Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב - תיאוריות לא רלוונטיות מבחינתי. אני מסתכל על מה קרה בפועל.

הסברים אפשר למצוא לכל כיוון. המציאות אצלי הוכיחה את מה שצריך.

מבחינת תיאוריות - אף אחד לא ישכנע אותי ששומן כלשהו הוא "בריא" ובטח לא מוצרי חלב שהם על גבול רעל.

השאיפה היא לאכול פירות וירקות כמעט באופן בלעדי. זה חסר סיכוי עבור רוב האנשים, צריך להסתפק בלהתקרב לזה כמה שרק אפשר.

הוכח אגב שסוכרתיים שלא צורכים שומן מעבר למה שיש בפירות, יכולים לאכול פירות בלי הגבלה. לעומת זאת, אם הם צורכים שומן מעבר לזה, הם חייבים להגביל את מספר הפירות שלהם משמעותית.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא אגיב על כל מה שכתבת, זה על גבול הטימטום מבחינתי, אם אתה מתעלם לפחות מתאוריות מקובלות(אם אפשר לקרוא לזה ככה בכלל) אז בוא נסתכל על מה שקרה בפועל, מה היית אוכל לפני? איזה סוגי שומן? איזה סוגי פחמימות וסוכרים? כמה? מי,מה מו?

מה עם אומגה 3?אומגה 6 ו9? לא הכל יש בדגים שגם אותם אתה כנראה לא אוכל...

סתם בשביל הקטע, מה שקרה לי בפועל הוא זה שירדתי כמעט 45 קילו מאימוץ תפריטים טבעוניים(אני לא טבעוני, אני עדיין אוכל בשר דגים וביצים).

ארוחת הבוקר שלי מכילה לחם שיפון עם גרעיני פשתן טחונים עם כף שמן זית. תהיה בטוח שזה לא גרם לי להשמין...

פורסם
אני לא אגיב על כל מה שכתבת, זה על גבול הטימטום מבחינתי, אם אתה מתעלם לפחות מתאוריות מקובלות(אם אפשר לקרוא לזה ככה בכלל) אז בוא נסתכל על מה שקרה בפועל, מה היית אוכל לפני? איזה סוגי שומן? איזה סוגי פחמימות וסוכרים? כמה? מי,מה מו?

מה עם אומגה 3?אומגה 6 ו9? לא הכל יש בדגים שגם אותם אתה כנראה לא אוכל...

סתם בשביל הקטע, מה שקרה לי בפועל הוא זה שירדתי כמעט 45 קילו מאימוץ תפריטים טבעוניים(אני לא טבעוני, אני עדיין אוכל בשר דגים וביצים).

ארוחת הבוקר שלי מכילה לחם שיפון עם גרעיני פשתן טחונים עם כף שמן זית. תהיה בטוח שזה לא גרם לי להשמין...

גם אתה הפחתת באופן ניכר בכמות השומן שאתה אוכל לעומת מי שניזון בעיקר מן החי. אולי בלי לשים לב ובלי להתכוון, אבל זה בדיוק מה שעשית. אני גם לא טוען שאין הבדל בין שומן אחד לשני, כל מה שאני אומר זה שהאידיאל הוא לצרוך כמה שפחות שומן באופן כללי ותמיד תמיד עדיף פירות אח"כ ירקות ורק אח"כ כל דבר אחר.

בלי קשר - אני בהחלט אוכל דגים, אפילו לא מעט.

וקצת התעלמת ממה שכתבתי, ובחרת להצמד למה שרצית. אני עדיין אוכל ה-כ-ל. בשר, גבינה, צ'יפס (לפעמים אפילו את שלושתם ביחד), רק משמעותית פחות. אם בא לי בשר - אני אשתדל שזה יהיה חזה עוף, אבל לפחות פעם בשבוע יוצא לי לאכול קצת בשר אדום, ולפחות פעם בחודש המבורגר חובה. אם מתחשק לי יוגורט - אני אוכל ואם מתחשק לי גלידה - גם את זה. אבל שוב, דברים שמנים ומוצרי חלב - כמה שפחות. מדהים כמה שהחשק לזה עובר כשמפסיקים לאכול אותם. אלכוהול אגב, משהו כמו שלוש-ארבע מנות בשבוע (לפעמים יין, לפעמים בירה, לפעמים ויסקי)

