Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברשותי גולף שנת 2000, מנוע 1600, מד אוץ 108000 ק"מ בלבד.

החלטתי פעם ראשונה להחליף לבד מצתים ומסנן אוויר בגולף.

כאחד שיודע לטפל בחיפושיות, החלטתי לטפל פעם ראשונה, להנות מהעבודה בגולף וגם לחסוך קצת כסף....

היום החלפתי 4 מצתים של BOSCH F 7 LTCR , במחיר של 90 ש"ח, מסנן אוויר של MANN במחיר של 60 ש"ח, כל התענוג הזה עלה לי 150 ש"ח כולל מע"מ, הפריטים הנ"ל תוצרת גרמניה.

הצצתי בחשבונית של מוסך מורשה צ'מפיון מוטורס באשדוד, טיפול האחרון שבו החלפתי מצתים זהים אחד לאחד לפני 20,000 ק"מ, מבחינת זמן בדיוק לפני 3 שנים עלו לי 276 ש"ח, וזה עוד לפני 3 שנים! וזה לא כולל עבודה.

לידיעתכם, ותחשבו כמה גזל יש פה.

קודם כל יש לך טעות גדולה בהגדרה של המילה גזל או גניבה.

אם אתה הולך למוסך א' שרוצה ממך 100 שקלים עבור שירות או פריט מסויים ואז הולך למקום ב' שרוצה ממך 50 שקלים עבור אותו הדבר לא מדובר כאן כלל וכלל בגזל. מדובר כאן בדבר שנקרא שוק חופשי.

גזל או גניבה מתקיימים אך ורק בתנאי אחד. הגעת למוסך או לכל בית עסק אחר. ביקשת הצעת מחיר וסיכמו איתך על X כסף. קיבלת את השירות או הפריט, באת לשלם ופתאום אומרים לך סכום אחר ממה שסוכם. זה נקרא גזל או גניבה.

מצד שני, יש כאן עוד מקרה. לדוגמא, הבאת צבעי הביתה. סיכמתם על סכום מסויים עבור עבודה פלוס חומרים. יצא שהחומרים עלו יותר ממה שנאמר בתחילה. גם אם הצבעי מבקש תוספת עבור הסכום הנוסף שהוא היה צריך לשלם עבור החומרים זה גם לא נקרא גזל. כמובן שיכול להיות מצב שהצבעי אומר לך סכום נמוך במיוחד מההתחלה בכדי שתעדיף אותו על פני בעל מקצוע אחר, זה בהחלט אפשרי. לכן, אם יש מצב שהוא מבקש תוספת עבור החומרים כל עוד זה בסכום הסביר אז זה מקובל. אם פתאום הוא בא בדרישה של כמה אלפי שקלים טובים אז יש לו בעיה.

אופיר

בלמים חדשים עשיתי לא מזמן אצל רון התותח.

החלפת שמן אני מבצע לבד, שם סינתתי מלא 5-40 של AGIP/LIQUI MOLY

סריקת תקלות נעשתה גם אצל רון לא מזמן הכל תקין.

איפוס מונה טיפולים, אני עושה לבד. זה עניין של 10 שניות דרך לוח השעונים.

לשאלתך הם גבו ממני "שרות בקרה" 424 ש"ח, וזה לפני 3 שנים!!! החליפו שמן, מצתים, מסנן אוויר ועוד כמה דברים קטנים.

גזל או לא גזל??

לא נורא, למדנו לקח.

מה שאפשר עושים לבד, מה שלא אפשר לעשות לבד, אני נוסע למוסך רון מאשדוד לתל-אביב...

