Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, yaniv572 כתב:

הממ רק אני ראיתי איתי בטירונות קרבית אנשים שלא רצו להגיע לקרבי?

הצבא לא שואל יותר מדיי. 

יש מי שילך עד הסוף (לא מתפנה מהבקום וכו'), ויש עוד הרבה שפשוט עושים מה שמחוייב על פי חוק.

זה קטע כזה, חוק.

חייב לעשות הבדל.

אתה מדבר על בנאדם שלא רוצה להתגייס לקרבי או בכלל. הוא עושה את זה כבנאדם פרטי, עושה את המריבות שלו ובסוף עושה מה שעושה וממשיך את חייו כאדם פרטי.

כאן זה אחרת. יש קבוצה שאומרת אנחנו לא מוכנים, גם זה היה בסדר רק שלא רק זה הם גם מוסיפים חטא על פשע ובאים בדרישות 

לפני 9 שעות, taranta כתב:

מרגיש כאילו מדברים כאן בשפות שונות. אני אומר א' ועונים לי 8.

אסכם - מאוד לא מרוצה מהתנהלותו של גלנט כשר בטחון, חושב שמזמן היה צריך להחליף אותו, לצערי כץ הוא לא בחירה מוצלחת בעיני.

מקווה שאתבדה וכץ יצליח אבל לא נראה לי. לזכותו -מדובר בבולדוזר, רק חבל שלא נראה שמבין משהו בבטחון.

מוזמנים להמשיך להתדיין. אני פורש.

אני גם לא מרוצה מהתנהלותו 

אם זה היה המניע הייתי מוריד את הכובע על ההחלטה אבל זה לא המניע.

כץ לא בחירה מוצלחת כי אין בקואליציה שום בחירה מוצלחת. 

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

באים בדרישות כי יודעים שיקבלו.

הבינו שאין לגיטימציה בציבור לדרישות, לחצו עוד קצת ובסוף ביבי התקפל ועשה את מה שהוא חושב שיציל אותו.

הוא סלל את חוק האי גיוס עם הפיטורים של גלנט.

מעניין מה חושב לעצמו המילואימניק ( ולא משנה אם הוא דתי או חילוני) שעושה את הסבב שלישי או רביעי שלו ( ויודע מה עוד צפוי). 

דבר אחד בטוח - המחשבות שלו לא מעניינות את הממשלה הזאת. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yd b-4 כתב:

במידה ולא יעבור חוק עם פטור ללומדים תורה. זו לא הצקה....

כל אחד ישקול מה עדיף לו ללכת אחרי צו מצפונו ולשלם את המחיר או להתגייס 

בדיוק כמו כל סרבני המצפון.

ברגע שיעבור חוק.....

לגבי הלגנוב, לא מתאים לך החוק תשנה אותו.

והכי מעניין שממשלת השינוי משום מה בחרה לא לגעת ברוח הלוהט הזה כנראה שהיתה סיבה.

במידה והסיפור נכון ביבי צדק. לא היה לנו מספיק סד"כ לזה.

והכרעת היכולת הרקטית של חמאס היתה קריטית לשרידות העורף.

דווקא שיטת הסלמימלמפרע התבררה כנבונה.

חמאס מרוסק צבאית. חיזבאללה מוכה קשות ועכשיו יש זמן ויכולת לטפל באיראן.

לא בטוח שאת הכל ביחד יכולנו לבצע.

תחשוב על זה ככה. 

ביפרים, מתקפת מנע, מכשירי קשר, חיסול נסראללה - הכל היב קורה בתוך שעות ולא בהפרש של שבועות. 

זה שלמרות שביבי כל דקה ריסן אותו (ולמרות היא מילת המפתח) צה"ל הצליח לעשות הישגים מרשימים בלבנון, לא אומר שזו בדיעבד הבחירה הנבונה. 

זה כמו שספורטאי אולימפי בישראל נאלץ לממן את עצמו ואז כשהוא זוכה אתה תטען ש "מסתבר שלא לתת להם כסף היה נבון כי הנה זכינו בזהב אחד מתוך 500 אפשריות.

מקווה שהדוגמה ממחישה את כוונתי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 8

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מבחינת ארצות הברית:

מרגיש לי שביבי הימר על ניצחון של האריס, רצה לפטר את גלנט ואז לעצור את המלחמה תוך כדי שמאשים אותה.. יהיה מצחיק #1.

מבחינת האג:

ההצהרות של אנשי ליכוד על "גלנט עצר אותנו" יכולים לחזק את התובע בהאג להוציא צו מעצר לביבי ולשחרר מגלנט אחרי הפיטורים.. יהיה מצחיק #2.

פורסם

את האמת - כלום כבר לא מצחיק. במקום להיות נבחרי ציבור ולדאוג לכל העם הם פשוט דואגים רק לעצמם באמצעות חלק מהעם ( ולא, זה לא הרוב - זאת השיטה העקומה).