יום ממוצע שלי נראה בערך ככה: בבוקר אני אוכל פירות (סדר גודל של 2 קלמנטינות ותפוח), בצהרים מרק ירקות כלשהו, חזה עוף, קצת מתוספת פחמימית כלשהו, ירקות מבושלים/מאודים והרבה ירקות טריים. אחה"צ - עוד 2-3 פירות. בערב - סלט עם טונה/חביתה/שקשוקה או משהו בסגנון. עם לחם (בדר"כ מהסוג המלא והקל).

בין לבין כמובן קפה (רוב הפעמים עם חלב) ומדי פעם קולה/ספרייט.

בעבר יום ממוצע היה נראה ככה: בבוקר - קורנפלקס עם חלב, בצהריים - בשר עם תוספת פחממית וקצת ירקות, בערב - סלט וכריך עם גבינה או טוסט, או חומוס ופסטרמה, דברים בסגנון. מעט מאוד פירות (1-2) לאורך היום.

ההבדלים לא גדולים כמו שאתה יכול לראות. בעיקר - הרבה פחות חלב, קצת פחות בשר והרבה יותר פירות. תוצאות בדיקות הדם כאמור והגזרה השתפרו משמעותית.

פורסם

שם המשחק זה איזון. ברור שאכלתי שומן. רובו היה מדברים מטוגנים וגם רווי לא היה חסר. זה היה מצחיק, הייתי שמן עם חוסר בb12. הייתי אוכל כמות של דגני בוקר שהגיעה ל2000 קל׳, רבע עוגה, אם היום אני לוקח 4-5 כפות פחמימה בצהרים, לטס סיי 120 גרם, אז פעם זה היה 200x2(2 צלחות)

אתה כן צריך שומן, במיוחד לא רווי(שמנים, פיצוחים וגרעינים). זה אפילו רצוי לירידה. בדרך כלל בן אדם בדיאטה נעצר אירי ירידה במשקל ונתקע, ממליצים לשלב שומן בתפריט כדי שהירידה תמשיך.

אתה אוכל יותר מדי פירות, אבל ניחא. עדיין לא הבנתי ממתי ולמה אתה חושב שפירות עדיפים על ירקות? פירות זה פחמימות ופרוקטוז(יאמי עוד פחמימות), בזמן שבירקות אין פרוקטוז.

אתה עדיין לא רואה את זה, אתה חושב שזה שהפחתת את השומנים(והרווי בכלל) אז ירדת.

שמת שאכלת דגני בוקר עם חלב, אבל הפסקת עם הדגנים, בטח לא לקחת את הכמות המומלצת שהיא 30 גרם, שזה חופן, אלא פי 2 לפחות ואפילו 3 בדגני בוקר יש הרבה סוכר=הרבה קלוריות סתמיות, הכוס וחצי חלב עם ה4.5 גרם שומן שהם 40 קלוריות לא כל כך שינו.( עזוב את זה שחלב בקר זה לא הכי בריא, ושנינו מסכימים על זה). מה ששינה זה ה300-400 קלוריות סתמיות שבאו מדגני בוקר מלאים בסוכר.

אני מקווה שאתה לא חושב שחלב בקר לא בריא בגלל השומן שלו. יש לך חלב עיזים שאפילו בריא מאוד ובו יש 3.7%. אין ספק שמוצרי חלב עתירי שומן לא בריאים, כמו גבינות שמנת, גבינה צהובה ומסקרפונה לדוגמא.

פורסם
שם המשחק זה איזון. ברור שאכלתי שומן. רובו היה מדברים מטוגנים וגם רווי לא היה חסר. זה היה מצחיק, הייתי שמן עם חוסר בb12. הייתי אוכל כמות של דגני בוקר שהגיעה ל2000 קל׳, רבע עוגה, אם היום אני לוקח 4-5 כפות פחמימה בצהרים, לטס סיי 120 גרם, אז פעם זה היה 200x2(2 צלחות)

אתה כן צריך שומן, במיוחד לא רווי(שמנים, פיצוחים וגרעינים). זה אפילו רצוי לירידה. בדרך כלל בן אדם בדיאטה נעצר אירי ירידה במשקל ונתקע, ממליצים לשלב שומן בתפריט כדי שהירידה תמשיך.

