Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מדעי ולא מוכיח לי כלום! חיצוני או פנימי.. זה רק אתה חושב ונראה לך כך. רק טענה

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

כנראה שלא למדת מספיק את החומר יש הבדל הוא לא כזה גדול אבל ניתן לשמיעה

זה כמו שתגיד עכשיו שאין הבדל בין דיסק מקורי לצרוב ..

הכל תלוי במערכת וברכיבים שיש שם

עם יש מערכת פשוטה אז כן מסכים שאין הבדל אבל שאתה הולך לכיוון Hi end אמיתי ולא בלבולי שכל כל פרט משמעותי

.Hu :eclipse sound monitor. Comp:morel supremo prototype

.Sub:hertz Mille ml3000. amp:audison thesis quattro

פורסם

יש לחבר רדיו דיסק פשוט מחברת מדבקה.

יש לו usb, cd, aux וקורא כרטיסים.

חד משמעית בaux שמחובר לאייפון שומעים טוב משמעותית מדיסקים גם מקוריים.

נבדק גם אצל חבר בשירוקו 2.0 עם מערכת שכל בן אדם ממוצע יתלהב ממנה בטירוף.

תמיר.

פורסם
יש לחבר רדיו דיסק פשוט מחברת מדבקה.

יש לו usb, cd, aux וקורא כרטיסים.

חד משמעית בaux שמחובר לאייפון שומעים טוב משמעותית מדיסקים גם מקוריים.

נבדק גם אצל חבר בשירוקו 2.0 עם מערכת שכל בן אדם ממוצע יתלהב ממנה בטירוף.

בשום מצב AUX יותר טוב מדיסק מקורי ומUSB.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ציטוט של איתמר:

דיסק MP3 מול חיבור USB או כרטיס זיכרון - ההבדלים יהיו זניחים עד לא קיימים (לפחות לא בפן השמיעתי). המכשיר הוא אותו מכשיר, סביר להניח שהמקודד הוא אותו מקודד ופעולת ההמרה מתבצעת באותו צ'יפ. בשני המקרים מדובר במעבר ממדייה דיגיטלית -> קידוד -> המרה מדיגיטלי לאנלוגי -> הגברה.

ברגע שאנחנו משתמשים בכניסת ה AUX פעולת הקידוד וההמרה מדיגיטלי לאנלוגי מתבצעת מחוץ ל HU, מה שאומר שאיכות הסאונד שנקבל תלוייה בעיקר בהמרה שאותו מקור עשה, נגן ה MP3, אייפון, פלאפון וכו'.

זה הסבר על רגל אחת,אייפון זה ממש לא מקור איכותי למוזיקה,יש מעט מאוד נגני MP3 שמהווים מקור טוב,אז אולי האיכות תיהיה יותר טובה אך עדיין לא תשתווה לאיכות של דיסק מקורי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המקור הכי איכותי הוא זה שהוקלט הכי טוב ובשחזור שלו ביחידת הראש איבד כמה שפחות מידע ועבר כמה שפחות המרות ואלו שכן עבר, נעשו בצורה בה כמות המידע שאבדה היא הכי מזערית.

אתם יכולים לקחת שני רדיו דיסקים מאותו הדגם בדיוק - אחד מהם עבר הלחמה קרה בגלל פאק בייצור בשקע הUSB שלו - אותו הHU יכניס רעשים ברגע שתחברו אליו USB - גם דברים כאלה יכולים לקרות.

בסופו של דבר יכול להיות שיש הבדלים במתח היציאות של הCD לעומת מתח היציאות של הUSB - מה שיצא מהDSP של הHU יהיה סה"כ הבדלי עוצמות, אותה האות נכנסה לDSP ואותה האות יצאה מהDSP.

ובאשר לפתיחת תיבות פנדורה

זו עובדה מדעית שהאוזן האנושית לא יכולה לשמוע הבדלים ברגע שהדחיסה יורדת מקצב של 192 סיביות ובטח ובטח שלא ב320 סיביות

כמובן שיקפצו לנו כאן כל אותם חברים ששומעים הבדלים בין חוטים ממוליך שונה ואלו ששומעים משרוקיות כלבים אבל בסופו של דבר אנחנו בני אדם ולאוזן שלנו יש מגבלות מאוד ברורות ותודה לאל על כך!

:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המקור הכי איכותי הוא זה שהוקלט הכי טוב ובשחזור שלו ביחידת הראש איבד כמה שפחות מידע ועבר כמה שפחות המרות ואלו שכן עבר, נעשו בצורה בה כמות המידע שאבדה היא הכי מזערית.

מסכים לגמרי!!!

ובאשר לפתיחת תיבות פנדורה

זו עובדה מדעית שהאוזן האנושית לא יכולה לשמוע הבדלים ברגע שהדחיסה יורדת מקצב של 192 סיביות ובטח ובטח שלא ב320 סיביות

כמובן שיקפצו לנו כאן כל אותם חברים ששומעים הבדלים בין חוטים ממוליך שונה ואלו ששומעים משרוקיות כלבים אבל בסופו של דבר אנחנו בני אדם ולאוזן שלנו יש מגבלות מאוד ברורות ותודה לאל על כך!

