Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי אוף צהריים טובים.

כבר כמה זמן שקוראים דברים ואני אדיש כלפיהם, אך לאחרונה התחלתי לחשוב על זה, והיום גם קרה הקש ששבר את גב הגמל...

לצורך המחשת הרעיון באופן כללי, אציג סיפור קטן שקרה ממש לחייל ששירת איתי:

א' היה עולה חדש מברזיל, בקושי ידע עברית והיה חרדי. מאלה שלובשים רק חליפות שחורות.

הוא היה בן 30 ועסק בתכנות. רציני בלינוקס לא סתם HTML או משהו.

לא יודע אם הייתה לו עבודה קבועה, אך הוא היה נשוי ואולי היה לו ילד או שניים.

יום אחד פשוט דחפו אותו למשרד שלי.. מסתבר שגייסו אותו לאיזה חצי שנה או משהו. לא נתנו לו תפקיד, אין לו הכשרה לכלום והוא לא עבר שום קורס.

לא היה לי מה לעשות איתו בכלל.. אז כל היום הוא היה בא ומתכנת לו בלינוקס הזה עד שכולם היו הולכים הביתה (בסיס פתוח).

למפקד שלו לא היה אכפת בכלל מה הוא עושה כל היום ואיפה הוא, העיקר לרשום בדו"ח 1 שהוא הגיע.

לא' הייתה בעיה שהוא היה צריך להביא את הילדים לגן, ולכן הוא היה מאחר כל בוקר. מלבד זאת הוא התקשה בלהבין את המנטליות בארץ וחלק מהשפה.

לאחר כמה שבועות שלו ביחידה, הוא קיבל אזהרה מהרס"ר ועוד איזה שיחה עם המפקד, והעלו אותו למשפט על האיחורים שלו...

במשפט הראשון שלו בצה"ל הביאו לו לשהות שבוע במאסר.

מבחינתו התוצאה הייתה הרסנית... בעוד שלאדם אחר מהשורה לא היה אכפת בכלל, הוא חזר חיוור ומאז לא הוציא אפילו מילה אחת מפיו... לאחר כמה ימים לקחו אותו למאסר. עד אז הוא לא הוציא מילה מפיו וכל היום בהה באוויר..

מהמאסר הוא לא חזר, היה נפקד ואישתו אמרה שהוא מתכנן לברוח לארגנטינה ועוד כל מיני דברים הזויים. בסופו של דבר הביאו לו את הקבן שהבטיחו לו לפני שבועיים והוא יצא מהצבא. כשהוא בהליכי גירושין מאישתו.

למה הבאתי את הדוגמא הזאת?

בגלל חוסר אחריות של הקצינה שהביאה לו את העונש, בגלל חוסר האחריות והאכפתיתות של מפקדו, חייל תמים ובאמת תמים, שמגיע מקהילה חרדית אי שם בברזיל ואין לו שום ידע מה קורה מסביבו, מוצא את עצמו בכלא ואז גם מתגרש ולא יודע מה.

חייו התמוטטו בגלל החלטות של קצינים מפגרים וחסרי אחריות.

וא' כאלה יש בכל מקום...

חבר היום קיבל ריתוק יומיים על איחורו הראשון מזה שנה וחצי. הוא איחר ב-3 דק' על השעון. בגלל נהג אגד.

אה ויש לו ת"ש 7 מהקב"ן. לא שזה הפריע לרס"ר ולמפקד היחידה להביא לו ריתוק....

עד שהחבר הזה לא השיג את קצין העיר ששלח מייל מיוחד לרס"ר (כי הרס"ר לא רצה אפילו לדבר איתו בטלפון) שאסור להשאיר לישון ביחידה חייל עם ת"ש 7 מהקב"ן, הם לא רצו לשמוע אותו בכלל...

למה? כי הוא ילד טוב ולא איזה חייל בעייתי שהיה שובר משהו ועף הביתה, אז בואו נדפוק אותו שיחייה בפחד.