שוב פעם, זה לא גזל ולא נעלים.גם אם קולה עולה בחנות א' 10 שקלים לבקבוק ובקיוסק על שפת הים 20 שקלים לבקבוק זה לא גזל ולא נעליים. זהו שוק חופשי. כל עוד יש מחיר על הבקבוק או שלט על המדף זכותו של בעל העסק לדרוש כמה שבא לו. אתה לא יכול לצפות שבקבוק קולה בקיוסק על שפת הים יעלה בדיוק כמו בסופר שנמצא באזור תעשיה. אתה ממש, ממש לא חושב נכון אם אתה חושב שבעל הקיסוק הוא גזלן. יש חוקים בשוק המכירות. כל מוכר יודע שזכותו לדרוש כמה שהוא רוצה על המוצר שלו (כל עוד לא מדובר במוצר בפיקוח ממשלתי כמו לחם וחלב). הוא גם יודע שלמרות זאת, אם הוא "ישתולל" יותר מדיי עם המחירים פשוט מאוד הוא ייענש. איך הוא יענש בדיוק? על ידי הלקוחות. כמובן שאדם רגיל לא ישלם 50 שקלים על בקבוק קולה בים. לכן אם המוכר "ישתולל" יותר מדיי אנשים פשוט לא ייקנו ממנו והוא יפסיד. לכן, גם שמעלים מחירים צריך להשתמש בתבונה.

בפעם המיליון, אותה שאלה:

בקבוק קולה 1.5 ליטר עולה בסופר 6 שקלים.

במסעדה כוס קולה 0.3 ליטר עולה 10 שקלים.

האם כל מי שהולך לשבת במסעדה הוא פרייר?

למה לא לקנות שישיית בקבוקים ולשבת בבית? הרבה יותר זול...

נכון מאוד, למרבה הצער הרבה אנשים לא מבינים את הנקודה הזו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוב פעם, זה לא גזל ולא נעלים.גם אם קולה עולה בחנות א' 10 שקלים לבקבוק ובקיוסק על שפת הים 20 שקלים לבקבוק זה לא גזל ולא נעליים. זהו שוק חופשי. כל עוד יש מחיר על הבקבוק או שלט על המדף זכותו של בעל העסק לדרוש כמה שבא לו. אתה לא יכול לצפות שבקבוק קולה בקיוסק על שפת הים יעלה בדיוק כמו בסופר שנמצא באזור תעשיה. אתה ממש, ממש לא חושב נכון אם אתה חושב שבעל הקיסוק הוא גזלן. יש חוקים בשוק המכירות. כל מוכר יודע שזכותו לדרוש כמה שהוא רוצה על המוצר שלו (כל עוד לא מדובר במוצר בפיקוח ממשלתי כמו לחם וחלב). הוא גם יודע שלמרות זאת, אם הוא "ישתולל" יותר מדיי עם המחירים פשוט מאוד הוא ייענש. איך הוא יענש בדיוק? על ידי הלקוחות. כמובן שאדם רגיל לא ישלם 50 שקלים על בקבוק קולה בים. לכן אם המוכר "ישתולל" יותר מדיי אנשים פשוט לא ייקנו ממנו והוא יפסיד. לכן, גם שמעלים מחירים צריך להשתמש בתבונה.

נכון מאוד, למרבה הצער הרבה אנשים לא מבינים את הנקודה הזו.

גזל בריבוע. כל מה שכתבתה קישקוש בלבוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^תגובה משכילה ומלומדת, אין ספק. :roll:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היי , נראה לי שאני מכניס פה את עצמי לאש תופת במיוחד כי אני הולך לציין דיעה בעד שני הצדדים :)

אבל ..... ננסה .

למה הגיוני בעיני שמוסך מורשה לצורך העניין ייגבה מחיר גבוה יותר על טיפול זהה :

אני מצפה כשאני הולך למוסך מורשה לרמת המקצועיות הגבוהה ביותר , שכל העובדים עברו את ההכשרות הספציפיות ומוסמכים לבצע את העבודה אותה הם נדרשים , כאשר אני הולך למוסך אחר אני מקבל מקצועיות כללית , שיכולה להיות נהדרת או גרועה אבל לא מוכרת על ידי היצרן והיבואן כמייצג הרישמי שלו וכ-בר הסמכות ברכב הספציפי .

במורשה חובה עליהם לעמוד בסטנדרט מסויים מבחינת אנוש ומבחינת ציוד אם רגיל ואם מיוחד ספציפי לדגמים המיוצגים וכן בהכשרות המיוחדות .