אחרי הפיטורים של גלנט ואחרי שאני שומע את הצהלות של הצד השני שמעדיף שחיתות על פני ניהול תקין ונקי מאינטרסים אני פשוט מבין שאבדה פה הדרך.

הלוואי והייתי יודע מה יהיה בקצה המנהרה כי התחושות שלי לא טובות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 58 דקות, עדי-אל כתב:

חייב לעשות הבדל.

אתה מדבר על בנאדם שלא רוצה להתגייס לקרבי או בכלל. הוא עושה את זה כבנאדם פרטי, עושה את המריבות שלו ובסוף עושה מה שעושה וממשיך את חייו כאדם פרטי.

כאן זה אחרת. יש קבוצה שאומרת אנחנו לא מוכנים, גם זה היה בסדר רק שלא רק זה הם גם מוסיפים חטא על פשע ובאים בדרישות 

אני גם לא מרוצה מהתנהלותו 

אומנם ישנם אנשים שרואים בזה זכות, אבל שירות צבאי הוא חובה. בדיוק כמו לשלם מס הכנסה, כרטיס באוטובוס, להחזיר משכנתא או לשמור על חוקי תנועה. אתה לא מוכן? אז ישנם סנקציות מכנסות עד לבתי כלא.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

אומנם ישנם אנשים שרואים בזה זכות, אבל שירות צבאי הוא חובה. בדיוק כמו לשלם מס הכנסה, כרטיס באוטובוס, להחזיר משכנתא או לשמור על חוקי תנועה. אתה לא מוכן? אז ישנם סנקציות מכנסות עד לבתי כלא.

זהו, שעל אי שירות צבאי יש סנקציות רק על חלק מסויים באוכלוסייה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 24 דקות, asix כתב:

את האמת - כלום כבר לא מצחיק. במקום להיות נבחרי ציבור ולדאוג לכל העם הם פשוט דואגים רק לעצמם באמצעות חלק מהעם ( ולא, זה לא הרוב - זאת השיטה העקומה).

אחרי הפיטורים של גלנט ואחרי שאני שומע את הצהלות של הצד השני שמעדיף שחיתות על פני ניהול תקין ונקי מאינטרסים אני פשוט מבין שאבדה פה הדרך.

הלוואי והייתי יודע מה יהיה בקצה המנהרה כי התחושות שלי לא טובות.

אם לא נצחק נבכה

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

נכון להיום אין חוק כזה.

ולכך  בחורי ישיבה שקיבלו צו בדרך להיות עריקים עם כל המשמעות הנלווית לכך.

מי שממש חשוב לו לא להתגייס יתכבד לחטוף סנקציות.

רק שלצבא ברור ששימוש בפרקטיקה הזאת באופן גורף לא ריאלית.

ובכלל העליהום על חוק ההשתמטות כאילו זה 70 שנה חרדים התגייסו והממשלה המנוולת הנוכחית פוטרת אותם מגיוס מגוכחת.

אני מהמר שאם מחר הממשלה נופלת. ממשלת השינוי לא תשנה הרבה אם בכלל.....

פורסם
Just now, yd b-4 כתב:

ובכלל העליהום על חוק ההשתמטות כאילו זה 70 שנה חרדים התגייסו והממשלה המנוולת הנוכחית פוטרת אותם מגיוס מגוכחת.

יש אנשים שזוכרים שנשחטו כאן 1200 אזרחים וחיילים ולא רואים בתקופה הזו "נס". יש כאן אנשים שזוכרים שיש ילדות ישראליות שנאנסות בעזה, גם שנה לאחר מכן, יש כאלו שלא צריכים לזכור כלום כי הם משרתים במילואים מרבית ימי השנה וכבר קיבלו צווים להמשך, יש כאן כאלו שזוכרים שאנחנו בבור תקציבי עצום והממשלה רק לקחה ממי שגם כך נותן, יש מי שזוכר שמאז תחילת המלחמה נהרגו מעל ל-700 חיילים, רובם אנשי מילואים....יש אנשים שזוכרים שיש כאלו שרק לוקחים, מוצצים את הדם תרתי משמע ואנחנו עוד משלמים להם כדי שימשיכו לחנך את האפסים האלו לחשוב כפי שהם חושבים. אז וואלה, יש כאלו שנמאס להם להיות אישה מוכה שכעת גם מדממת מאוד. 

• אהבתי 6
פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

תחשוב על זה ככה. 

ביפרים, מתקפת מנע, מכשירי קשר, חיסול נסראללה - הכל היב קורה בתוך שעות ולא בהפרש של שבועות. 

זה שלמרות שביבי כל דקה ריסן אותו (ולמרות היא מילת המפתח) צה"ל הצליח לעשות הישגים מרשימים בלבנון, לא אומר שזו בדיעבד הבחירה הנבונה. 