:-P

[/right]

אדי, כבר כמה פעמים כתבת שזאת עובדה מדעית. תוכל להפנות אותנו למקור?

האם עשית השוואה על הקלטה טובה וזוג אוזניות איכותיות? בקידוד mp3 ב 192kbps (שים לב, לא vbs) אתה תוכל לשמוע ארטיפקטים בעיקר בצלילים הגבוהים. אני שמעתי את זה בג׳ז ובקלאסית. ב 320 אני לא הצלחתי להבדיל במבחן עיוור, למרות שפסיכולוגית lossless היה נשמע לי ״עמוק״ יותר ו ״מלא״ יותר. :)

בנוגע ל USB מול CD. אתם צריכים לעשות השוואה בתנאים זהים. תנאים זהים אומר: אותה הקלטה על CD מול lossless rip על USB. לחילופין, אם אין אפשרות לשמוע lossless מה USB, אז תהיו הוגנים ותצרבו את אותו קובץ ה mp3 על CD (לצורך העניין לא משנה אם זה יהיה audio cd או mp3).

אני יכול גם לנמק למה לא אמור להיות הבדל: USB mass storage חושף בפני המכשיר הקורא את המבנה הפיזי של ה storage device (אפילו לא קבצים - זאת הסיבה שמכשירים מסויימים תומכים רק בFAT32 מוגבלים במספר קבצים בתיקייה וכו). כאשר המכשיר ניגש לקריאת ה USB, עליו לפענך את מערכת הקבצים (תיקיות, איפה כל קובץ מתחיל ונגמר וכו) ואז לקרא את הקובץ. לדיסק און קי אין שום תפקיד בעבודה הזאת, הוא לא מזרים ולא מנגן את התוכן. תהליך דומה מתרחש ב CD. ברגע שהקובץ נקרא, יש לפענך את הקידוד (לדוגמא mp3), לעשות מניפולציות אם יש צורך (EQ, בוסטים, חיתוכים וכו) ולאחר מכן לשלוח את המידע המפוענך ל DAC שיפיק סיגנל אנאלוגי. וזה בדיוק מה שיקרה גם ב CD. יש מצב ששכחתי כמה שלבים, אבל זה לא עקרוני.

כלומר, USB הוא רק מקום איכסון שונה לשיר ולא משפיע על כלום.

לרוב, נשמע מה USB באיכות פחות טובה רק בגלל שהקבצים הם באיכות פחות טובה. יש גם שוני נוסף שהוא המפענך של הקידוד, אבל אם לא מדובר במכשיר סיני לגמרי, לדעתי אפשר להזניח את זה.

פורסם

דניס,

לצערי המקור כאן הוא לא מקור כתוב, אלא מישהו שעבדתי איתו שגם במקביל התעסק במוזיקה ובהקלטות מקצועיות.

הבן אדם הכיר את נושא הדחיסה כשהפורמט mp3 עוד היה מחתרתי אפשר לאמר.

עשיתי המון נסיונות עם נושא הדחיסה, מה שאני יכול לאמר זה שאם אתה משתמש בתכנת דחיסה מספיק טובה בהרבה הקלטות אתה תיפול במבחן עיוור גם בדחיסה של 128 ו 160

ברגע שאתה עובר את הגבול של ה250 סיביות, אני פשוט לא מצליח להבחין באף הבדל והשמיעה שלי פרפקטית, אין לי שום פגם שמיעתי או דגרדציה מובחנת כלשהיא.

אם אתה שומע הבדלים זה כנראה בגלל ש

או פסיכולוגי

או הקלטה לא טובה מלחתכילה ואז כבר יש אובדן מידע שמיע בדחיסה

או המרה לא טובה

אני מחזיק מחשב ברכב ואני יכול להתקין כל נפח שאני רוצה ויש לי גם את כל המוזיקה שלי בפלאק, אני דוחס ל320 בלב שלם ומעביר לרכב, לבית.

דחיסה ממקור טוב ל320 אתה לא תבדיל, בלא מעט מפגשים אנשים לא האמינו לי שהם שומעים רק mp3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי, 192 מורגש הבדל באוזניות ולא עבר מבחן עיוור, 320 במבחן עיוור לא יכולתי להצביע מה זה מה. לגבי 250 לא בדקתי את זה בעצמי ואני נוטע להסכים איתך שההבדל זניח עד לא שמיע.

פורסם

128 חד משמעתי יש הבדלים ברורים - ברורים מאוד.

ב192 עדיין יש מקרים שאתה תשמע הבדלים - גם על זה אני יכול להעיד מנסיון

אבל 320 - תשמע, כשכל התנאים הנכונים מתקיימים

מקור איכותי

דחיסה עם תוכנה איכותית

השמעה במערכת עם יכולת שחזור טובה

לשמוע הבדלים, אתה לא תשמע.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...