אתה אוכל יותר מדי פירות, אבל ניחא. עדיין לא הבנתי ממתי ולמה אתה חושב שפירות עדיפים על ירקות? פירות זה פחמימות ופרוקטוז(יאמי עוד פחמימות), בזמן שבירקות אין פרוקטוז.

אתה עדיין לא רואה את זה, אתה חושב שזה שהפחתת את השומנים(והרווי בכלל) אז ירדת.

שמת שאכלת דגני בוקר עם חלב, אבל הפסקת עם הדגנים, בטח לא לקחת את הכמות המומלצת שהיא 30 גרם, שזה חופן, אלא פי 2 לפחות ואפילו 3 בדגני בוקר יש הרבה סוכר=הרבה קלוריות סתמיות, הכוס וחצי חלב עם ה4.5 גרם שומן שהם 40 קלוריות לא כל כך שינו.( עזוב את זה שחלב בקר זה לא הכי בריא, ושנינו מסכימים על זה). מה ששינה זה ה300-400 קלוריות סתמיות שבאו מדגני בוקר מלאים בסוכר.

אני מקווה שאתה לא חושב שחלב בקר לא בריא בגלל השומן שלו. יש לך חלב עיזים שאפילו בריא מאוד ובו יש 3.7%. אין ספק שמוצרי חלב עתירי שומן לא בריאים, כמו גבינות שמנת, גבינה צהובה ומסקרפונה לדוגמא.

למען הסר ספק, אין לי שום כוונה או יכולת לשכנע אף אחד מעל גלי הפורום. פשוט מבהיר שגם אתה לא תשכנע אותי שאני טועה.

דברים שהוכחתי לעצמי ולרופא שלי (שבעצתי חקר את זה לעומק והשתכנע לחלוטין):

1. מוצרי חלב זה רע. כל חלב לאדם בוגר וכל חלב שאינו חלב אם לילד מתחת לגיל 3. יש חלב פחות גרוע אולי, אבל הוא עדיין רע.

2. שומן זה רע. כל שומן הוא רע לגוף שלנו מעבר לרמות מסויימות ומאוד קטנות. לרוב האנשים יש עודף של אומגה 3 ולא חוסר, זאת ביחס לכמות האומגה 6 ולא אבסולוטית.

3. פירות זה הדבר הכי טוב שאפשר להכניס לגוף. אל תתבלבל לרגע בין הפרוקטוז כשהוא עצמאי לבין פרוקטוז שמגיע לגוף באריזת פרי. השילוב שלו עם הסיבים התוזנתיים של הפרי (שהם טובים פי כמה מכל סיבים תזונתיים אחרים כמו חיטה מלאה) מונע את הבעיות שציינת קודם, ורק תורם.

4. הדבר השני הכי טוב זה ירקות.

5. נכון שיש שומן שהגוף צריך. הוא מצוי אגב גם בפירות (רובם מכילים קרוב ל10% שומן) ולכן אפשר בהחלט מדי פעם אגוזים, טחינה, אבוקדו וחבריהם, אבל הרבה הרבה פחות ממה שנהוג לחשוב.

6. מה שאתה קורא לו חלב עיזים 3.7%, זה חלב שיותר מ50% מהקלוריות שבו מגיעות משומן מן החי. לשים אותו ואת המילה בריא באותו משפט זה אירוני בלשון המעטה.

7. כשמתלבטים מה לאכול מעבר לפירות/ירקות הכלל המנחה צריך להיות קודם כל כמה שפחות שומן רווי ושומן מן החי, אח״כ כמה שפחות שומן בכלל, ואח״כ להעדיף דברים מן הצומח על פני דברים מן החי.

אם אתה רוצה להסתכל על זה באופן מדעי (או אפילו כמעט פילוסופי) תחשוב על מה האדם הקדמון היה יכול לאכול לפני שגילה את האש והתחיל לצוד כפי שהיתה רוב האבולוצייה שלנו. בלית ברירה היינו ניזונים רק מפירות וירקות, כפי שאגב עושות בשמחה הגורילות שבכל זאת די קרובות אלינו.

