Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן,

רכשתי מכונת פיקסי + מקציף ואני מרוצה ממנה עד השמיים,

נכון להיום אני שוטף את המקציף עם מים (בלי סבון) ומייבש אותו עם מטלית מיקרופייבר.

במכונה אני שולף את המגירה של הקפסולות, שוטף בלי סבון,

ומנקה את החלק שאליו מתנקזים המים והקפה.

האם אני מפספס משהו?

פורסם

אני עוש אותו דבר רק עם סבון. לעתים נותר פס דק של חלב שרוף בתחתית המקציף. משתמש בכרית רחיצת כלים סטנדרטית (בצד היותר רך שלה), מאפשר לחלקים לטפטף במתקן ייבוש ומשלים את הייבוש במגבת המטבח הרגילה. מה שחשוב הוא להמנע מהרטבת בסיס המקציף, ואם הוא נרטב לתת לו להתיבש היטב ואפילו לסייע באמצעות במייבש שיער.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי את המדריך ומשהו לא התיישב לי טוב במוח.

בדף הבא אחרי הדף שבו מפרטים על התכשיר להסרת האבנית של נספרסו, מצויינת אזהרה לגבי "החומר יכול להיות מזיק".

עכשיו, השאלה שלי היא: האם עדיף לנקות או למנוע?...

גילוי נאות: אני בעל עסק לשיווק והתקנה של מוצרי טיהור מים ומניעת אבנית.

למניעת ניגוד אינטרסים פוטנציאלי: אני לא אמכור למי שיבוא אליי בעקבות השירשור הזה. אני לא מנסה למכור פה כלום, אני מנסה לעזור מהבנתי ומניסיוני.

דעתי הכנה מניסיוני בתחום:

במקום לנקות את האבנית, הרבה יותר קל ומועיל פשוט למנוע אותה מראש. יש כמה דרכים לעשות את זה, ולרובם יש יתרון נוסף: המים שאתה שותה יהיו טעימים יותר על הדרך :wink:

יש מסנן אבנית דירתי, מספר סוגים של מסנן זה, שרובם פועל על אותו עיקרון: שימוש בסיליפוס כדי למנוע מהאבנית להתגבש. יעיל לכל המכשירים שעובדים עם מים ויש להם גוף חימום (מדיח, דוד, קומקום חשמלי וכולי). אמרתי "רובם", כי יש גם אחד שמוכר משהו עם אבני לשם. טרם הצלחתי להבין מה זה ומה היתרון של זה. יש רק אחד שמתעסק עם זה...

יש מערכות סינון מים, שמסננות אבנית גם כן עם מחסנית סיליפוס. היתרון הוא שהמים יוצאים מסוננים ברמה טובה, ומקבילים למים מינרלים, בנוסף להסרת האבנית. משפיע רק על מי השתייה שיוצאים מהברז של המערכת ולא על כל הבית ומוצרי החשמל.

ויש מערכות טיהור מים, שמטהרות ללא שימוש בכימיקלים: מערכות אוסמוזה הפוכה. פה אין סיליפוס. המסנן המיוחד של המערכת (נקרא ממברנה) מסנן 100% מהאבנית ומכל שאר המזהמים שהצליחו לשרוד את שאר שלבי הסינון הקודמים לו. אני שותה כבר מעל שנה קפה מהמים הללו, מורתחים בתוך פינג'אן שהיה אמור לספוג אבנית בתוך שבועיים (מהיכרותי עם הסוג המעפן הזה של הפינג'אן). הוא נקי מאבנית לחלוטין. והקפה יותר סבבה...

גם המערכת הזו מטפלת רק במי השתייה (לא של כל הבית ומוצרי החשמל).

מילוי המכשיר במים שעברו טיפול, סינון או טיהור, לא יתרמו ליצירת אבנית במכשיר ולא יהיה צורך לנקות אותו עם התכשיר הייעודי של נספרסו\מלח לימון\חומץ\שאר תרופות-סבתא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
קראתי את המדריך ומשהו לא התיישב לי טוב במוח.

בדף הבא אחרי הדף שבו מפרטים על התכשיר להסרת האבנית של נספרסו, מצויינת אזהרה לגבי "החומר יכול להיות מזיק".

עכשיו, השאלה שלי היא: האם עדיף לנקות או למנוע?...

למניעת ניגוד אינטרסים פוטנציאלי: אני לא אמכור למי שיבוא אליי בעקבות השירשור הזה. אני לא מנסה למכור פה כלום, אני מנסה לעזור מהבנתי ומניסיוני.

