Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ותיקי הודו נא להתפקד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני טס באוגוסט להודו ל 3 וחצי חודשים וזאת הפעם השנייה שלי.

הכיוון הוא להתחיל בלה וממנה דרומה , הדילמה היא אם כדאי לבקר גם בקשמיר, מישהו היה בקשמיר שיכול לתת חוות דעת על הנושא הזה?

שמעתי ששם זה ממש גן עדן מבחינת נופים, והמצב קצת מערער את הביטחון שלי לטוס לשם.

ועוד שאלה מישהו יכול לרשום לי לפחות שלד של מסלול ל3 וחצי חודשים, שמתחיל בלה וירד דרומה המטרה היא גם להיות שבוע בגואה ואולי להכניס את ורנאסי על הדרך נשמע מקום מעניין, ויש 2 מקומות שאני לא מעוניין להיות בהם דרמסלה ואמריצר.

המטרה בעיקר נופים כפרים ותרבויות פחות טרקים.

דניאבט לעוזרים!

פורסם

קודם כל, דבר ראשון אני משתתף בצערך הרב על כך שנגזר עלייך לסבול שם. הייתי שם לפני כמעט שנה פעם ראשונה ואחרונה בחיי. אולי תסביר לי בבקשה מה כל כך מושך אותך במדינת עולם שלישי הזאת שעליה נאמר שהיא המדינה המסוכנת ביותר בעולם לאשה לחיות בה, מדינה בה אוסף גברים ברברים אונסים אישה באוטובוס ומפוצצים אותה עד זוב דם בברזלים ובמקלות? רק כדרך אגב, היא מתה היום או אתמול.

אנשים נוהגים שם כמו חיות על הכביש, בהודו אחוז התמותה מתאונות דרכים הוא הגבוה ביותר בעולם.

נשים באות מאירופה ומתחתנות עם גברים הודים בשביל לקבל אשרת שהייה. תסביר לי בבקשה מה מושך במדינה המגעילה הזאת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תתפלא, אבל המון מדינות עולם שלישי הן אוצר תיירותי.

מסכים איתך, חבר שלי היה בפרו, ברזיל, טנזניה, תאילנד, קוסטה ריקה ועוד כל מיני מקומות שכוחי אל כאלה ואחרים אבל הודו הייתה היוצאת דופן. מדינה מלוכלכת ומגעילה ביותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אמנם לא ביקרתי בהודו עדיין, אבל אני מאמין שגם שם יש פינות חמד. שמעתי דווקא המון דברים טובים על איי אנדמן, וגם בפרוותי שמעתי שלא רע בכלל...

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
מסכים איתך, חבר שלי היה בפרו, ברזיל, טנזניה, תאילנד, קוסטה ריקה ועוד כל מיני מקומות שכוחי אל כאלה ואחרים אבל הודו הייתה היוצאת דופן. מדינה מלוכלכת ומגעילה ביותר.

בהודו יש כל מיני מקומות. יצא לי להיות בה לא מעט אבל לא במרכזי התיירות. יש בה שכונות שהיית מת לגור בהן מבחינת ניקיון ואסטטיקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בהודו יש מקומות שבא לך לברוח מהם ויש מקומות שבא לך להישאר ולחיות בהם זה מה שקסום בהודו בגלל זה אני חוזר שוב לשם.

שוב לשאלתי מישהו היה בקשמיר?

פורסם

לא רשמת איך אתה מתכוון להתנייד שם? אטובוסים בעיקר או טיסות?

אתה רוצה להתחיל בלה? בדקת שהדרך פתוחה? אתה מתכוון לטוס או להגיע לשם על הקרקע?

איפה היית בפעם שעברה שהייתה בהודו וכמה זמן היית שם?

אני אוכל להמליץ לך על כמה דברים וגם לבאר קצת את עניין קשמיר, אבל חשוב לדעת את התשובות לשאלות ששאלתי.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
לא רשמת איך אתה מתכוון להתנייד שם? אטובוסים בעיקר או טיסות?

אתה רוצה להתחיל בלה? בדקת שהדרך פתוחה? אתה מתכוון לטוס או להגיע לשם על הקרקע?

איפה היית בפעם שעברה שהייתה בהודו וכמה זמן היית שם?

אני אוכל להמליץ לך על כמה דברים וגם לבאר קצת את עניין קשמיר, אבל חשוב לדעת את התשובות לשאלות ששאלתי.

