Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במהלך החורף אני חווה בעיה מוזרה באחד החדרים בבית,

ראשית אקדים ואומר שחצי מהמכשירי חשמל בחדר מחוברים למכשיר הנ"ל (שאשמח לדעת מה תפקידו)

1Lzww

אל הדבר הזה מחוברים המכשירים הנ"ל:

מחשב, טלוויזיה, ממיר של הוט, ראוטר, מטענים לאייפון ולעוד כמה דברים ומאוורר.

אל נקודת חשמל אחרת בחדר מחוברים: מסך מחשב, שעון, ורמקול.

מישום מה במהלך הסופות האלה, לפחות פעם-פעמיים ביום מה שמחובר למתקן הנ"ל נכבה, הנורה במתקן הופך לאדומה, אני צריך לנתק ולחבר אותו לחשמל בשביל שהיא תהפוך לירוקה.

ברגע שהיא הופכת לירוקה הכל חוזר לדלוק עד הפעם הבאה.

כל מה שמחובר לנקודת חשמל השניה לא נופל !

מה שמעניין אותי זה האם המכשיר הנ"ל מונע מהמכשירים לההרס בזה שהוא מכבה אותם ?

או שאפשר לוותר עליו, כי ממילא כל מה שלא מחובר אליו לא נכבה ?

תודה לעוזרים.

פורסם

המכשיר שבתמונה שצרפת, אמור להגן על מכשירי חשמל נבחרים (מקרר, טלביזיה) מפני נפילות מתח (או יותר מכון מפני חזרת המתח בצורה "אלימה", שיכולה לדפוק את המכשירים).

לאחדים ממכשירים אלה, יש הגנה, כך שהחשמל "חוזר" לאביזרים שמחוברים אליו לאחר השהייה של זמן קצר.

אתה "עוקף" את ההשהייה ע"י כך שאתה מנתק ומחבר בשנית את האביזר לחשמל.

לדעתי, וממה שהינך מתאר - יש לך בעייה באותו מעגל, שאליו מחובר אותו אביזר או בעייה באביזר הזה עצמו (קרא, אולי יש הוראות ע"ג האביזר עצמו).

alfa 156 2.5.

פורסם

הדבר הזה זה מגן ברקים פשוט שנמכר בכמה עשרות שקלים בחנויות חשמל. הוא אמור להגן על ציוד אלקטרוני רגיש מפני נחשולי מתח או פגיעות ברק. אני כותב אמור כי רובם לא שווים יותר מידי ולא עושים כלום חוץ מקצת אור ירוק בלילה.

כנראה שמשום מה המכשיר שלך מזהה נחשולי מתח ומנתק את הציוד כדי למנוע פגיעה בו.

לדעתי את הממיר של הוט ואת המאוורר אתה יכול להעביר שקע אחר, אין טעם להגן עליהם. כל השאר, זה כבר לשיקולך. לא בטוחה שההגנה הזאת באמת שומרת על ציוד כמו מחשב, שגם ניתוק אלים של מתח גורם לו לנזק. למכשירים כאלו יש צורך באל פסק online כדי להיות בטוחים וגם אז זה לא בטוח ב-100 אחוז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני עם אל פסק על המחשב שלי כבר שנים, וזה אכן חיוני לשמירה על בריאות המחשב (שמתי אל פסק בעקבות ניסיון רע, תודה לחברת החשמל...). עוזר.

לנושא, נשמע שאו שהמכשיר שלך התקלקל, או שיש עליו פשוט יותר מדיי עומס של מכשירים- נתק כמה, כמו שהמליצו לך, ותראה אם התופעה חוזרת. אם לא, אולי באמת תרכוש עוד אחד, תחבר אליו את כל הדברים, ואז תוכל לדעת אם זו בעייה של המכשיר או בעייה של עומס- אם זה בעייה של עומס, יש לך עוד מכשיר לחלק את העומס, ואם זו בעייה של המכשיר, אז... יש לך מכשיר חדש ותקין :-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דוקא המגן שבתמונה הוא מהמגינים היותר טובים שיש בארץ וניתן להשגה כמעט בלעדית אצל מתקינים של טלויזיות\מקררים.

מחירו גם ממש לא עשרות שקלים (יותר באזור ה 150-200).

המגן הזה מספק הגנה מנחשולים ונפילות מתח ולא מומלץ לחבר מוצרים אלקטרונים בלעדיו.

פירוט נוסף

מאוורר לעומת זאת ממש לא צריך להיות מחובר אליו. סתם מעמיס שלא לצורך.

הנורה האדומה אומרת שהייתה בעיה והמגן עושה את עבודתו.

אחרי 4 דקות הזרם אמור לחזור מעצמו ואין צורך לנתק ולחבר מחדש כל פעם.

כמו שאמרו, למחשב מומלץ גם אל פסק.

פורסם
דוקא המגן שבתמונה הוא מהמגינים היותר טובים שיש בארץ וניתן להשגה כמעט בלעדית אצל מתקינים של טלויזיות\מקררים.

מחירו גם ממש לא עשרות שקלים (יותר באזור ה 150-200).

המגן הזה מספק הגנה מנחשולים ונפילות מתח ולא מומלץ לחבר מוצרים אלקטרונים בלעדיו.

פירוט נוסף

מאוורר לעומת זאת ממש לא צריך להיות מחובר אליו. סתם מעמיס שלא לצורך.

הנורה האדומה אומרת שהייתה בעיה והמגן עושה את עבודתו.

אחרי 4 דקות הזרם אמור לחזור מעצמו ואין צורך לנתק ולחבר מחדש כל פעם.

כמו שאמרו, למחשב מומלץ גם אל פסק.

המנגן הזה לא נדלק מחדש.

הוא מנתק את החשמל ולא נדלק גם אחרי 5 שעות, לכן אני מחבר מחדש.

אל פסק של 360W יספיק למחשב?

פורסם
אולי יש בעיה במגן וצריך להחליף אותו.

לגבי אל פסק- תקרא כאן: http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=1660&PcatID=575

שים לב שאם יש לך מחשב חדש עם ספק active pfc, אל פסק פשוט עלול לא לעבוד איתו.

המחשב שלי בן שנתיים, איך אני יודע איזה ספק ברשותי ?

מעבר לזה, מה טווח המחירים של אל פסק שאמור להחזיק רק מחשב ? (בלי כוננים חיצוניים ובלי מדפסת)

פורסם
אולי יש בעיה במגן וצריך להחליף אותו.

לגבי אל פסק- תקרא כאן: http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=1660&PcatID=575

שים לב שאם יש לך מחשב חדש עם ספק active pfc, אל פסק פשוט עלול לא לעבוד איתו.

אשמח להסבר לגבי לזה?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לגבי אל פסק:

אני מבין שבמידה ויש הפסקת חשמל הוא משאיר את המוצרי חשמל שמחוברים אליו דלוקים עוד כמה דקות נכון ?

מה קורה אם יש הפסקת חשמל כשאני לא בבית? אחרי שיעברו כמה דקות הוא בכל מקרה יכבה את המוצרים בצורה לא תיקנית ?

• תוכן חדש...