Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אילו כללים יש ברכב שלכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד חשבתי שאני קפדן מידי.

כשאני חוזר מהים אני שם ניילונים על השטיחים ואז זורק אותם כשחוזר לבית.

לא נראה לי מישהו יעקוף אותי.

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ועוד חשבתי שאני קפדן מידי.

כשאני חוזר מהים אני שם ניילונים על השטיחים ואז זורק אותם כשחוזר לבית.

לא נראה לי מישהו יעקוף אותי.

אחרי הים, אבא שלי משאיר את כולנו מחוץ לאוטו, נותן לנו לעשות סיבובים, שם עוד בדים(בנוסף למה שיש על המושבים). לפני שאנחנו נכנסים בודק אם התייבשנו מספיק. פעם הוא שם קרטונים באוטו !!!!!!!!!!!!!

אחר כך מתחיל טקס שטיפת הרגליים. אתה יושב עם רגליים מחוץ לאוטו ומתחיל רוקן בקבוקי מים שמילת בים על הרגליים. זה מספיק טוב? :roll:

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

1. לא מעשנים בשום מצב. :nono:

2. לא אוכלים בשום מצב.

3. שותים רק מים.

4. בחיים אבל בחיים לא נוגעים בידיות שמעל הדלתות, הן שם ליופי בלבד ודיר בלעק מישהו תופס את הידית ! :evil:

5. המאפרה מיועדת לכסף קטן בלבד.

6. מורידים חגורות בעדינות רבה כדי לא לפגוע בפלסטיקה.

7. לא נוגעים ברדיו בחיים. מבקשים יפה ומקבלים שינוי.

8. לא חופרים בטלפון, זה מפריע לי לנהוג ועושה לי כאב ראש.

9. לא נוגעים במזגן. מבקשים יפה ומקבלים שינוי.

10. שוטף את הרכב בעצמי בלבד כמובן .

11. לא צוחקים על הרכב !!! המתבדח על הרכב מוצא את עצמו תופס טרמפים.

12. רק חיילים על מדים מקבלים טרמפ תוך בקשה מפורשת להתנהג בעדינות עם הנשק כדי לא לפגוע בפלסטיקה.

13. סגירת דלתות ברגש התואם ליטוף פני תינוק. :inlove:

14. חנייה מדויקת, מתחשבת עם החזית לכיוון הנסיעה בלבד וג'אנטים רחוקים מהמדרכה.

15. זמן חיפוש חנייה טובה הינו 50% מכלל זמן ההגעה ליעד המבוקש. :oops:

16. לכל יעד קבוע יש חנייה המוגדרת VIP ותמיד אני מתעצבן אם החנייה הקבועה שלי תפוסה על ידי מישהו אחר. :lol:

17. ביטוח "כל נהג" מבחינתי זה משיהו מיקום מקביל ורק אני נוהג ברכב חוץ ממקרים מאוד מאוד מאוד חריגים.

18. הרכב נשאר במוסך לטיפול עם תחושה המשתווה לנטישת תינוק על מדרגות מנזר קתולי. :cry:

19. לפני כל סערת חורף יבחנו ויסומנו כל העצים המניאקים בעלי מחשבות אבדניות ופוטנציאל לקריסה בקרבת החנייה .

20. שטיפת הרכב היא "זמן איכות" ולא עוד מטלה גוזלת זמן וכוח.

21. יש דיבורית, אבל אני לא משתמש בה אף פעם, חפירה בטלפון מפריעה לי לנהוג, מה כבר יכול להיות כזה דחוף, רופא אני לא...

זמין 8)

פורסם

ווואווו אני חייב להודות שאני מרגיש הרבה יותר שפוי עכשיו ! תמיד אומרים לי שאני שרוט בקטע של הרכב, אפילו שזה ליסינג,

אבל אני חפיפניק לגמרי בהשוואה לרוב האנשים כאן..

