Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כול מה שרשמת אינו מדוייק בכלל חוץ מהמשפט "בהרבה מקרים גם שומעים את חריקת הרצועה שמושפעת מהעומס על הפולי למשך כמה שניות."

אני לא מכיר אותך אבל אני מניח שאת הניסיון שלך בחשמל רכב למדת באינטרנט ולא ברצפת המוסך אתה מוזמן להגיע אלי ללמוד כייצד מתקינים נגד שעלותו שקלים בודדים על צמת החיווט של הנורה.מתח טעינה תקין במרבית כלי הרכב הוא 14.2V ולא יותר מזה (ככה סיפר לי גרינברג כשלמדתי הסמכה אצלו).

בידידות יוגב

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא מכיר אותך אבל אני מניח שאת הניסיון שלך בחשמל רכב למדת באינטרנט ולא ברצפת המוסך אתה מוזמן להגיע אלי ללמוד כייצד מתקינים נגד שעלותו שקלים בודדים על צמת החיווט של הנורה.מתח טעינה תקין במרבית כלי הרכב הוא 14.2V ולא יותר מזה (ככה סיפר לי גרינברג כשלמדתי הסמכה אצלו).

בידידות יוגב

האינטרנט בשבילי זה ללמד אנשים כמוך שכותבים דברים לא נכונים ולא מדוייקים.

מתח הטעינה הנומינלי או מתח המוצא הנקוב של אלטרנטור תלוי בווסת המתח או בשפה מקצועית SET POINT. יש ייצרנים שמתקינים אלטרנטור עם ווסת מתח בעל מתח מוצא נקוב של 14 וולט ויש כאלה גם 14.2 וולט וגם יותר. לווסת המתח יש טולרנס שבו מתח המוצא הנקוב בתנאים מסויימים עשוי להיות בין +/-0.1 וולט או +/-0.3 וולט תלוי בסוג הווסת.

מתח המוצא משתנה בתלות מספר פרמטרים שאחד מהם הטמפ' החיצונית או הטמפ' של ווסת המתח והוא יכול לנוע בין בתחום של 13.6-14.8 וולט ובטמפ' קיצוניות גם ל-15.1 וולט ועדיין האלטרנטור יכול להיות תקין.

שוב פעם אני כותב לך שנגד זה פיתרון גרוע וזה שאתה עושה זאת זה לא הופך את הדבר לנכון.

בכול מקרה עדיף להתקין דיודת יישור ל-3 אמפר או 5 אמפר מסוג SB540 או דיודת סיליקון רגילה מסוג NTE577 תלוי במפל המתח שאתה רוצה לקבל.

איפה אני יכול לקנות נגד ל-12 וולט ? :-)

להסבר נוסף קרא את הודעתי בקישור המצורף.

באהבה מרק...:-)

איזה כייף לי :)

פורסם
יש גם וגם אבל לצערי אני לא יכול לפרט יותר.

מסכים חנן יש כזה פתרון בדיוק של החוט הארוך המגולגל שהוא למעשה כמו נגד גם לניסאן

פורסם

באיזה מקרים ובאיזה רכבים הייצרן ממליץ להשתמש בחוט המלופף ? האם זה חלק מובנה ומקורי במערכת החשמל של הרכב ?

פורסם
יש גם וגם אבל לצערי אני לא יכול לפרט יותר.

לא מבין את התגובה שלך מכיוון ששימוש בחוט מלופף המשמש כנגד זה לא פטנט חדש או משהו חדשני אלא זו פעם ראשונה שאני קורא שהדבר קיים גם למנורות הרכב.

חוט מלופף המשמש כנגד קיים גם במערכת השליטה על מהירות המפוח של האיוורור הפנימי.

פורסם

גם אני מכיר את שיטת הנגד עם החוט המלופף אז כנראה הרבה יצרנים מכירים את התופעה של אורך חיים קצר של H7 ומציעים פתרון זה.

בשלב ראשון אני מציע לנסות נורות H7 LONG LIFE מייצר מוכר וטוב כגון פילפס, אוסרם, הלה ואם זה לא עוזר להתקין את הנגד הנ"ל.

פורסם

אולי במקום חידות תנו לי בבקשה שרטוט חשמלי מקורי של הייצרן עם הסליל המובנה.

האם הפיתרון מובנה ברכב חדש או קיימת איזה הנחיה טכנית של הייצרן ?

אולי הסליל שאתם מדברים עליו קשור למערכת DRL (תאורת יום) שקיימת ברכבים מסויימים והתפקיד של הסליל להוריד את עוצמת התאורה ?

פורסם
לא קשור ל DRL ואצלך בגולף הכל תמיד בסדר ואין בעיות אז מה אכפת'ך...

ברכבים מסויימים עם מערכת DRL קיים נגד בצורת סליל המלופף על הקונקטור לתאורת DRL בלבד.

כי זה מעניין אותי לכן איכפת לי. אשמח לראות סכימה חשמלית של פיתרון מובנה ברכב חדש.

פורסם

המסקנה מכל מה שאני קורא כאן היא שנורות H7 הן חרא של דבר...

לפותח השרשור כמה נקודות לבדיקה:

1. בדוק שהפנס יושב ומקובע במקומו ואינו חופשי לזוז. פנס זז = נורה שרופה. בדוק גם שהנורה מקובעת במקומה כמו שצריך.

2. בדוק את המחבר של הנורה- וודא שהמגעים נקיים, לא שרופים ולא מלאים קורוזיה.

3. כפי שהמליצו לך- השתמש בנורות איכותיות בעלות אורך חיים מורחב- אוסרם, פיליפס, הלה וכיו"ב.

4. אם כל אלו לא יעזרו תצטרך ללכת לפתרונות קיצוניים יותר כמו אביזרים חיצוניים ובדיקות של מערכת החשמל.

פורסם
באיזה מקרים ובאיזה רכבים הייצרן ממליץ להשתמש בחוט המלופף ? האם זה חלק מובנה ומקורי במערכת החשמל של הרכב ?

היצרן ממליץ על זה אם הלקוח מתלונן על שריפה של הנורות בזמן קצר ואת הנגד חוט הזה מחברים להזנת מתח של הפנס לאור נמוך

פורסם

באיזה רכבי תוצרת ניסאן המנורות נשרפות בתדירות גבוהה ? ומה ההסבר של הייצרן לתופעה ?

האם תוכל לתת לי את שם החלק בשפה האנגלית או קישור לתמונה של החלק ?

פורסם

בכל רכב עם נורות H7 למשל קשקאי פרימרה אלמרה יתכן שיהיה מצב של שריפת נורות מוקדמת זה כנראה תלוי גם באופי השימוש כי לא אצל כולם זה קורה

הוראות היצרן הם לתפוצה פנימית של המוסכים

• תוכן חדש...