העלויות לכן שונות ( אם בהכשרה אם בהחזקת ציוד ומלאי ואם בפינוקים ללקוחות ) וגם התשלום יהיה שונה ( לא בהכרח הפרשים זהים , יש מורשים שיותר רואים את התופעה ואחרים שפחות - לפחות לדעתי )

למה גזל בעיני על טיפול זהה :

אני חושב שכולנו ניתקלנו במושג "גזלן" בצבא , ולמה קוראים לו ככה למי שלא מכיר ? כי כשאתה בא עם רכב לחיילים שזרוקים בשום מקום במדבר ומוכר להם קרטיב ב15 שקל זה אולי חוקי אבל מסריח , זה מה שניקרא לקוח שבוי ויש התייחסות אחרת ללקוח כזה .

איך זה קשור לענייננו ?

כאשר הרכב באחריות ואנחנו נידרשים לטפל במורשה לשמירה על האחריות ( כן אני יודע שאפשר גם לא במורשה אבל כאן חובת ההוכחה עליך ולא עליהם שהאחריות קויימה וזה סיפור לפעמים ) אז אנחנו לקוח שבוי ומן הראוי היה שלכן יעמדו במחירים דומים למה שיש בשוק החופשי במיוחד בטיפולים סטנדרטיים.

דרך אגב ההשוואה לזה שאפשר לבד לא רלוונטית מבחינתי לדיון כי לא מגולם כאן המקצועיות החוקיות ( בחלק מהטיפולים נוגעים בחלקים בטיחותיים ) והביטוח לעבודה ( לא מעניינת אותי כאן עלות העסק וכדומה אני מדבר פה רק על השורה התחתונה מה אני מקבל תמורת הכסף שלי )

מצטער שחפרתי .

עפר .

נ.ב.

לכן אני מה שיכול עושה לבד ומה שלא, הולך למישהו שאני סומך עליו כשאני יודע מה אני רוצה שייעשה

ואם לא זה ולא זה אז למורשה :)

פורסם

אין פה שום גזל, אף אחד לא עמד לך עם אקדח על הרקה ואמר לך לבצע טיפול במוסך מורשה, המחיר ידוע מראש ואתה הסכמת לבצע את הטיפול אף אחד לא גזל ממך שקל.

בכמה המוסך רוכש את החלפים זה לא עניין של אף אחד, למוסך ישנם הוצאות גדולות ואתם שוכחים שבסופו של דבר המוסך קיים כדי להתפרנס ולא לתת שירות בחינם.

פורסם
גזל בריבוע. כל מה שכתבתה קישקוש בלבוש.

וואלה, אשכרה הישראלי הממוצע. אוהב לחסוך ולהרוויח אבל לאף אחד אחר אסור להתפרנס גם כן.

שים לב, אני לא מגן על יבואן שיש לו מונופול על מכירת חלקים מקוריים. אני מדבר איתך כאן על טיפולים. טיפול החלפת שמנים ועד אפילו אובורול אתה יכול לקבל בכל מוסך. זה שמוסך X גובה Y כסף ומוסך אחר גובה Z כסף זה נקרא שוק חופשי. ****נערך משפט שלא ראוי להיות כאן, הסבר בהודעה הבאה****

היי , נראה לי שאני מכניס פה את עצמי לאש תופת במיוחד כי אני הולך לציין דיעה בעד שני הצדדים :)

אבל ..... ננסה .

למה הגיוני בעיני שמוסך מורשה לצורך העניין ייגבה מחיר גבוה יותר על טיפול זהה :

אני מצפה כשאני הולך למוסך מורשה לרמת המקצועיות הגבוהה ביותר , שכל העובדים עברו את ההכשרות הספציפיות ומוסמכים לבצע את העבודה אותה הם נדרשים , כאשר אני הולך למוסך אחר אני מקבל מקצועיות כללית , שיכולה להיות נהדרת או גרועה אבל לא מוכרת על ידי היצרן והיבואן כמייצג הרישמי שלו וכ-בר הסמכות ברכב הספציפי .

במורשה חובה עליהם לעמוד בסטנדרט מסויים מבחינת אנוש ומבחינת ציוד אם רגיל ואם מיוחד ספציפי לדגמים המיוצגים וכן בהכשרות המיוחדות .

