Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערכתי את דבריך.

מים מינרליים שהם מים מהטבע שהסתננו בשכבות אבן לא מכילים אבנית? תמהני.

האמת היא שאני לא יודע כי מעולם לא בדקתי את נושא האבנית במינרלים. אינני מרתיח אותם... מעולם לא הרתחתי אותם. לא טענתי שאין אבנית במים מינרליים- כנראה לא הסברתי עצמי היטב, מים מסוננים ממערכת סינון יהיו מקבילים בטעם, במרקם וב"כבדות" (ליתר דיוק, "קלילות" דווקא) למים מינרליים, ועם אותה קריאה ממכשיר TDS- סביב 200 עד 250 חלקיקים מומסים למליון.

אוסמוזה הפוכה הוא תהליך ההתפלה.

מים מותפלים תפלים כי אין בהם כמעט חומרים מומסים, אלא אם הוסיפו כאלה במיוחד.

לגבי הטעם, זו שאלה של הרגל...וטעם אישי.

נכון. מערכת אוסמוזה מתפילה את המים, ומוציאה מהם כמעט הכל. ממש כמעט הכל. המים שמתקבלים מאוסמוזה הם קרובים למדיי למים מזוקקים (נתקלתי בקריאות ממד TDS של 10-15 חלקיקים למליון, ממים שלפני המעבר באוסמוזה נתנו 600+ חלקיקים). במערכות של 6 שלבים ומעלה מוסיפים שלב שמחזיר למים סידן (ועוד כמויות קטנות של מינרלים טובים אחרים) , שגם נותן טעם קצת יותר נורמלי למים. אני לא בא להתווכח על הטעם של המים אבל אלו מים שיותר קל וכיף לשתות- הם הרבה יותר קלילים ממים שלא עברו סינון. בבית הוריי למשל היו ימים שאי אפשר היה לשתות את הקפה כי הוא היה דלוח מדיי. אם יזדמן לך לעבור בחיפה אתה מוזמן לקפוץ ל-2 כוסות קפה- אחת ממי ברז ואחת ממי אוסמוזה, ותגיד לי אתה מהו ההבדל בטעם. עשינו עסק? :-D

אכן בציוד המעלה את הטמפרטורה של המים (קומקומים, שאר גופי חימום) יש טעם בציוד למניעת התגבשות אבנית. זה גם מקטין או מונע כתמי אבנית על הברזים, חוסך סתימות בצנרת ובטפטפות העשויה מחומרים סופחי אבנית וכך הלאה.

יוסי

הכתמים הלבנים של האבנית על הברזים (והמקלחון, והאמבטייה וכולי) זו הבעייה הקטנה ביותר מהנזקים שאבנית עושה. עיקר הנזק הוא למערכות חשמליות, שם זה פשוט גם עולה יותר בצריכת החשמל של המכשיר ובתיקונים התכופים הרבה יותר שצריך לעשות למכשיר...

אז מה הדרך הכי זולה לסנן מים ?

הכי זולה זה בריטה. לא חסכוני לטווח הארוך עם החלפת פילטר אחת לחודש. תכפיל עלות פילטר ב-12, ותראה כמה אתה משלם תחזוקה לשנה...

הדרך השנייה הכי זולה היא פילטר דירתי, עלות+התקנה סבירה, מסנן חלקיקים גסים (חול וחלודה למשל) ומונע אבנית. צריך להחליף מסנן לפחות פעמיים בשנה יחד עם המילוי נגד האבנית שלו.

הדרך השלישית הכי זולה היא מערכת סינון פשוטה של 3 שלבים (חול וחלודה, כלור, ריחות וטעמי לוואי, אבנית ועוד כמה דברים על הדרך). זה דווקא משתלם יותר לטווח הארוך עם החלפה שנתית של המסננים בלבד, למרות מחיר הקנייה ההתחלתי הגבוה יותר משאר האופציות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...