ואלה רק דוגמאות קטנות, שאני נתקלתי בהן בתקופה האחרונה, על בזבוז כוח אדם, כי חיילים יש כמו זבל אז בואו נגייס אותם שלא יעשו כלום העיקר שיבואו, על חוסר אחריות, על התחמקות מאחריות ועל הזלזול בחיילים.

עכשיו יבואו הגברים שיספרו שלפני 40 שנה ביחידות הקרביות הביאו עונשים פי 20 יותר גרועים וכו וכו ולהפסיק להתבכיין, אבל לא כולם התגייסו כדי לתרום את נפשותיהם לצבא, יש כאלה שהתגייסו לעזור כמה שהם יכולים וצבא לא בראש סדר העדיפויות שלהם בחיים. יש כאלה שחוסר צדק מעצבן אותם, ויש כאלה שלאו דווקא מתאימים למסגרת הזאת.

לא יודע מה קורה ביחידות קרביות, לא קרוב לזה, רואה רק מה שקורה ביחידות עורפיות ולשם מכוון.

זו לא הסיבה שפתחתי את השרשור הזה, אני פשוט לא מבין מי שם את האפסים האלה לנהל כוח אדם, לנצל ולהשפיל אותו כמו זבל כי הם ג'ובניקים חארות ויש מלא מהם.

ואני סתם יושב ומסתכל מהצד כי אין לי מה לעשות עם זה ולמי לפנות.

Honda civic EJ6

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

30 שנה שירתתי בכוחות המזויינים, בחובה, קבע ומילואים - וראיתי כל דבר.

כאשר שירתתי בגדוד של הנח"ל שלחו לי איזו עולה חדשה כפקידה מחלקתית. הבחורה היתה חמודה, אבל בקושי ידעה עברית, ולמחלקה לא היה צורך בפקידה - פשוט לא ידעו מה לעשות עם איזה 30 בנות שנחתו בגדוד בלי התראה. בסופו של דבר נוצר איזה הסדר שהיא מגיעה כל בוקר ב-10:00 לאוהל, מכינה סבב של קפה\שוקו, שותה עם החבר'ה וחוזרת לחברותיה, שכנראה הגיעו להסדרי דומים בפלוגות\מחלקות שלהן.

לגבי השלב - ביתניק שהגיע ליחידה שלך - מדובר בבעיה רצינית, כיון שהבחור היה חריג בנוף וגם לא היה לו תפקיד מוגדר. בחור כזה תמיד יהיה מועמד להיות מטרה של כל מיני בעלי סמכות שלא מבינים את החומר. גם פיקוד היחידה לא הוכיח חוכמה יתרה, אני בטוח שאפשר היה למצוא לו עיסוק משמעותי כלשהו, וגם להבין את בעיותיו האישיות. במהלך השירות נתקלתי במג"ד נוקשה ביותר שהיה שולח חיילים ל-28 ימי מחבוש בלי להניד עפעף, אבל רק לאחר שהוכיחו שהם ראויים לכך. חיילים שעברו עבירה ראשונה והוא ראה את הפוטנציאל שלהם כחיובי נענשו בצורה עדינה, בדרך, כלל לא חזרו לסורם, וחיילים עם בעיות אישיות זכו לעזרתו גם כשזה הכביד על הגדוד. מחליפו לא עשה חשבון לאף אחד, ותוך 3 חודשים איבד את שלושת המ"פ'ים שלו שלא היו מוכנים לעבוד אתו לאחר שהוכיח חוסר אכפתיות כלפי החיילים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חברי אוף צהריים טובים.

עכשיו יבואו הגברים שיספרו שלפני 40 שנה ביחידות הקרביות הביאו עונשים פי 20 יותר גרועים וכו וכו ולהפסיק להתבכיין, אבל לא כולם התגייסו כדי לתרום את נפשותיהם לצבא, יש כאלה שהתגייסו לעזור כמה שהם יכולים וצבא לא בראש סדר העדיפויות שלהם בחיים. יש כאלה שחוסר צדק מעצבן אותם, ויש כאלה שלאו דווקא מתאימים למסגרת הזאת.

