Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי אלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמא שלי וגם להורים של אשתי יש אלטו, אבל אוטו'.

הרכב מאוד אמין, ויחסית נוסע לא רע בכלל. הוא מאוד בסיסי, ולכן הוא גם זול.

בעיית סחיבה אין לו, אבל אל תצפה למטוס. זה בסופו של יום מנוע 1000 עם 3 צילינדרים.

הדבר היחיד שמפריע בו הוא רעידה של המנוע בעמידה, שזה לפעמים קצת מעצבן.

קח בחשבון שהדלקה של מזגן ו/או רכב עם יותר מ 2 נוסעים מורידים את הסחיבה משמעותית,

וזה ממש מורגש. כמו כן הדלקה של מזגן מעלה משמעותית את צריכת הדלק.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אושרי כדי לצאת לעקיפה עם הרכבים האלה כשאתם אוטו מלא צריך לכבות מזגן להתפלל שהאוטו יאיץ למהירות תלת ספרתית שהיא מעל 110 כדי שתוכל לסיים עקיפה בכבישים של היום.

מרטינס אלה לא מכוניות נוחות, מושבים קשים וספרטניים, אני מאוד אוהב לשבת בכסא נהג טוב, הכסא באלטו אמנם רחוק מלהיות הכסא שעל הג'פס במילואים שלי, אבל להגיד לך שהוא רך ומאפשר נסיעה רצופה, ממש לא. לצערי זהו רכב הכי פשוט שיש שנועד להביא את הנוהג בו מנקודה עירונית אחת לאחרת. נסיעות בין עירוניות ברכבים כאלה, זה לא תענוג גדול.

זה מרגיש לי מעט קלסטרופובי כל המקומות הקטנים האלה, כמו תא נהג בנגמ"ש.

לצפיפות באיזור החלציים התיחסתי לפנדה שעלתה גם כן בשרשור זה

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אושרי כדי לצאת לעקיפה עם הרכבים האלה כשאתם אוטו מלא צריך לכבות מזגן להתפלל שהאוטו יאיץ למהירות תלת ספרתית שהיא מעל 110 כדי שתוכל לסיים עקיפה בכבישים של היום.

מרטינס אלה לא מכוניות נוחות, מושבים קשים וספרטניים, אני מאוד אוהב לשבת בכסא נהג טוב, הכסא באלטו אמנם רחוק מלהיות הכסא שעל הג'פס במילואים שלי, אבל להגיד לך שהוא רך ומאפשר נסיעה רצופה, ממש לא. לצערי זהו רכב הכי פשוט שיש שנועד להביא את הנוהג בו מנקודה עירונית אחת לאחרת. נסיעות בין עירוניות ברכבים כאלה, זה לא תענוג גדול.

לגבי רכב "עירוני" אני חייב לומר לך שכל המדינה שלנו היא בגודל של עיר גדולה בקנדה או בארה"ב, חייתי תקופה בקנדה ומצחיק אותי לדבר על "מרחקים" כשמדובר בישראל. מבחינתי אין משמעות למושג רכב "עירוני" כשמדובר בישראל.

נוחות וקלסטרופוביות זה כמובן עניין אינדיבידואלי,

אני יכול לספר לך שכשנהג הליסינג הביא לי את הרכב לעבודה לפני שנתיים זו הייתה הנסיעה הראשונה שלו ברכב הזה הוא אמר לי שהוא ממש התרשם מהנהיגה ברכב הזה, על זה שהוא ממש נוח יחסית למה שהוא ציפה ושהנהיגה בו הייתה מצויינת יחסית הרכב סחב והגיב מצויין הרבה מעבר למה שהוא ציפה.

פורסם

עמוס, במקרה כזה פשוט לא יוצאים לעקיפה.

כמו שכתבתי, זה רכב פשוט ובסיסי, עם מנוע קטן, שנועד לעשות את העבודה במינימום עלויות.

אני לא מסכים לגבי המושבים, הם לא כאלה נוראיים. נכון שזה לא מושבים אורטופדיים,

אבל בוא נגיד שיש מכוניות משפחתיות עם מושבים גרועים יותר.

לגבי קלסטרופוביה וצפיפות, זה אכן אינדיבידואלי. אני מסכים שהרכב נותן תחושה צפופה מאוד.

פורסם
מה גרם לך להזדעזע כל כך ?