אגב, לגבי ענייני זיעה/רטוב מהים/חול וכו', יש פתרון מעולה ולא יקר.

https://www.seat-saver.co.il/

39 ש"ח ליחידה (אצלי יש אחד מאחורי כל כיסא), ואתה מוכן לכל צרה. מתקפל לנפח שולי לגמרי, כביס ונעים לשבת עליו.

יצא לי אפילו לשבת עליו כשאני לובש חליפת צלילה רטובה לגמרי, המושב נשאר יבש לחלוטין.

הייתי שמח אם היו מרחיבים אותו עוד קצת בשוליים, אבל זה לא קריטי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש לי רק 2 חוקים.

1) אף אחד לא נוגע בלייף-סופורט (המזגן).

2) לא לעשות תאונה.

מעבר לזה, COMMON SENCE:

לא לטרוק דלתות, לא לנסוע עם רגל על הדש, לא להסיט את הכיוונון של מושב הנהג (מראות-אין לי בעייה), לשמור על רכב נקי מבפנים (במידת האפשר, אני לא מהקיצוניים של אין אוכל, שתייה וסיגריות ברכב), בקיצור- כל מה שנאמר פה, מעולם לא הייתי צריך לומר בקול רם. כל מי שנמצא איתי ברכב או נוהג מלבדי ברכב (כמעט שלא קורה, אני לא מלווה אותו לאיש...) הוא בעל היגיון בריא ובעצמו לא עושה את המעשים הנלוזים הללו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מי שצריך להגיע לאנשהו מוזמן לנסוע איתי בכייף , אין לי כללים מוזרים

תעשנו ,תאכלו ,תשתו ,ואם אפשר גם תנהגו כי בא לי לישון במושב האחורי .

Gn'f'R

פורסם

אני בסיפור שונה לאוטו יש כמה נהגים ובקרוב מצטרף נהג חדש (אמאלהההה).

1.לא מעשנים.

2. מותר לשתות כל עוד יש כוס ייעודית עם מכסה וגם זה רק ליושבים מקדימה שיש להם מתקן לכוסות.

3. לא נוגעים לי במזגן כשאני נוהג.

4. משתדלים לא לנגוע ברדיו כשאני נוהג ומותר רק כאשר יש מוזיקה שלא לטעמי (והיושב לצידי מכיר את ההעדפות המוזיקליות שלי).

5. אסור לאכול.

6. לא זורקים זבל באוטו - דאגתי להעלים את הפח בבגאז.

7. רק אני שוטף את הרכב.

8. רק אני ממלא אוויר בגלגלים.

9. לא לגעת בכיס הנהג - מראות אפשר.

10. טיפול במוסך עובר רק דרך הוראה שלי בלבד.

11. איסור מוחלט לגעת בכל ההתקנים שיש ברכב (מצלמה, מעמדים וכו'...)

12. לסגור מזגן ורדיו בסיום נסיעה ועוד שלל תתי חוקים אך אני מאמין שכולכם מכירים אותם.

13. לא חונים בחניות צפופות אני ישר מנסה ללכת לחניון בתשלום.

14. אם אתה רטוב חפש את....

חוק שאני אכניס החל ממחר בזכותכם יש לומר - לא לדעת בידיות למעלה, גם ככה הא שבורה כבר ויש רק אחת באוטו :wink:

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

0. חוגרים חגורת בטיחות!

1. לא אוכלים, לא מנשנשים, לא מעשנים.

2. לא מלכלכים ולא זורקים כלום לפחים ברכב.

3. לא נוגעים בסטריאו, לא משחקים עם החלונות.

4. לא משנים את כיוון הכסא לנסיעה של 10 דקות.

5. לא מפריעים לי לנהוג ומתעלמים מאופן הנהיגה שלי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

12. מעולם לא נתקלתי במישהו ששם רגליים על הדשבורד :shock:.

זה עוד המצב הטוב- כבר נתקלתי באנשים שנוסעים עם רגל אחת על הדשבורד והשנייה בחוץ

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
חבר, אני נשוי. אין לי יותר מטרות. רק מטלות.

