Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, עדיין, עוד לא קניתי כלום. כרגע החלטתי שאני רוצה להוציא כמה שפחות על רכב אבל לשמור על בטיחות מירבית. תחת הקטגוריה הזו אני בעיקר בודק פורד פוקוס 2007 שנמכרות בטווחים של 28-35 אלף.

פתאום ראיתי שאפשר באותן השנתות לרכוש סיטרואן C5 במחירים אפילו נמוכים יותר עם טווח של בין 22 ל32 כאשר הרוב מבקשים 30 פחות או יותר. אני יודע שזה רכב פחות אמין עם כל מיני מערכות יותר מסובכות, אבל הוא גם פחות עגלה מהפוקוס והרבה יותר רכב.

כמה אמין בדיוק הרכב הזה?

תודה תודה.

פורסם

נתחיל...

ה C5 הוא רכב מקטגוריה אחת גבוהה יותר מהפוקוס (מנהלים לעומת משפחתית). לכן הוא "יותר" בהכל.

יותר בבטיחות, יותר במרווח, יותר בביצועים (אבל גם לא רכב מירוצים...), הרבה יותר בנוחות אך גם יותר בצריכת הדלק (בצורה לא מאד משמעותית) ויותר בעלויות האחזקה.

הגיר בC5 הו AL4, גיר ידוע כגיר בעייתי, רגיש להזנחה אך טיפול טוב מאריך את הקץ.

מחירו של הרכב משקף "פחד" של אנשים, לדעתי יותר מהמצב בפועל. אני מכיא מספר אנשים שמאד מרוצים מC5 אבל כמובן שזו אינה ראיה לכלום. אולי תשקול להשאיר סכום בצד לכל צרה שלא תבוא ולקנות בכל זאת C5.

בכל מקרה, לקנות רק מנוע 2000 ולבדוק שמדובר ברכב שטופל היטב.

פורסם

תודה רבה על התשובה.

אז ככה. היום עשיתי טיול מגרשים ואפילו נסעת מבחן בC5 אחת.

ראיתי כל מיני C5, אחד ב22 אלף שדלפה מכל חור אפשרי, ועוד אחד ב26 אלף שנראת סביר, אין דליפות מיוחדות אבל נראה לי שהמתלים לא עובדים כמו שצריך כי בלחיצת כפתור האוטו לא עולה/יורד (זה לא אמור להיות ככה נכון?)

אחר כך הלכתי ללובינסקי טרייד - הם מחזיקים שם צי שלם של C5 מוזנחות, זרוקות אי שם שמעלות אבק. חלקן בלי אוויר בגלגלים אפילו.

מתוך כל הצי שלהם מצאתי משהו מעניין. פג'ו 407 2008 עם 125 אלף קילומטר, יד ראשונה ליסינג והסטורית טיפולים מלאה שנראת פחות או יותר בסדר. הבדיקה (שלהם) נראת ממש טוב. הם רוצים על הרכב הזה 36K, אבל יש לי הרגשה שהם ירדו ל33 ככה.

עכשיו השאלה נשארת, האם ללכת על 407 שאני יודע בבירור מה עבר עליה ואיזה טיפולים עשו לה, או שבמחיר הזה עדיין אפשר למצוא פוקוס 2007 יד שניה מפרטי גם בסביבות ה120 אלף קילומטר (ליסינג יד ראשונה) אבל ללא יכולות להבין מה עבר על הרכב.

כמו שאני רואה את זה, המצב הוא כזה:

407

------

יתרונות: היסטורית טיפולים גלויה ונראת טוב, יותר אוטו תמורת המחיר, ממש יפה, בקרת יציבות, טיפול כל 30K.

חסרונות: סביר להניח שאצטרך להשקיע עוד על הAL4 בשלב כזה או אחר, בעיות חשמל אולי, ביטוח ורישוי יקר יותר בבערך 600 ש"ח לשנה.

פוקוס

-------

יתרוונת: אמינות!, טיפה זולה יותר לאחזקה, רישוי שנתי וביטוח סטנדרטים.

חסרונות: הסטורית טיפולים לא גלויה/או קשה להשיג, נוסע כמו עגלה עם חצי סוס מת, אין בקרת יציבות, אוטו משעמם.

