Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, פגשתי באקראי בעלים של מוסך באזור השפלה.

הוא סיפר לי שהוא התחיל לייבא תוסף לשמן מנוע מגרמניה, לטענתו, מדובר בפטנט שהרוסים המציאו לצורך מנועי הספינות שלהם, כך שהתוסף מאריך מאוד את חיי המנוע ומבצע למעשה סוג של אוברול מבלי לפתוח מנוע.

כמו כן, הוא סיפר לי שהוא לקח לאחרונה מכונית פיאט פונטו שגמאה מעל 300,000 ק"מ, עשה לה טיפול מיוחד עם התוסף הזה, ולטענתו, אתמול הוא ערך נסיעת הדגמה שבה הרכב נסע למספר מכוני טסטים ללא שמן מנוע בכלל במנוע, כאשר נורית התראת שמן מנוע דולקת.

לדבריו, הבוחנים שראו את התופעה נדהמו. הוא מסביר שמדובר בחומר שמבצע סיכוך פנימי לחלקי המנוע, כך שניתן לנסוע עד 3,000 ק"מ ללא שמן.

כמו כן, לטענתו, המחיר לצרכן הינו 700 ש"ח, כאשר המטרה הינה לבצע מעין "טיונינג" או אוברול ללא פתיחת המנוע, דבר שמאריך את חיי המנוע, משפר את צריכת הדלק ומפחית את הרעלים והגזים.

האם יש אמת בדבריו?

פורסם

בעבר קראתי שבחב' תעבורה משתמשים ג"כ באיזה תוסף מיוחד לשמן, כך הם מאריכים את מרווח הטיפולים בצי המשאיות שלהם. יתכן שמדובר בתוסף דומה.

לגבי המחיר, לאחר ששוחחתי עם כמה חברים, יתכן שזה מחיר הוגן, בהנחה שהתוסף יעיל ל- 100,000 ק"מ.

פורסם
לגבי המחיר, לאחר ששוחחתי עם כמה חברים, יתכן שזה מחיר הוגן, בהנחה שהתוסף יעיל ל- 100,000 ק"מ.

אתה בפורום אספנות.

הרכבים פה לא עושים 100000 ק"מ בעשרים שנה :wink:

פורסם

NRG פרסמו עבר לפני שני עשורים או יותר ככה את המוצר שלהם,

בי-ם הסתובבה רנו 18 שעל גגה היה שלט "רכב זה נסע 6000 ק"מ ללא שמן בלי נזק"

כפרסומת, אז ההסבר היה שהחומר נותן ציפוי טפלון על דפנות הבוכנה ושומר עליה

משחיקה, אני קניתי, שמתי במינימינור שלי ועשיתי איתה למעלה מ-80000 ק"מ

ללא צורך בטיפול מיוחד, אבל שמן היה תמיד, אז לך תדע...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

והמתנגדים ל- NRG (כלומר - מפיצים של תוספים אחרים...) טענו שהטפלון לא עמיד בטמפרטורות המתפתחות במנוע.

אז כמו שאמר רן - "לך תדע..."

עודד

פורסם

מה שאני זה שאחד העיתונים עשה ניסוי "על רטוב" עם קורטינה MK II שמו NRG ונסעו בלי שמן.

המנוע החזיק מעמד 70 (שבעים) ק"מ בלבד

שגם זה אם תשאלו אותי - די מכובד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תוספי שמן ודלק למיניהם טובים בעיקר ליצרן ולמשווק

רכבי אספנות נוסעים מעט מאוד ולכן זה לא רלונטי

אם רצונכם לשמור על המנוע משחיקה מיותרת תדאגו לדברים הבסיסיים:

1 משאבת שמן תקינה ונקיה ( רישתית סתומה בחלקה)

2 מעברי שמן נקיים בפסנתר ובשסתומים

3 פילטר שמן עם שסתום

4 פילטר אוויר נקי (לא לצחוק)

5 שמן מנוע איכותי ומתאים למנוע

6 זימון מדוייק של ההצתה ו - co

זהו הטיפול הכי טוב שניתן לתת למנועים שלנו (זו דעתי האישית)

בברכה קובי קליין

פורסם

עם 600,000 (שש מאות אלף) קילומטרים מאז ששיפצתי את המנוע של הסאאב 99 הכחול שלי, ובלי שום תוסף שבעולם, אני יכול להגיד בפשטות שתוספים יעילים לחשבון הבנק של המוכר. לפחות בסאאב, כתוב בספרים שהיצרן אוסר להוסיף חומרים כל שהם לשמן מנוע.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
עם 600,000 (שש מאות אלף) קילומטרים מאז ששיפצתי את המנוע של הסאאב 99 הכחול שלי, ובלי שום תוסף שבעולם, אני יכול להגיד בפשטות שתוספים יעילים לחשבון הבנק של המוכר. לפחות בסאאב, כתוב בספרים שהיצרן אוסר להוסיף חומרים כל שהם לשמן מנוע.

אתה מכבה את האוטו לפעמים?

• תוכן חדש...