8)

ואף אחד לא מצטט את זה לחתימה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אמנם לדעתי יש כאן הרבה חבר'ה שהגזימו, אבל אתה קבעת רף חדש לטעמי. לא זוכר מתי התיישבתי ברכב, בין אם כנהג או כנוסע ולא כיוונתי לי את המושב לנוחות מקסימלית. אין כזה דבר כיוונון שמתאים לכולם.

כנוסע עוד איכשהו אפשר להחליק את זה, אבל כנהג אין דבר כזה לא לכוון מושב באופן אופטימלי. אין שום צ'אנס שהמושב ברכבכם מתאים גם לאימך, גם לאביך וגם לך. לפחות אחד מכם נוהג בצורה מסוכנת.

אצלי ברכב הכל הולך, תחת הכלל "שברת שילמת לכלכת ניקית". הוא עלה לי מספיק כסף כדי שארגיש חופשי לעשות כל מה שבא לי בתוכו, ואנשים שאני מסיע בו זכאים להנות ממנו כמוני.

רק על דבר אחד אני מעיר - התערבות פולשנית במוזיקה. מצד שני זה אותו דבר אצלי בבית, במרחב הפרטי שלי רק אני מחליט על מוזיקה (כמובן מתחשב בנוסעים/אורחים), וביתר חומרה - רק אני רשאי להפסיק שיר באמצע.

אתה מתכוון לכיסא שליד הנהג, לא?

כן, הכוונה היא למושב שליד הנהג. במקרה אני ואבי + - באותו גובה והישיבה מתאימה לשנינו בול(לפי כל הכללים של ישיבה נכונה וכו') כולל כוון המראות.

המושב שליד הנהג נמצא במרחק סביר מהדשבורד. למה שחבר, שנוסע איתי פעם במיליון שנה, אולי לפרק זמן של 20 דק' במקסימום, ישחק בכיוון של המושב ולמחרת, אימי תצטרך לסדר את זה שוב?

הנוסע שליד הנהג יכול לשבת בנוחות, לשים את ידיו על משענות היד, להתרווח במושב והכול מבלי לגעת בכלל במושב עצמו. אני לא אכריח חבר גבוהה לשבת עם הרגליים פתוחות כי הכיסא קרוב מדי. אבל זה לא המצב.

באמת שאני לא מבין מה הצורך כל הזמן לכוון את המושב, אם אתה נוסע ברכב לא שלך, למשך פרק זמן קצר.

לרוב האנשים המושב מתאים ואף אחד לא מתלונן. יש קומץ של אנשים שאוהבים לסדר את המושב בדיוק, ולפי דעתי זה קפריזה. ואני לא מתכוון אחרי זה לשבת ולשחק עם כיוון חלק תחתון, מרחק וגב כדי להתאים אותו בחזרה לאימי. שוב, אם היה צורך, זה היה קורה. אבל אין צורך. כמו למשל הצורך של חבר(אותו חבר שאוהב לכוון את המושב לפי הצורך שלו) לחבר כל פעם מוזיקה מהנייד שלו. כל נסיעה, קצרה ככל שלא תהיה, הוא רוצה לחבר את המוזיקה שלו. זוהי קפריזה.

פורסם
אסור לאכול, אסור להיכנס לרכב אחרי פעילות ספורטיבית (ריח זיעה), אסור לעשן, אסור להישען, אסור להפליץ, עם כל האהבה הגדולה שלי לכלבים אני משאיר את הנסיעות איתם לרכב של אשתי, אחרי ארוחה במסעדה חובה לשטוף ידיים עם סבון לפני שבכלל חושבים לפתוח את דלת הרכב, אסור לנגוע בידיות הפנימיות כי זה מלכלך את הריפוד העליון ועוד ועוד. בטוח יש עוד כמה דברים ששכחתי. כן, אני דפוק.

ואני חשבתי שאני החולה נפש היחיד (מגניב גם שמדובר על אותו הרכב חחח).