צריכת הדלק כמו שאני מבין בשני המקרים תהיה 1:10 פחות או יותר.

חשוב לי להדגיש שהמטרה שלי שהרכב יחזיק 3 שנים ולא יותר, אני לא מתכוון למכור אותו אחר כך. אחרי 3 שנים מבחינתי בתקלה הרצינית הראשונה אפשר למכור אותו לברזל. הממוצע שלי הוא 15K-17K בשנה... ככה שאני צריך מקסימום עוד 50K מהאוטו בשלוש שנים.

פורסם

לי היו כמה מכוניות של פיז'ו, הגעתי עד 180 ק"מ עם אחת מהן (206cc). בסך הכל רכב אמין למדי.

כל התקלות היו הגיוניות לגיל הרכב ולאופי הנהיגה שלי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני הייתי באותו המקום לפני זמן קצר ולאחר התלבטויות ונסיעות מבחן קניתי בלובינסקי טרייד פיג'ו 407 שנת 2007, פרטית.

מצד אחד אני נוסע כ-18KKM בשנה, אך מצד שני מסיע לעיתים 3 ילדים במסלול הרגיל של גן/בי"ס/עבודה.

אני גם אחרי כמה שנים טובות על רכבי 2 ליטר והעדפתי להשאר באיזור הזה...

בחנתי C4 שני ליטר פרטית שנת 2008 שהייתה עם נסועה נמוכה אך נראתה כאילו לא התאמצו לשמור עליה, פוקוס 2 ליטר סטיישן (2009) מליסינג ובלובינקי מצאתי את הרכב שקניתי בסוף.

ה-407 נוחה מכל השאר, הן בנסיעה והן באבזור הפנימי. הרכב שמור ובעל היסטוריית טיפולים ידועה.

ד"א, השירות בלובינסקי טרייד בגלילות היה מצוין וגיא מנהל הסניף התאמץ מאוד בקריאת המחשבות שלי ומציאת הרכב המתאים.

אני חושב שיהיה לך ולהם קל יותר לקבל טיפול על חשבונם מאשר לקבל הנחה נוספת, אבל כאן שה כבר המגרש שלך.

שבת שלום,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אתה בהתלבטות בין שני רכבים שאינם בעלי מאפיינים דומים.

מנסיון העבר שלי האישי פוקוס מגלה אמינות גבוהה מאוד,אין לי דעה על אמינות C5 .

אין ספק שרכב מול רכב הפוקוס נחותה מC5 ,היא לא אמורה להיות ברת תחרות מולה -בשביל זה בפורד מייצרים רכב אחר.

לגבי היסטוריית טיפולים-יש מספיק פוקוסים למכירה ובטח שלחלקם הסטוריה מסודרת.

שווה להתאמץ קצת ולקנות דגם 2008 שלאחר מתיחת פנים בגלל 6 כריות אויר וESP.

פורסם

הסיטרואן עדיפה לדעתי, אופי ופינוק אך היא לא לבעלי לב חלש.. סביר להניח שהיא תעשה לך מלא צרות ותבלה רוב הזמן במוסך..

הפוקוס בחירה הגיונית יותר

פורסם

ממליץ לך לללכת על ה 407. הרכב הכי משתלם ביחס של תמורה למחיר בשוק המשומשות בארץ. גם פחות מסובכת מ C5 וניתן לטפל בה בכל מוסך וכך לחסוך הרבה באחזקה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

הייתי מאוד מאוד רוצה ללכת על הC5, אבל כשאני חושב על הסיכון וימי החופש שאצטרך זה קצת מקרר אותי :). אם זה היה אוטו שני הייתי כנראה הולך על זה. נראה, אולי אני באמת אשתגע ואעשה את זה.

האם פג'ו 407 יותר אמין מ307 מבחינת בעיות החשמל? אני מכיר כמה וכמה אנשים עם 307 שכל פעם יש להם משהו אחר שמתקלקל שקשור לחשמל. זה קצת מטריד.

החלטתי שאלך לראות כמה פוקוסים בטווח הזה, מעניין מה יהיה המצב שלהם.

• תוכן חדש...