Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. כן, נתקלתי בכמה בוגרי טכניון שלא הצליחו לכתוב פונקציה רקרוסיבית פשוטה ("הדפס תיקיות וקבצים") בראיון עבודה.

3. אז לא, לא מבטיח. מגדיל את הסיכוי. אבל זה הרי בדיוק המהות של pc, לא? אסור לדבר על קטוגריות וקבוצות, אלא אם כן מדובר ב-100% מחמאות.

אז אני אנסה לחדד:

רוני לא דיבר בכלל על אליטיזם. בכלל. הוא הזכיר רק את זה שהמועמד המדובר הוא בוגר הארווארד. צ'מגיא הפך את זה "מתנשא עם חינוך אליטיסטי".

שתי תגובות אחר כך אתה כתבת שזה לא מפתיע שרוני מתח קו ישר בין חינוך אליטיסטי לנבערות. מה הבעיה בקו הזה?

טענת ה-"אתם מתנשאים" מגיעה כמעט תמיד מתישהו בויכוח ימין - שמאל.

אז אני תוהה: pc זה חרא. בימין כועסים שאסור להכליל על מהגרים, ועל קבוצות אתניות, ואתה ישר מזכיר "פרוגרסיביות" למרות שאף אחד לא דיבר עליה (הארווארד זה רק "פרוגרסיביות"). ואני מסכים עם כל זה, ותוהה למה אזכור בסיסי של זה שבן אדם למד באוניברסיטה נחשבת ישר מוביל לסוג של מגננת רגשי נחיתות (לא שלך פרטנית, כמובן) על החלוקה המחנאית בין שמאל וימין?

רוצים שיהיה מותר לדבר על בני אדם כמיליון ואחת קבוצות שונות ולא שוות? תהיו שלמים עם זה עד הסוף..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אתה מערבב בין קביעות פרטניות שלך לבין שאלות, ואפילו מצליח לעשות את זה באותו משפט, כמה פעמים באותה תגובה. אי אפשר לענות על זה בלי להפוך את התגובה למגילה.

אנחנו מסכימים חלקית על כמה מהדברים שכתבת, אני פשוט לא משתף פעולה עם סגנון השאלה הטעונה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא קביעות פרטניות שלי..

רוב הטקסט שלי מורכב מציטוטים פחות או יותר.

אני לא מנסה גם "לתפוס" אותך פה. קראתי בשנה האחרונה נראה לי איזה 100 כתבות וטורי דיעה וגם פוסטים פה, על כמה שפוליטיקלי קורקט משתק את האוניברסיטאות ועל זה שטראמפ ניצח כי הוא אומר את הדברים שאסור להגיד וכו' וכו'. אבל ברגע שצצה תגובה שיכולה להתפס כמכלילה נגד הימין - אוטומטית כל זה נזרק לפח.

אני לא מכיר אותך מספיק מהתגובות שלך כדי לדעת איפה אתה בכל זה. זה לא שהכל חייב להיות גם שחור ולבן. סתם הגבתי לזה, בגלל אזכור ה"פרוגרסיביות" בתגובה שלך לרוני.

אגב, הנה טור דיעה נחמד בנושא מ"הארץ".

פורסם

חשבתי הרבה מה לכתוב כפתיח ללינק הבא - https://www.themarker.com/markerweek/.premium-1.7417253

אני מכיר את הכותב היכרות מקצועית שטחית. מהיכרותי האישית עם מה שהתרחש, ומתרחש, אני חושב שלא תמצאו תיאור ברור יותר של תמונת המצב והכיוון אליו הולכת הממלכתיות בישראל, ומוסדותיה.

וכמו כל איש תקשורת מנוסה, הוא מכניס כמה פרטים מעניינים בין השורות, ליודעי ח"ן.

עריכה אחרי שלקחתי 100 מ"ג אנטיעצלנון - זה ראיון קצר עם יוסי לוי, איש תקשורת שמעורבב בפוליטיקה היטב, נקרא לזה כך. הוא אומר כמה דברים בגלוי, וכמה דברים בסמוי, שחשוב מאד לשים אליהם לב עכשיו כל עוד המצב בישראל הפיך.

תוספת קטנה שלי למתקדמים - ביבי הוא סימפטום לבעיה אחרת, רחבה יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

נו נו, עוד מישהו שזועק על "קץ אדמוקרטיה" ושהכל הולך לאבדון עוד שנייה וחצי בגלל ביבי.

טענות שנשמעות חדשות לבקרים בכל ערוצי התקשורת המיינסטרים, אבל העיקר לדבר נגד ביבי דורש אומץ.

give me a break.

באופן אישי זה מה שבעיקר מחרפן לאחרונה בדיונים הפוליטיים (מערכת המשפט, חוק החסינות, חוק ההמלצות, חוקי היסוד, תפקוד המשטרה ופרקליטות, וכו' וכו'), הכל נסוב סביב נתניהו כן או לא, ואין שום דיון לגופו של עניין, לא מצד ביביסטים ולא מצד השמאל שכל דבר זה קץ הדמוקרטיה, ואינטרס אישי של בלפור.

