Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

למרות שההתפוצצות היא עובדה, לא ברורה לי הסיבה להתפוצצות הכל כך אלימה שלהם.

אפילו אם נכון שחלק גדול מהם מורכב מקרח, והחימום הפיתאומי והאלים בחדירה לאטמוספירה הופך אותו לקיטור לוהט, אין לי שום אינטואיציה שתאשר שזוהי הסיבה להתפוצצות הכה אלימה.

מישהו יכול להסביר? וברצינות בבקשה.

יוסי

פורסם

הנה, כאן וכאן. אם תביא בחשבון שמהירות הכניסה של מטאוידים לאטמוספירה היא עשרות עלפי קמ"ש תבין איזה כוח מופעל עליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למרות שההתפוצצות היא עובדה, לא ברורה לי הסיבה להתפוצצות הכל כך אלימה שלהם.

אפילו אם נכון שחלק גדול מהם מורכב מקרח,

1. לא היתה התפוצצות, היה גל הדף (כמו בום על קולי).

2. לא כל הגופים הללו עשויים קרח, חלקם עשויים מתכות שונות ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גל ההלם גורם גם לפיצוץ המטאוריד. אחרת היו מוצאים אותו שלם, ולא ברסיסים, או בשדה הריסות אחד ולא מפוזר על מאות קמ"ר. כמובן שחלק נכבד ממנו התאדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גל ההלם גורם גם לפיצוץ המטאוריד.

כמו שהוא מפוצץ מטוס שעובר את מהירות הקול?

פורסם

אני שואל שוב, מה שמפרק את האסטרואיד זה גל ההלם?

ברור למה האסטרואיד מתפרק בכניסה לאטמוספירה, זה מהחיכוך והחום שנוצר. גל הלם זה משהו אחר.

פורסם

טוב, אנסה לסכם מה שכתבתם וקצת תובנות שלי.

כשהמטאור חודר לאוויר הצפוף נוצר גל הלם על קולי חזק מאד מאד. עוצמתו נגזרת ממהירות החדירה, מהצורה הלא סדירה של הגוף ומהמסה הגדולה שלו, שקשה לבלום.

הוא כנראה לא מתפוצץ אלא נקרע לגזרים, ולכן כל הכותרות בעיתונות וגם זו שנתתי לשאלה לא נכונות - מתבקע, נקרע אבל לא מתפוצץ.

יתכן ואיוד קרח שנמצא בו או איוד חומרים אחרים משפיעים גם הם על התפרקות הגוף.

מישהו יכול להוסיף לכך או לתקן?

יוסי

פורסם

בגלל המהירות בה הם טסים

מהמהירות העצומה הזאת נוצר חיכוך שגורם לשריפתם

זה שהתפוצץ ברוסיה, אם הוא היה מתפוצץ על הקרקע יש סיכוי שחלק מהמדינה הייתה נמחקת.

פורסם

ממש לא, הוא היה קטן ולא היה גורם לנזק גדול גם אם היה פוגע שלם.

סתם לצורך השוואה, האסטרואיד שעבר אותנו לפני כמה ימים היה בגודל 45 מטר ואם היה פוגע שלם היה גורם למכתש בגודל של קילומטר וחצי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

1. ההשואה למטוס שעובר את מהירות הקול לא מתאימה, כיון שמהירות המטאוריד היא בערך פי 50 ממהירות הקול בגבה פני הים (במקרה האמור נאמד ב-15-20 ק"מ בשניה. מהירות הקול בגובה פני הים כ-0.33 ק"מ בשניה ובשולי האטמוספירה הרבה פחות

2. המטאוריד אינו בנוי לטיסה על קולית אלא מהווה צבר של אבנים, או אבק, או קרח, או גרגרי מתכת, ולכן יתפרק עם כניסתו לאטמוספירה. ראינו מה קרה ל"קולומביה" כאשר נכנסה לאטמוספירה והיה פגם קטן במבנה האוירודינמי ובהגנה התרמית שלה.

3. אמנם לא מדובר בפיצוץ במובן כימי-פיזיקלי, אבל ההאטה הפתאומית גורמת לשחרור האנרגיה הקינטית האצורה בגוף הנע בצורת אנרגיה קולית ותרמית, ומדובר בכמות אנרגיה עצומה המשתחררת בבת אחת.

4. היקף הנזק גדול בהרבה מרדיוס המכתש שנוצר, בגלל אותה אנרגיה המשנה צורה ומתפזרת לטווח גדול.

פורסם

בהחלט מדובר על האנרגיה שמשתחררת וכשהגוף הפוגע מספיק גדול האנרגיה יכולה להגיע לעוצמה ואפקט של פיצוץ גרעיני כמו שקרה ברוסיה בתחילת המאה שעברה.

בסה"כ כשמסתכלים על זה, גם חומר נפץ זה סוג של אנרגיה מתפרצת.

גם סלע שיפול מצוק על מכונית יעשה ממנה קציצה

אפשר לדמות פגיעת מטאוריט בקלות (וזה מה שעושים בשיעורי מדע)

לוקחים גולה ומפילים במהירות על חול. תתפלאו איזה שקע ענק ביחס לגודל עושה הגולה הזאת.

קחו גולה קטנה וזרקו אותה על חול במהירות. תתפלאו לגלות שהשקע שהיא עושה ממש עצום ביחס לגודל שלה.

פורסם

אני חושב שממש הגיע הזמן לחפש פתרון לחבר גדול במיוחד מעולם אחר.

אני קורא בעיתונות שהרוסים פנו לאמריקאים לגבי הסיפור הזה, אבל אני לא יכול לתאר לעצמי מי ירצה לממן את זה.

פורסם

לדעתי הפיצוץ נובע משוק תרמי.

הוא נכנס לאטמוספרה כשהוא בטמפ' הרבה מתחת לאפס והחיכוך העז עם האויר מלהיט את השכבה החיצונית. זה יוצר אפקט דומה לכוס זכוכית עבה וקפואה שטובלים בכלי עם מים רותחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...