Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטוויסט שחטף השרשור מזכיר לי ש"כשאתה מת, אתה לא יודע שאתה מת, זה רק מבאס את כל מי שנמצא מסביבך

אותו דבר כשאתה גזען"

המשפט המקורי זה לא "כשאתה מטומטם"?

לא יודע אם זו לגיטמציה לאוור גזענות. האמת? בסביביתי אני שומע התייחסות קונקרטית של התנהגות עבריינית (הפגנות לא חוקיות, פגיעה ברכוש ואדם), הרבה יותר מאשר גזענות פרופר, אם בכלל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
הסיפורים האנקדוטליים של כל אחד מאיתנו לא מעניינים. יש גם בני דור שני או שלישי מעדות אחרות שחיים חרא בארץ, ואתיופים כמותית הם גם עדה הרבה יותר קטנה. אבל הנה, תראה, פה בשרשור אחד מהחברים הרהוטים יותר מספר שהם "מהגרים". כשאני הייתי באולפן סיפרו לי שבארץ אין מהגרים, אלא יש עולים. עברו כמה שנים מאז, אז אני מבין שזה היה קצת נאיבי, ובכל זאת...

אין בעיה לקרוא להם עולים, אבל זה לא באמת מאפשר להשוות למדינות אחרות - כי במדינות אחרות זה נקרא הגירה.

גם עלייה זה מקרה ספציפי של הגירה - הגירה ממקום כלשהו לישראל.

וזה שאתה מתייחס לדברים שמופיעים פה בשרשור כאנקדוטליים פשוט מסביר כמה אין לך שמץ של מושג מה היה פה.

עם כל הבכי והנהי, אין גזענות ממוסדת, בניגוד ל"אנקדוטות" שהן מייצגות יופי את העליות האחרות.

לא מסכים עם הפגנות אלימות ופגיעה ברכוש, אבל כמו שהן מציפות את הקיצוניים שבצד ה"תומך" - כך הם גם מציפות את החרא שרבים מעדיפים להסתיר ביום יום. פתאום יש לגיטימציה לאוורר את הגזענות במרחב הציבורי, ורבים קופצים על ההזדמנות.

יאק.

הבנתי, בצד ה"תומך" יש רק "קיצוניים", בצד ה"מתנגד" יש "חרא" ו"גזענות".

דיי מייצג את המציאות שהעדה מצאה לה לנכון להפגין על זה שעבריין, שברח ממעצר בית, באמצע שוד אלים, קיבל אזהרה משוטר, ואחרי זה בחר עם חברים לנסות לבצע לינץ' באבנים באותו שוטר, חטף כדור או ככל הנראה רסיס של כדור.

ואם זה לא מספיק אז הדרך לעשות את זה היא ע"י טרור כלפי אזרחים אחרים, החל מחסימת כבישים ועד נסיונות לינץ'.

אז נראה לך שזה גזענות? תריח שוב, רוב הסיכויים שזה מישהו שלא בא לו להיות המותקף הבא, ולא מתאים לו להיות תקוע ברכב 6 שעות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דיי מייצג את המציאות שהעדה מצאה לה לנכון להפגין על זה שעבריין, שברח ממעצר בית, באמצע שוד אלים, קיבל אזהרה משוטר, ואחרי זה בחר עם חברים לנסות לבצע לינץ' באבנים באותו שוטר, חטף כדור או ככל הנראה רסיס של כדור

השאלה היא אם עבריין רוסי או חרדי, שברח ממעצר בית, באמצע שוד אלים, קיבל אזהרה משוטר, ואחרי זה בחר עם חברים לנסות לבצע לינץ' באבנים באותו שוטר, היה חוטף כדור.

פורסם

למה אתה חושב שלא? אבן משודד רוסי או רומני או תימני או מה שזה לא יהיה מסוכנת פחות מאבן שזורק אתיופי?

העדה סבלה וסובלת מגזענות, גם מאלימות משטרתית. זה, ספציפית, פשוט לא טסט קייס מוצלח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
השאלה היא אם עבריין רוסי או חרדי, שברח ממעצר בית, באמצע שוד אלים, קיבל אזהרה משוטר, ואחרי זה בחר עם חברים לנסות לבצע לינץ' באבנים באותו שוטר, היה חוטף כדור.

כן, וכנראה לא רסיס.

אבל הבעיה היא הרבה יותר עמוקה, בזמן אמת השוטר לא ידע שמדובר על עבריין ושאמור להימצא במעצר בית.

הוא פשוט ראה אירוע של שוד אלים כלפי ילד בן 13 ע"י חבורה של 3, שלפחות אחד מהם בן 19.