בעיני הטמטום פה הוא בעיקר מצד שמאל, בעיקר כי זה משרת את נתניהו רמת האוויליות הזו בשיח למרות שבאמת לא חסר על מה לתקוף אותו עניינית, אדרבה אם השמאל היה עושה את זה אשכרה יש מצב שהיו כבר חוזרים לשלטון.

עריכה- אגב לפחות בטענה שלו על אי מינוי מפכ"ל, וול רצו למנות מפכ"ל בתחילת דצמבר 18', אלא שהמינוי לא צלח, ובסוף דצמבר כבר פוזרה הכנסת וכידוע אדון יועץ משפטי אסר על ממשלת מעבר לבצע פעולות כאלה.

היות ומאז טרם מונתה ממשלה-טרם מונה מפכ"ל.

לקחת את הסיפור הזה ולבנות עליו את הטיעון שהוא בנה- לא רואה איך לקרוא לזה מלבד מניפולציה שקרית ומכוערת שבונה על זה שהציבור לא יזכור את הסיפור, רק כדי לחזק את הטיעון השקרי על "קץ אדמוקרטיה".

קשה לי לקחת ברצינות אנשים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי netco
פורסם
נו נו, עוד מישהו שזועק על "קץ אדמוקרטיה" ושהכל הולך לאבדון עוד שנייה וחצי בגלל ביבי.

אני חייב פעם אחת ולתמיד שמישהו יסביר לי את הgag הימני של להגחיך כביכול את השמאל בהחלפת ה' בא' או שגיאות דומות אחרות.

כאילו... יש קופירייטר מוכשר שיום אחד כתב "אקיבוש" ומשם זה תפס ונהייה טרנד? כמו לקרוא לאנשים "חמוצים"? (לא אישי נגדך. אבל זה באמת מעניין לראות באיזו קלילות שטויות מהסוג הזה נתפסות)

לגבי השאר:

השמאל לא ינצח. הוא לא מועמד לשלטון יותר. דעות פוליטיות הן ספקטרום. לא קטגוריה דיכוטומית. גנץ, לפיד וחבריהם הם לא שמאל.

לא כל שינוי משפטי או ממשלתי שהימין רוצה לעשות פוגע בדמוקרטיה. שינויים פרטניים שמטרתם להגן על ביבי כן פוגעים בדמוקרטיה אפילו מבחינה תדמימת. מה גם שהשותפים הטבעיים של ביבי לא בהכרח רואים בדמוקרטיה ערך, וחלקם גם לא ממש ציוניים.

עניינית ולא פרטנית סביב ביבי - הכל חוזר למה שכתבתי כאן כבר כמה פעמים. הליכוד לא נצח בבחירות. הם באותו מספר המנדטים כמו כחלון לבד. החרדים לא היו רצים כ"כ מהר לשבת עם ביבי אם מולם לא היה את לפיד, כי הרי לא באמת איכפת להם מי מממן אותם. את הערבים אף אחד לא סופר גם ככה. בשוליים אושיית הבטחון סמוטריץ והמחנך הגדול פרץ אולצו להתאחד עם מי שנמצא עוד יותר בשוליים, כדי לעבור את אחוז החסימה. וכאן השקר הכי גדול של הליכוד, שאפילו לא מפרסמים מצע, כאילו הם בסך הכל פועלים בשליחות העם ועושים את מה שהעם רוצה.

פורסם

אני מניח שהטענה של "ביבי ניצח" מסתמכת על שיעור ראשי המפלגות שהמלצו עליו לנשיא שיקים ממשלה, טענה סבירה סה"כ.

מה שמעניין הוא שאני לא ממש זוכר כמה מהם אכן שמו את חתימתם ברגע האמת כדי לחתום על תמיכה בקואליציה שניסה ללא הצלחה להקים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני חייב פעם אחת ולתמיד שמישהו יסביר לי את הgag הימני של להגחיך כביכול את השמאל בהחלפת ה' בא' או שגיאות דומות אחרות.

כאילו... יש קופירייטר מוכשר שיום אחד כתב "אקיבוש" ומשם זה תפס ונהייה טרנד? כמו לקרוא לאנשים "חמוצים"? (לא אישי נגדך. אבל זה באמת מעניין לראות באיזו קלילות שטויות מהסוג הזה נתפסות)

וואלה יש מצב, סלנג כזה שנתפס אין לי מושג איך :)

לגבי השאר:

השמאל לא ינצח. הוא לא מועמד לשלטון יותר. דעות פוליטיות הן ספקטרום. לא קטגוריה דיכוטומית. גנץ, לפיד וחבריהם הם לא שמאל.