לא יודע מה קורה ביחידות קרביות, לא קרוב לזה, רואה רק מה שקורה ביחידות עורפיות ולשם מכוון.

זו לא הסיבה שפתחתי את השרשור הזה, אני פשוט לא מבין מי שם את האפסים האלה לנהל כוח אדם, לנצל ולהשפיל אותו כמו זבל כי הם ג'ובניקים חארות ויש מלא מהם.

ואני סתם יושב ומסתכל מהצד כי אין לי מה לעשות עם זה ולמי לפנות.

אין לי מה לאמר לגבי החייל העולה. חבל שזה כך.

לפי מיטב הבנתי יחידות עורפיות אוכפות משמעת בצורה חריפה בגלל שלתפיסת הסגל הפיקודי החיילים שם מלכתחילה "מצ'ופרים" ביציאות טובות + קל"בים וכו' ולכן אין לקחת את זה כמובן מאליו ולכל "צ'ופר" יש מחיר. חבל שכמובן העונשים לא מידתיים ואין ערך חינוכי או שהעונש לא מעלה רמת חיילות (כמו לשפצר את הנשק ליד\רגל של טירון שהפקיר נשק). קשה מאוד לשמור על מסגרת צבאית כשהתחושה הכללית היא עדיין כמו בית-ספר תיכון או מפעל של 8 עד 5 .

לגבי רמת הסגל עצמו - טוב אתה כבר יכול לנחש: הקצינים הטובים נלקחים ליחידות איכות, הבינוניים לביניים ותנחש איפה (בד"כ) נמצאות יחידות העורף מבחינת השמת סגל? אז אם מלכתחילה החומר הוא ברמת הבסיס, החיילים ברמת הבסיס והקצינים ברמת הבסיס אז הייתי אומר שהכל מאוזן אצליכם בבסיס :lol: לא שאני בוגר סיירת מטכ"ל, ההיפך הוא הנכון. פשוט צריך להסתכל על הדברים כמות שהם. אם אתה רוצה לשנות - בה"ד 1 זה אחרי שדה בוקר

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מרגיש תחושה שאותם בעלי דרגות שמרגישים כמו מינימום אלוהים ביחידות הקטנות והמסריחות שלהם מתנהגים בצורה חובבנית למרות משכורות העתק שלהם ותרומתם המזערית.

אני יודע שלא כל מקום זה ככה, ואני יודע שיש גם גרועים יותר... רק מה שמשותף לכולם שבבעייתים אף אחד לא יגע ולא יתקרב, כשעל התמימים יותר הם יעשו שרירים במסווה של "ללמד" אותם...

מי שמשקיע שוקע..

Honda civic EJ6

פורסם

גם בצבא, יש ויש. ישנם אנשים טובים משכמם ומעלה, וישנם אלו שהאף שלהם מעל המצח.

גם באזרחות, כשאתה ילד טוב ירושלים, ירכבו עליך, כי זה יותר קל. אין מה לעשות, זוהי דרך החיים. או שמתמודדים, או שמוותרים.

היה לי מקרה דומה עם חייל שעלה מרוסיה, ניסיתי לעזור לו בכל דרך אפשרית, כולל פנייה למפקד הישיר שלי, שהיה המפקד של המפקד שלו. סיפרתי לו את כל הסיפור, והוא עזר לבחור לקבל כל מיני הקלות והטבות. בסוף, סטטיסטית, איפה שהוא במעלה הדרגות, יש קודקוד שבאמת חשוב לו לדאוג לכל חייל וחייל, רק צריך לקוות שלאותם חיילים מסכנים שמגיעים לפה כדי לתרום, יהיו חברים שידאגו להם, ויעבירו את המידע לאותו קצין בכל דרך אפשרית.

סה"כ העולם מגוון, וכך גם הצבא, יש נקודות של אור, יש נקודות של חושך, וביניהם הרבה אפור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

berserker , אתה מעיד על עצמך שהיית אדיש להתרחשות ורק בדיעבד הבנת כי נעשה עוול.