זה כמו שספורטאי אולימפי בישראל נאלץ לממן את עצמו ואז כשהוא זוכה אתה תטען ש "מסתבר שלא לתת להם כסף היה נבון כי הנה זכינו בזהב אחד מתוך 500 אפשריות.

מקווה שהדוגמה ממחישה את כוונתי. 

לצערי אנחנו לא מעצמה, וכשהאמריקאים ממנים שבעים אחוז מהלחימה. גם אם אתה מאוד מאוד רוצה אתה חייב להתחשב בדעתם, ובנסיונות המטופשים שלהם לפתרון דיפלומטי (שדה פקטו היה משאיר אותנו עם חבית חומר נפץ עצומה על הגבול).

בסופו של יום עם הרבה מתיחות חבל הדדיות עם אמריקה. הוא הצליח לנווט את המערכה שחמאס שבור לחלוטין מבחינה צבאית.

מבחינה אזרחית ניתן היה לעשות את זה מהר יותר. אבל הם מגבילים אותנו מאוד ומחייבים להכניס סיוע למקומות שאנחנו רוצים שיהיו שוממים. אז זה יקח יותר זמן.....

כמו כן התקיפה באיראן אני מניח שביבי היה רוצה לתקוף יעדים חשובים יותר. 

אבל כשאתה צריך עזרה פסיכית ביירוט. ההסתמכות על חילוץ אמריקאי במקרה של הסתבכות. אתה מקשיב וממקסם את מה שאפשר.

כולנו זוכרים את ההערכות הפסימיות על מלחמה כוללת עם חיזבאללה שתשתק את כל התשתיות למשך שבועות ארוכים.

שום דבר מזה לא קרה, בעיקר בזכות איטיות המערכה.

לפני 10 דקות, ch28566 כתב:

יש אנשים שזוכרים שנשחטו כאן 1200 אזרחים וחיילים ולא רואים בתקופה הזו "נס". יש כאן אנשים שזוכרים שיש ילדות ישראליות שנאנסות בעזה, גם שנה לאחר מכן, יש כאלו שלא צריכים לזכור כלום כי הם משרתים במילואים מרבית ימי השנה וכבר קיבלו צווים להמשך, יש כאן כאלו שזוכרים שאנחנו בבור תקציבי עצום והממשלה רק לקחה ממי שגם כך נותן, יש מי שזוכר שמאז תחילת המלחמה נהרגו מעל ל-700 חיילים, רובם אנשי מילואים....יש אנשים שזוכרים שיש כאלו שרק לוקחים, מוצצים את הדם תרתי משמע ואנחנו עוד משלמים להם כדי שימשיכו לחנך את האפסים האלו לחשוב כפי שהם חושבים. אז וואלה, יש כאלו שנמאס להם להיות אישה מוכה שכעת גם מדממת מאוד. 

אתה קושר נושאים שונים יחד מכעס.

אבל האמת היא שגם אם החרדים היו מגויסים באופן מלא לפני ה7/10. זה לא היה מונע את האסון.

מדיניות הצבא היתה קטנטן וחכם וצמצום הכח שכבר היה קיים נעשה בתהליך של שנים.

אז אולי הרכב הנשיאה בנטל היה משתנה, אבל זה לא שהיו לך עוד 10 חטיבות חי"ר סדירות מוכנות לפעולה.

ובלי קשר הפדיחה הייתה טקטית, לו לא היו נרדמים בפיקוד דרום ובאמ"ן בשמירה. האירוע היה נסגר מהר מאוד. 

ההסתמכות על אמצעים טכנולוגיים. שהיו פגיעים לאיומים מוכרים הייתה טעות איומה.

והכאוס הפיקודי בשעות הראשונות היה הזוי.

פורסם
לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

ולכך  בחורי ישיבה שקיבלו צו בדרך להיות עריקים עם כל המשמעות הנלווית לכך.

מי שממש חשוב לו לא להתגייס יתכבד לחטוף סנקציות.

רק שלצבא ברור ששימוש בפרקטיקה הזאת באופן גורף לא ריאלית.

אני מהמר שאם מחר הממשלה נופלת. ממשלת השינוי לא תשנה הרבה אם בכלל.....

קודם כל בשנות השמונים לא מעט חרדים התגייסו. לא יודע מתי בדיוק השתרשה הפרקטיקה שחרדי אוטומטית לא מתגייס.

גם מילואים עשו הרבה פחות עם השנים כי הצרכים השתנו. עכשיו הצרכים שוב השתנו ולכן יש את המלחמה על כל חייל. נראה לך סביר שאזרח ששירת ותרם את חלקו יעשה 10 חודשים בשנה מילואים כי מישהו לא רוצה להתגייס?

מה יקרה אם חיילי המילואים יתחילו להגיד לא עוד (והיום הזה יותר קרוב ממה שאתה חושב)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...