Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשישי האחרון אמא שלי הכניסה את הסוזוקי סוויפט 2010 שלה (8600 ק"מ בשנתיים :shock: ) לטיפול שנתיים/30000 במוסך היבואן בחדרה (א.פ.צ שירותי רכב). מסנן האוויר של המנוע היה מתוצרת TRE (האם הוא חליפי?).

הסתכלתי על מהלך הטיפול וראיתי שהמוסכניק שטיפל ברכב ביצע שאיבה של נוזל הבלמים ממיכל העודפים ולא ביצע ניקוז ממגבר הבלם (כמו שבוצע לדוגמה אצלי ביאריס) אלא רק הכניס נוזל חדש ובזה סגר עניין. לאחר סיום הטיפול הוא התיז סבון מעורבב עם מים משפריצר לתוך תא המנוע, ניקה הכל עם לחץ אוויר ולבסוף ריסס זז-קל על כל תא המנוע מבפנים כולל על הפלסטיקים, הצינורות, הקונקטורים החשמליים וקטבי המצבר. הוא גם אמר שלא צריך לשים גריז על המצבר כי זה סופח אבק ולכלוך.

מיותר לציין שנהייה לי שחור בעיניים :evil:.

כשהערתי לו על כך, התשובה שקיבלתי היתה שאין להם במוסך מכונה שמחליפה את הנוזל בסירקולציה, ואין גם שום צורך. הוא אמר שניסו פעם להחליף את הנוזל בסירקולציה, וכתוצאה מההחלפה הלא מוצלחת היה צריך להחליף 4 מגברי בלם (1 לכל גלגל) והיה בלגן שלם, ומאז מעדיפים רק לרענן את הנוזל. הוא הוסיף שכאשר מחליפים את הנוזל ולא מרעננים, הABS+ESP דורשים איפוס ממחשב הרכב-וזה משהו שגם לא מתבצע, שלא לדבר על כך שנכנס אוויר למערכת וצריך להוציא אותו ע"י הוראה למחשב הרכב-דבר שיכול לדפוק את הדיאפגרמה של המשאבה. הוא המליץ בתוקף לא לגעת במערכת הבלמים באמצעות החלפת הנוזל אלא רק לשאוב ממיכל העודפים כי "צריך להתעסק כמה שפחות במערכת הבלימה, המערכות הללו מחזיקות שנים על גבי שנים ללא שאיבה בסירקולציה אלא רק רענון של הנוזל במיכל העודפים".

פעם ראשונה שאני שומע על כך שצריך לאפס את המערכת ממחשב הרכב ויש לי כמה שאלות:

1. האם נגרם איזשהו נזק למערכות הללו כתוצאה מהחלפה בסירקולציה?

2. האם יש הוראות מיוחדות להחלפה של הנוזל במערכות עם ABS+ESP?

3. האם החלפה בסירקולציה הוא דבר שצריך להתבצע באופן גורף לכל משאבות הבלם היום, או שיש מערכות בלמים שבהן הדבר אסור?

תודה,

מתן.

פורסם

שיגול שכל אחד גדול.

אני כן יודע שיש רכבים שלא ניתן לבצע בהם ניקוז נוזל בלמים ללא מכשיר ייעודי וברכבים עם מערכות ESP מתקדמות גם לא הייתי מציע לבצע ניקוז ללא מכשיר ייעודי. שום מחשב לא צריך לדעת על ההחלפה (ובטח שלא בסוויפט שאם אתה זוכר יוסי ציין בקורס שזה הרכב הכי פשוט-אלקטרונית שנע על כבישי הארץ).

בקיצור - עוד מוסך חאפר שלא רצה להכניס ראש בריא למיטה חולה ולבצע החלפת נוזלים לפי הספר.

אגב, ב SERVICE MANUAL של סוזוקי SX4 (ללא ESP) מצויין כי ניקוז נוזל הבלמים והאוויר צריך להעשות על ידי פמפום עם דוושת הבלם כולל איורים שלא משאירים מקום לספק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ועוד מוסך יבואן :shock:

המוסכניק ציין שאם מנקזים עם מכונה אז יתכן שגם צריך לבצע פמפום של דוושת הבלם-דבר שיכול לגרום לנזק לדיאפגרמה.

לגבי מחשב הרכב-חבר לעבודה אמר לי שבפז'ו בתוכנת היצרן אפשר לתת פקודה למשאבה שתנקז את האוויר.

אז שאני אבין-טכנית, החלפה בסירקולציה מומלצת למערכות הבלמים המודרניות?

פורסם

טוב שעמדת לידו. אחרת היה "מרענן" את שמן המנוע באותה שיטה (שאיבה ואח"כ מילוי בלי החלפת פילטר שמן. ויש מוסכים שמתחמחים בשיטת "רענון" זאת)

אגב, בכוסית שבנוזל הבלמים אין כול סירקולציה כך שגם ה 250CC האלה לא ירעננו לך כלום במע' הבלימה.

טוב, אני כבר חושב שהבנת מה חושבים על רמת המוסך.

