Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
טוב - השכנעתי. אם קנדה מנהלת רשימה כזו אז כנראה לישראל אין ברירה וצריך לקלוט את כל המסתננים.

לא רק קנדה מנהלת רשימה כזו. גם מדינות האיחוד האירופי, כמו בריטניה, בלגיה וכנראה שגם אחרות.

אף אחד לא הציע לקלוט את כל המסתננים - אפילו לא החברים בארגוני העזרה השונים לא עד כדי כך בעדם.

טעית. לא נורא, קורה לכולם.

עצם הכשלון הוא בעיני לא כזה נורא, אם הירש היה מעכל את המצב, מכיר בו כך שבפעם הבאה הכשלון הזה לא יחזור

כקונספט, אני מסכים עם זה. יש נטייה בארץ להדיח אוטומטית אנשים שכשלו בתפקיד, בלי לחשוב בכלל על זה שלפעמים הם דווקא יכולים להצליח יותר בפעם הבאה, בזכות הניסיון שצברו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

לא יודע מאיפה הבאת את ההמצאה שיש בארץ נטיה להדיח אנשים אחרי הכשל הראשון, אנשים בארץ נשארים בתפקידי מפתח לאורך שנים רבות, גם כשתפקודם הוא קטסטרופלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק. זו התחושה שלי, אבל יתכן ואני טועה וזה לא באמת כזה נפוץ.

הנה עוד כתבה מטמקא על המינוי של הירש. כתבה קצת.. משעשעת, שכתובה כראיון שבעצם לא ממש התרחש עם האלוף אלמוג, ש"אין לו כוונה לפתוח חזית ציבורית" נגד המינוי של הירש, אבל בכל זאת, הולך ואומר את כל מה שכתוב שם לכתב של ידיעות אחרונות.

פורסם

אני מסכים עם הגישה העקרונית, אבל יש גם דבר כזה שנקרא אחריות מיניסטריאלית. אחרי מלחמת יום הכיפורים והכישלון של הבכירים לקחת אחריות, זו נקודה די כואבת בעם. אולי בגלל זה אנחנו לא סלחנים לכישלונות של מנהיגים בביטחון, לטוב ולרע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלק מהתרבות הישראלית. במקום לברר למה נכשלנו, מחפשים את האשם.

מה זה משנה שדווקא אותו מינו? לפחות הם קיבלו שכל והבינו שצריך להביא מישהו במחוץ.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
יכול להיות שאתה צודק. זו התחושה שלי, אבל יתכן ואני טועה וזה לא באמת כזה נפוץ.

הנה עוד כתבה מטמקא על המינוי של הירש. כתבה קצת.. משעשעת, שכתובה כראיון שבעצם לא ממש התרחש עם האלוף אלמוג, ש"אין לו כוונה לפתוח חזית ציבורית" נגד המינוי של הירש, אבל בכל זאת, הולך ואומר את כל מה שכתוב שם לכתב של ידיעות אחרונות.

מה שנכתב שם הוא בלשון מאוד עדינה.

יצא לי לשרת עם הירש בתקופת לבנון. הכרתי אותו כשהיה מ״פ ואחר כך בשירות המילואים.

מדובר בקצין ערכי שראה לא מעט קרבות, אבל מדובר בקצין שכשל כשחשב שהאוגדה תהפוך לחוג לפילוסופיה.

היו לו תורות לחימה לא ברורות ומוזרות שבעקבותן חטפנו על הראש.

לאחר המלחמה ראיתי את פעולות האוגדה בדוחות החסויים והזדעזעתי.

הוא לא מתאים לפיקוד, לא בצה״ל ולא במשטרה.

אגב. אני גם חושב שצריך לזעזע את המשטרה במישהו מבחוץ שהוא לא הירש.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

כן, כמובן שקשה לי להאמין שכל הביקורת עליו הייתה לא מבוססת לחלוטין, וכנראה שהוא אכן לא ממש האיש המתאים לתפקיד פיקודי בדרג כזה. לא יודע מאיפה שלפו דווקא אותו (קשרים?), אבל יש לי התחושה שבסופו של דבר המינוי לא יאושר בכל מקרה. יש יותר מדי מתנגדים מכיוונים שונים.

פורסם
כקונספט, אני מסכים עם זה. יש נטייה בארץ להדיח אוטומטית אנשים שכשלו בתפקיד, בלי לחשוב בכלל על זה שלפעמים הם דווקא יכולים להצליח יותר בפעם הבאה, בזכות הניסיון שצברו.