פורסם

אופס.. שרשור כואב עד מאוד!! במיוחד למי שיש זאטוטים שהדבר האחרון שמעניין אותם זה לשמור על הסביבה.. ולא משנה אם זה בית, רכב, וכו'.

אצלי בריו הכללים ברורים (לפחות עבור אשתי..) - אין אוכל, שתיה, מטריה (בחורף), עישון, נגיעות מיותרות בפלסטקים/ידיות, את החגורה שולפים/מחזירים לאט.. הילדים לא שמים עלי ולא על הקוריאנית שלי פס..

מה שבטוח, שהרכב תמיד חונה כמה שרחוק עד כדי כך שהוא פתאום יותר מדי בולט = מי זה הטמבל שחשב לרגע שיש לו איזה פרארי והחליט להרחיק אותה?

בליאנה של אשתי הרוב מותר - בגלל שהאוטו יותר מרווח ופרקטי מהקיה (דגם 5 דלתות) אז משתמשים בו יותר כשכל הגדוד יוצא ביחד, ואז אי אפשר בלי קצת אוכל (ילדים כבר אמרתי?) ומים.

לסיכום: חלפו הימים שהייתי עושה שמירה אישית על הרכב!

על דבר אחד אני לא מתפשר - אחזקה שוטפת סופר קפדנית לרבות צמיגים, טיפולים תקופתיים, והקשבה לכל רחשוש של הרכבים, כמו כן, החלונות לעולם יהיו נקיים מבפנים ומבחוץ ע"מ לשפר את הראיה החוצה - במיוחד בימי החורף (אדים, גשם...)

סעו בזהירות, והכי חשוב - תהיו סובלניים לפחות בכביש.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הרגעתם אותי. תמיד יורדים עלי שאני שומר על האוטו כאילו הוא תינוק בן יומו. עכשיו אני מרגיש כמעט נורמלי:

1. לא מעשנים באוטו

2. לא לוקחים שאכטה אחרונה ואז נכנסים לאוטו. יש מינימום 5 שאיפות של אוויר נקי לפני הכניסה

3. לא נכנסים עם ידיים מלוכלכות. עם רגליים אין לי בעיה, יש שטיחים.

4. אין לי בעיה שיאכלו לי באוטו. כל עוד זה לא מלכלך.

5. הפח מיועד לפסולת יבשה בלבד.

6. לא טורקים את הדלתות. גם לא את תא המטען

7. לא נשענים על האוטו

8. לא משמיעים מוסיקה בפול ווליום בלי לבקש רשות

9. 2 רגליים נוגעות ברצפה, ורק ברצפה, כל הזמן.

10. מותר לשתות מכל דבר בעל פקק

11. לא נוגעים עם הידיים בחלונות/שמשות

12. מחפשים חנייה כמה זמן שיידרש, עד שנגיע לאחת שעונה על כל הדרישות שלי

13. לא מניחים שום דבר על הדשבורד.

14. לא נוגעים בהתקנים ברכב (מצלמה, מתקן לטלפון)

15. תיקים וציוד אישי- בתא המטען. לא יפרצו לי לאוטו בגלל הילקוט המצ'וקמק שלך

16. חלונות נסגרים מעל 70 קמ"ש

17. רק אני מקפל את הכיסא הקדמי לקראת כניסה/יציאה של נוסעים למושב האחורי

18. לא לבקש ממני את המפתחות כי שכחת משהו בפנים. אני אבוא איתך, אפתח, תיקח מה שאתה רוצה, ואני נועל בסוף

19. שטיפה זה פאן. לא מטלה. אז לא להגיד לי "למה לשטוף? ממילא יתלכלך תוך שבוע"

20. גם אם אין זמן לשטוף- חלונות ושמשות נקיים תמידית

21. לא מתלוננים על נהיגה מהירה. גם ב180, אני נהג יותר זהיר ממך

22. לא מעירים לי על הנהיגה, אלא אם אתה נהג טוב יותר ממני, ואז ביקורת זה תמיד עוזר

זהו בעיקרון. אני מוכן לאשפוז בכפייה...

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.

• תוכן חדש...