Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיק מיק השאלה הזאת מופנית בעיקר אליך כי כבר דיברנו על זה בקשר לתיבה..

אמרת לי שהתיבה שלי (30*90*39) עם 3 פורטים של 3 אינץ באורך 10 ס"מ מכוונת ל56 הרץ אז לסתום 2 פורטים שזה יהיה 31 הרץ משהו כזה

בקיצור בדקתי והתבלבלתי כל פורט הוא אמנם 3 אינץ' אבל בעומק של 5 ס"מ ולא 10....

אז השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו... בכל זאת לסתום 2 חורים או אחד או כמה צריך?

פורסם

בתכנון פורט יש גם לקחת בחשבון את כמות האוויר שידחפו הסאבים. במקרה שלך, אם מדובר באמת ב1000W RMS שתתן לשני סאבים הייתי ממליץ לך על מינימום של פורט בקוטר של 10 ס"מ ועדיף אולי אם היית שם שניים.

הסיבה היא שככל שקוטר הפורט קטן יותר ככה לחץ האוויר שיעבור בו יעלה (מהירות האוויר שעובר בפורט תעלה), דבר זה יכול לגרום לרעשים לא נעימים.

חסרון בהוספת פורטים הוא שתצטרך להאריך אותם ככל שתגדיל את הקוטר שלהם (יכול להיות בעייתי מאוד אם מכוונים לתדר נמוך שכן אז יש צורך בפורט מאוד ארוך). אני בעבר למשל הייתי צריך להשתמש בפורטים עם "מרפק" (בצורת L ) משום שאם היו קו ישר הם היו ארוכים מהתיבה.

לאיזה תדר אתה רוצה לכוון את התיבה? האם אתה סגור על ההספק שאתה מתכוון לתת לסאבים?

פורסם

ב99 אחוז ההספק סגור כלומר הסאבים כאן ואני מתכוון להזמין בקרוב את הקראנץ' BLX2000D אני רוצה שיהיה צליל עמוק יפה כזה נעים לא שיעשה לי רעידת אדמה אבל מצד שני שלא יהיה חלש מדי ולא מורגש אבל מעדיף את העומק

אז עכשיו יש לי 3 פורטים של 3 אינץ' בעומק 5 ס"מ

איזה שינויים היית עושה במקומי להשגת התוצאה שאני רוצה?

פורסם

הנפח של התיבה מותאם לסאבים? אם אני זוכר נכון שאלת לא ממזמן בנושא (אני זוכר שאלה על סאבים של לנזר לא בטוח אם זה היית אתה או לא). אם הוא מתאים והוא לפי המלצת החברה אז מההחברה המליצה מבחינת פורטים?

• תוכן חדש...