לא כל שינוי משפטי או ממשלתי שהימין רוצה לעשות פוגע בדמוקרטיה. שינויים פרטניים שמטרתם להגן על ביבי כן פוגעים בדמוקרטיה אפילו מבחינה תדמימת. מה גם שהשותפים הטבעיים של ביבי לא בהכרח רואים בדמוקרטיה ערך, וחלקם גם לא ממש ציוניים.

אני בניגוד אליך חושב שגנץ והחברים נמצאים יותר קרוב למרצ ממה שאתה חושב, אבל אני מסכים שבסוף זה ספקטרום.

בכל מקרה העובדה שיש מפלגה שהגיעה ל-35 מנדטים שכל מהותה זה אנטי פרסונה (הרי הם לא פוסלים את הליכוד אלא רק את מי שבראשו),

היא תעודת עניות לשיח הפוליטי, ומאידך גיסא אולי יום אחד היסטוריונים יחקרו איך אדם אחד הצליח לרכז סביבו כמות שווה של אהדה ושנאה חזקים כל כך.

הנקודה היא שזה באמת יוצר בעיות כי באמת הכל נשפט ביחס לביבי כן או לא.

ככה לפעול בניגוד לאג'נדה ולהפקיר את האוצר לכחלון עובר בסדר מצד הימין, תיקונים במערכת המשפט הופכים לייהרג ובל יעבור מצד שמאל (ועזוב כרגע בג"ץ, יש לא מעט חוליים בפרקליטות ובמשטרה שנראה לי רבים יסכימו עליהם) כי כרגע ביבי בחקירות, ואף אחד משני הצדדים לא שובר את המעגל הזה.

עניינית ולא פרטנית סביב ביבי - הכל חוזר למה שכתבתי כאן כבר כמה פעמים. הליכוד לא נצח בבחירות. הם באותו מספר המנדטים כמו כחלון לבד. החרדים לא היו רצים כ"כ מהר לשבת עם ביבי אם מולם לא היה את לפיד, כי הרי לא באמת איכפת להם מי מממן אותם. את הערבים אף אחד לא סופר גם ככה. בשוליים אושיית הבטחון סמוטריץ והמחנך הגדול פרץ אולצו להתאחד עם מי שנמצא עוד יותר בשוליים, כדי לעבור את אחוז החסימה. וכאן השקר הכי גדול של הליכוד, שאפילו לא מפרסמים מצע, כאילו הם בסך הכל פועלים בשליחות העם ועושים את מה שהעם רוצה.

אני חושב בניגוד אליך ששיטת הממשל בישראל לגמרי הופכת את הליכוד למנצח, שהרי גם החרדים וכחלון ואיחוד הימין (וליברמן כמדומני) הצהירו שימליצו על ביבי, ומי שבחר בהן ידע שעל דעת כן הוא בוחר בהם, וזה בדיוק עיקרון הגושים.

חוצמזה אני סבור שהקטע של המצע הוא פחות דרמטי בטח במה שקשור לליכוד, הם כבר 10 שנים בשלטון אז אתה די יכול לדעת מה אופן הפעולה שם (ובוא, זה לא שאם הליכוד היה מפרסם נגיד מצע כמו של זהות הייתי מאמין לזה כן? המעשים קובעים לא ההצהרות).

פורסם
אז מה אתם אומרים שוב פעם ביבי יקח ?
יהיה אותו חרטא כמו בבחירות האחרונות.

מינוס לא יודע כמה מיליארד שקלים שיצאו מהכיס של משלמי המיסים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לכל אלו שעדיין משתמשים בטרמינולוגיה של ימין/שמאל. בואו נשחק משחק:

תנו לי רשימה קצרה, נגיד 3 משפטים שמגדירים מיהו ימני ו 3 משפטים שמגדירים מיהו שמאלי.

אסור להזכיר שמות של אנשים (ז'בוטינסקי, בן גוריון, רבין, ביבי וכו').

אני אחכה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מבחינה כלכלית זה די ברור.

ואז אתה מביט במפלגות בארץ וקולט שמעולם לא היה ערבוב גדול מזה, שמאל וימין ירבצו יחדיו (כלכלית) זה לצד זה באותה רשימה...

בשביל הגדרות קלאסיות, כולל לגישה המדינית/חברתית, יש את ויקיפדיה. זה מה שחיפשת?

(אקיבוש זה סלנג אינטרנטי חולף, מהסוג שעובד רק בכתב. כמו בנדיט רוצחט שולתתת)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לכל אלו שעדיין משתמשים בטרמינולוגיה של ימין/שמאל. בואו נשחק משחק:

תנו לי רשימה קצרה, נגיד 3 משפטים שמגדירים מיהו ימני ו 3 משפטים שמגדירים מיהו שמאלני

שמאל זה מי שיושב לשמאל נשיא האסיפה, וימין זה מי שיושב לימינו.

כל השאר פתוח לפרשנות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...