Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנהג מונית הורדתי נוסע והמתנתי לו בחניית נכים לא מסומנת על הכביש בשעת דימדומים (17:30) בתום לב ברחוב הראשי הרצל בשעה הומת רכבים כאשר הרכב מונע ופתאום הגיח פקח בעריית רמלה חסם את המונית שלי בחניה כפולה ובצורה שלא אוכל לצאת מבמפרץ שחניתי והחל לרשום דו"ח תוך התעלמות ממני היושב בתוך הרכב.

לתשובתכם אודה

פורסם

כשאתה חונה בחניית נכים זה אף פעם לא בתום לב,

אטימות לב או רוע לב, אבל בחיים לא בתום לב.

שלם את הדוח ותשאל את עצמך אם אותה נסיעה היתה כלכלית עבורך ותסיק את המסקנות המתבקשות.

פורסם

פותח השרשור שלום,

גם עמידה בחניית נכים, היא עבירה, בדיוק אותה העבירה כמו חנייה.

תחשוב שאם אתה נכה, ורואה מישהו בחניית נכים, האם תתעמת איתו? ברוב המקרים לא, ולכן גם עמידה בחניית נכים היא עבירה, שכן כל עוד אתה עומד שם, אתה מונע מנכה להחנות שם.

להבא, פשוט עירני יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ופתאום הגיח פקח בעריית רמלה חסם את המונית שלי בחניה כפולה ובצורה שלא אוכל לצאת מבמפרץ שחניתי והחל לרשום דו"ח תוך התעלמות ממני היושב בתוך הרכב.

לתשובתכם אודה

למה שתצא?

אתה ממתין לנוסע לא?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לבעל המונית שלום ! כאדם שעבר תאונת דרכים קשה ובעל מגבלות ותג חנייה לרכב נכה תאמין לי שזה לא נעים להגיע לחניית נכים ולראות שבחנייה עומד רכב ללא תג נכה ובתוכו יושב בנאדם בריא שממתין לנכה שיבקש ממנו לפנות את החנייה. מתוך מספר פעמים שהגעתי לוועדות רפואיות בביטוח לאומי ברחוב הרצל ברמלה לפחות 3 פעמים נאלצתי לשאול נהגים שהמתינו בחניית הנכים האם יש להם תג נכה לרכב וב 3 מתוך 3 מקרים התשובה היית לא + עיקום פרצוף שמשמעותו מאיפו בא לי הנכה הזה פתאום ועכשיו אני צריך לזוז בגללו.

יש משפט על חניות נכים שאומר כך "לא נכה אל תחנה ".

לי יש תג נכה לרכב וככשיש לי אפשרות אני חונה בחנייה רגילה אז על אחת כמה וכמה אדם בריא ללא מגבלות ולא בעל תג חנייה לרכב נכה לא אמור לחנות בחניית נכים וגם לא להמתין לחבר או נוסע.

חבל רק שכספי הקנס הולכים לקופת המדינה \ ערייה ולא לאיזה בית חולים שיקומי כמו : "רעות ", "בית לוינשטיין" וכ"ו.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

מכיוון שזו עבירת תנועה, כחלק מחוקי התעבורה של מדינת ישראל.

כל תשלומי הכספים עוברים לקופת אוצר המדינה.

שם הכסף מחולק כדי למנוע "אי נעימויות".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני כנראה בדעת מיעוט וברור שבעולם אידיאלי זה לא צריך לקרות אבל - מה היה עדיף?

בואו נראה מה האפשרויות שלו:

1. שבתחנת מוניות יגידו למזמין המונית - אתה גר ברח' הרצל? אנחנו לא מגיעים כי אין למונית איפה לעמוד.

2. שיגידו לו המונית תגיע אבל אם אין לנהג איפה לעמוד אז ההזמנה מתבטלת

3. שהמונית תחסום נתיב תנועה שלם בהמתנה לנוסע וכל כלי הרכב שנוסעים אחרי המונית יצטרכו או להמתין בסבלנות אחריו או לעקוף אותו בנתיב הנגדי.

4. שיגידו לנוסע לחכות למונית ברחוב (שזאת כמובן האופציה העדיפה).

