Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עשיתי נסיעת מבחן על 2 הדגמים האלו שאני מתלבט במי לבחור.

לפני נגיד שהצריכה שלי מתועדת להיות 35-40 אלף בשנה והדרך היא מאריאל לירושלים או לכיוון מישור החוף.

הראשון היה ה-C3. הנסיעה בו הייתה מאוד נעימה. בניגוד לכמה וכמה חוות דעת שנשמעו כאן לא הרגשתי במיוחד את מעבר ההילוכים בדרך עירונית. הישיבה הייתה גבוהה וזה הרגיש בנסיעה. הקטע של הפונקציה שבכצירה המנוע מפסיק ומתחדש ברגע שמרימים את הרגל מהברקס היה מאוד נחמד (אם כי לא ברור כמה חיסכון זה באמת יעשה). בסך הכול אני אגיד שמצד אחד לא הרגשתי WOW על רכב סופר מיני שעולה למעלה מ-110 אלף ש"ח ומצד שני הרכב בנוי טוב לנסיעות ארוכות מבחינת תצורת הישיבה והכי חשוב צריכת הדלק.

אחרי זה עברתי ל-208. אחרי 3 שנים של נהיגה על אוטומטיות היה לי חשש מסוים על איך אני אסתדר עם הגיר הידני, שהרכב לא יקפוץ לי. הופתעתי כמה ההשתלבות שלי הייתה קלה מאוד וללא שום קפיצות. העברת ההילוכים מאוד רכה ושילבתי הילוכים תוך כדי לחיצה מאוד מתונה על הגז כך שהנסיעה בעיר הייתה מאוד חלקה וזורמת ולא היה ניתן לרגיש ב"חוסר הפינוק" בזה שהרכב אינו אוטומטי. הישיבה ברכב היא פחות או יותר כמו בכול רכב אחר וניתן היה להרגיש במידה מסוימת את יתרון ה-C3 על 208 בנושא זה. מבחינת הנהיגה עצמה בכביש הבינעירוני הרכב התנהג לטעמי באותה מידה כפי שה-C3 התנהג.

לסיכום, כצפוי אולי, יש מבחינתי יתרון קל ל-C3 מבחינת הצרכים שלי. נראה שהיא מותאמת קצת יותר לנסיעה לטווחים ארוכים. ה-208 די בסיסית ולמעט נתוני המעבדה המרשימים של צריכת הדלק בכול שאר הפרמטרים יש לי ספק עד כמה היא שווה את הסכום הגבוה שלה מול המתחרות.

אני יכול להוסיף שאחרי שקראתי את הכתבה ב-YNET על הצריכה של ה-I20 אצל אותו כתב מקבל יותר את התחושה שכול החברות מתאמצות בלפתח טכנולוגיות מעבדה לצריכת דלק שהולכות ומתרחקות מהמציאות. הבעיה הזאת מאוד משמעותית מבחינתי מאחר ואם הייתי נוסע רק במישור אז לכאורה יותר היה לי קל להגיש תביעה אם באמת יש פערים כול כך גדולים אבל מאחר וחלק מהנסיעה שלי היא הררית לא יהיה אפשרי אף פעם להגיע לנתון שיגיד מה היא הצריכה שאמורה להיות לפי נתוני המעבדה.

פורסם

באותו איזור מחיר יש גם את היאריס ההיברידית, אולי שווה לעשות נסיעת מבחן גם בה.

פורסם
באותו איזור מחיר יש גם את היאריס ההיברידית, אולי שווה לעשות נסיעת מבחן גם בה.

קראתי כתבה בדה מרקר אני חושב שעשה השוואה בין היאריס ההיברידית, ה-C3 דיזל וההונדה ג'אז. באמת שמבחינת הנסיעה המשולבת היאריס ההיברידית הייתה הכי טובה. מצד שני ככול שנוסעים יותר בכבישים בינעירוניים יתרונה הולך וקטן וחיסרון נוסף שלה הוא תא מטען קטן. בכול שאר הפרמטרים יש לה גם נחיתות אבל אל משמעותית מבחינתי.

• תוכן חדש...