העלויות לכן שונות ( אם בהכשרה אם בהחזקת ציוד ומלאי ואם בפינוקים ללקוחות ) וגם התשלום יהיה שונה ( לא בהכרח הפרשים זהים , יש מורשים שיותר רואים את התופעה ואחרים שפחות - לפחות לדעתי )

למה גזל בעיני על טיפול זהה :

אני חושב שכולנו ניתקלנו במושג "גזלן" בצבא , ולמה קוראים לו ככה למי שלא מכיר ? כי כשאתה בא עם רכב לחיילים שזרוקים בשום מקום במדבר ומוכר להם קרטיב ב15 שקל זה אולי חוקי אבל מסריח , זה מה שניקרא לקוח שבוי ויש התייחסות אחרת ללקוח כזה .

איך זה קשור לענייננו ?

כאשר הרכב באחריות ואנחנו נידרשים לטפל במורשה לשמירה על האחריות ( כן אני יודע שאפשר גם לא במורשה אבל כאן חובת ההוכחה עליך ולא עליהם שהאחריות קויימה וזה סיפור לפעמים ) אז אנחנו לקוח שבוי ומן הראוי היה שלכן יעמדו במחירים דומים למה שיש בשוק החופשי במיוחד בטיפולים סטנדרטיים.

דרך אגב ההשוואה לזה שאפשר לבד לא רלוונטית מבחינתי לדיון כי לא מגולם כאן המקצועיות החוקיות ( בחלק מהטיפולים נוגעים בחלקים בטיחותיים ) והביטוח לעבודה ( לא מעניינת אותי כאן עלות העסק וכדומה אני מדבר פה רק על השורה התחתונה מה אני מקבל תמורת הכסף שלי )

מצטער שחפרתי .

עפר .

נ.ב.

לכן אני מה שיכול עושה לבד ומה שלא, הולך למישהו שאני סומך עליו כשאני יודע מה אני רוצה שייעשה

ואם לא זה ולא זה אז למורשה :)

אדוני היקר, אתה לא יכול לצפות שהבן אדם שהולך על חוף הים ימכור לך קרטיב באותו מחיר כמו בסופר. אם הגזלן בא למקום שכוח אל בשביל למכור קרטיבים במחיר יקר והוא היחידי זה אומר לך שחוץ ממנו זה לא משתלם לאף אחד אחר. זה שהוא בא עד לאותו בסיס באמצע שום מקום הוא בעצם עושה לך שירות. הוא מעניק לך מוצר כלשהו פלוס נוחיות ועל הנוחיות הזו אתה משלם.

תחשוב על זה ככה, אם הוא לא היה מגיע אז החיילים לא היו קונים את מה שהם רצו. האם זה היה עניין של חיים ומוות? בטח שלא. זה היה יותר עניין של פינוק או צ'ופר. נוחיות, פינוק או צופר עולים כסף. אם לא היה מתאים להם אז הם לא היו קונים. אם הם לא היו קונים הוא לא היה בא. ככה זה, הוא בא למכור, הם באו לקנות וזה היה המחיר שהוא היה צריך לגבות על מנת שיהיה משתלם לו לבוא. חד וחלק. כמו שאמרו, אף אחד לא איים כאן עם אקדח לרכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

****תוכן הודעה נמחק עקב ירידה לפסים האישיים****

מי שלא מסוגל לנהל דיון תרבותי ומנומס - לא יכתוב כאן.

הנהלת הפורום.

פורסם
זאת לא השוואה נכונה. זה דמגוגיה זולה.

תשווה תפוחים לתפוחים.

תשווה מוסך מורשה למוסך לא מורשה. קרי: מוסך מורשה צ'מפיון למוסך רון.

בשני המקרים אתה מבצע טיפול לרכב. בשני המקרים המחירים שונים.

סליחה, אם כבר מישהו עושה דמגוגיה זולה זה אתה.

מה הקשר מוסך רון, אתה יודע כמה רון לוקח על המצתים והעבודה?

אתה בא ואומר לנו שהמצתים עלו לך 90 שקל ובקבלה של המורשה הם עולים 276. זה לא קשור בכלל.

אתה יודע שלקבלן עולה חצי ממה שהוא לוקח לך לבנות בית? אז מה? גם את הבית נתחיל לבנות לבד עכשיו?

ובעלי מקצוע חופשי... בכלל... לעו"ד ואדריכל אין בכלל הוצאות.