רענן

פורסם

אוקיי, ומה לגבי הפרוצדורה עצמה? האם החלפה בסירקולציה לא פוגמת במערכת שנמצאת בסוויפט?

על פניו נראה לי שלא הרבה יודעים איך לטפל ברכב שבו יש את 2 המערכות הללו, ולכן אני מתלבט אם בכלל שווה לחזור למוסך ולדרוש החלפה נוספת-מה גם שאין להם את המכונה שמבצעת את הסירקולציה, דבר שבעיניי הוא הכרחי.

פורסם

מה הוויכוח?רכב בן שנתיים עם כלום קילומטראז,גם ה"רענון"היה מיותר.

אם תהיה תקלה בבלמים,זה משיעמום.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

החלפת נוזל בלם בסירקולציה זה הדבר הנכון שיש לעשות ,כמו כן ניקוז אויר על ידי סורק מבצע ניקוז אויר פנימי ליחידת esp abs בכדי לנקז אויר וליגרום לסירקולצית נוזל גם דרך מעברים סגורים בתוך היחידה ,כי בזמן ניקוז חלק מסולונוידים של abs esp סגורים כי המערכת לא פעילה.הכי מומלץ ניקוז ראשון בין משאבה מרכזית ליחידת abs שני זה ניקוז פנימי ליחידה עם מחשב איבחון ושלוש לנקז מהקליפרים

פורסם

אני נוטה להאמין שברכבים עם מערכת ESP ניתן (ואפילו צריך?) לבצע ניקוז נוזל בלם על ידי פקודה למחשב הרכב שחוסכת את הפמפום. בכל מקרה החלפה על ידי מכונה ייעודית מומלצת תמיד, גם ברכבים ישנים ובטח שברכבים חדשים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש ניקוז מיוחד ל ABS שמתבצע ע"י מכשיר ממוחשב של בוש, אבל בתכל'ס אין לדעתי ממש צורך,

נפח הנוזל הנמצא במערכת ה ABS הוא בסביבות ה 20 סמ"ק, וכשמחליפים את שאר הנוזל במערכת הראשית בתדירות המתאימה, ההשפעה שלו שולית.

פורסם

בהחלפת נוזל בלמים, לרוב לא צריך לבצע שום פעולה מיוחדת או הפעלה של שסתומי מערכת ABS ESP.

מבצעים החלפה וניקוז באופן רגיל לגמרי עם הרגל או עם מכשיר החלפה יעודי בלחץ או וואקום. (חשוב לעין בהוראות יצרן במידה ויש הנחיות מיוחדות).

אין שום סיבה בעולם שיגרם נזק למערכת הבלמים בהחלפת נוזל בלמים, אלא אם כן נעשה משהו ממש חמור, כמו למשל הזנת המערכת בנוזל לא תקין.

החלפת נוזל בלמים באופו חלקי לא תורמת במאום לשמירה על אורך חיים של המערכת.

פורסם

שלום.

יש לי דרך שלישית להחלפת נוזל בלמים.

ברגע שהגיע המועד כל שנתיים -קונה נוזל בלמים מתאיםDOT3 לסוזוקי למשל.

שואב את מה שבכוסית ,וממלא חזרה בנוזל חדש.

נוסע שבוע שוב שואב ושוב ממלא

כך 3-4 פעמים ונוזל הבלמים מרוענן.כמובן כמבצע פעולה כזאת כל שנתיים.

מעולם לא היתה לי בעיה כלשהיא במערכת הבלמים ברכבים קיימים או קודמים.

אז תגידו -זו לא החלפה מלאה -נכון.

אבל הרענון וההחלפה כל שנתיים אינה מצדיקה פעולה אחרת.

דרך אגב בקבוק של נוזל בלמים עולה כ40 ש"ח.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

ההחלפה בדרך שציינת משולה לקליפת השום. אין תחליף להחלפה מלאה ע"י ניקוז מהפטמות וכל דרך אחרת פשוט לא נכונה ולא יעילה.

איתמר.

פורסם
שלום.

יש לי דרך שלישית להחלפת נוזל בלמים.

ברגע שהגיע המועד כל שנתיים -קונה נוזל בלמים מתאיםDOT3 לסוזוקי למשל.

שואב את מה שבכוסית ,וממלא חזרה בנוזל חדש.

נוסע שבוע שוב שואב ושוב ממלא

כך 3-4 פעמים ונוזל הבלמים מרוענן.כמובן כמבצע פעולה כזאת כל שנתיים.

מעולם לא היתה לי בעיה כלשהיא במערכת הבלמים ברכבים קיימים או קודמים.

אז תגידו -זו לא החלפה מלאה -נכון.

אבל הרענון וההחלפה כל שנתיים אינה מצדיקה פעולה אחרת.

דרך אגב בקבוק של נוזל בלמים עולה כ40 ש"ח.

רע מאוד ולא משיג שום מטרה חוץ ממיכל נוזל רזרבה עם נוזל רענן. נוזל בלמים ישן ומהול עם כל המשקעים נשארים במשאבות אופן ובקליפרים, בדיוק במקום שצריך הנוזל להיות במיטבו.

• תוכן חדש...