הוא גם לא ניסה לבצע מעצר, אלא אך ורק לסיים את השוד, והזמין תגבורת.

אבל כשהילד הנשדד ברח, החבורה חיפשה במי לנקום על זה שהשוד השתבש, ומצאה לעצמה שוטר עם משפחה וילדים, השליכה אבנים שלפחות 3 מהן פגעו בו, ורק אז הבחור חטף כדור או רסיס.

אומר לך בכנות, לו אני במקום השוטר, ברגע שאחד מהם היה מרים אבן היה מקבל כדור למרכז מאסה, והבא בתור מהחבורה שהיה מזיז אצבע היה חוטף יחד איתו.

העדה סבלה וסובלת מגזענות, גם מאלימות משטרתית. זה, ספציפית, פשוט לא טסט קייס מוצלח.

אני יכול לנחש שהרוב המוחלט של השוטרים לא קמים בבוקר עם רצון לפרק במכות איזה אתיופי.

אבל כמו שכתבה אמי פלמור בתור תירוץ לאפשר חנינה קלה (ומחיקת רישום פלילי) אך ורק לבני העדה האתיופית - יש להם נטייה להסלים מצבים פשוטים כמו בקשת הזדהות או שפיכת בקבוקי אלכוהול, מה שמסתיים במעצרים, מכות ולפעמים גם ירי. זה אשמת המשטרה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זריקת אבנים היא לא מעשה שובבות. זריקת אבנים על שוטר שלא בתפקיד שונה, בניגוד לטענות הדמגוגיות שעולות במרשתת, על זריקת אבנים בהפגנה, שם ישנם שוטרים ממוגנים ומצוידים באמצעים לפיזור הפגנות. אם אכן סיפור האבנים נכון, זה ניסיון לרצח והירי מוצדק בבחינת הגנה עצמית. אגב, סביר להניח שאם הם לא היו חודלים למהכות את הילד בן ה-13 (ככל שזה נכון כמובן) גם אז לו השוטר היה יורה זה היה ירי מוצדק, בבחינת הצלת חיים של זולת. דאם, בשביל זה הוא שוטר.

אם הסיפור על השוד והאבנים נכון, הירי מוצדק לחלוטין. אם לא, השוטר יישב תקופה לא קצרה. זה מאד פשוט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

מה שמפריע לי בכל המחאה שלהם זה שאין להם טיפה ביקורת עצמית! הם אומרים בגלוי שמי שנפגע מהאלימות במחאה שלהם זה באשמת כולם חוץ מהם עצמם.

הם ממשיכים להגיד שתקיפות,שוד ועבירות נוספות זה "מעשי קונדס". שבגירים בני 18-20 זה "ילדים קטנים וחמודים". שהם חיים בגטו(הם בכלל יודעים את ההגדרה של גטו?). שכדור תועה בהגנה עצמית זה "רצח!". מתכחשים שהנוער שלהם הוא בסבירות גבוהה הכי אלים בארץ.

כאילו באמת! זו הגרסה שכנאה תאומת בסוף החקירה:

בחור בן 18, עבריין עמוס בתיקים, יורד לפארק בזמן מעצר בית ושתוי מנסה לשדוד ילד בן 13, כשמפריעים לו במעשה הוא תוקף את השוטר.

וזו הגרסה שלהם:

ילד טוב ירושלים ירד לשחק עם החברים בפארק, שוטר רשע בא ורצח אותו...

אין להם שום מודעות עצמית או שהם בוחרים לשקר במודע. ואלה שכן מבינים את המציאות בוחרים ללמד כיצד לפעול במצבים כאלו: "השוטר היה צריך לברוח", "השוטר היה צריך לצלם להעביר למשטרה","השוטר לא היה צריך להתערב כי הוא לא בתפקיד" ועוד שלל גרסאות שאני מאוד מקווה שהשוטרים לא יאמצו כדרך פעולה.

מישהו רואה שרים ואנשי תיקשורת מגיעים לשבעה של איזה עבריין "לבן" שנורא ע''י שוטרים ?

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם (נערך)
זריקת אבנים היא לא מעשה שובבות. זריקת אבנים על שוטר שלא בתפקיד שונה, בניגוד לטענות הדמגוגיות שעולות במרשתת, על זריקת אבנים בהפגנה, שם ישנם שוטרים ממוגנים ומצוידים באמצעים לפיזור הפגנות. אם אכן סיפור האבנים נכון, זה ניסיון לרצח והירי מוצדק בבחינת הגנה עצמית. אגב, סביר להניח שאם הם לא היו חודלים למהכות את הילד בן ה-13 (ככל שזה נכון כמובן) גם אז לו השוטר היה יורה זה היה ירי מוצדק, בבחינת הצלת חיים של זולת. דאם, בשביל זה הוא שוטר.

