Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי ברלינגו 1.9 2005

בזמו הפעלת המזגן המאוורר לא ניכנס לפעולה אבל כאשר החום של הרכב עולה המאוורר ניכנס לפעולה (יש מאוורר אחד )

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

האם כאשר המנוע מתחמם והמאוורר עובד, המאוורר עובד במהירות חזקה (שומעים את רעש של המאוורר) או מהירות חלשה (לא שומעים אותו) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קיימת סבירות שהנגד מהירויות של המהירות הראשונה נשרף.

לרוב גם כאשר הוא לא תקין ואתה מדליק מזגן, אחרי כמה שניות של בניית לחצים במערכת, המהירות החזקה נכנסת לכמה שניות ואז מפסיקה.

הנגד נמצא ליד המאוורר, צריך לפרק את הגריל והמגן פלסטיק (פגוש) ואז תראה אותו.

אם הוא אכן לא תקין, חדש מקורי עולה בסביבות 50 שקל. להשיג בכל מוסך מורשה.

אם אינך מתמצא בחשמל רכב, כדאי שתיגש לחשמלאי שיבדוק לך את זה (כמובן לא להחליף כלום לפני שבודקים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האמת שלא ניראה לי שהמאוורר עובד בשני מהיריות כאשר הרכב מתחממם המאוורר נכנס לפעולה משהוא כמו 20 עד 30 שניות ומפסיק

באותה מהירות

פורסם

בצע בדיקה:

תניע את המנוע ותשאיר אותו לעבוד בסרק ללא מזגן עד שהמאוורר יכנס לפעולה.

אם המאוורר נכנס לפעולה על המהירות הגבוה (מדלג על הנמוכה) אז הבעיה בנגד מהירות, ואז קורה מצב שבו המנוע מתחיל לעבור מעט את טמפ' העבודה ורק אז נכנסת המהירות הגבוה כדי "להציל" את המצב.

המהירות הגבוהה עוקפת את הנגד, כך שם המהירות הנמכוה לא עובדת אז הבעיה בנגד מהירות שנמצא במיקום שאיציק רשם לך.

כדי לפרק אותו אתה צריך לפרק את הגריל או לשחרר אותו מעט (3 ברגי כוכב), והנגד מהירות מוחזק בעזרת בורג כוכב אחד.

** הנגד מהירות בנוי מסליל מלופף והוא ממש לוהט אז זהירות לא ליגוע בו אחרת תחטוף כוויה, תמתין זמן מה לפני הפירוק שלו.**

בכל מקרה בעזרת סורק תקלות מקורי, במקרה שמהירות כלשהי לא עבודת נרשמת קוד תקלה במחשב ניהול, למרות שהנורת תקלות לא נדלקה.

פורסם

אם הסליל בנגד שרוף - הוא לא יהיה חם :lol:

בנוגע לבורג שמחזיק אותו - למרבה הפלא (כדאי שתשב) הוא פיליפס !!!

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נחדד את הדברים כאשר המנוע מתחממם המאוורר מופעל לדעתי זה המהירות הנמוכה בגלל שאני לא שומע אותו אני רואה שהוא מסתובב

בעיה שניה שהמזגן מופעל המצמד של המדחס ניכנס לפעולה אך המאוורר לא מופעל

מה יכולה להיות הבעיה והאם שני הבעיות קשורות אחת לשניה

ותודה על ההתיחסות

פורסם

מה שמפעיל את המאוורר זה המחשב הזרקה.

אם הוא מצליח להפעיל אותו כאשר הרכב מתחמם, סימן שהפעלה יזומה קיימת.

אם המאוורר אינו פועל כאשר המזגן נדלק, צריך לבדוק פרמטרים במחשב הזרקה ובמחשב גוף (BSI), ולראות האם קיים פרמטר כלשהו שמונע את הפעלת המאוורר (ייתכן ועשו מעקף להדליק את המדחס באופן "ידני" ולכן אתה לא רואה הפעלה של המאוורר).

חיישן הלחץ (פרסוסטט) הלינארי של המערכת הגז של המזגן מותקן על גבי המעבה ויש לו 3 חוטים, פלוס מינוס וסיגנל (במתח של עד 5 וולט כמדומני).

מכה בחיישן או תקלה בחייווט (דבר שיכול לקרות אם הרכב קיבל מכה או עבר תאונה כלשהי בחזית) יכולה לגרום לתקלה בהפעלת המזגן. חאפר מצוי יכול בקלות לחבר ממסר ל LED של נורת ההפעלה של לחצן ה A/C ובכך לעקוף את כל המערכת ולהפעיל את המדחס.

העניין דורש בדיקה ונראה לי שכאן על גבי הפורום יהיה קשה לעזור לך.

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על הנסיון לעזור

ישנה בעיה נוספת ברכב והיא שנורת ABS דולקת קבוע ויש לי טסט החודש ונאמר לי שאני לא יוכל לעבור טסט בצורה הזאת וכל מוסך שמטפל באוטו אומר משהוא אחר אני קורא שיש סורק תקלות איכן ניתן לבצע סריקת תקלות על מנת לפתור את התקלות הקיימות ברכב

לגבי השאלה מאיכן

אני מכפר סבא אבל אין לי בעיה להגיע לכל מקום

תודה מראש

פורסם

האם הוחלף מצבר לאחרונה ?

בדוק האם היחידה שנמצאת מאחורי המצבר (זוהי יחידת ה ABS) נראית נקיה למראית עין ואין עליה קורוזיה.

בנוסף, בדוק שהמצבר אינו פולט חומצה (אתה אמור להריח ריח חריף, לא קשה לפספס).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר ראשון אני רוצה להודות לאורן על הטיפול המסור והמקצועי שנתן לרכבי. פתר לי את בעיית המזגן וכרגע המאוורר עובד בזמן הפעלת המזגן.

חיבר את הרכב למחשב וקבלתנו תקלה בגלגל שמאל לאחר ניקיון צמת החוטים של ה ABS הנורה נכבתה לאחר ההתנעה אבל רק לפעם אחת, והתקלה חזרה. כל הניסיונות לנקות את צמת החוטים עם מים חמים כולל פרוק הבידוד החיצוני של הצמה וגם הפלג שמתחבר למחשב לא נפתרת הבעיה. שמתי לב שגובהה השמן הברקס מתחת למקסימום אך מעל למינימום.

מה יכול להיות הפתרון לבעיה ?

• תוכן חדש...