לא יודע מאיפה הבאת את ההמצאה שיש בארץ נטיה להדיח אנשים אחרי הכשל הראשון, אנשים בארץ נשארים בתפקידי מפתח לאורך שנים רבות, גם כשתפקודם הוא קטסטרופלי.

לאחר שאנו חוטפים מכה רצינית, מתעורר זעם ציבורי שבעקבותיו מועפים מנהיגים, כמו לאחר מלחמת יום הכיפורים שגררה זעם נגד ראש הממשלה גולדה ונגד שר הבטחון דיין והם באמת התפטרו . כנ"ל גם מלחמת לבנון השניה שגרמה להעפת אולמרט, עמיר פרץ ואפילו הרמטכ"ל חלוץ. גם מלחמת לבנון הראשונה עוררה כעס אדיר נגד שר הבטחון שרון וראש הממשלה בגין, אבל הם הצליחו למתג את הכעס כמזימה של שמאלנים, ושרדו את הכעס. שרון נאלץ להתפטר בגלל התנהלותו בטבח סברה ושתילה, ללא קשר לכעס עליו. בגין אגב, נלחץ עקב הביקורת, וכדי לחלץ את עצמו טען את הטענה האבסורדית כי במלחמת ששת הימים: "מבחינת ריכוז הכוחות של הצבא המצרי בקדמת סיני אין שום הוכחה שנאצר עמד לתקוף אותנו בצבא הזה, עלינו להיות כנים עם עצמנו אנחנו החלטנו לתקוף אותו." טענה אבסורדית זו של בגין משמשת את אויבינו בהצלחה, למשל בויקיפדיה באנגלית.

מצד שני, נכון אומר בגירה לגבי הגנרלים שלנו, שבד"כ לא שילמו מחיר על פשלות אלא אפילו קודמו. מוטה גור מיהר מדי לתקוף את גבעת התחמושת בירושליים הירדנית במלחמת ששת הימים, ונהרגו לנו הרבה חילים. אומרים שהסיבה היתה יחצ"נית- הוא רצה לזכות בכתר של משחרר ירושלים, כתר שאכן זכה בו, למרות שמבחינה צבאית רוב העבודה נעשתה על ידי חטיבת השריון של בן ארי. בתור "עונש", לאחר כמה שנים מונה מוטה גור לרמט"כל.

בעקבות ועדת אגרנט שבדקה את מלחמת יום הכיפורים ב 1973, היו גם גנרלים שהופרשו מהצבא: דויד אלעזר הרמטכ"ל, אלוף זעירא ראש אמ"ן, אלוף גונן ועוד. כל אלה היו בטוחים שהם קרבנות ושהפיטורים מהצבא לא הגיעו להם, אבל מי שקורא את ועדת אגרנט, רואה שחברי הועדה המצוינים האלה בדקו כמו שצריך והמלצותיהם מבוססות.

חלק גדול מהצלחת הגנרלים הפשלונרים להימנע מהדחה או פגיעה בתדמיתם, נובע מה"סודיות" הלא מוצדקת של המידע. אומרים שהאלופים טל ושרון הפעילו לחצים עצומים לאורך שנים רבות כדי שמחלקת הסטוריה בצבא תעצור את הפרסום של מחקרים על מלחמות ישראל, והם די הצליחו בכך.

הצבא לא משחר אפילו חלקים מהתחקירים על מחדלים של המבצע בעזה לפני שנה, כמו: כמו הנגמ"ש הלא ממוגן בשג'אעיה , או מיקום שטחי הכינוס בטווח המרגמות של החמאס, כך שאין דיון ציבורי בנושא ויתכן שבפעם הבאה המחדל הזה יחזור על עצמו.

אני מסכים עם הגישה העקרונית, אבל יש גם דבר כזה שנקרא אחריות מיניסטריאלית. אחרי מלחמת יום הכיפורים והכישלון של הבכירים לקחת אחריות, זו נקודה די כואבת בעם. אולי בגלל זה אנחנו לא סלחנים לכישלונות של מנהיגים בביטחון, לטוב ולרע.

נכון, אבל דווקא במלחמת יום הכיפורים האשמים האמיתים בהתנהלות הכושלת בימים הראשונים היו הגנרלים ולא המיניסטרים.

מה שנכתב שם הוא בלשון מאוד עדינה.