אם הסיפור על השוד והאבנים נכון, הירי מוצדק לחלוטין. אם לא, השוטר יישב תקופה לא קצרה. זה מאד פשוט.

החברים שלו מודים בכך שלפחות אחד הרים אבן על מנת לאיים על השוטר, הם לא מסכימים ביניהם מי החזיק באבן, אחד אפילו טען שההרוג הרים את האבן בתגובה לשליפת האקדח של השוטר (כאילו שוטר, שכבר הזדהה כשוטר, שולף עליך אקדח ונראה לך הגיוני להרים אבן לאיים עליו?)

נסיון השוד נתמך ע"י עדות של הקורבן ועוברי אורח, כנ"ל שלילת סיפורי הסבתא של שני החברים האחרים.

אגב טסט קייסים, מפתיע ששני הטסט קייסים האחרונים שלהם לא מוצלחים?

מזכיר שהאתיופי האחרון שנהרג מירי משטרתי רץ עם סכין אל שוטר.

אולי פשוט אין להם טסט קייסים מוצלחים?

הטיילת הזו של בעלי תפקידים לסוכת השבעה היא ביזיון לא פחות מאשר מה שקרה שלשום בלילה, לפחות למי ששלטון חוק רלוונטי עבורו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני יכול לנחש שהרוב המוחלט של השוטרים לא קמים בבוקר עם רצון לפרק במכות איזה אתיופי.

אבל כמו שכתבה אמי פלמור בתור תירוץ לאפשר חנינה קלה (ומחיקת רישום פלילי) אך ורק לבני העדה האתיופית - יש להם נטייה להסלים מצבים פשוטים כמו בקשת הזדהות או שפיכת בקבוקי אלכוהול, מה שמסתיים במעצרים, מכות ולפעמים גם ירי. זה אשמת המשטרה?

יש בעיה קשה מאד בארץ של אלימות משטרתית. קשה מאד. מח"ש, בתיקים שאינם מתוקשרים, מגלה אוזלת יד (מכוונת?) מאד גדולה ורוב התלונות נגנזות. אנשים חוטפים מכות על ימין ועל שמאל, ערבים ואתיופים במיוחד, כי מה לעשות שסוציואקונומית הם יותר בחיכוך עם הבויז אין בלו. המקרה של דימאס פיקדה מאד מייצג.

עם זאת, מכות לחוד וירי באש חיה לחוד. ולו מהפחד לפרנסתו או לחירותו כל שוטר חושב המון לפני שהוא שולף נשק ויורה אש חיה. גם הערס הכי אלים ביניהם, ולא חסרים כאלה. המזל הוא שבהתחשב בפרופיל התקשורתי הגבוה של התיק הזה מח"ש ייאלצו לעשות עבודה יסודית ובסבירות גבוהה נדע מה באמת קרה שם.

מה שמפריע לי בכל המחאה שלהם זה שאין להם טיפה ביקורת עצמית! הם אומרים בגלוי שמי שנפגע מהאלימות במחאה שלהם זה באשמת כולם חוץ מהם עצמם.

הם ממשיכים להגיד שתקיפות,שוד ועבירות נוספות זה "מעשי קונדס". שבגירים בני 18-20 זה "ילדים קטנים וחמודים". שהם חיים בגטו(הם בכלל יודעים את ההגדרה של גטו?). שכדור תועה בהגנה עצמית זה "רצח!". מתכחשים שהנוער שלהם הוא בסבירות גבוהה הכי אלים בארץ.

כאילו באמת! זו הגרסה שכנאה תאומת בסוף החקירה:

בחור בן 18, עבריין עמוס בתיקים, יורד לפארק בזמן מעצר בית ושתוי מנסה לשדוד ילד בן 13, כשמפריעים לו במעשה הוא תוקף את השוטר.

וזו הגרסה שלהם:

ילד טוב ירושלים ירד לשחק עם החברים בפארק, שוטר רשע בא ורצח אותו...

אין להם שום מודעות עצמית או שהם בוחרים לשקר במודע. ואלה שכן מבינים את המציאות בוחרים ללמד כיצד לפעול במצבים כאלו: "השוטר היה צריך לברוח", "השוטר היה צריך לצלם להעביר למשטרה","השוטר לא היה צריך להתערב כי הוא לא בתפקיד" ועוד שלל גרסאות שאני מאוד מקווה שהשוטרים לא יאמצו כדרך פעולה.

