Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע ששוטר יחנה בחנית נכים הוא ישר יצולם וזה יעלה לפייס בוק ולא משנה כמה הסברים שהשוטר היה בתפקיד (כמו הדוגמא שנתת) זה עדין יתגלגל ברשת וכל אחד שיקבל מייל כזה גם אחרי שנה יעלה את זה לרשת מחדש כאילו גילה את אמריקה.

אבל זה לא הנושא העיקרי.

באשר לנהג מונית שממתין לנוסע, מכיוון שהוא ממונע הוא יכל לחפש לו חניה מסודרת או מפרץ חניה של מוניות בהן הוא יכל להחנות את רכבו.

לתת את המספר שלו לנוסע, שברגע שהוא מסיים יצור עימו קשר ואז הוא יגיע לאסוף אותו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לגבי המונית - מקבל את הרעיון שלך לתת את המספר אבל זה מצריך שיתוף פעולה מהתחנה שייקחו את המספר של מזמין הנסיעה.

אולי באמת יאמצו את זה מתי שהוא...

לגבי השוטר - זה שאנשים מצלמים ומעלים לפייסבוק בלי לבדוק עובדות לפני - זה לא אומר שזה בסדר.

ברור שאם השוטר רצה לעצור לאכול או לסידורים או לא יודע מה - זה לא תקין. וגם אם זה פעילות משטרתית לא דחופה זה לא תקין.

אבל תארי לך שאני מתעורר בשתיים בלילה לקולות בדירה ומגלה גנב ואני מתקשר למשטרה ובאה ניידת אבל אין לה חניה אז היא חוזרת לתחנה? מבחינתי באותו רגע שאני צריך אותם שיסגרו גם את הכביש (כמבן שאני מגזים...) רק שיבואו מהר.

זה כמו שתהיה שריפה בדירה ומשאית מכבי אש לא תבוא כי אין לה איפה לעמוד....

פורסם
תארי לך ששוטר נקרא לבית מסויים בגלל מקרה אלימות (בעל מכה את אשתו למשל) והוא מגיע ואין חניה מלבד חניית נכים - מה יעשה? או שיחנה בחנית נכים או שיחסום נתיב נסיעה או שיגיד למוקד תודיעו שאני לא מגיע כי אין לי איפה לעמוד עם האוטו?

ברור ששוטר שבא לעשות עבודה שאינה דחופה, יכול להרשות לעצמו לעשות סיבובים ברחובות הסמוכים ולחפש חניה.

אבל את שוכחת שנהג מונית אמור לחכות דקה לנוסע ואז לנסוע. הוא לא נשאר כמו שוטר לחקור אירוע.

ועדיין - אם יש לך פתרון יותר טוב למונית, אני מוכן לשמוע.

נראה איך תגיבי אם תזמיני מונית לבית שלך והוא יגיד לך אני מחכה לך במרחק 10 דקות הליכה כי לא מצאתי חניה...

כמו שאמרתי לדעתי הפתרון הוא ללמד את הנוסעים לחכות למונית למטה.

לדעתי הפתרון היחיד הוא שבחניית נכים רכב ללא תג נכה לא חונה, ואם הוא חונה אז שהחנייה הזאת תעלה לו ביוקר ואין לי שום דבר חס וחלילה נגד נהגי מוניות שדרך אגב מותר להם לעמוד באדום לבן לאיסוף נוסעים אבל עמידה\ עצירה בחניית נכים עדיין לא מותרת להם.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
לדעתי הפתרון היחיד הוא שבחניית נכים רכב ללא תג נכה לא חונה, ואם הוא חונה אז שהחנייה הזאת תעלה לו ביוקר ואין לי שום דבר חס וחלילה נגד נהגי מוניות שדרך אגב מותר להם לעמוד באדום לבן לאיסוף נוסעים אבל עמידה\ עצירה בחניית נכים עדיין לא מותרת להם.

אני לא ידעתי שמותר לנהג מונית לעמוד באדום לבן לצורך איסוף נוסעים, אבל אני שמח שמותר כי זה מראה שיש הגיון וגמישות בחוק.

זה בדיוק כמו שהיו מבקשים מהם לשלם על חניה בכחול לבן בזמן המתנה לנוסע....

כנראה שאני לא אשכנע אתכם ואתם לא תשכנעו אותי. אני סבור שהסיכוי שבדיוק בזמן אותה דקת המתנה לנוסע יגיע רכב שרשאי לחנות בחניית נכה הוא סיכוי לא גדול וגם אם זה קורה, לא יקרה כלום אם באותו רגע יעזוב נהג המונית את המקום ויפנה את החניה.

פורסם

כמו שאמרתי - יש חוקים ויש מציאות....בעולם מושלם ליד כל חנות הייתה חניה ששמורה למשאית או לרכב לפרוק סחורה + חניה ללקוחות החנות. אבל זה לא תמיד קורה.