אני מסכים שאולי צריך להתחיל נוהל חדש ובמקומות שאין בהם חניה (שזה כמעט כל מרכז הארץ) להתנות תנאי שאם מזמין המונית לא נמצא "למטה" כשהמונית מגיעה, אז היא פשוט תעזוב את המקום וההזמנה מבוטלת. א ב ל היות ולמיטב ידיעתי אין נוהל כזה, לדעתי הנהג בחר באופציה הפחות גרועה. ואם היה מגיע רכב שיש לו זכות חניה במקום אז הוא היה מסמן לו שהוא רוצה לחנות והמונית הייתה יוצאת. תהליך שלוקח בדיוק מספר שניות.

פורסם

נראה לך הגיוני באמת שמי שיש לו זכות חוקית עם תו של נכה

יתחיל לבדוק מי יושב באוטו, למי יש באמת תו נכה,

למי יש תו נכה שתואם את מספר הרכב? (כן יש גם תופעה של חסרי בושה שמזייפים תו נכה).

ל'

פורסם

קודם כל אני התייחסתי רק למקרה של מונית. לא למקרה של אדם שחונה בחניית נכה גם אם הוא נשאר ברכב שזה כמובן לא מקובל עלי בשום דרך שהיא.

שנית מספיק שהוא יפתח חלון ויגיד לו סליחה אני רוצה לחנות פה וזהו. הנהג מונית יסע משם.

פורסם

מה ההבדל בין נהג מונית שממתין לנוסע,

לבין אדם שממתין לאסוף את בנו/רעיתו/דוד וכו'?

ל'

פורסם

ההבדל הוא שנהג מונית זו הפרנסה שלו. העבודה שלו היא לאסוף נוסעים. אין לו אפשרות אחרת.

אדם שאוסף מישהו יכול לחנות בחניה חוקית או בחניון או לקבוע עם מי שהוא אוסף אותו ברחוב אחר קרוב.

זאת הסיבה שפקחים מתייחסים אחרת לרכבים שפורקים סחורה לחנויות. אי אפשר להגיד להם אם לא מצאתם חניה אל תחנו ואל תפרקו את הסחורה.

כמו שאמרתי - יש חוקים ויש מציאות....בעולם מושלם ליד כל חנות הייתה חניה ששמורה למשאית או לרכב לפרוק סחורה + חניה ללקוחות החנות. אבל זה לא תמיד קורה.

פורסם

גם לשוטרים יש עבודה והם לא חונים בחנית נכים.

(כן אני מכירה את התמונה של המתנדבים שחנו בחנית נכים ונגרעו מהשירות שלהם).

למרות שזה רכב ביטחון ומותר לו על פי חוק לחנות.

כמו כן אני מכירה את התופעה של החניה הכפולה (בעיקר ראיתי בת"א9 כאשר משאיות ורכבים פורקים את מרכולתם,

כאן הפקחים מפעילים שיקול דעת ולא קונסים את הנהג.

במקרה הזה נהג מונית הוא נייד, יכל להחנות היכן שהוא רוצה, גם במקום שהוא רחוק מספר בתים מהמקום בו הוריד את הנוסע.

הוא פשוט חנה שם כי זה נוחות נטו.

ל'

פורסם

תארי לך ששוטר נקרא לבית מסויים בגלל מקרה אלימות (בעל מכה את אשתו למשל) והוא מגיע ואין חניה מלבד חניית נכים - מה יעשה? או שיחנה בחנית נכים או שיחסום נתיב נסיעה או שיגיד למוקד תודיעו שאני לא מגיע כי אין לי איפה לעמוד עם האוטו?

ברור ששוטר שבא לעשות עבודה שאינה דחופה, יכול להרשות לעצמו לעשות סיבובים ברחובות הסמוכים ולחפש חניה.

אבל את שוכחת שנהג מונית אמור לחכות דקה לנוסע ואז לנסוע. הוא לא נשאר כמו שוטר לחקור אירוע.

ועדיין - אם יש לך פתרון יותר טוב למונית, אני מוכן לשמוע.

נראה איך תגיבי אם תזמיני מונית לבית שלך והוא יגיד לך אני מחכה לך במרחק 10 דקות הליכה כי לא מצאתי חניה...

כמו שאמרתי לדעתי הפתרון הוא ללמד את הנוסעים לחכות למונית למטה.

• תוכן חדש...