מישהו רואה שרים ואנשי תיקשורת מגיעים לשבעה של איזה עבריין "לבן" שנורא ע''י שוטרים ?

למה שתהיה להם מודעות עצמית? כל התקשורת מלבה את האש, נותנת הצגה של צד אחד בלבד, לא הייתה ולו כתבה אחת על המנוח (כי בסבירות גבוהה אין הרבה דברים טובים לכתוב עליו), והכל מוסט בהתאם לאג'נדה הכללית. פוליטיקאים מכל הצדדים מאמצים את המחאה. למה שתהיה להם מודעות או ביקורת עצמית? בינתיים הכל הולך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רצה כתבה בתכנית בוקר ששם מדברים על עברו הפלילי שכנראה גם לא נבע משיטור יתר.

חלק מהעבירות בעברו תקיפת אחות, שוד, איומים ועוד.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
יש בעיה קשה מאד בארץ של אלימות משטרתית. קשה מאד. מח"ש, בתיקים שאינם מתוקשרים, מגלה אוזלת יד (מכוונת?) מאד גדולה ורוב התלונות נגנזות. אנשים חוטפים מכות על ימין ועל שמאל, ערבים ואתיופים במיוחד, כי מה לעשות שסוציואקונומית הם יותר בחיכוך עם הבויז אין בלו. המקרה של דימאס פיקדה מאד מייצג.

יש בארץ בעיה קשה מאוד של אלימות, נקודה. אלימות משטרתית היא רק מקרה פרטי של זה.

מח"ש מגלה אוזלת יד, שזה לא שונה מאשר שאר רשויות האכיפה, שוב, מקרה פרטי של משהו גדול בהרבה.

ערבים ואתיופים חוטפים הרבה יותר משלוש סיבות:

1. הם מעורבים יותר בפשיעה.

2. גם כשלא הם מתחככים בהם יותר. כי בד"כ דברים יותר "מעניינים" קורים בשכונות שבהם הם נמצאים.

3. גם כשבחור אתיופי או ערבי לא מעורב בפשיעה, אבל מגיעה ניידת לסיור או לאירוע אחר, ועל הדרך רואה נניח חבורה יושבת עם אלכוהול או עם מוזיקה בווליום, ואין לשוטרים רצון לתת להם מכות, אבל מבקשים להזדהות, והאתיופים או הערבים מסלימים את המצב עד למעצר, או ייתכן גם לאלימות משטרתית.

הנטייה הזו להסלים זה בדיוק גם מה שקרה לפני יומיים, כל עוד חסמו את הכבישים עוד קיבלו אפילו גיבוי משטרתי (שזה בעצמו מייצג את אוזלת ידה של המשטרה), אבל זה לא הספיק והם הסלימו.

המקרה של דימאס פיקדה כל כך מייצג שהיית חייב ללכת 4 שנים אחורה כדי למצוא אותו?

בינתיים בחצי שנה האחרונה יש 2 מקרים (כנראה יותר מייצג, יחס של פי 8) של עבריינים אתיופים שהגיעו לכותרות אחרי שנורו.

עם זאת, מכות לחוד וירי באש חיה לחוד. ולו מהפחד לפרנסתו או לחירותו כל שוטר חושב המון לפני שהוא שולף נשק ויורה אש חיה. גם הערס הכי אלים ביניהם, ולא חסרים כאלה. המזל הוא שבהתחשב בפרופיל התקשורתי הגבוה של התיק הזה מח"ש ייאלצו לעשות עבודה יסודית ובסבירות גבוהה נדע מה באמת קרה שם.

כמובן, גם זה מייצג מאוד את משטרת הרייטינג.

למה שתהיה להם מודעות עצמית? כל התקשורת מלבה את האש, נותנת הצגה של צד אחד בלבד, לא הייתה ולו כתבה אחת על המנוח (כי בסבירות גבוהה אין הרבה דברים טובים לכתוב עליו), והכל מוסט בהתאם לאג'נדה הכללית. פוליטיקאים מכל הצדדים מאמצים את המחאה. למה שתהיה להם מודעות או ביקורת עצמית? בינתיים הכל הולך.

בטח שהייתה כתבה, לפחות אחת שראיתי ובה בחרו להשמיט פרטים, כמו למשל העבר הפלילי או למה צה"ל לא רצה לגייס את הבחור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בטוח שאתה צודק במיליון אחוז. מה שנראה לי מתפספס בכל הדיון כאן, נובע בדיוק הפסקה הראשונה שלך. ברגע שהם חוטפים יותר מהאחרים, מקרה כזה - גם אם השוטר צודק במאה אחוז - נתפס אחרת.