כאמור לא מתיימר לשכנע אף אחד, ובעצמי אני חוטא לא מעט. היופי הוא שמספיק להשתדל ולאכול בהתאם לזה במשוך רוב הזמן והתוצאות כבר ידברו בעד עצמן.

פורסם

כמעת כל מה שרשמת איננו נכון / ההפך נכון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כל מה שהוא רשם נקרא "דיאטת האדם הקדמון", חוץ מהחלק של הבשר, כי הדיאטה הזו אומרת שאתה דווקא יכול לאכול בשר, כמה שבא לך.

בכל מקרה, אני חושב שהויכוח הזה מיותר, שכן אף אחד לא הולך לשכנע את הצד השני, ולכן, שכל אחד יעשה מה שעושה לו שמח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במילים אחרות הוא רשם הרבה שטויות שאין לו מושג כמה הם לא נכונות

ומי שם על אדם הקדמון שחי בממוצע 35 שנים וזה טרם היו בזמנו את הוירוסים של היום

פרוקטוז על כל צורותיו אינו פחמימה זמינה כלכך, אינו נאגר בגוף בכמות מעל 20-30 גרם ביום והעודף הופך לשומן

שומן רווי זה בריא ובעצם זה חלק מאבות המזון החשובים ביותר ליצור הורמונים

ולרשום ״כל שומן זה רע״ מראה חוסר ידע מינימלי, זה כמו לרשום שלישון זה בזבוז זמן

אין שום דבר לא בריא בחלב, להיפך הוא בריא מאוד

פורסם

אם זה מה שגורם לך להרגיש טוב אז בכיף.

אתה זורק דברים (מגילות) לאוויר ומסביר אותם בהנפצות ושליפות מהמותן שמי יודע מאיפה הבאת.

חלב בקר זה אחלה של דבר, הרבה סידן. יש בו רק דבר אחד קריטי ודי דיל ברייקר וזה העניין שהוא אלרגני וקשה לעיכול וזה למה הוא זבלה. (ועל הורמונים אין מה לדבר) חלב עיזים לא רק שלא אלרגני וקל לעיכול הוא כמתמחה טורם לעיכול. חלב נאקות שעולה 40 שקל לליטר עוזר לריפוי אלרגיות.

בקיצור עזוב, קל להגיד דברים, קשה לבסס אותם.

פורסם

על הורמונים אין מה לדבר כי... אה... אין הורמונים!

נפלאות הפצת השקרים באינטרנט. נו, מי יבוא עכשיו עם האנטיביוטיקה בחלב?

בנוגע למשקל וכיו"ב - כמו בהרבה דברים בחיים,

אנשים לא מוכנים לקבל את ההסבר הפשוט, וחייבים להיתלות בהסבר המופרך.

ההסבר הפשוט? כמה נכנס (קלוריות) וכמה יוצא (קלוריות).

מאזן חיובי? תשמין. מאזן שלילי? תרזה.

אבל זה פשוט מדי.

אגב, סתם כאנקדוטה, הצלחתי לרדת 10 ק"ג בלי להפחית את צריכת החלב אפילו במ"ל,

ואני עדיין מחסל איזה חצי ליטר ביום. איך קרה הנס הזה? פשוט אכלתי פחות.

בעיקר פחות פחמימות, זה הכי אפקטיבי, אבל חוץ מזה יחס ירקות/פחמימות/שומנים לא השתנה באופן מהותי.

בעצם, יחס השומן אפילו עלה מעט, כשאני חושב על זה...

אבל זה כל הסיפור. אנשים נתלים ביחס ושוכחים את מה שחשוב: הכמות.

בדיוק כמו בכל מיני דברים שקשורים לכלכלה וצרכנות. רואים אחוזים, שוכחים לתרגם לשקלים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס, אני כמוך, כבר כתבתי את זה באחד השרשורים. 20 ק"ג בכמה חודשים, וצריכת השומן שלי דווקא עלתה (הרבה בשר, גם אדום, גם מוצרי חלב למיניהם). פשוט מזה חצי שנה לא נגעתי בשום דבר שיש בו סוכר (גם אוכל, וגם שתייה), והאמת שזה לא ממש חסר (חוץ מגלידות, אבל בקטנה). בקשר לפחמימות, מדי פעם אני אוכל, פעם בשבוע בערך, פעם ביום, והכל טוב.

