Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שיש לי הון עצמי בסכום מסויים. לצורך הדוגמא, 400,000 ש"ח.

עכשיו אני רוצה לעבור לגור בדירה שעלותה כ-800,000 ש"ח. שכירות של דירה כזו עומדת על 3000 ש"ח לחודש.

עכשיו יש מספר אופציות לעשות זאת:

1. לקחת משכנתא על 400,000 ש"ח ולרכוש את הדירה שאני רוצה לגור בה. (על פניו, הפיתרון הטריוויאלי)

2. לקנות דירה בסכום שיש לי, להשכיר אותה (לצורך העניין ב-1500 ש"ח לחודש), ולשכור בעצמי דירה אחרת ב-3000 ש"ח לחודש, כך שנטו אשלם 1500 ש"ח לחודש. (הסכום החודשי נטו שאני משלם ל-X שנים הקרובות יהיה נמוך משמעותית מכל אופציה אחרת, ואני מבטח את עצמי במידה מסויימת מפני עליית מחירי הדירות)

3. להשקיע את ה-400 אלף במשהו אחר ופשוט לשכור דירה ב-3000 ש"ח לחודש. (זה כבר תלוי במה משקיעים, אבל לצורך העניין אפשר להניח רווח של כ-5% בשנה)

לצורך הדוגמא הזו, ההחלטה שמתקבלת צריכה להיות רציונלית מבחינה כלכלית בלבד. יש להתעלם מהשלכות פסיכולוגיות של שקט נפשי ובעלות על דירה וכן להתעלם משיקולי נוחות, זמן וכו'.

אשמח לכל תשובה או רעיון...

פורסם

1. תוריד מה 1500 ש״ח שאתה מתכנן לקבל כדמי שכירות, הוצאות בלתי צפיות כגון תיקוני צנרת או לא עלינו שוכר שלא משלם ומשאיר אותך עם הז׳ ביד

2. א.מ.ל

3. אל תסמוך על רווח של 5 אחוז, תלוי במה משקיעים עלול גם להביא אותך לתשואה שלילית, ומה אז?

פורסם

יש עוד הרבה שיקולים:

1. האם הדירה שאתה רוצה לרכוש לצורך מגורים צפויה לשרת אותך לטווח ארוך, כלומר האם אתה "ממוקם" באותו איזור מבחינת עבודה וכו', והאם היא נמצאת בשכונה המתאימה לך מבחינה חברתית-כלכלית.

2. האם אותה דירה צפויה לספק את צרכי המשפחה למשך תקופה סבירה (נניח כ-5-10 שנים לפחות).

3. מה כושר ההחזר שלך - לא רק בטווח הקצר אלא גם בטווח הארוך (סיכויים לקידום בעבודה, סיכון לפיטורים, תוכניות להתפתחות המשפחה אשר עלולות לשנות את פרופיל ההוצאות שלך).

4. ההנחה של הכנסה שנתית 5% בהשקעה אופטימית מאד להשקעה שמרנית, ונושאת בחובה סיכון משמעותי בהשקעות יותר ספקולטיביות.

5. במסלולים של השקעה ושל השכרת דירה צריך להביא בחשבון מיסוי, ובדירה להשקעה גם את נושא התחזוקה השוטפת, תקופות של העדר שוכרים (בהנחה שהדירה נמצאת במקום אטרקטיבי לשוכרים) וכל הצרות ששוכרים בעייתיים עלולים לגרום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...