Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני קניתי שתי סובארו לאונה משנת 90.

אחת ב 4700 ש"ח 128 אלף קילומטר יד שניה.

ואחת ב 4000 ש"ח 144 אלף קילומטר יד שניה.

שתיהן הדגם הלבן לחלוטין (כולל הפגושים), אוטומטיות ועם מושבי GL למרות שהן DL (דגם שנחשב פחות נפוץ והגיע רק בשנת 90, לכבוד 20 שנה ל DL, או משהו כזה).

המכונית ב 4700 אצלי כבר שנה, עשיתי יישור קו שכלל, מהגדול לקטן:

אלטרנטור (לא היה מקולקל אבל בציר שלו התחילו חופשים אז הקדמתי תרופה למכה).

דיסקים קדמיים שהיו דפוקים (רעידות בבלימה).

מותחן רצועה של המזגן - הרעיש בגלל מיסב.

רצועות.

חותי הצתה (כנראה ולא הוחלפו אף פעם).

החלפתי גם לגיר ידני עקב שינוי צבע של שמן הגיר האוטומטי מאדום לחום וגם בכל מקרה העדפתי ידני, לכן אני ממליץ להתרחק מגיר אוטומטי, בסובארו בפרט וברכב ישן בכלל. אני לא מכניס את זה לחישוב, כי הגיר האוטומטי עדיין תיפקד יפה והיה בהחלט אפשר להמשיך לנסוע איתו, זו היתה קפריזה שלי להחליף אותו.

ב 4700 פלוס עלויות ישור קו, הוא עדיין יהיה רחוק מ 8000. וזה לא שב 8000 הוא יקנה רכב חדש עם אחראיות שלא צריך טיפולים.

במקום לאונה אתה ממליץ לו על פיאט בראבה שכמעט ולא שרדה ממנה יחידה אחת בגלל שלל הבעיות החשמליות (ועוד כל מני צרות) ?! אני לא זוכר מתי ראיתי אחת על הכביש... חרא של אוטו.

אתה אוהב להתעסק עם רכבים ישנים, זה ההובי שלך. אתה נהנה מזה. אתה גם כנראה לא נוסע יותר מדי עם הרכבים האלה.

תנסה לנסוע עם הרכב שנת 90 הזה סביבות 20K בשנה, או אפילו 15K - ואתה תרגיש את נחת זרועם של החלפים העתיקים.

זה יגיע במיוחד כשהוא צריך את הרכב, כמובן - בדיוק אז יישרף קונקטור בצמת חשמל, או שתידלק נורת אלטרנטור, או סתם צינור יתפוצץ.

לבחור שהגיב מעלי - אין דין רכב שנת 97 כדין רכב שנת 90. רכב של 15 שנה הוא ישן אבל הוא לא רכב בן 22, על גבול 23 שנה.

לגבי הבראבה - אני ממליץ על רכב זול שנמצא בתקציב של פותח השרשור, שגם לא נראה כמו קופסא. חרא של רכב או לא, זה נתון לויכוח. רבים שהחזיקו אותה היו מרוצים, היו כאלה שלא. בערך כמו דייהו רייסר. מצד שני, הרבה יותר כיף לנסוע בפיאט בראבה שנת 2002 מאשר בליאונה שנת 90 ולהרגיש כמו פלסטיני שנמלט מהמשטרה.

פורסם

אני מזמין אותך לסיבוב בלאונה שלי. אני מבטיח שלא תרגיש כמו פלסטיני והמשטרה לא תחפש אותך. הרכב והכיסאות נוחים, במיוחד בזכות כיסאות ה GL. הפלסטיקה במצב מעולה ויש ברכב אווירה נעימה. גרוטאה יכול להיות כל רכב, מכל סוג ומכל שנה. כששומרים על רכב ומטפלים בו, כשהוא נראה יפה מבחוץ ונעים מבפנים, אז הוא לא גרוטאה.

גם רכב משנת 97 לא מבטיח אמינות והשגת חלפים בזול. ובטח יש הרבה "גרוטאות" גם משנת 97.

ד"א, בשנה האחרונה שתי הסובארו שימשו אותי ואת חברה שלי לנסיעות יומיות לעבודה, כ 15 ק"מ ביום.