חבל שלא פנית לנציב קבילות או לקצינת ת"ש או למפקד בכיר בזמן אמת.

הצבא הוא מערכת הירארכית ובירוקרטית אשר יכולה לטחון גם אנשים חזקים וחדורי מוטיבציה.

לחלשים ולחריגים קשה עוד יותר.

פורסם

מישהו שאישתו מתגרשת ממנו בגלל שבוע מאסר עדיף לו שיתגרש, או במילים אחרות זה שהם התגרשו כנראה לא קשור לצבא.

וכן בצבא יש מלא חרא, אבל איך שהוא לרוב הוא נדבק לאלו שלא באמת באים לתרום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לצבא צריך אופי. לפעמים צריך לצעוק ולצרוח, לפעמים לשתוק ולפעמים לבלוע. להיות ילד טוב או ילד רע - זה מתכון לאסון.

פורסם

אתה רוצה להמשיך להגיד לי כמה אני זבל וכמה אני מפגר? או שאולי לא הספיק לך?

אה כן, אל תשכח את משכורת העתק (!) שלי - 4.3 אלף ש"ח שגם אותה לא קיבלתי כי אני עוד לא בקבע חודש שלם אז בוא נחזור למשכורת העתק (!) שלי בשנתיים האחרונות (בתור קצין) - 513.60 ש"ח.

אני מציע לך לצאת מהבועה הקטנה שלך שהכל חרא וכולם זונות (נו, הרי זאת המחשבה, אין מילים אחרות).

מקרה יחיד (או אדם יחיד) אינו מהווה דוגמא לשאר.

שיהיה המשך לילה מהנה.

אה כן- שכחתי. לחיילים מגיע הכל על מגש זהב וחס וחלילה אם תצעק עליהם.

תגדלו ביצים. חלאס לבכות ולהתבכיין.

ובנוגע לבחור- צר לי שכך מצבו אך אם אשתו מתגרשת ממנו לאחר שבוע מאסר (עונש שאינו פרופורציונאלי לעניות דעתי) - מוטב שזה קרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

היה גם בימיי.

ד״ר למתמטיקה שימושית, גאון באסמבלי, אבא לילדים - מאבטח מתקנים עם קב״א 46 בגלל אי ידיעת עברית.

טייס אזרחי עם מאות שעות טיסה בלוגבוק מסודר - נהג רכב קל ביח׳ עורפית נידחת, נדחה מכל בקשות ההתנדבות לטייס.

פיזיקאית מצב מוצק - פקידת מטת״א.

הצבא לא יעיל בניצול ״חריגים״.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דווקא נראה לי שיש התאמה לתפקיד. צחוק בצד, אתה לא יכול לדעת מדוע מישהו נדחה מקורס טייס. יכולת הטסה היא רק תכונה אחת והיא יכולת נרכשת. אי ידיעת שפה היא מגבלה מהותית אם כי הצבא יכול לשלוח לאולפן. ובלי להעליב .ראיתי פרופסורים חסרי תועלת.

פורסם

בהודעות האחרונות השרשור גלש לתחום חוסר היעילות של הצבא בניצול כח אדם "חריג" - כלומר בעל כשרים (בניגוד לקשרים) לא שגרתיים. זו בעיה מוכרת שבהחלט הגיוני שתהיה נפוצה במערכת כה גדולה שבה לא מעט החלטות מתקבלות על ידי צעירים חסרי נסיון ואשר היכולת שלהם לאתר תפקידים מתאימים לאותם חיילים מוגבלת. נתקלתי בסיפורים דומים גם לגבי הצבות מילואים של צברים שמכירים היטב את המערכת הישראלית (מהנדס בכיר שניהל מפעל תעשיה גדול - לא עולה חדש המום - אשר הוצב כמאבטח, עד שקצין באותה יחידה גילה במקרה את כישוריו, או קרוב שלי, שהיה בעל המקצוע מס' 1 בישראל בהוראה של תחום ייחודי הדרוש לצבא, אבל אפילו אלוף לא הצליח להוציאו מתפקיד חפ"ש בהג"א, אם כי אני מעריך שגם לא התעקש יותר מדי).