בהרבה מאד מקומות בעולם, במרכזי ערים יש חניות פריקה וטעינה שמותר לעמוד בהם 5 דק' אם אתה לא פורק טוען, זה לא עניין של עולם מושלם, זה עניין של עולם תקין - אבל ישראל מנוהלת על ידי ישראלים, כך שכאן זה לא יקרה ולכן עוברים עבירות, אמנם מחוסר ברירה, אבל ללא ספק ביודעין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אופיר, באמת חבל שאין פורום "נוסעים במוניות" שם היה צריך לפרסם את ההצעה הזו.:roll:

האירוע פשוט : הרכב תפס חנייה של נכה - קיבל קנס. זה החוק. Dura lex sed lex.

פורסם

זה שיש חוק אין ויכוח. זה שהחוק לדעתי טעון שינוי - זה משהו אחר...

אגב - אתה יודע שיש חוק שאומר שאסור לך להוריד את שתי הידיים מההגה גם לא בשביל לשנות תחנה ברדיו?

אני רוצה לראות נהג שעוצר בצד כדי להחליף תחנה...

פורסם
זה שיש חוק אין ויכוח. זה שהחוק לדעתי טעון שינוי - זה משהו אחר...

אגב - אתה יודע שיש חוק שאומר שאסור לך להוריד את שתי הידיים מההגה גם לא בשביל לשנות תחנה ברדיו?

אני רוצה לראות נהג שעוצר בצד כדי להחליף תחנה...

לא הבנתי למה צריך להוריד את שתי הידיים בשביל לשנות תחנה ברדיו? מספיק להוריד רק יד אחת.

אופיר! שים את עצמך בעמדה של אדם בעל מגבלות הזקוק לרכב נכה או לתג נכה לרכב בשל מגבלותיו וטענה לי על 2 שאלות פשוטות : שים את עצמך בנעליו של אדם נכה ותגיד לי האם הייית מוכן פעם ביום או יומיים להגיע לחניית נכים שתפוסה ע"י נהג מונית שממתין לנוסע , לעמוד לצידו ולנהל איתו דו - שיח בבקשה שיפנה לך את החנייה והוא יבקש ממך שתראה לו את התג נכה ויגיד לך "שינו את החוק אחי מותר לי לעמוד פה עד שיגיע הנוסע . תמתין 5-10 דקות ואני זז "?. עדיין נראה לך הגיוני שיש לשנות את החוק ולרמוס את זכויות המוגבלים שגם ככה הם לא מי יודע מה במדינתנו?

סופ"ש טוב ושאף אחד לא יזדקק לתג נכה לרכב , זה לא שווה כלום לעומת הבריאות הלקוייה של בעל התג.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

יש לי שכן בכיסא גלגלים, וליד המיספרה הקבועה שלו ישנם 2 חניות לנכים, נוצר מצב שהוא נמנע עד כמה שאפשר ללכת לשם בגלל ש"אני לא יכול לריב יותר".

הבנאדם צריך אפילו עזרה ללכת לשירותים, אז במקום להשאיר לו את הכבוד המינימאלי שנשאר לו בתור בנאדם, ללכת מסודר ומסופר כפי שהיה רגיל לפני המחלה, אנשים רומסים ברגל גסה.

החוק והמוסר לצידו, בעיות נהג המונית/נהגו של ראש הממשלה/נהגו של הנשיא המדינה ומצוקת החנייה באיזור מעניינות אותי כקליפת השום.

פורסם

בתור מי שלצערו יש לו תו נכה, כאשר מישהו עומד בחניית נכים (גם אם הוא בתוך הרכב) הוא מונע ממני לחנות. לא, אין לי שום רצון לבדוק את זכאותו לחנות בחנייה הזאת ולהפוך לפקח לרגע.

בחניית נכים לא חונים וגם לא עוצרים לרגע. פשוט לא - וזהו.

לדאבוני עקב החלוקה הסיטונית של תווי חניה לנכים התפתחה בשנים האחרונות תופעה של שימוש בתווי נכה ע"י בני משפחה שאינם זכאים. אני תקווה שיוסיפו פרק בחוק שהקנס על חנייה בחניית נכים לקבוצה הזאת יהיה גבוה ממש ( כ-10000 ש"ח וצפונה)

אישית בשל העובדה שמצבי אינו חמור כל כך אני משתדל להמנע מלחנות בחניה השמורה לנכים אם יש חנייה שמורה קרובה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היום כבר רחוק מחלוקה סיטונית.מכיר נכים שלא חידשו להם אחרי שהיה להם תו מוצדק שנים.למשל סא"ל (מיל) עם רגל קטועה מתקופת המרדפים 1968 בירדן +פציעות קלות נוספות מיום כפור,(100%נכות - קצבה מכובדת לכל החיים ) שעושה הכל - רץ,רוקד,קופץ, ממש לא מרגישים שהולך על פרוטזה. לא קיבל חידוש תו לרכב.

• תוכן חדש...