Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

עזרו לי ליישב ויכוח:

האם יש צורך בהדלקת הרכב (ללא התנעה), לחכות שכל מערכות החשמל יודלקו (בערך 5 שניות), ורק אז להתניע?

או שאין שום בעיה ישר להכניס את המפתח ולסובב להנעה מלאה?

(מקווה שהסברתי את השאלה נכון)

ת-ו-ד-ה !!!

פורסם

אם אחרי שסובבת מפתח תמתין כמה שניות - הרכב יניע מהר יותר כי משאבת הדלק עובדת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זאת ועוד, לפני כיבוי המנוע וודא שהמזגן כבוי. כך בהדלקה המצבר "יתאמץ פחות" כי יהיה לו פחות דברים להדליק.

ואני מסובב את המפתח ומחכה מספר שניות בטבעיות, פשוט כי אני שם את הטלפון על הזרוע או חוגר חגורה.

.Your average Notepad

פורסם

כנ"ל גם אני,בד"כ שאני מכניס את המפתח לסוויץ ומסובב חצי סיבוב שכל המערכות חשמל נדלקות, יש רעש מכיוון פנים הרכב האחורי, ממה שהבנתי אולי משאבת דלק, ואכן קל יותר להניע כך. מחכה משהו כמו 2-3 שניות

Opel Adam S 2017

פורסם

ישנם מערכות (ABS , כריות אוויר וכו' ) שמבצעות בדיקה עצמית בשניות הראשונות של פתיחת הסוויץ.

מומלץ לשים לב אליהן (לנוריות החיווי) מידיי פעם בהתנעה ראשונית.

כלומר, פתיחת סוויץ הדלקות כול הנוריות (כך מזהים אם יש נורית שרופה למע' בטיחותית), לאחר כמה שניות נשארות בד"כ בלם היד טעינה ולחץ שמן.

בהנעה לוודא כיבוי מיידי של נורית לחץ השמן.

רענן

פורסם

ברכבי מנוע דיזל יש צורך בהמתנה לפני ההתנעה על מנת שסליל ההצתה יתחמם:idea:

----------------------------------------------------

HU:JVC746,COMP FRONT:MOREL HYBRID 6.5,COMP BACK:MOREL DOTECH 6.5,AMPS:TRU S44,TRU S500,SUB:MOREL ULTIMO SC 12

פורסם

יש דבר כזה צורת התנעה נכונה.

בדיזל לא צריך לחכות לסליל הצתה אלא למצתי להט שהם מחממים את הצילינדר,

בכל רכב מומלץ לחכות כמה שניות שהנורות יכבו (בקרה) ואם תפתח סוויץ, אתה תשמע את משאבת הדלק עובדת מס' שניות,

ואז תניע את המנוע.

פורסם

אני בכלל שמעתי על משהו אחר, שצריך לחכות שהמחשב יעלה? מחשב רכב? או משהו כזה...

כמה שניות ואז להניע, הגיוני?

פורסם

בהפעלת הסוויץ' מחשב ניהול המנוע אוסף נתונים שונים שיעזרו לו לקבוע את יחס התערובת האופטימלי הדרוש להתנעה. בין אותם נתונים ניתן למנות את טמפ' האויר, טמפ' נוזל הקירור, הלחץ האטמוספרי ועוד.

במכוניות המצויידות בתיבת הילוכים רובוטית ניתן גם לשמוע את אוגר הלחץ בונה לחץ הידראולי במערכת לקראת ההתנעה (בעיקר בתיבות הרובוטיות של פיאט - דואלוג'יק וסלספיד ובתיבה הרובוטית של PSA, אבל לא רק).

ברבות מהמכוניות ניתן לשמוע גם את משאבת הדלק מתחילה לבנות לחץ בקו הדלק ברגע שדלת הנהג נפתחת (במיוחד ב-VAG בעידן טרום TSI, אבל גם ב-BMW ועוד).

אז טכנית כן - אפשר בהחלט להתניע גם בלי לתת הפוגה של כמה שניות לאחר הפעלת הסוויץ'. זה לא יגרום לנזק כלשהו והרכב יוכל להתמודד עם זה. מצד שני, אם אתה רוצה לקבל התנעה חלקה יותר, עדיף לתת כמה שניות בודדות של הפוגה.

לגבי עניין המזגן שהוזכר באחת התגובות הקודמות: בכל רכב מודרני מהעשור האחרון המדחס אינו מחובר כאשר המפתח נמצא במצב של התנעה, כך שאין שום משמעות להתנעה עם מזגן פועל או כבוי - המדחס בכל מקרה לא יעמיס - לא על המנוע ולא על המצבר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לי זכור חריג אחד - ברנו 19 היה צורך להמתין עד שמשאבת שמן (חשמלית) תבנה לחץ לפני ההתנעה. היה צורך להמתין עד שחיווי קולי יפסק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נעשה את זה פשוט שלא תתבלבלו.

ברכב עם מנוע בנזין, אין שום בעיה להתניע את הרכב מיד עם הכנסת המפתח לסוויץ.

ברכב עם המנוע דיזל, מומלץ להמתין לנורת מצתי הלהט להכבות לפני התנעה.

• תוכן חדש...