אתה חושב שכל אחד מכונאי רכב? איפה אני אמור לעשות לרכב שלי טיפול?

פורסם

הרמאות היא תמחור החלקים במיר הזוי.

יש לו הוצאות על עובדים וארנונה? שיעלה את השעתון, אבל את החלקים צריך למכור במחיר הוגן.

ההשואה של בקבוק הקולה במסעדה לא רלוונטית, היות ובמסעדה לא מפרידים בין העבודה לחומרים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הרמאות היא תמחור החלקים במיר הזוי.

יש לו הוצאות על עובדים וארנונה? שיעלה את השעתון, אבל את החלקים צריך למכור במחיר הוגן.

ההשואה של בקבוק הקולה במסעדה לא רלוונטית, היות ובמסעדה לא מפרידים בין העבודה לחומרים.

נכון מאוד!

אנשים נותנים פה לגיטמציה לתמחור במחיר כפול שלוש בטענה שזה פרנסה. כן, כן החזירות והגזל הם פרנסה.

הם לא רוצים לחשוב שאנשים שמוכרים את אותו מוצר בשליש מחיר עדיין מתפרנסים בכבוד.

פורסם
סליחה, אם כבר מישהו עושה דמגוגיה זולה זה אתה.

מה הקשר מוסך רון, אתה יודע כמה רון לוקח על המצתים והעבודה?

אתה בא ואומר לנו שהמצתים עלו לך 90 שקל ובקבלה של המורשה הם עולים 276. זה לא קשור בכלל.

אתה יודע שלקבלן עולה חצי ממה שהוא לוקח לך לבנות בית? אז מה? גם את הבית נתחיל לבנות לבד עכשיו?

ובעלי מקצוע חופשי... בכלל... לעו"ד ואדריכל אין בכלל הוצאות.

אתה חושב שכל אחד מכונאי רכב? איפה אני אמור לעשות לרכב שלי טיפול?

מי שהשתמש בדמגוגיה זה האיש המדובר, אם אין לך מושג להבחין מהי דמגוגיה, אל תעשה בה שימוש.

הדוגמאות שהבאת על קבלן בנין ועוד הן דוגמאות עקומות ולא רלוונטיות.

תקרא מה שסולל הדרך רשם, יעשה לך קצת שכל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רואה את זה כגזל כי זה יקר מדי לדעתך, אנשים אחרים שלא יודעים להחליף מצתים או שמן ישמחו לשלם כזה סכום בידיעה שאדם מוסמך עושה את זה בשבילם והם יושבים בחדר המתנה, רואים ערוץ האופנה ושותים קפה.

כל עוד יש מי שישלם זה מוצדק. אולי מוסרית לא כל כך אבל כלכלית כן.

רוצה שמוסכי יבואן יורידו מחירים? שכנע את הציבור להפסיק להשתמש בשרותיהם ולעבור למוסכים פרטיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה רואה את זה כגזל כי זה יקר מדי לדעתך, אנשים אחרים שלא יודעים להחליף מצתים או שמן ישמחו לשלם כזה סכום בידיעה שאדם מוסמך עושה את זה בשבילם והם יושבים בחדר המתנה, רואים ערוץ האופנה ושותים קפה.

כל עוד יש מי שישלם זה מוצדק. אולי מוסרית לא כל כך אבל כלכלית כן.

רוצה שמוסכי יבואן יורידו מחירים? שכנע את הציבור להפסיק להשתמש בשרותיהם ולעבור למוסכים פרטיים.

לא הבנתי, ללכת למוסך זה סוג של בילוי? ניגשים למוסך לטפל ברכב, לא לבלות.

ד"א באותו מוסך מורשה אין לא חדר המתנה, לא ערוץ האופנה, לא קפה וגם לא בורקס שהוזכר פה מקודם, אפילו לא בורקס מפלסטיק.

אז על מה ראבק משלמים כלכך הרבה?

כל עוד מי שישלם זה מוצדק בתנאי אחד, שהוא מודע לכך ששילם כפול שלוש, במקרה זה אני בספק רב אם אותו אחד יסכים לבצע את העבודה במוסך שגובה כפול שלוש על חלקים.