האיכות של האלטו טובה. שנתיים שנסעתי איתה 25 אלף ק"מ כל שנה לא נתקלתי בשום תקלה או בלאי או איכות ירודה. זה רכב פשוט ואמין בלי צעצועים מיותרים בתא הנהג.

חברים שלי מחזיקים אלטו קצת יותר מ 3 שנים ולא שמעתי תלונות מאף אחד. כולם מרוצים.

מנוע 3 צילינדרים , אז מה ? מה זה מפריע ? המנוע נותן הספק מכובד לגודל ולצריכת הדלק שלו.

אנשים גבוהים מ 1.80 נהגו על האלטו שלי בנוחות.

כיסא עינויים ?? הגזמת לגמרי. אני לא יודע על מה אתה רגיל לשבת אבל זה כיסא סטנדרטי לרכב. אין שם חימום לטוסיק כמו ברכבי פאר אבל טוסיק ישראלי ממוצע ירגיש שם נוח כמו בבית.

אני 1.87 וכשחיפשתי רכב בדקתי גם את האלטו אבל לצערי איך שלא ניסיתי, ההגה היה דבוק לי לרגליים, פשוט לא נכנסתי בו (ואני לא שמן :roll:) אז אולי התמזל מזלם של החברים שלך והם הצליחו להיכנס לדבר הפיצי הזה. בפנדה לעומת זאת יש לי יופי של מקום.

פורסם

לפתוח השרשור, אם בכל זאת החלטת ללכת על סגמנט המיני, אני מציע לך (בניגוד לדעה הרווחת פה לצערי) לא "להתפתות" וללכת על סופר מיני יד 2 שנותנת לך יותר "אוטו". אם רכב מיני זה מה שעונה לך על הצרכים (נוסע בעיקר לבד, לא צריך הרבה מקום בתא מטען, נסיעות בעיקר בתוך העיר), אזי אין שום סיבה שבעולם לקנות רכב יד 2 סופר מיני, אלא אם כן זה סתם בשביל הפוזה. מכוניות מיני עושות את העבודה והיתרון הגדול הוא בחניה בעיר ובצריכת הדלק. גדול יותר הוא לאו דווקא טוב יותר, הכל תלוי בצרכים שלך.

פורסם

אלי להזכירך לי היית אלטו, ושעקפתי את הרובר שלך הארבע צלינדר לא כיביתי מזגן לכל אורך הדרך בבקעת הירדן, גם שנסעתי עם בן דודך ההולנדי בגובה 1.90 הוא לא התלונן כלל ולא סבל מהנסיעה לצפון וחזרה.

שנתיים וחצי הייתי עם אלטו אוט׳, בחיים לא התלוננתי על עליית מחירי הדלק, והייתי משייט 110 בכיף, המנוע לא היה צועק כמו שנהגתי על קיה למשל ששם במהירות של 100 סבלתי מלשמוע את המנוע שגם ככה במערכת לא משהו שאין דבר להקשיב חוץ מזה.

אלטו קנייה מעולה לא הצטערתי שקניתי, מכרתי מעל המחירון והאדם שקנה מימני מרוצה מימנה עד הגג.

אביב, בעל אלטו לשעבר עם צריכת דלק מעולה, קיום סיאט לאון ששותה לי את הכיס ;)

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
אלי להזכירך לי היית אלטו, ושעקפתי את הרובר שלך הארבע צלינדר לא כיביתי מזגן לכל אורך הדרך בבקעת הירדן, גם שנסעתי עם בן דודך ההולנדי בגובה 1.90 הוא לא התלונן כלל ולא סבל מהנסיעה לצפון וחזרה.

שנתיים וחצי הייתי עם אלטו אוט׳, בחיים לא התלוננתי על עליית מחירי הדלק, והייתי משייט 110 בכיף, המנוע לא היה צועק כמו שנהגתי על קיה למשל ששם במהירות של 100 סבלתי מלשמוע את המנוע שגם ככה במערכת לא משהו שאין דבר להקשיב חוץ מזה.

אלטו קנייה מעולה לא הצטערתי שקניתי, מכרתי מעל המחירון והאדם שקנה מימני מרוצה מימנה עד הגג.

אביב, בעל אלטו לשעבר עם צריכת דלק מעולה, קיום סיאט לאון ששותה לי את הכיס ;)

מהנסיון שלך, האם סוזוקי אלטו או קיה פיקנטו אוטומט מתאימים לבחורה שעושה נסיעות יומיות מרחובות לתל אביב לבד ברכב?

