Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי פיאט פונטו שנת 98' 75 כ"ח , ויש איתו כמה בעיות רציתי לדעת אם יש לכם פתרון..

1. החלונות הקדמיים הם חלונות חשמליים ולפעמים הכפתורים ששולטים בחלון בצד של הנהג מפסיקים לפעול , אבל הצד השני של הנוסע כן עובד. עם קצת משחק בשני החלונות גם הכפתורים שבצד הנהג מתחילים לעבוד אבל לפעמים זה לא קורה. איפה הבעיה?

כשהכפתורים כן עובדים אז החלון עולה ויורד דיי בסדר לכן אני לא חושב שמדובר במנוע ההרמה.

2. לפני כמה חודשים עשיתי טיפול 10K ובטיפול המוסכניק החליף את המים ושם מים ירוקים במקום, לטענתו אלו מים שהוא מביא מסוכן מסויים. האם אני יכול להוסיף מים לרדיאטור קנויים אחרים ? הבנתי שפארפלו לפיאט זה מצויין אבל השאלה היא אם אני צריך לרוקן קודם את המים שנמצאים או שאני יכול להוסיף להם.

4. לגבי השמן למנוע, איזה שמן אתם ממליצים לפיאט פונטו 98' (צמיגות וכד' ) והאם ניתן להוסיפו לקיים או שצריך לרוקן את השמן שיש?

3. לפני כמה ימים האגזוז נפל פשוט נשבר ל2 חתיכות מהקטע שבא מהמנוע לפני שהוא מתחבר לתיבה הגדולה של האגזוז. אני מעוניין לרתך את זה האם יש בעיה ? מה יכולות להיות הבעיות בנסיעה זמנית ללא התיבה הזו ?

תודה רבה ושבוע מעולה!

• ספונסר פורום
פורסם

1. נשמע כמו בעיה בכפתורים.

2. רצוי לא לערבב נוזלי קירור להשתמש באותו הסוג שהמוסכניק הוסיף לך. אולי כדאי שתקפוץ אליו בהזדמנות ותבקש ממנו שיתן לך קצת נוזל קירור בבקבוק או בג'ריקן?

אגב, ברכב תקין לא צריכה להיות בריחה של נוזל קירור.

3. בדרך כלל יש שתיים או שלוש "תיבות גדולות" באגזוז, לכל אחת תפקיד אחר. בכל מקרה, אם האגזוז נשבר כי הוא חלוד אי אפשר לרתך את זה וצריך להחליף. יש לגשת למכון אגזוזים שיבדוק מה אפשר לעשות ויתקן את הנזק. אם תציין מהיכן אתה בארץ ננסה לכוון אותך למקום כזה.

4. גם כאן רצוי להוסיף שמן הזהה לזה ששמת בטיפול ולא שמן אחר. אבל אם יש שריפה מוגברת של שמן כנראה שזה גם ככה לא משנה. בכל מקרה אתה צריך שמן 10W40.

פורסם

כשאתה אומר 75 כ"ח אתה מתכוון לכוח-חמור? :p

תמכור את האוטו וכך יפטרו כל בעיותיך! להחזיק פיאט בת 15? השתגעת?

אחרי שצחקנו...

1. כמו שאמרו לפניי נראה שיש לך בעיה במגעים של הכפתורים בגדול חוץ מלהוציא ולבדוק שהקונקטור מחובר טוב ואולי לרסס קצת ספריי מגעים אין לך יותר מדי מה לעשות אלא אם אתה אלקטרונאי.

קנה לוח כזה מפירוק ותרכיב, לא סיפור.

2. לא שמעתי על בעיה לערבב נוזלי קירור באותו צבע, כמובן שנוזל מאוד זול לעומת נוזל מאוד יקר יהיה הבדל אבל שניהם יעשו את העבודה. לדעתי אתה יכול להוסיף נוזל קירור באותו צבע על הקיים והטריק הזה של נוזל מיוחד שיש רק אצלי בכל העולם בא בשביל שתקנה רק אצלו.

3. אם האגזוז נשבר לשני חלקים אני מניח שזה בדיוק בחיבור שמחובר ע"י ברגים (שנשברו או פשוט "ברחו" לך) אם כך תמצא או תקנה ברגים מתאימים ותרכיב. אם הוא באמת נשבר אתה יכול לנסות לרתך במידה והאגזוז לא רקוב. יהיה מאוד קשה לרתך אגזוז ללא רתכת CO2 הפח שלו דק מאוד! בכל מקרה לא יקרה כלום אם תסע ככה מלבד זיהום אוויר מיותר ורעש נוסף

4. שמן מנוע מומלץ, 10W-40 של חברה מוכרת, איזה חברה? לכל אחד יש אלף דעות. לא יקרה כלום אם תמלא 20W-50 רגיל. בכל מקרה הרכב הזה לא יסע עוד 10 שנים. אם אתה לא יודע איזה שמן יש, רוקן את השמן ומלא חדש. לא מומלץ לערבב בין חברות (אבל לא נורא) בין שני סוגי שמנים מאוד לא מומלץ לערבב.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

• תוכן חדש...