Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ליסינג לשעבר לא יודע איפה טופל ומתי

האם למלא 5W30 סינטטי מלא ללא חשש

או עדיף להשתמש ב- 10W30 של טויוטה המקורי ?

פורסם
אין שום בעיה לשים 5W30 במידה ואין נזילות שמן והרכב טופל כמו שצריך. אין לך ספר רכב?

רשמתי : רכב ליסינג לשעבר לא יודע איפה טופל ומתי ...

יש לי ספר רכב אבל לא מוחתם וגם בבדיקה שנעשתה במוסך מורשה הרכב לא טופל שם

נזילות שמן אין

אני מפחד שאם אני אעבור ל- 5W30 הן יתחילו ...

פורסם

משנת 2005 או 2006 טיוטה ממליצה מאוד, בעדיפות ראשונה על שמן ברמת צמיגות 5W-30 למנועים בקרולה. קרוב משפחה שלי משתמש כבר ב 5 טיפולים האחרונים בשמן 5W-30 סינטטי מלא בלבד . עד היום הוא היה מחליף כל 10 אלף ק"מ אבל השמן עדין נראה נקי וחום. לפיכך הוא החליט להחליף כל 12 אלף ק"מ.בכל מקרה עד עכשיו אין שום בעיה ושום נזילה. הרכב היום כבר עם 175 אלף ק"מ. גם כן נקנה מליסינג בזמנו. כפי שידוע לי ה 10W-30 הוא חצי סיננטי. דרך אגב, אם אתה חושש לעבור לסינטטי מלא (ולא צריך להיות לך כזה חשש) ישנן חברות שמיצרות שמנים חצי סינטטיים 5W-30 ו 5W-40. שמן עם צמיגות 5W עדיף בהרבה משמן עם צמיגות 10W.

מומלץ לך גם לבדוק מה שלום נוזל הקירור. במנוע שלך מגיע נוזל אדום או ורוד.

רק כדרך אגב, איך שאומרים "כסף לא משקר". לפעמים אם אתה רואה שחסר לך שמן במנוע זה יכול גם להיות כי השמן הוא לא איכותי. שמן זול ולא איכותי, נשרף במנוע גם במהלך פעולה תקינה. זה מה שקרה לי בדיוק. שמתי שמן מתוצרת הארץ 10W-40 והרכב התחיל לאכול לי שמן. שמתי שמן 10W-40 מתוצרת חו"ל שעולה כמעט כפול מהשמן הישראלי ולא חסרה לי טיפת שמן. המנוע שלי הוא בכללי די חדש. עדיין לא הגיע ל 100 אלף ק"מ אז אי אפשר לומר ממש שהמנוע אוכל שמן כי הוא ישן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני מפחד שאם אני אעבור ל- 5W30 הן יתחילו ...

צריך לתלות בכיכר העיר את זה שהמציא את המיתוס הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פותח שירשור, קודם כל אתה כבר ככה משתמש בשמן אחר ממה שהיצרן מבקש אז ממה אתה מפחד בזה שאתה תעבור בחזרה לשמן שהוא מבקש?

לפני שאני לקחתי פיקוד על הטיפולים ברכב של הקרובים שלי היו ממלאים להם במוסך 10W-30 מינראלי. אתה קולט איזה שמן נחות זה?

מאז רק 5W-30 סינטטי מלא ואין שום נזילה, שום אכילת שמן ושום כלום טפו טפו. המנוע היום עם 178 אלף ק"מ.

כמו שאמרתי לך, אם אתה ממש מפחד ולא רוצה להקשיב לאף אחד כאן וזה ממש מדיר שינה מעינייך בלילות אז אתה יכול לעבור לשמן 5W-30 חצי סינטטי.

שמן בצמיגות 5W עדיף בהרבה מאוד פרמטרים על פני שמן 10W. שמן חצי סינטטי בצמיגות 5W זה דבר דיי חדש אני חושב. לא ראיתי הרבה חברות שמייצרות כזה שמן. לפי דעתי, ככל שהזמן יעבור ואנשים "יגלו" את ה 5W-XX חצי סינטטי אז ה 10W-40 החצי סינטטי למינהם יעלמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...