לגבי מודעות עצמית - שוב, הבעיה היא שכולם בטוחים שיש איזה מתכון מנצח להסתגלות ואינטגרציה לחיים בארץ. אבל אין. לפעמים גם לא אחרי שני דורות. וזה גם לא ייחודי לישראל ולאתיופים. מן הסתם, ככל שהפערים בין הארצות יותר גדולים, כך יותר קשה להסתגל. ברור שזה לא 100% חרא מדינה מול 100% אנשים נפלאים. לי גם אין פתרון קסם לזה, מעבר לפשוט תקווה בסיסית שזה הכל עניין של זמן.

שהם חיים בגטו(הם בכלל יודעים את ההגדרה של גטו?)

כן, אתה יודע שמתמשים במילה "גטו" כדי לתאר כל שכונת עוני עם מאפניים עדתיים כלשהם, שקשה לאנשם שחיים בה להתעשר מספיק לעבור למקום אחר, כן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יכול להיות שאני מתבלבל, איפה יש ״גטו״ בארץ שגרים בו רק אתיופים, ולא מאפשרים להם לצאת משם?

יש לי חברים שגדלו במקומות כמו: הדר, חליסה, קריית חיים, שיכון המזרח, ושכונות כמו ד׳ בבאר שבע. כמובן שממשפחות ללא כסף והורים חסרי השכלה.

חלקם רכשו השכלה והיום גרים בכיף במקומות אחרים, חלקם לא למדו אבל עבדו קשה במקצועות פשוטים יותר ולמדו להסתדר.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם (נערך)

אתה מתבלבל כי המושג לא מדבר על "לא מאפשרים לצאת" במובן של גטו יהודי.

אתה אולי יכול לטעון שזה לא נראה לך שהמושג גטו משמש היום לתאור כל שכונת עוני אתנית בעולם בערך, אבל זה זה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בטוח שאתה צודק במיליון אחוז. מה שנראה לי מתפספס בכל הדיון כאן, נובע בדיוק הפסקה הראשונה שלך. ברגע שהם חוטפים יותר מהאחרים, מקרה כזה - גם אם השוטר צודק במאה אחוז - נתפס אחרת.

אז? מנהיגים עם שמץ חוט שדרה היו יוצאים בהצהרה ממלכתית לפיה לא מגיבים עד להשלמת החקירה, השוטר מושעה עד לתום הבירור ונאסר עליו לצאת את הארץ ונקיטה ביד תקיפה נגד מפגינים אלימים שחוצים את הגבול. במקום זה עצרו מיד את השוטר, משיקולים פוליטיים לחלוטין, שחררו אותו למעצר בית כי כפי הנראה גם בתיק כה תקשורתי אין עילת מעצר אמיתית, וכולם מתפתלים סביב עדה שלא אכפת לה שהיה לכאורה שוד, שהמנוח וחבריו פירגעו במכות ילד קטן, וחמור מכך - אנשים אינטיליגנטיים לכאורה חורצים דין רק על סמך זהותו העדתית של הנפגע. העניין הזה כ"כ מזעזע שאני לא מבין איך שיט כזה מתקיים בעוד מעט 2020.

לגבי מודעות עצמית - שוב, הבעיה היא שכולם בטוחים שיש איזה מתכון מנצח להסתגלות ואינטגרציה לחיים בארץ. אבל אין. לפעמים גם לא אחרי שני דורות. וזה גם לא ייחודי לישראל ולאתיופים. מן הסתם, ככל שהפערים בין הארצות יותר גדולים, כך יותר קשה להסתגל. ברור שזה לא 100% חרא מדינה מול 100% אנשים נפלאים. לי גם אין פתרון קסם לזה, מעבר לפשוט תקווה בסיסית שזה הכל עניין של זמן.

אם אין פתרון קסם, אז אולי המדינה לא אשמה, או לא אשמה ב-100%, והשוטר הזה ספציפית במיוחד. יש בעיות במשטרה, יש בעיות בעדה, יש גם בעיות בחברה - להקריב אדם על שיקולי רוחב (ולהאדיר, לפחות לכאורה, חלאת אדם על בסיס אותם שיקולי רוחב) זה לא פחות ממעשה נבלה, וברגע זה רוב כלי התקשורת ורוב הזרוע המבצעת עושים בדיוק את זה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...