דעתי הכנה מניסיוני בתחום:

במקום לנקות את האבנית, הרבה יותר קל ומועיל פשוט למנוע אותה מראש. יש כמה דרכים לעשות את זה, ולרובם יש יתרון נוסף: המים שאתה שותה יהיו טעימים יותר על הדרך :wink:

יש מסנן אבנית דירתי, מספר סוגים של מסנן זה, שרובם פועל על אותו עיקרון: שימוש בסיליפוס כדי למנוע מהאבנית להתגבש. יעיל לכל המכשירים שעובדים עם מים ויש להם גוף חימום (מדיח, דוד, קומקום חשמלי וכולי). אמרתי "רובם", כי יש גם אחד שמוכר משהו עם אבני לשם. טרם הצלחתי להבין מה זה ומה היתרון של זה. יש רק אחד שמתעסק עם זה...

יש מערכות סינון מים, שמסננות אבנית גם כן עם מחסנית סיליפוס. היתרון הוא שהמים יוצאים מסוננים ברמה טובה, ומקבילים למים מינרלים, בנוסף להסרת האבנית. משפיע רק על מי השתייה שיוצאים מהברז של המערכת ולא על כל הבית ומוצרי החשמל.

ויש מערכות טיהור מים, שמטהרות ללא שימוש בכימיקלים: מערכות אוסמוזה הפוכה. פה אין סיליפוס. המסנן המיוחד של המערכת (נקרא ממברנה) מסנן 100% מהאבנית ומכל שאר המזהמים שהצליחו לשרוד את שאר שלבי הסינון הקודמים לו. אני שותה כבר מעל שנה קפה מהמים הללו, מורתחים בתוך פינג'אן שהיה אמור לספוג אבנית בתוך שבועיים (מהיכרותי עם הסוג המעפן הזה של הפינג'אן). הוא נקי מאבנית לחלוטין. והקפה יותר סבבה...

גם המערכת הזו מטפלת רק במי השתייה (לא של כל הבית ומוצרי החשמל).

מילוי המכשיר במים שעברו טיפול, סינון או טיהור, לא יתרמו ליצירת אבנית במכשיר ולא יהיה צורך לנקות אותו עם התכשיר הייעודי של נספרסו\מלח לימון\חומץ\שאר תרופות-סבתא.

מה לגבי בריטה?

פורסם

פעם היתה טענה שהבריטה גורמת לשחרור מתכות כבדות מגופי החימום של קומקומים. איני יודע מה הדיעה כיום, הפסקתי להשמש בבריטה כבר לפני כ-10 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המים שאתה שותה יהיו טעימים יותר על הדרך.

יש מערכות סינון מים, שמסננות אבנית גם כן עם מחסנית סיליפוס. היתרון הוא שהמים יוצאים מסוננים ברמה טובה, ומקבילים למים מינרלים, בנוסף להסרת האבנית.

ויש מערכות טיהור מים, שמטהרות ללא שימוש בכימיקלים: מערכות אוסמוזה הפוכה. אני שותה כבר מעל שנה קפה מהמים הללו, והקפה יותר סבבה...

ערכתי את דבריך.

מים מינרליים שהם מים מהטבע שהסתננו בשכבות אבן לא מכילים אבנית? תמהני.

אוסמוזה הפוכה הוא תהליך ההתפלה.

מים מותפלים תפלים כי אין בהם כמעט חומרים מומסים, אלא אם הוסיפו כאלה במיוחד.

לגבי הטעם, זו שאלה של הרגל...וטעם אישי.

אכן בציוד המעלה את הטמפרטורה של המים (קומקומים, שאר גופי חימום) יש טעם בציוד למניעת התגבשות אבנית. זה גם מקטין או מונע כתמי אבנית על הברזים, חוסך סתימות בצנרת ובטפטפות העשויה מחומרים סופחי אבנית וכך הלאה.

יוסי

פורסם
פעם היתה טענה שהבריטה גורמת לשחרור מתכות כבדות מגופי החימום של קומקומים. איני יודע מה הדיעה כיום, הפסקתי להשמש בבריטה כבר לפני כ-10 שנים.

נדמה לי ששימוש בקןמקןם עם גוף חימום סמוי או גוף חימום מנירוסטה פתר את הבעייה וזה נפוץ מאד היום, אז אין בעייה אמיתית.

יוסי

• תוכן חדש...