הבעיה שהעלה Berserker שונה - חוסר הבנה של מפקדים את מצבם של חיילים "לא שגרתיים". כאן יש שתי בעיות - חלקן נובע מחוסר נסיון של המפקדים, וחלקן אכן ממתן סמכויות לאנשים שאינם ראויים לכך. וחלק גדול מאותם נגדי משמעת הם אכן "נפל אזרחות", אנשים שאינם מסוגלים לכלוםף, אבל בצבא התברגו לתפקיד שאינו מצריך יותר מדי שכל ומצד שני מאפשר להם התנהגות של "עבד כי ימלוך". אם אין מעליהם קצין שמסוגל לרסן אותם החיילים בבעיה רצינית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה רוצה להמשיך להגיד לי כמה אני זבל וכמה אני מפגר? או שאולי לא הספיק לך?

אה כן, אל תשכח את משכורת העתק (!) שלי - 4.3 אלף ש"ח שגם אותה לא קיבלתי כי אני עוד לא בקבע חודש שלם אז בוא נחזור למשכורת העתק (!) שלי בשנתיים האחרונות (בתור קצין) - 513.60 ש"ח.

אני מציע לך לצאת מהבועה הקטנה שלך שהכל חרא וכולם זונות (נו, הרי זאת המחשבה, אין מילים אחרות).

מקרה יחיד (או אדם יחיד) אינו מהווה דוגמא לשאר.

שיהיה המשך לילה מהנה.

אה כן- שכחתי. לחיילים מגיע הכל על מגש זהב וחס וחלילה אם תצעק עליהם.

תגדלו ביצים. חלאס לבכות ולהתבכיין.

ובנוגע לבחור- צר לי שכך מצבו אך אם אשתו מתגרשת ממנו לאחר שבוע מאסר (עונש שאינו פרופורציונאלי לעניות דעתי) - מוטב שזה קרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

מר ביוס היקר, אני רואה כעס בין שורותיך.

מצטער אם לקחת את הכתוב אישית ונפגעת בפן האישי, זו לא הייתה הכוונה.

כמובן שכאדם בוגר אינני מכליל, ולכל כלל יש יוצאים מהכלל. אני מכיר המון קצינים אחראיים שללא קיומם מזמן הייתי מתיאש מהמערכת הזאת.

ולהיפך, אני לא טוען שצריך להביא לחיילים הכל על מגש זהב, לדעתי ענישה ומשמעת הם חלק בלתי נפרד ממערכת שצריכה לעבוד עם כוח אדם סדיר.

הנק' שאני מעלה היא הקלות בה קצינים ונגדים מנצלים את כוחם לרעה וזורקים עונשים בלתי פרפורציונליים על חיילים שהם ההפך מבעייתיים. נוח לדפוק אותם, הם לא יגידו כלום ויהוו דוגמא לכל השאר.

כמה גברי מצידך להגיד תגדלו ביצים... אני ואתה מכירים את המערכת פחות או יותר כל אחד בדרכו ויכולים לדבר בשם עצמם, אך עולה חדש או חייל עם בעיות תש, חיילים צעירים וחילים טובים שפשוט באים לעשות את המוטל עליהם, נדפקים כל פעם מחדש בניגוד מוחלט לחיילים בעיתיים מההתחלה... תסכים איתי שחיילים טובים תמיד עושים יותר שמירות ותורנויות מבעייתיים... למה לתת תורנות למישהו שגם ככה יוציא גימלים, יחליף עם מישהו אחר או יתחמק בצורה כזו או אחרת כשמראש אפשר לדאןג לשקט נפשי ולהשים שם חייל טוב שלא יעשה בעיות?

במשפטי הראשון בצבא קיבלתי כלא על תנאי, על מה? על תספורת מדורגת... ואם אני יגיד לך שלא היה חייל אחד עם תספורת תקנית ביחידה, זה ישנה משהו?

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...