בן.

ללה יש לי טיסה שכבר הזמנתי, מלה אני מתכוון לרדת עם ג'יפ להיות שם בסביבות שבועיים+-, בתקופה של אוגוסט שזה העונה כל המעברים פתוחים.

בתוך הודו אני אתנייד או בג'יפים (נסיעות ארוכות) או באוטובוסים (נסיעות קצרות) ואם אני ארצה ביקור בגואה אני אקח טיסה כנראה מדלהי או מורנסי כדי לחסוך את הנסיעה הארוכה.

פעם שעברה הייתי חודש בהודו גם בצפון הודו אבל זה היה שונה כי הייתי עם חברה מפונקת שרק רצתה לעוף משם כמה שיותר מהר, לכן אני מתכוון להיות שוב שם והפעם לנצל הכל ועוד להוסיף כמה מקומות שלא הייתי בהם לכן יש לי 3 וחצי חודשים.

המקומות שהייתי בהם:

לה, מנאלי, קאסול, דרמסלה, דלהי , אגרה, ורג'סטן, (אני לא מתכוון להיות בדרמסלה ורג'סטן שוב)

לאחרונה שמעתי דברים מדהימים על קשמיר וראיתי תמונות של חברים שהיו שם וזה קורץ לי מאוד לבקר שם השאלה אם זה שווה את הסיכון...

פורסם

הודו הודו הודו.....

אני לא יכול לעזור לך עם עניין קשמיר,כי לא הייתי שם אני רק יודע שבחינה בטחונית המקום בעייתי

אז תבדוק את העניין לעומק.

אני הייתי בפעם הראשונה בדלהי רישיקש פושקר בומביי והדובדבן שבקצפת גואה.

הטיול הזה היה 3 וחצי חודשים(ירח דבש)

לפני שנתיים טסתי לחודש גואה בלבד.

מה שאני בא להגיד כאן שאני לא בטוח ששבוע וחצי יספיקו לך בגואה.

מי שמגיע לשם פשוט לא רוצה לעזוב.

אל תשכל לתכנן טיול לפי עונות,ממה שאני זוכר עכשיו זה מאוחר להיות בצפון אבל תבדוק אותי.

כולי קנאות(במובן הטוב)

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

הטיסה היא באוגוסט שזאת העונה לצפון, כך שאני אהיה בגואה בסוף אוקטובר ותחילת נובמבר כך שזה העונה המתאימה לדרום

פורסם
הודו הודו הודו.....

אני לא יכול לעזור לך עם עניין קשמיר,כי לא הייתי שם אני רק יודע שבחינה בטחונית המקום בעייתי

אז תבדוק את העניין לעומק.

אני הייתי בפעם הראשונה בדלהי רישיקש פושקר בומביי והדובדבן שבקצפת גואה.

הטיול הזה היה 3 וחצי חודשים(ירח דבש)

לפני שנתיים טסתי לחודש גואה בלבד.

מה שאני בא להגיד כאן שאני לא בטוח ששבוע וחצי יספיקו לך בגואה.

מי שמגיע לשם פשוט לא רוצה לעזוב.

אל תשכל לתכנן טיול לפי עונות,ממה שאני זוכר עכשיו זה מאוחר להיות בצפון אבל תבדוק אותי.

כולי קנאות(במובן הטוב)

מה עם ווראנסי? אחת הערים הקדושות. מישהו היה שם? ג'ייזס קרייסט, אם וורנסי היא עיר קדושה רק תתארו לכם מהי עיר לא קדושה. מישהו ראה את העוני, מישהו הריח את הצחנה של האנשים שמשתינים ומחרבנים ברחובות? את הביוב שזורם חופשי ברחוב, את הפרות המסכנות שנחשבות קדושות אבל מקבלות יחס כמו לחרא? אולי שאני אפרסם כאן את התמונות של שחיטת הבהמות שיצא לי לראות בדרך לוורנסי? וואלה, מדברים כאן על תנובה, השיטת שחיטה שלהם עוברת כל גבולות. איך הדם זורם החוצה ומגיע לכביש, איך הכלבים מלקקים את הדם, איך הפועלים זורקים בחוץ את המעיים של הפרה או החיה האחרת שהם שוחטים. כן, פרה היא קדושה אבל רק להינדים. חיים בהודו אנשים מכל מיני דתות ואמונות. אני בטוח בדבר אחד, שהמגפה הבאה מקורה יהיה בהודו. למען האמת, אני לא מבין איך עד עכשיו לא פרצה שם מגפה כלשהיא.