יצא לי לשרת עם הירש בתקופת לבנון. הכרתי אותו כשהיה מ״פ ואחר כך בשירות המילואים.

מדובר בקצין ערכי שראה לא מעט קרבות, אבל מדובר בקצין שכשל כשחשב שהאוגדה תהפוך לחוג לפילוסופיה.

היו לו תורות לחימה לא ברורות ומוזרות שבעקבותן חטפנו על הראש.

לאחר המלחמה ראיתי את פעולות האוגדה בדוחות החסויים והזדעזעתי.

הוא לא מתאים לפיקוד, לא בצה״ל ולא במשטרה.

אגב. אני גם חושב שצריך לזעזע את המשטרה במישהו מבחוץ שהוא לא הירש.

חבל מאוד שלא שחררו לפרסום לפחות חלק מהדוח"ות החסויים האלה.

יהודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מה שכתוב שם גל הירש לא מבין כלום בניהול מלחמות יבשתיות עם טנקים.

אני לא חושב שבשביל לתקן את המשטרה צריך להבין בזה יותר מדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא צריך להבין בטנקים.

כדאי להבין בעבודת משטרה.

אחרת הוא שוב מתמודד עם תפקיד שאין לו נסיון בו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
נכון, אבל דווקא במלחמת יום הכיפורים האשמים האמיתים בהתנהלות הכושלת בימים הראשונים היו הגנרלים ולא המיניסטרים

כולם היו אשמים שם במידה מסוימת, אבל רק הגנרלים קיבלו/לקחו את האחריות בסופו של דבר. הפוליטיקאים סרבו לקחת אחריות מיניסטריאלית. מכתב הקצינים שבעקבותו הוקם ארגון "שלום עכשיו" למשל הוא תוצר ישיר של כשלון ההנהגה. גם הפאשלות המרכזיות שציינת, שהן הפאשלות המודעיניות של אלי זעירא ואנשיו [הבנאדם שיקר במודע!!!], קבלו גב מלא מהמיניסטרים ומשר הבטחון משה דיין, על אף סימנים ברורים למלחמה. גם כשלון המודיעין האמריקאי לא עזר לבכירים שלנו לצאת מהקונספציה שבה היו שבויים. זה עלה לנו בהרבה חיי אדם.

איש גדול היה דוד אלעזר. לא חף מטעויות, רחוק מכך, אבל עדיין איש גדול.

גם לחיים בר-לב ואריאל שרון מגיע קרדיט על הנחישות והפיקוד שהראו. בהחלט מפקדים ראויים.

היות והיסטוריה היא תחביב גדול אצלי, נהניתי לקרוא הודעתך, כרגיל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפי מה שכתוב שם גל הירש לא מבין כלום בניהול מלחמות יבשתיות עם טנקים.

אני לא חושב שבשביל לתקן את המשטרה צריך להבין בזה יותר מדי.

אתה לא יכול להצניח קומבינטור שלא ידע לפקד על אוגדה, שינהל עכשיו את המערכת המשטרתית.

יש לא מעט אלופים בצה"ל, וגם מהמערכת החצי אזרחית (מוסד/שב"כ), שיכלו להתאים לתפקיד.

הירש מתאים אולי בתור יועץ התקשורת למפכ"ל.

פורסם

ברור שיש אנשים שיכלו לקבל את התפקיד. השאלה מי ירצה לנהל בכלל את כל הניצבים האלה שרק ישימו לו רגליים כל היום? זה ארגון חולה ולא נראה לי שיש תור של אלופים לנהל אותו.

פורסם (נערך)
ברור שיש אנשים שיכלו לקבל את התפקיד. השאלה מי ירצה לנהל בכלל את כל הניצבים האלה שרק ישימו לו רגליים כל היום? זה ארגון חולה ולא נראה לי שיש תור של אלופים לנהל אותו.

הצדק איתך.

הניצבים היו עסוקים בלחפש תחתוני נשים במקום גנבים.

צריך מישהו חזק שיגיע מבחוץ ויתחיל לנער את המערכת החולה הזו.

לדעתי, אפשר למצוא, צריך פשוט לחפש אדם מתאים שיענה על הדרישות המינימליות.

אגב, שים לב איך פתאום המשטרה התעוררה בניסיון לסיכול המינוי.

מה שלא עושים עם הכנופיות, עושים למישהו מבחוץ.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
  • תוכן חדש...