אם אני רעב? ירקות בלי הגבלה (גמבה, מלפפון, עגבנייה, בצל, גזר).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חברים משום מה אתם מתעלמים מהשורה הכי חשובה במה שכתבת, אין לי לא כוונה ולא רצון לשכנע אף אחד כאן.

רשמתי מה עבד בשבילי, והסברתי לעומק למה אף אחד לא ישכנע אותי אחרת. זה הכל, אתם מוזמנים להמשיך להתייחס לזה כשטויות ופשוט להתעלם מזה.

אבל סתם הערה קטנה לגבי סידן שמישהו פה כתב. לרוב הגברים יש עודף סידן בגוף ולא חוסר. הם ממש לא צריכים את התוספת הזו מהחלב. יתרה מכך, רוב האנשים ב"אזורים הכחולים" לא נגעו בחלב מימיהם.

פורסם

רק שתדע שאנשים שחושבים כמוך יש הרבה , אפילו המון וזה נראה להם הכי נכון

לידיעתך: בעיות פוריות ואלרגיות מתחילות בראש ובראשונה מתפריט בסגנון הזה שעבד עליך

כמה אנשים כאלו אתה מכיר (המון נכון?)

והם מחפשים את הפתרון ברפואה ומשלמים על זה המון במקום לאכול נכון ולא עפ מיתוסים או כתבות בynet

פורסם
רק שתדע שאנשים שחושבים כמוך יש הרבה , אפילו המון וזה נראה להם הכי נכון

לידיעתך: בעיות פוריות ואלרגיות מתחילות בראש ובראשונה מתפריט בסגנון הזה שעבד עליך

כמה אנשים כאלו אתה מכיר (המון נכון?)

והם מחפשים את הפתרון ברפואה ומשלמים על זה המון במקום לאכול נכון ולא עפ מיתוסים או כתבות בynet

בדיוק להיפך ידידי. ראשית, באופן אישי או אפילו וירטואלי, אני מכיר בדיוק אדם אחד ואחד בלבד שחושב כמוני וזה הרופא שלי. ולא הוא שכנע אותי אלא אני אותו אחרי שתוצאות הבדיקות שלי השתפרו דרסטית, והפניתי אותו למחקרים הרלוונטיים.

מעבר לכך, אני מתעלם משטיפת המוח שנעשתה לנו שנים ע"י מועצת החלב, כאילו חלב זה משקה בריאות וכאילו אנחנו צריכים את הסידן שהוא מספק.

כל מה שאני חושב מגובה ע"י מחקרים שקראתי במו עייניי ונעשו ע"י רופאים שטרחתי לבדוק את הרקע שלהם, לא מחקרים של בעלי אינטרס כמו מועצת החלב. חלק מהם עבדו עם כמה ספורטאים מאוד מוכרים.

אחרי זה יש מחקרים סטיסטטיים שנעשו על אורח חיים, ובעיקר על התזונה של האוכלוסיות שחיות הכי הרבה שנים והכי טוב (פחות מעניין אותי להגיע לגיל 100, יותר מעניין אותי להגיע לגיל 80 במצב גופני ונפשי טוב) גילו מכנה משותף שמתאים מאוד למה שאני טוען..

ושוב, ברור לי שצריכה מידתית של חלב לא תעשה נזק (במיוחד חלב עזים), כמו צריכה מידתית של כל דבר. אבל רוב האנשים שאני מכיר צורכים חלב באופן ממש לא מידתי, והאירוניה היא שהם בטוחים שזה בריא.

לקח לי 5 שנים לשכנע את אימי שהבעיות הלא מוסברות שלה יפתרו אם היא תפחית במידה ניכרת את צריכת מוצרי החלב שלה ותגביר את צריכת הפירות (בגלל שאמא שלה היתה סוכרתית, היא נזהרה). כמו קסם, אשה מעל גיל 60 שסבלה מסחרחורות, כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה החלימה.

• תוכן חדש...