וכמובן גולת הכותרת, נהר הג'נג'ה. פייי, הקישון הוא פראייר ליד נהר הג'נג'ה. מובטח לכל אדם מערבי שנכנס לצלול בנהר הזה שהוא לא יוצא ממנו חיי. 1000 תמונות שמראות בבירור מדוע אין לאנשים מה לחפש בהודו. מי שרוצה לראות תמונות "יפות" רק צריך לבקש.

פורסם

נתחיל עם זה. ועוד בארץ מתלוננים על הרכבת. ה(א)שם ירחם. איזה הבדל בין שמיים וארץ. הרכבת שלנו אל מול הרכבת שלהם. אין בכלל מה להשוות.

שימו לב למשתנות המאוד "מתוכחמות" ו "ירוקות". כולה מלבן מבטון ללא תעלת ביוב. השתן פשוט זורם אל הכביש. רק תתארו לכם את ריח הצחנה של השתן. זה כבר פשוט ריח של חומצה באויר. פשוט להיגעל ולהקיא.

IMG_0785.jpg

IMG_0786.jpg

IMG_1507.jpg

IMG_0784.jpg

פורסם

קליפת מוח, אני באמת לא מבין את מסע הדה לגיטמציה שאתה מנהל. עשרות אלפי אנשים מדי שנה (וזה רק מהארץ) חווים את אחת התקופות היפות בחיים שלהם שם, עם כל מה שתיארת. אתה מנסה לשכנע אותם שהם טועים?

על כל עשרה שעושים חיים יש אחד (לא מדעי, כן?) שנוחת בהודו ולא מבין איך כולם כאן נהנים ורק הוא סובל. זה בסדר גמור, זה מובן לכל מי שמסתכל אובייקטיבית על המצב בה, זה לא משליך כלום על הרוב הגדול שרואים עוד דברים חוץ מהרובד הראשוני החיצוני. אין ספק שתופעות שכאן בארץ היו מזעזעות אותי שם עברו על ידי בלי להשאיר משקעים, אבל את זה אני יכול להגיד גם על אתיופיה, מצריים וירדן. לא כל העולם מיישר קו עם הסטנדרטים המערביים, מי מחוסר יכולת ומי מתוך בחירה מודעת.

אתה יודע מה? ממש לא חשבתי שאני הטיפוס שיהנה בהודו. כשטיילתי אחרי הצבא עשיתי זאת באוסטרליה וניו זילנד. פגשתי שם אנשים שחזרו מהמזרח וסיפרו, הראו תמונות. לא עשה לי כלום למען האמת, וחששתי בדיוק ממה שאתה מתאר בהגזמה בתגובותיך.

רצה הגורל ובשל כל מיני סיבות שלא זה המקום לפרטן הייתי חייב חופש, לאחר שהטיול בניו זילנד נקטע באיבו. לא היה לי גרוש על התחת ומישהי שכנעה אותי שהודו זה בדיוק מה שאני צריך. טסתי לחודשיים. מהטובים שהיו לי בחיים. אין לי טיפה של ספק שאחזור להודו, לטיול ארוך יותר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הייתי בהרבה מדינות בעולם, ובהודו ב 2001.

חד משמעית הכי נהניתי בהודו.

מבחינת נקיון - לא לסטריליים אבל סביר בהחלט. עושר התרבות, הנופים, האנשים הוא בל ייאמן.

אני הייתי טס לדלהי, משם אוטובוס לילה למנאלי וקצת נזרק בכפר שבצד השני של הנהר (שכחתי את שמו), משם עולה בג׳יפ ללה, או אם יש טיסה ישר ללה עושה כך ויורד למנאלי.

ממנאלי בד״כ טבעי להמשיך לדרמסלה אבל אמרת שאתה לא רוצה, אז ורנאסי (לא סגוק באיזה אמצעי תחבורה) וממנה ברכבת (ארוכה) לרג׳סטאן - ג׳איפור, אודייפור וג׳איסלמר לפחות. משם תמשיך, רצוי בטיסה לגואה ותחזור לארץ ממומבאי.

מקנא בך!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...