לא נעצרנו ע"י משטרה אפילו פעם אחת ! מדהים.

בסה"כ, כאשר קונים רכב ב 8000 שקל, צריך לחפש הרבה ובזהירות. לקטול רכב כזה או אחר, כולל הלאונה, זו לדעתי טעות (בפרט הלאונה, שנחשב מאז ומתמיד לרכב אמין). סטטיסטית, בכל דגם, תמיד יהיה מישהו עם בעיות ומישהו בלי בעיות - ככה זה.

יש לי חבר טוב שקנה פונטו 2002 ולא הפסיק להיתקע עם הרכב (3 פעמים נתקע בדרך לחתונות, הרכב פחד ממחויבות :lol:), אז כל הפונטואים ככה ? לא.

אני אומר שבתקציב כזה כדאי לקנות בפחות מכל התקציב, כדי להיערך לאפשרות של יישור קו, בשנתונים כאלה אתה לא באמת יודע למה אתה ניכנס כי לבדוק הכל אי אפשר. לחפש בזהירות מאנשים שנראים כאלה ששומרים על הרכב ולהתכונן לעובדה שיהיה צריך לתקן דברים.

עם לאונה ב 4000 שקל אתה נשאר עם עוד 4000 בכיס, להגיד לפותח השרשור לא לשקול את האופציה הזאת נראית לי טעות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אולי עדיף להתקדם קצת קדימה לכיוון הגרנד לאונה.

רכב הרבה יותר נעים(האמת שסובארו לא שינו הרבה מאז)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אולי עדיף להתקדם קצת קדימה לכיוון הגרנד לאונה.

רכב הרבה יותר נעים(האמת שסובארו לא שינו הרבה מאז)

אבל הלאונה הישנים יותר חזקות ,מגבי מקות השלד יותר חזק .

Are you drinking to forget ? No. I'm drinking to remember

פורסם

אני ממליץ לך למצוא מזדה 121 ידנית.

צריכת הדלק:משולב 60% בין ערוני 1:15 (בנסיעה רגועה)

אחזקה זולה יחסית, בלי הפתעות.

רכב חביב,אך לא בהכרח נוח כמו הצרפתיות.

אם אתה מחפש רכב פשוט וזול לאחזקה, שעושה את העבודה זה הרכב שלך.

פורסם
אני מזמין אותך לסיבוב בלאונה שלי. אני מבטיח שלא תרגיש כמו פלסטיני והמשטרה לא תחפש אותך. הרכב והכיסאות נוחים, במיוחד בזכות כיסאות ה GL. הפלסטיקה במצב מעולה ויש ברכב אווירה נעימה. גרוטאה יכול להיות כל רכב, מכל סוג ומכל שנה. כששומרים על רכב ומטפלים בו, כשהוא נראה יפה מבחוץ ונעים מבפנים, אז הוא לא גרוטאה.

גם רכב משנת 97 לא מבטיח אמינות והשגת חלפים בזול. ובטח יש הרבה "גרוטאות" גם משנת 97.

ד"א, בשנה האחרונה שתי הסובארו שימשו אותי ואת חברה שלי לנסיעות יומיות לעבודה, כ 15 ק"מ ביום.

לא נעצרנו ע"י משטרה אפילו פעם אחת ! מדהים.

הבעיה היא שלאונה במצב כמו שאתה מתאר, תעלה הרבה מעבר ל8K, אתה מדבר על רכב במצב תצוגה לדבריך שאוטוטו אספנות (אם לא כבר?)

לפותח השרשור:

מציע לך לחשוב שנית על האיביזה

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

במחיר כזה אומנם הייתי ממליץ לך ללכת על רכב הכי פחות מאובזר חשמלית כי ככה יהיה פחות מה שיתקלקל, אבל לאונה זה כבר רכב עתיק מידי החל מהצורה שלו עד הנוחות שלו והבטיחות ושאר מרכיבים, פונטו בדגמים הפשוטים ונטולי פיצ'ירים חשמליים יכולה להיות רכב אמין וחסכוני מאוד אם מטפלים כמו שצריך ומוצאים רכב שמור.

• תוכן חדש...