא נדע מה לעשות להערכתי נמוך מאוד.

ייתכן כי נאריך את הדרך בעקבות בלבול, אך להסתבך ולא לדעת מה לעשות - אני לא מאמין שדבר כזה יכול לקרות לנו עם כל המפות והGPSים.

אני מציע לפחות 5 מכשירי GPS, רק ליתר בטחון.

זה היה בציניות.

בכל מקרה - אם מדובר בהרבה זמן נהיגה - מומלץ מאוד שגם החבר השני ינהג. לא טוב שבנאדם אחד ינהג שעות על גבי שעות, במיוחד צעיר וחסר ניסיון.

כמו שאמרו לך - שים לב למגבלות המהירות. sperial צודק לגבי השילוט המבלבל בנהיגה עירונית, ובמיוחד בנוגע למרכזי הערים - לא תמיד מקום נעים להסתובב בו עם רכב גם כשיש לך ניסיון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רציתי לכתוב שיהיו לך שילוטים בלתי-מובנים לפעמים, בעיקר ליד עיירות ובתוך מרכזי הערים. לרוב, השילוט בסדר גמור ועם ניווט נכון במפה לא תסתבך.

שמור על המהירות המותרת כי אתה כבר לא בישראל. אם צריך, כתוב לך את המשפט הזה בגדול על איזה פתק ותקע אותו על השמשה שתזכור, אחרת תקבל פתק אחר שדורש ממך לשלם הרבה יורו.

שים לב לנתיבים נכונים ולרמזורים. יש הבדלים קלים שצריך להתרגל אליהם ביום הראשון שאתה שם.

בסופו של דבר - שרדת טיול עם אוטו בדרום תל-אביב ויפו?

העולם קטן עליך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...