כפי שאמרת זה לא מוסרי, משתי סיבות עיקריות: 1. מוסך מורשה יודע היטב כי הוא גובה כפול שלוש על החלק (והוא גם יודע כי בעל הרכב לא יודע זאת, אחרת הוא לא היה מגיע אליו) 2. הלקוח מבצע את הטיפול מתוך אמון ותום לב במוסך המורשה, הוא מאמין כי אכן המחיר של החלק שהוחלף אצלו ברכב הוא מחיר החלק.

פורסם

שלום לכולם.

חברים תרגיעו את העצבים ואת הירידה לפסים אישיים-תתנהגו כיאות.

מותר לא להסכים אבל בהתנהגות תרבותית!

כולם מסכימים בפורום שמוסכים מורשים גובים יותר מכפול.

למה? (ואני חוזר על כך בפעם ה100) יש להם עלויות נוספות ,והם

מגלגלים זאת על הצרכן.(פינת קפה מוסך מצוחצח עמלה ליבואן ועוד ועוד)

אם אני מחליף באוטודיפו לשמן טוב מאוד(MOBIL2000) וקונה מסנן שמן מקורי מהמסגר ת"א ב250 כולל הרכבה

ולעומת זאת במורשה גובים על שמן של פז דלק (טוב אבל נחות משלי)עם מסנן מקורי 700

הרי שיש כאן משהו מסריח -אבל כשר.

האם הם יותר מקצועיים? לא בטוח (ואין צורך בסורק תקלות כל טיפול!)

תיקונים (אם יש)תעשו במוסך מתמחה- לא מורשה. החלפות שמן או עצמיות או במוסך טוב תוך פיקוח צמוד שלכם.

אני אישית לא חושב שיש סיבה לשלם את המחירים המופקעים של המורשה.

טיפלתי בלאנטיס 1800 מ30K ק"מ עד 185K ק"מ ללא תקלות מיוחדות (אלטרנטור פעם 1)

באוטודיפו וחסכתי ים של כסף.הרכב שנמכר היה במצב מכני מצוין -ללא אכילת שמן וגיר חלק

(יפניות אמינות כבר אמרתי?).

רוצים לטפל במורשה?זכותכם המלאה-אבל דעו שאתם משלמים יותר מכפול.

חג שמח!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

כנראה שהרבה כאן לא מבינים את הכללים של שוק חופשי. כל עוד לא מדובר על מוצרים יסוד שבפיקוח או תרופות או מוצרים שיש לך מונופול עליהם ואחרים חייבים בלית ברירה לקנות ממך אז זכותו של בעל העסק לדרוש כמה שבא לו. גזל או גניבה זה כאשר כתוב על זוג נעליים למשל שהן עולות 50 שקלים ואחרי שהגעת הביתה גלית שחייבו אותך פי שניים ויותר מהמחיר שרשום על הנעליים עצמם או על המדף. לעומת זאת, אם קנית נעליים במחיר 50 שקלים כאשר בחנות אחרת הן עולות הרבה פחות לא היה כאן שום גזל. זכותו של בעל עסק לדרוש כמה שהוא רואה לנכון עבור המוצר או השירות שהוא מספק. מצד שני, בעל העסק צריך להיזהר שאם הוא יתמחר את הפריט או המוצר הרבה מעבר ממה שאנשים יהיו מוכנים לשלם עליו אז פשוט לא ייקנו ממנו או לא יצרכו ממנו את השירות. כך שיש יחס מסויים. אותו הדבר לגבי מכירת מכונית. אומנם יש למכונית מסויימת מחירון אבל הדרישה בפועל למכונית בשוק היא זו שמכתיבה את המחיר האמיתי.

יש מחיר על הפריט? יופי. מתאים לך אז תקנה, יקר לך מדיי אז פשוט מאוד לך למקום אחר בו המחיר יהיה יותר מתאים למה שאתה מוכן לשלם.

מותר לך לבוא לבעל העסק ולשאול אותו האם הוא מוכן להשוות מחירים עם עסק אחר.

חוצפה מצידך לבוא לבעל העסק ולקרוא לו גזלן ורמאי רק בגלל שהוא יקר יותר מעסק אחר.

חוצפה מצידך לבוא לבעל העסק ולדרוש ממנו להשוות מחירים כמו עסק אחר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...