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
אם אתה אדם גדול מימדים מבחינת גובה ורגליך ארוכות תצטרך לבצע נסיעת מבחן בפנדה, אני שגובהי ממוצע 1.75 לא הצלחתי לשבת באופן נינוח בגלל מיקומה של תיבת ההילוכים (אני רק ארמוז שהיה לי לחץ בחלציים והייתי צריך להתנועע כל מספר דקות במושב הנהג)

כאן אני אחלוק עלייך. אני גבוה ממך הרבה יותר, ולא הרגשתי שום צפיפות בפנדה ששכרתי בחו"ל ליותר משבוע ו1500 ק"מ.

פורסם
מהנסיון שלך, האם סוזוקי אלטו או קיה פיקנטו אוטומט מתאימים לבחורה שעושה נסיעות יומיות מרחובות לתל אביב לבד ברכב?

ברור אין סיבה שלא, והיא לא תסבול בנסיעה, קח לנסיעת מבחן את שתיהן, תראה מה מתאים לך יותר, שהייתי באיטליה שכרתי לשבוע פנדה ידנית סה״כ לא סבלתי במיוחד חוץ ממשענת הראש מגומי קשיח ומגעיל, דבר שני כמו שאלי אמר מיקום ידית הילוכים או יותר נכון הפלסטיק שעוטף אותה מפריע לרגל וללא קשר לגובה.. אני 1.70

עריכה: ביצעתי 3000 ק״מ באותו שבוע =]

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
ברור אין סיבה שלא, והיא לא תסבול בנסיעה, קח לנסיעת מבחן את שתיהן, תראה מה מתאים לך יותר, שהייתי באיטליה שכרתי לשבוע פנדה ידנית סה״כ לא סבלתי במיוחד חוץ ממשענת הראש מגומי קשיח ומגעיל, דבר שני כמו שאלי אמר מיקום ידית הילוכים או יותר נכון הפלסטיק שעוטף אותה מפריע לרגל וללא קשר לגובה.. אני 1.70

עריכה: ביצעתי 3000 ק״מ באותו שבוע =]

אביב.

תודה רבה.

התכוונתי האם רכב כזה יוכל לעמוד במשימה הזאת לאורך זמן על בסיס יומיומי?

ברור שהיא תצטרך לוותר על נוחות, סה"כ עד עכשיו לא היה לה רכב, אבל אני מניח שצריכת הדלק לא רעה.

אני מתרשם שרכב מיני יכול לעמוד בנסיעה הבינעירונית הזאת.

אומר לה שתלך לנסיעת מבחן.

שוב תודה!

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

דבר ראשון תודה על התגובות. פשוט הייתי במילואים יומיים ולכן לא הזדמן לי לענות.:2gunfire:

לעניינינו:

גובהי 1.85 וממש לא שמן. אין ספק שבכל מקרה תיעשה נסיעת מבחן אך צריך לקבל החלטה עקרונית אם הולך על חדש או לא.

סה"כ שנת 2011-2012 זה כמעט חדש והפרש מחירים של 10-15 K לא הולכים ברגל.

הנסיעה היא אכן רק לי (מקסימון לקחת ילד לגן בבוקר) כך שכל השיקולים של עוד אנשים ברכב נוחות נסיעה וכו אינם רלוונטיים.

אני לא מחפש רכב מירו. כל מה שאני רוצה שהרכב יביא אותי מנקודה א (המושב שבו אני גר) לנקודה ב (ת"א) במרחק של 50 ק"מ לכיוון ושיחזיר אותי. בתור אחד שעושה את זה בתחבורה ציבורית היום כל דבר יהיה שיפור :-D :-D :biggrin2:

הנושא החשוב ביותר הוא כלכלי. כלומר בשביל ביצועים טובים יותר מבחינת דלק וביטוח\טיפולים וכו מוכן בהחלט לוותר על נוחות.

ולכן שוב נשאלת השאלה: אלטו חדשה או יד 2?

פורסם

כאמור, בהנחה שבנסיעת מבחן נוח לך יחסית באלטו, לך על חדשה...אני באופן אישי הייתי מוסיף עוד קצת כסף וקונה רכב אחר אבל במחיר הזה אין ממש מתחרים.

• תוכן חדש...